ağlıyorum sevdiğimin memleketi evlilik için sorun mu?

hayırlısı olsun lütfen dua edin ben ayrıldım ve bu sayfayı kapattım. inşallah unuturum en kısa zamanda

Merhaba cnm bende Karadenzizliyim ve eşim ailesi doğulu Ailenin söylediklerini önemse ve lütfen kendi memleketinden olan kısmetlerini değerlendir,evlendikten sonra o toz pembe bulutlar gidiyor

Bizde karadenizliyiz ve bir akrabam doğulu(Şanlıurfa'lı) biriyle evlendi. Okumuş etmiş bir beydi. Hala birlikteler. Ne derece mutlular bilmiyorum ama ben şunu anlatmak isterim :
Birgün aramızda boşanma konusu açıldı aile konuşmaya başladık. Bu doğulu bey ise bizim orada boşanma olmaz , sonu bellidir olursa arzında bir cümle kurdu. Hiç böyle diyeceğini tahmin etmemiştik, herkes şok oldu haliyle. Yani demem o ki bunları hep önceden öğrenip ona göre başka bir kültüre gelin gitmek lazım. Bana sorarsanız dikkat etmekte fayda var. Bir izmir tarafıyla karadenizin anlaşması daha kolaydır , ama doğu tarafının çok katı kuralları vardır, karadeniizzlilerde kendi kurallarına uymak isterler, kimsenin onlara amirlik etmelerini istemezler. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Dediğim gibi u çift hala birlikte ve 2 çocukları var.

ben bir doğulu olarak sana birkaç bilgi vereyim son mesajları ookuyamadım haliyle en son durum ne bilmiyorum. doğu kültürü farklıdır ve evet çok zorlanırsın. ama doğuda da genele göre istisna sayılabilecek şehirler var şovenistlik yaptığım sanılmasın bir realiteden bahsediyorum. elazığ, malatya, adıyaman, erzurum, tunceli bu illerin etnik yapısı güney doğu ve doğu anadolu' ya göre biraz farklılık gösterdiğinden gelenek vs. gibi konularda bir karadenizli olarak uyum sağlamanız bir nebze olsa da daha kolay olur ama yine de epey uyum sorunu yaşayabilirsiniz. yani bu biraz da şehre daha sonra aile geleneklerine göre değişir istisna durumlar ve şehirler ve gelenekler hariç.

çok zor gerçekten seviyorsun ama herkes karşı çıkıyor....eğer başka bir şehirde oturacak olsaydınız sorun olmazdı ama sürekli oraya bağlı kalmak çok ürkütücü geliyor bana mesafeler çok önemli ben 6 saatlik yola bile çok sık gidemiyorum yılda 2-3 kere ancadır .mesafe uzak olunca daha zor olur gidip gelmek orda hep yalnız olduğunu hissedeceksin ailen yanında olmayacak .....az çok forumdaki k.v. konularını da biliyorsundur

Merhaba kardeşim üzerinden baya zaman geçmiş ama ne yaptınız ve ne oldu merak ettim yazarsanız çok sevinirim

hep forumdan takip ediyordum evlilik aile sorunları veya yaşanan güzellikleri. ve benim de başımda birini sevdim hem de çookk:KK16: ama ben karadenizliyim sevdiğim doğudan (insanlar çok iyi olabilir önyargılı olmak istemiyorum ama doğunun da bir köyündenler yani farklı adetleri var) ilk başta düşünmüştüm sorun olur mu diye ama çok sevdim gözüm görmedi aileme açtım ciddi düşündüğümü kesinlikle ve kesinlikle olmazzz dediler dünyam yıkıldı. evlenince eşimin memleketine gidilecek. ailem oralarda yapamazsın diyor 15 saatlik yol diyor. hatta bayramlarda bile normalde şehir merkezinde oturulacağı için köye ailesinin yanına gidilebilir. sevdiğim çok anlayışlı ama ailemin istemediğini duyunca kendi ailesine söylemiş onun ailesi de biz de istemiyoruz demişler uzak diye :2: erkek arkadaşım da çok uğraştı ailemle konuştu ama ailem ona karşı açık net söylediler olmaz diye o da umutsuzluğa düştü forumdan takip ediyorum uzağa evlenenlerin ne kadar sorun yaşayabildiklerini afff ne yapacağımı bilmiyorum ben çok üzülüyorum çok çaresizim böyle mi hayırlısı bilemiyorum. benim dışımda gelişti olaylar Allah aldı götürdü bu noktaya akışına mı bırakmam gerekiyor bilmiyorum:2:
Anneni dinle

Birinci sayfa acayip duygusal yaklasmis.
Bencede fazla uzaga gitme. Simdi yakistiramiyorum konduramiyorum diyosun ama erkekler degisiyo demicem ama en iyisi en seveni bile bi rahatlama geliyo sert olabiliyo.
O gelsin ozaman senin ailenin yanina tasinsin? Yada ortada biyerde tasinin ki bence devam ettirmeyin fazla duygusal yaklasiyosunuz

hep forumdan takip ediyordum evlilik aile sorunları veya yaşanan güzellikleri. ve benim de başımda birini sevdim hem de çookk:KK16: ama ben karadenizliyim sevdiğim doğudan (insanlar çok iyi olabilir önyargılı olmak istemiyorum ama doğunun da bir köyündenler yani farklı adetleri var) ilk başta düşünmüştüm sorun olur mu diye ama çok sevdim gözüm görmedi aileme açtım ciddi düşündüğümü kesinlikle ve kesinlikle olmazzz dediler dünyam yıkıldı. evlenince eşimin memleketine gidilecek. ailem oralarda yapamazsın diyor 15 saatlik yol diyor. hatta bayramlarda bile normalde şehir merkezinde oturulacağı için köye ailesinin yanına gidilebilir. sevdiğim çok anlayışlı ama ailemin istemediğini duyunca kendi ailesine söylemiş onun ailesi de biz de istemiyoruz demişler uzak diye :2: erkek arkadaşım da çok uğraştı ailemle konuştu ama ailem ona karşı açık net söylediler olmaz diye o da umutsuzluğa düştü forumdan takip ediyorum uzağa evlenenlerin ne kadar sorun yaşayabildiklerini afff ne yapacağımı bilmiyorum ben çok üzülüyorum çok çaresizim böyle mi hayırlısı bilemiyorum. benim dışımda gelişti olaylar Allah aldı götürdü bu noktaya akışına mı bırakmam gerekiyor bilmiyorum:2:
İşi nedir bilmiyorum ama çok seviyorsa o gelsin sizin tarafa iş bulup. Bakalım ailesi ne yapacak.Kısmen ailenize hak veriyorum fakat erkeğin hiç mi başka alternatifi yok?

Back
X