Ağlıyorum

Bosuna profesor olmus esiniz. Hamile olmasaniz da kocasi parasi olan bi insanin yapamayacagi seyler.. Esya monte vs. daha neler

Eşiniz yanınızda Yok muydu, sizin içinde çok zor olmalı.. üzüldüm

Diğer üyeyi savunmuyorum .polemik yaratmak için de söylemiyorum ama koyu kısımla belirttiğim kısımda siz de aşağılamışsınız. Diğer üyenin başka konusundan mı anladınız kendince memur olup küçük rakamlarla mücadele ettiğini...

Burada konu insanların zengin fakir orta halli olması değil. Kocanın hamile karısına nezaketle davranması parayla alınan birşey değiş. Esas konu sahibi de, eşinin ince davranmamasından muzdarip.

Siz doğum yapınca kaç çamaşır makine yıkayıp yerleştirmiş ve ev taşımış olabilirsiniz ancak herkesin önceliği başkadır. Bizim görüşümüz için dünya malına hizmet etmek insana hizmet etmekten önemli değildir, kaçanı kovalamak gerekir. .

Aynen sana katılıyorum okurken kan beynime sıcradı burası zengin fakir platformu mu? Ne demek cok kücük rakamlarla genclik harcamıs? Senin yaptıgın saygısızlık degil onun yaptıgımı saygısızlık? Evlendiğinde umdugunu bulamamış sen bulmussun umdugun buydu demekki tek basına doguma gitmek esya tasımak ev yerleştirmek. Prof mus esi ondan gelememis keske o kucumsediginiz cok kucuk rakamlara calıssaydı da yanınızda olsaydı ama bakıs acısı tabi kedi uzanamadıgı cigere mırnav dermis demekki sizden ve evlatlarından daha oncelikli seyleri var Bir kadının hamileyken ilgi ve şefkate ihtiyacı vardır en cokta eşinin destegine kimse buna naz yapıyorsun hele ki hamileliği yaşamış bir kadın hiçç diyemez canı isterse onu da yapar karnında can taşıyor o kadın!

40 km nasıl yurudunuz yaa yurunmez yani 4 km olmasın o. Ayrıca siz kaldirabilmissiniz ama herkesin bünyesi hamileliği doğumu bir değil.

Diğer üye ile durumum tamamiyle nush ile uslanmayanı hadisesi.
Kendisinin beni saygısızca tiye almasına nazik bir durum tespitiyle cevap verdim.
Amacım kimseyi küçümsemek değil.

Siz baya baya insan üstü bir güce sahipmişsiniz. Bende kendimi güçlü sanıyordum

Anlıyorum canım. Üzücü durum ama cidden insanları boşver, seni üzmeye hakları yok, zaten geçici bir süreç. Önemli olan eşinin yanında olması.
Yarım akıllı, küçük beyinli die kim dedi?
Ve eşin ne diyip dalga geçiyor, örnek verir misin

Profesör eşisiniz
Eşiniz size neden bir yardımcı tutmadı
Resmen size zulmetmiş üzüldüm..

O dönem Fransa’da yaşıyorduk görev gereği. Ne yazık ki Fransa öyle yardımcı bulunabilecek bir yer değil. Zor bir süreçti. Ama geçti. Zaten konu ben değilim. Konu sahibi arkadaşa içimizde bir güç olduğunu belirtmek için kendimi emsal verdim.

Siz baya baya insan üstü bir güce sahipmişsiniz. Bende kendimi güçlü sanıyordum

Dönüp ankaradan öteye baktığımızda kadınlar takada doğurup, kordonu kendi eliyle koparıp işine devam ediyorlar... çoğu zaman.

Benimki güç değil de mecbur kalınca tutunma ve yere basma zorunluluğu. Hepimizde bu güç var. Kendimizi bu manada desteklemek için enseler verdim.

Eşiniz yanınızda Yok muydu, sizin içinde çok zor olmalı.. üzüldüm

Esim vardı ama hem işi ile çok meşgul idi, hem de sanıyorum ki nasılsa semur halleden diye güveniyordu.

Buradan çıkan iki sonuç var.

1) her seye göğüs gerecek güçteyiz.
2) buny eşler dahil kimseye belli etmeye gerek yok, biz bilelim yeter

Haklısınız .. Her kadın kendi yaşadığı şartların güçlüsü oluyor

‘Sıfır beklentide olun, mutlu olun’ şeklindeki düşünme tarzını kesinlikle sağlıklı bulmuyorum. Hatta ilişkileri iyice çıkmaza soktuğunu ve iletişimsizlik yarattığını düşünüyorum. Madem sıfır beklentide olacağız neden bu bebeği 2 kişi yapıyoruz? Sıfır beklenti vs insanların avuntusu sadece. Herzaman güçlü olmak zorunda değiliz ve eşimize ‘sana ihtiyacım var’ demekten daha doğal bir şey olamaz. Destek görmek gayet de hakkınızdır. Göremediğiniz noktada da siz kendinizi düşüneceksiniz, bu bencillik vs değil. Önce ben demek gayet sağlıklı bir tavırdır, hep ben demek bencilliktir. Bu ayrımı yaparak kendinize ve bebeğinize odaklanın. Huzurunuzu bozan her türlü duruma ve söze karşı da net bir tavır takının. Üzülmeyin ve kendinize güvenin..

Haklısınız .. Her kadın kendi yaşadığı şartların güçlüsü oluyor

Ne yazık ki... ne mutlu ki...
Konu sahibine yüklenmekle itham edildim ama bilakis farkına vardırmak amacım.
Ay saldır kocana ne öküz adam demek kolay. Zor olan kendi yapmak zorunda kaldıklarınla örnek verip onun da güçlü olduğunu göstermek. Eşiyle arasına daha da gerilim sokmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…