ağlıyorum sevdiğimin memleketi evlilik için sorun mu?

esrazambak

ya Hakim ya Vedud ya Bais ya Tevvab ya Latif
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.228
668
198
hep forumdan takip ediyordum evlilik aile sorunları veya yaşanan güzellikleri. ve benim de başımda birini sevdim hem de çookk:16: ama ben karadenizliyim sevdiğim doğudan (insanlar çok iyi olabilir önyargılı olmak istemiyorum ama doğunun da bir köyündenler yani farklı adetleri var) ilk başta düşünmüştüm sorun olur mu diye ama çok sevdim gözüm görmedi aileme açtım ciddi düşündüğümü kesinlikle ve kesinlikle olmazzz dediler dünyam yıkıldı. evlenince eşimin memleketine gidilecek. ailem oralarda yapamazsın diyor 15 saatlik yol diyor. hatta bayramlarda bile normalde şehir merkezinde oturulacağı için köye ailesinin yanına gidilebilir. sevdiğim çok anlayışlı ama ailemin istemediğini duyunca kendi ailesine söylemiş onun ailesi de biz de istemiyoruz demişler uzak diye :2: erkek arkadaşım da çok uğraştı ailemle konuştu ama ailem ona karşı açık net söylediler olmaz diye o da umutsuzluğa düştü forumdan takip ediyorum uzağa evlenenlerin ne kadar sorun yaşayabildiklerini afff ne yapacağımı bilmiyorum ben çok üzülüyorum çok çaresizim böyle mi hayırlısı bilemiyorum. benim dışımda gelişti olaylar Allah aldı götürdü bu noktaya akışına mı bırakmam gerekiyor bilmiyorum:2:

Son düzenleme:
güzel arkadaşım sil gözyaşlarını. ben de öyle kötüyüm ki günlerdir, ağlayan birini duyunca bile içim cız ediyor.
bu kararı kimse değil sen vereceksin.ilk önce bunu düşün.
evet bu adamı çok seviyorsun biliyorum. kendine bazı sorular sor ve bunlara acı da olsa net cevaplar ver.
ben orada yaşayabilir miyim?
bu adam benim için doğru insan mı?
ailemi ikna edebilir miyim?
gerçekten iyi anlaşabiliyor muyuz her konuda ? ( hayata bakış, yaşam tarzı, dine bakış, her şey...)
sevgimiz her şeye ilaç olur mu?

güzel arkadaşım sil gözyaşlarını. ben de öyle kötüyüm ki günlerdir, ağlayan birini duyunca bile içim cız ediyor.
bu kararı kimse değil sen vereceksin.ilk önce bunu düşün.
evet bu adamı çok seviyorsun biliyorum. kendine bazı sorular sor ve bunlara acı da olsa net cevaplar ver.
ben orada yaşayabilir miyim?
bu adam benim için doğru insan mı?
ailemi ikna edebilir miyim?
gerçekten iyi anlaşabiliyor muyuz her konuda ? ( hayata bakış, yaşam tarzı, dine bakış, her şey...)
sevgimiz her şeye ilaç olur mu?

Allah razı olsun cevabını görünce bile gözyaşlarıma engel olamadım beni anlayan birisi.... daha önce de ilişkim oldu denedim aldatıldım boş yere zamanımı vermişim artık ağlamak isyemiyorum..bu kez gerçekten karakter din düşünce yapısı olarak çok iyi anlaşıyorduk.. bu da olmadı gülmedi yüzüme artık sıkıldım çok bunaldım.. orada yaşamak gözümde değil hiç değil bazen kendimi orada düşünüyorum ilerde ailemden uzakta olabilirmiyim diye ve sevdiğimin ailesi de istemiyor bunlar korkutuyor :2: ama diyorum onun gibi sevebileceğim anlaşabileceğim biri karşıma çıkar mı nasıl unuturum

ben de uzaktayim seninkisi kadar uzak olmamasına rağmen cok zor diyebilirim canım ve kesinlikle avsiye etmiyorum. mutsuz olmak istemiyorsan bence bitir ilişkini.şuan sana herşey tozpembe görünüyor inan bana ama yaşamaya baslayınca herşey kabusua dönüşüyor.şimdi seni seven anlayışlı gibi görünen o adam sen gözyasları akıtırken seni anlamayacak erkek mileeti köprüyü gecene kadar ayıya dayı demeyş cok ii biliyor tecrübeyle sabit benden pişmanım canım

Allah razı olsun cevabını görünce bile gözyaşlarıma engel olamadım beni anlayan birisi.... daha önce de ilişkim oldu denedim aldatıldım boş yere zamanımı vermişim artık ağlamak isyemiyorum..bu kez gerçekten karakter din düşünce yapısı olarak çok iyi anlaşıyorduk.. bu da olmadı gülmedi yüzüme artık sıkıldım çok bunaldım.. orada yaşamak gözümde değil hiç değil bazen kendimi orada düşünüyorum ilerde ailemden uzakta olabilirmiyim diye ve sevdiğimin ailesi de istemiyor bunlar korkutuyor :2: ama diyorum onun gibi sevebileceğim anlaşabileceğim biri karşıma çıkar mı nasıl unuturum

Ne olur ümitsiz olma hayata karşı canım. Çok üzgünsün zor bir durum seni iyi anlıyorum. Biraz sakinleşmeye çalış ve isterseniz şu sıra hemen üstelemeyin.Erkek arkadaşınla konuşun,görüşün ama ailelerle ilgili konu biraz soğusun.siz de biraz rahat kafayla hareket edersiniz, tartarsınız. ailenin karşı çıkmasının en önemli sebebi uzaklık mı? yoksa siz anlaşamazsınız mı diyorlar? kesin karar vermeden önce biraz dur, bekle. Ve ennnn önemlisi aileni ya da başka insanları değil. Kendini düşün, kendini gelecekte hayal et. başkalarından etkilenmeden kendin ver kararını olumlu veya olumsuz.

ben de uzaktayim seninkisi kadar uzak olmamasına rağmen cok zor diyebilirim canım ve kesinlikle avsiye etmiyorum. mutsuz olmak istemiyorsan bence bitir ilişkini.şuan sana herşey tozpembe görünüyor inan bana ama yaşamaya baslayınca herşey kabusua dönüşüyor.şimdi seni seven anlayışlı gibi görünen o adam sen gözyasları akıtırken seni anlamayacak erkek mileeti köprüyü gecene kadar ayıya dayı demeyş cok ii biliyor tecrübeyle sabit benden pişmanım canım

evet erkekler için öyle diyorlar ben yakıştıramıyorum ona :( mantığımla hareket edebilirim normalde ama bu sefer aşk duygu ön planda.. yaşadığım yere uzaktan gelenler var evlilikle sakın gitme diyorlar onlar da.. ama bakıyorum eşyle de çok mutlu sadece uzaklık sorunları var... açık yürekle kendini açtığın için de çok sağol arkadaşım inşallah çok mutlu olursun sen de...

Ne olur ümitsiz olma hayata karşı canım. Çok üzgünsün zor bir durum seni iyi anlıyorum. Biraz sakinleşmeye çalış ve isterseniz şu sıra hemen üstelemeyin.Erkek arkadaşınla konuşun,görüşün ama ailelerle ilgili konu biraz soğusun.siz de biraz rahat kafayla hareket edersiniz, tartarsınız. ailenin karşı çıkmasının en önemli sebebi uzaklık mı? yoksa siz anlaşamazsınız mı diyorlar? kesin karar vermeden önce biraz dur, bekle. Ve ennnn önemlisi aileni ya da başka insanları değil. Kendini düşün, kendini gelecekte hayal et. başkalarından etkilenmeden kendin ver kararını olumlu veya olumsuz.

evet ümitsiz olmamam lazım. dua ediyorum Rabbime hakkımda hayırlısı diye. ailem hem uzaklık hem de ilerde değişir evlenince diyor :( bence öyle değil ama onların da bir bildiği var mıdır acaba diyorum :( gelecekte düşündüğümde onunla olmak çok mutluluk verici ama ya dedikleri gibi zorluk çekersem diye de korkuyorum.. ve gelecekte de onun gibi anlaşabileceğim birini bulamazsam onu unutamazsam diye korkuyorum....

evet erkekler için öyle diyorlar ben yakıştıramıyorum ona :( mantığımla hareket edebilirim normalde ama bu sefer aşk duygu ön planda.. yaşadığım yere uzaktan gelenler var evlilikle sakın gitme diyorlar onlar da.. ama bakıyorum eşyle de çok mutlu sadece uzaklık sorunları var... açık yürekle kendini açtığın için de çok sağol arkadaşım inşallah çok mutlu olursun sen de...

eşimle bende mutluyum onunla ilgili bi sorunum yok aslında.yasadığım yere de alıştım gibi.zaten cocuk olunca herşeyi unutuyor gibi oluyorsun.ama içimde bi ukde kaldı. cok isterdim anneme kardeşlerime yakın olayım kafam estiğin de gidebileyim ne bileyim ben yeniden evlenecek olsam uzak bir şehire gitmezdim yine de :)

bir de ben ankaranın göbeğinde oturuyorum (aslen karadenizliyim bende ;) ) sen bir de doğu ya gideceksin oranın insanlarıyla yapabilcek misin ?

uzaklık yerine göre iyi yada kötüdür
doğu insanı çok farklı..adetleri yaşam tarzları herşeyleriyle farklılar..
siz evlenince her iki tarafada uzak olursanız sıkıntınız olmaz..tek kötü tarafı aile özlemi oda zamanla geçiyor
tatillerde bayramlarda günlerinizi eşitler o şekilde her iki tarafada gider eşitliği sağlarsınız
erkek ailesinin olduğu yerde yaşarsanız ki bu yer doğuysa sıkınıtılar şimdiden belli gibi
yabancılık çekeceksiniz adetlerine alışana kadar sıkınıtılar bocalamalar vs vs.
eşin seni bir yere kadar anlayacaktır.Senin hemen uyum sağlamanı istyecek aceleci davranacak tartışmalar cıkacak
mümkünse aşkın mantığının önüne geçmesin buna izin verme
aileni dinle. emin ol aile onayı olmadan yapacağın evlilikte hayır gelmez

ankara gibi bir yer olsa belki daha kolay olabilirdi.. mantık hayır diyor oturulacak yer bakımından doğu olması :( ama içim çok yanıyor anlatamam yaşadıklarımız gözümün önünden geçiyor.. sevdiğim de ümidi kesti aileler istemiyor diye.. onunla da eskisi gibi değiliz... bu nasıl imtihandır böyle.. bana dua edin arkadaşlar çok ihtiyacım vardı gerçekten Allah sizi de ferahlatsın..

senı ıyı anlıyorum bende esımle severek evlendık 8 senelık evlıyız her bır zorluga gogus gerdık gerek maddı konuda gerekse aıleler konusunda evlılıgımıze aılelerımızı karıstırmıyoruz problemlerımızı kendı aramızda cozuyoruz bırde esının anlayıslı olması gerek bunu unutma esım nereye gıderse gıtsın bende onunla her yere gıderım sevgı herseyın ustunden gelır yazını sımdı okudum bızım her bır seyımız zamanla oldu kafana takma bence sevdıgınle bır orta yol bulacagınıza ınanıyorum kalbının sesını dınle bızım tek eksıgımız sevgımızın meyvesının olmayısı bunu cok ıstıyorum allah yardımcın olsun ıyı geceler

acele etme derim gerçekten aileden uzak olmak çok zor yine akıllıymışsın böyle danışıyorsun. birde sen açıksan onlar kapalı ise buda var yani böyleyse eğer senin pantolon giymen bile sorun olabilir yani deneyim konuşuyor inan. namaz kılarken çorap giyme konusu bile sorun olabiliyor. arkadaşımdan biliyorum. o da karadenizli eşi doğulu. bunun dışında benim yaşadğım eşimin ailesine yakınız birinci günü burda herkesi geziyoruz ailesi bütün akrabaları ben onun ikinci derece akrabalarını gezerken ben annemin yanında olamamanın burukluğunu yaşıyorum. yol yakın yani arabamızla üç saat bile değil ama hazırlan git derken bayramın üçüncü günü yani bayram bitince annemi görüyorum. belki bir iki kere annemin yanında olabildim bayramda. şimdi işe başlayacağım annem zor yürüyor benim yanıma gelip çocuğumun başında bile olamayacak yani desteğim yok. ama eşim ilk evlendiğimiz yıl işsiz kaldı kesinlikle ailesni bırakıp benim memleketimde iş aramadı düşün yani bunu maalesef insanlar bencil keşke ben şart koysaydım sen beni çok seviyorsan kanıtla gel benim memleketime yerleş deseydim. gerçekten çok üzücü bu durumlar yaşamadan bilinmiyor. ne kadar desemde çok seviyorsun aşıksın onsuz yapamazsın böyle düşünüyorsun biliyorum ama ailene kulak ver bir şey olunca kayınvaliden kaçar gider bir yerlere sen doğum yapsan hasta olsan ama annen gelir seni görmeye hele o da yaşlanır gelemezse benim gibi tek başına kalırsın

senı ıyı anlıyorum bende esımle severek evlendık 8 senelık evlıyız her bır zorluga gogus gerdık gerek maddı konuda gerekse aıleler konusunda evlılıgımıze aılelerımızı karıstırmıyoruz problemlerımızı kendı aramızda cozuyoruz bırde esının anlayıslı olması gerek bunu unutma esım nereye gıderse gıtsın bende onunla her yere gıderım sevgı herseyın ustunden gelır yazını sımdı okudum bızım her bır seyımız zamanla oldu kafana takma bence sevdıgınle bır orta yol bulacagınıza ınanıyorum kalbının sesını dınle bızım tek eksıgımız sevgımızın meyvesının olmayısı bunu cok ıstıyorum allah yardımcın olsun ıyı geceler

maşallah sevginize Allah muhabbetinizi artırsın.. inşallah en yakın zamanda hayırlı evlat nasip etsin... zaten mutlaka bir yerden imtihan oluyorsun ya eşinden ya ailesinden ya senin ailenden yada evlattan.. ama ben evlenmek istiyordum seviyordum.. ama durum böyle olunca ben kopamadım çok acı çektim hala da çekiyorum sevdiğim de mantığımızı kullanmalıyız dedi ailem onu istemiyor çünkü aramıyor bile beni artık benim iyiliğim için çok görüşürsek unutamazsın beni diyor.. ailemi dinlediğim için bana kızgın biraz...

acele etme derim gerçekten aileden uzak olmak çok zor yine akıllıymışsın böyle danışıyorsun. birde sen açıksan onlar kapalı ise buda var yani böyleyse eğer senin pantolon giymen bile sorun olabilir yani deneyim konuşuyor inan. namaz kılarken çorap giyme konusu bile sorun olabiliyor. arkadaşımdan biliyorum. o da karadenizli eşi doğulu. bunun dışında benim yaşadğım eşimin ailesine yakınız birinci günü burda herkesi geziyoruz ailesi bütün akrabaları ben onun ikinci derece akrabalarını gezerken ben annemin yanında olamamanın burukluğunu yaşıyorum. yol yakın yani arabamızla üç saat bile değil ama hazırlan git derken bayramın üçüncü günü yani bayram bitince annemi görüyorum. belki bir iki kere annemin yanında olabildim bayramda. şimdi işe başlayacağım annem zor yürüyor benim yanıma gelip çocuğumun başında bile olamayacak yani desteğim yok. ama eşim ilk evlendiğimiz yıl işsiz kaldı kesinlikle ailesni bırakıp benim memleketimde iş aramadı düşün yani bunu maalesef insanlar bencil keşke ben şart koysaydım sen beni çok seviyorsan kanıtla gel benim memleketime yerleş deseydim. gerçekten çok üzücü bu durumlar yaşamadan bilinmiyor. ne kadar desemde çok seviyorsun aşıksın onsuz yapamazsın böyle düşünüyorsun biliyorum ama ailene kulak ver bir şey olunca kayınvaliden kaçar gider bir yerlere sen doğum yapsan hasta olsan ama annen gelir seni görmeye hele o da yaşlanır gelemezse benim gibi tek başına kalırsın

kapalıyım canım ben. ama yine de gelenekler düğün tarzı filan bahçede üç günmüş silahlı filan.. Allah annene de sağlık sıhhat uzun ömür versin inşallah canım bizlere de mutluluklar... işi artık olacağına bırakmam lazım sanırım...
ama artık kimseyi sevemem içim almaz kötü pis gelir bunlardan korkuyorum

maşallah sevginize Allah muhabbetinizi artırsın.. inşallah en yakın zamanda hayırlı evlat nasip etsin... zaten mutlaka bir yerden imtihan oluyorsun ya eşinden ya ailesinden ya senin ailenden yada evlattan.. ama ben evlenmek istiyordum seviyordum.. ama durum böyle olunca ben kopamadım çok acı çektim hala da çekiyorum sevdiğim de mantığımızı kullanmalıyız dedi ailem onu istemiyor çünkü aramıyor bile beni artık benim iyiliğim için çok görüşürsek unutamazsın beni diyor.. ailemi dinlediğim için bana kızgın biraz...
bende bır ara aılelerımızden sorun yasamısdık ben yardım almıstım bana doktorun dedıgı aılelerınızı evlılıgınıze karıstırmayın dedı bız bu mantıkla evlılıgımıze karıstırmadık sende bunu yapabılırsın

senin kapalı olman iyiymiş bu konuda anlaşırsınız. ama bence o gelsin senin memleketine seviyorsa gelsin yani o kanıtlasın sevgisini. bilmiyorum sen bilirsin canım. ha deyince gidemiyor insan hele bebek olunca hasta oluyor ateşleniyor kışın dokuz ay gitmediğim oluyor çok yakın bir de sınır şehir ama indi bindilerle kendim otobüsle gidince zor oluyor. yani zorlukları var tek başımayken rahattım yolda ama çocukla zor. öyle senin gibi uzak olanlar arkadaşlarım yılda bir gidiyorlar. hastalıkla sağlıkta anne kız ayrı olabiliyor ben olsam yakın bir yer düşünürdüm sabah gidersin annene akşam gelirsin. o gelsin senin yanına konuş bunu. şu aşıksın çok iyi anlıyorum bu yaşadıklarını zamanında biz de yaşadık şimdi pişmanlık üzüntü. ha eşim iyidir hoştur ama memleket hasreti anne kardeş hasreti bu insanı çok üzüyor.

senin kapalı olman iyiymiş bu konuda anlaşırsınız. ama bence o gelsin senin memleketine seviyorsa gelsin yani o kanıtlasın sevgisini. bilmiyorum sen bilirsin canım. ha deyince gidemiyor insan hele bebek olunca hasta oluyor ateşleniyor kışın dokuz ay gitmediğim oluyor çok yakın bir de sınır şehir ama indi bindilerle kendim otobüsle gidince zor oluyor. yani zorlukları var tek başımayken rahattım yolda ama çocukla zor. öyle senin gibi uzak olanlar arkadaşlarım yılda bir gidiyorlar. hastalıkla sağlıkta anne kız ayrı olabiliyor ben olsam yakın bir yer düşünürdüm sabah gidersin annene akşam gelirsin. o gelsin senin yanına konuş bunu. şu aşıksın çok iyi anlıyorum bu yaşadıklarını zamanında biz de yaşadık şimdi pişmanlık üzüntü. ha eşim iyidir hoştur ama memleket hasreti anne kardeş hasreti bu insanı çok üzüyor.

canım siz böyle deyince sizin için de çok üzülüyorum inşallah çevrenizde can dostlar edinirsiniz her daim yanınızda olan..
ama genelde bakıyorum da uzaktan sevenler genelde sevdiğiyle evlenmiş. uzaktan sevip ayrılıp yakından evlenen yok galiba.. varsa da yazmıyor ne bileyim

Evlendikten sonra doğuya gidip orada mı yaşayacaksınız? Yoksa bayramlarda filan mı? O nerede çalışıyor? Benim bir yakınım da doğulu bir gence aşık oldu. Ailesi razı olmadı, o da kaçtı. Şimdi mutsuzları oynuyor, Allah yüzünü güldürsün. Sen sadece sevginin üzerine odaklanmışsın, o yüzden olaya geniş bakamıyorsun. Ailen senin göremediğini görüyor, düşünemediğini düşünüyor. Anne-baba sevgisi yaratılıştandır. Ama diğer şeylere duyduğun sevgi geçicidir. Sen ne kadar bu sevgi bitmez desen de, evlendikten sonra her şey değişir. İşin içine geçim girer, akrabalık ilişkileri girer, karakterler girer... Girer de girer işte. O zaman tanısınız birbirinizi. Bence aileni dinle. Allah hakkında hayırlı olanı takdir etsin.

Mesele uzaklık değil aslında.Doğu insanıyla karadeniz insanı oldukça farklı.Bir de onun şehrinde yaşayacakmışsınız.Siz merkezde onlar köyde olduğu için bayramlarda onun ailesine gidecekmişsiniz.İlk gün gidilir de diğer günler kendi ailenize gidebilirsiniz.Ben bunu yapabilir miyim diye düşünün.Uzak bir yere gelin gidip o yerde ailesiyle yakın yaşamak istemezdim ben...Benim eski eşim de doğu kökenliydi.Ben ise balkan.Onun ailesine yakın oluşumuz ve yetişme tarzlarımız çok sorun oldu.Uyum sağlamam çok zor oldu.Onlar çok katılar.Hoşgörüsüzler.(Ben kapalı tarzda olduğum halde,dini konularda anlaştığımız halde)Ve şimdi boşandık...
Bir konu daha var.''boşanıyormuşuz''başlığı altında doğulu erkek karadenizli bayan...Onu bir oku...

Doğu kökenli olup nereli,..Güneydoğulu mu..Doğu anadolu'dan mı..(doğu güneydoğu'dan daha çok uyar sana).Onların şehrine sakın gitme...O senin şehrine gelsin...Yada başka bir şehirde anlaşın...Buna razı olmuyorsa çok katı demekki..Çok aileci demekki..

Son düzenleme:
Back
X