- 4 Ocak 2018
- 180
- 121
- 33
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Bosuna profesor olmus esiniz. Hamile olmasaniz da kocasi parasi olan bi insanin yapamayacagi seyler.. Esya monte vs. daha neleryurt disinda hamileligimi gecirdim ve dogum yaptim.
doguma 1 ay kalana dek her gun 40 km yol yurudum, ev aradim. evi buldum doguma 2 hafta kala. dogumun olacagi geceye dek esya monte ettim. dogum yaptim sezaryen, ayni anda kist ameliyati oldum. hastaneden ciktigim gece bir bebek, bir cocuk ile tek basima 5 makina camasiri camasirhaneye indir gotur yikadim. sabaha dek 10 valiz yerlestirdim. sabah 10 valizi arabaya tasidim bir bebek bir cocukla ve ev tasidim. ev yerlestirdim ve aksam yemek yaptim.
bilemiyorum. sizce de biraz naz degil mi sizinki?
Eşiniz yanınızda Yok muydu, sizin içinde çok zor olmalı.. üzüldümyurt disinda hamileligimi gecirdim ve dogum yaptim.
doguma 1 ay kalana dek her gun 40 km yol yurudum, ev aradim. evi buldum doguma 2 hafta kala. dogumun olacagi geceye dek esya monte ettim. dogum yaptim sezaryen, ayni anda kist ameliyati oldum. hastaneden ciktigim gece bir bebek, bir cocuk ile tek basima 5 makina camasiri camasirhaneye indir gotur yikadim. sabaha dek 10 valiz yerlestirdim. sabah 10 valizi arabaya tasidim bir bebek bir cocukla ve ev tasidim. ev yerlestirdim ve aksam yemek yaptim.
kedi uzanamadigi cigere mirnav dermis diye bir tabirimiz var, bilir misiniz?
hayatlarimiz sizinle cok farkli olabilir, bu size saygisiz olma hakkini vermez. okumus, kendinizce memur olmus; cok kucuk rakamlara ayakta durma mucadelesiyle genclik harcamis, evlenmis ve umdugunu bulamamis olabilirsiniz. ben daha iyi bir evde, daha iyi kosullarda yasiyorum diye size gore asagilanmayi hak ediyor muyum? hamile bir insanin yasadigi sureci bile tiye alacak kadar mi buyuk kompleksleriniz?
toplumun her kesiminden kadinin birbirine destek vermek icin bir arada oldugu su platformda bu denli bir seyle karsilasmak sasirtici olmasa da cok aci.
Aynen sana katılıyorum okurken kan beynime sıcradı burası zengin fakir platformu mu? Ne demek cok kücük rakamlarla genclik harcamıs? Senin yaptıgın saygısızlık degil onun yaptıgımı saygısızlık? Evlendiğinde umdugunu bulamamış sen bulmussun umdugun buydu demekki tek basına doguma gitmek esya tasımak ev yerleştirmek. Prof mus esi ondan gelememis keske o kucumsediginiz cok kucuk rakamlara calıssaydı da yanınızda olsaydı ama bakıs acısı tabi kedi uzanamadıgı cigere mırnav dermis demekki sizden ve evlatlarından daha oncelikli seyleri var Bir kadının hamileyken ilgi ve şefkate ihtiyacı vardır en cokta eşinin destegine kimse buna naz yapıyorsun hele ki hamileliği yaşamış bir kadın hiçç diyemez canı isterse onu da yapar karnında can taşıyor o kadın!Diğer üyeyi savunmuyorum .polemik yaratmak için de söylemiyorum ama koyu kısımla belirttiğim kısımda siz de aşağılamışsınız. Diğer üyenin başka konusundan mı anladınız kendince memur olup küçük rakamlarla mücadele ettiğini...
Burada konu insanların zengin fakir orta halli olması değil. Kocanın hamile karısına nezaketle davranması parayla alınan birşey değiş. Esas konu sahibi de, eşinin ince davranmamasından muzdarip.
Siz doğum yapınca kaç çamaşır makine yıkayıp yerleştirmiş ve ev taşımış olabilirsiniz ancak herkesin önceliği başkadır. Bizim görüşümüz için dünya malına hizmet etmek insana hizmet etmekten önemli değildir, kaçanı kovalamak gerekir. .
40 km nasıl yurudunuz yaayurt disinda hamileligimi gecirdim ve dogum yaptim.
40 km nasıl yurudunuz yaayurunmez yani 4 km olmasın o. Ayrıca siz kaldirabilmissiniz ama herkesin bünyesi hamileliği doğumu bir değil.
Diğer üyeyi savunmuyorum .polemik yaratmak için de söylemiyorum ama koyu kısımla belirttiğim kısımda siz de aşağılamışsınız. Diğer üyenin başka konusundan mı anladınız kendince memur olup küçük rakamlarla mücadele ettiğini...
Burada konu insanların zengin fakir orta halli olması değil. Kocanın hamile karısına nezaketle davranması parayla alınan birşey değiş. Esas konu sahibi de, eşinin ince davranmamasından muzdarip.
Siz doğum yapınca kaç çamaşır makine yıkayıp yerleştirmiş ve ev taşımış olabilirsiniz ancak herkesin önceliği başkadır. Bizim görüşümüz için dünya malına hizmet etmek insana hizmet etmekten önemli değildir, kaçanı kovalamak gerekir. .
Profesör eşisinizprofesordu garibim, final donemiydi, amfi dersinden 2000 adet kagit okuyordu
Siz baya baya insan üstü bir güce sahipmişsiniz. Bende kendimi güçlü sanıyordumyurt disinda hamileligimi gecirdim ve dogum yaptim.
Anlıyorum canım. Üzücü durum ama cidden insanları boşver, seni üzmeye hakları yok, zaten geçici bir süreç. Önemli olan eşinin yanında olması.Nazlanmak için değil yazdıklarım.
beni düşünmeyen bir eşim olduğu için anlattım.
Ailesi yanıma yatılı geldi kac kere hamile bu kadın demeden sadece yattılar hizmet beklediler. Kadın kadını anlar de mi mesela ama ben hizmet ettikçe şu sözü duydum
Oh be biz burda daha rahatız hiç bir şey yapmıyoruz .
Ben de dedim ki
Hamileyim ben de yoruluyorum hiç halim yok diyorum
Sürekli ne hamileyim diyorsun dediler?
Ben bile kendimi nazlayamadim ki başkası nasıl nazlasin.
Sıkıntı gerçekten naz değil sadece karşıdaki insanlar şunu demiyor
Sen yoruldun biraz dinlen biz yapalım. Bu bir düşüncedir empatidir mesela.
Ama bunu görememek üzüyor.
Ki benim ahlagimi da biliyorlar Bana azıcık iyi davranilsa Ben kat kat daha iyi davranırım.
Kimse bana hizmet etsin de istemem kiyamam kimselere.
Evime gelen kişiye surat hiç asmadim uzseler bile. Misafirdir sabır diyen biri oldu.
Eşim bu durumda mesela benim yanımda oldu tabi onlar bunu bilmiyor.
Bir daha gelmesinler sürekli sen iş yapacaksan dedi bana.
Ben de gelsinler ama sadece beni de dusunsunsunler dedim.
Beni böyle düşünürken bir yandan ben bir sey istediğimde aşkım şunu yapar mısın dediğimde ya söylene söylene yapıyor ya da bana is buyuran diyor.
Rica etmek bile iş buyurmak emretmek gibi onun için.
Bana tartışma esnasinda
Yarım akıllı küçük beyinli diyen biri
Nazlanmak için değil yazdıklarım.
beni düşünmeyen bir eşim olduğu için anlattım.
Ailesi yanıma yatılı geldi kac kere hamile bu kadın demeden sadece yattılar hizmet beklediler. Kadın kadını anlar de mi mesela ama ben hizmet ettikçe şu sözü duydum
Oh be biz burda daha rahatız hiç bir şey yapmıyoruz .
Ben de dedim ki
Hamileyim ben de yoruluyorum hiç halim yok diyorum
Sürekli ne hamileyim diyorsun dediler?
Ben bile kendimi nazlayamadim ki başkası nasıl nazlasin.
Sıkıntı gerçekten naz değil sadece karşıdaki insanlar şunu demiyor
Sen yoruldun biraz dinlen biz yapalım. Bu bir düşüncedir empatidir mesela.
Ama bunu görememek üzüyor.
Ki benim ahlagimi da biliyorlar Bana azıcık iyi davranilsa Ben kat kat daha iyi davranırım.
Kimse bana hizmet etsin de istemem kiyamam kimselere.
Evime gelen kişiye surat hiç asmadim uzseler bile. Misafirdir sabır diyen biri oldu.
Eşim bu durumda mesela benim yanımda oldu tabi onlar bunu bilmiyor.
Bir daha gelmesinler sürekli sen iş yapacaksan dedi bana.
Ben de gelsinler ama sadece beni de dusunsunsunler dedim.
Beni böyle düşünürken bir yandan ben bir sey istediğimde aşkım şunu yapar mısın dediğimde ya söylene söylene yapıyor ya da bana is buyuran diyor.
Rica etmek bile iş buyurmak emretmek gibi onun için.
Bana tartışma esnasinda
Yarım akıllı küçük beyinli diyen biri
Profesör eşisiniz
Eşiniz size neden bir yardımcı tutmadı
Resmen size zulmetmiş üzüldüm..
Siz baya baya insan üstü bir güce sahipmişsiniz. Bende kendimi güçlü sanıyordum
Eşiniz yanınızda Yok muydu, sizin içinde çok zor olmalı.. üzüldüm
Arkadaşım 40 km yıl yürüyerek gidilmez 40 km mesafe çok uzun bir mesafe öyle yürüyerek yola ciksan akşama anca varılır o da belki.Fransa’da Paris’te yaşayıp ev arama sürecini bilen arkadaşlar anlayacaklardır :))
Haklısınız .. Her kadın kendi yaşadığı şartların güçlüsü oluyorDönüp ankaradan öteye baktığımızda kadınlar takada doğurup, kordonu kendi eliyle koparıp işine devam ediyorlar... çoğu zaman.
Benimki güç değil de mecbur kalınca tutunma ve yere basma zorunluluğu. Hepimizde bu güç var. Kendimizi bu manada desteklemek için enseler verdim.
Arkadaşım 40 km yıl yürüyerek gidilmez 40 km mesafe çok uzun bir mesafe öyle yürüyerek yola ciksan akşama anca varılır o da belki.
Haklısınız .. Her kadın kendi yaşadığı şartların güçlüsü oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?