ağlıyorum =(

tövbe yarabbim,konuyu ilk okuduğumda kardeşin erkek olduğunu ve uygunsuz davranışlar sergilediğini
(taciz gibi)zannetim.
ama okudukça daha bir şaşırdım.kardeşten nefret etmek?lmaz:
bu nasıl bir duygudur?kardeşe sinirlenirsiniz,kardeşe küsersiniz,kırılırsınız ama nefret nasıl ağır bir kelimedir.

sevmiyorum, sevemiyorum demişsiniz.kardeşinizin bu davranışlarını yeni öğrendiniz sanırım.ama
şu anlaşılıyor ki siz kardeşinizi hiç sevmemişsiniz.yani önceden de ona karşı pek iyi duygular beslemiyor
gibisiniz.bunun altında arkadaşların dediği gibi başka bir neden var...

Nefret edeceğinize kardeşinizin bu huyunu nasıl düzelteceğini düşünseniz belki herşey daha iyi olur.
Ona yaptıklarının kötü olduğunu anlatın annenize söyleyin birlikte uyarın kardeşinizi baktınız devam ediyor bir psikoloğa götürün.
Nefret ediyorum diye kesip atmak daha kolay tabi.

vereliniortak

çok ilginç !! gerçekten... nefret etmek yerine elinden tutmak düzlüğe çıkarmak varken.... bence de çokk eksik parça var bu konuda...

bence yasinizin kücüklügünden nasil davranacginizi bilmiyorsunuz..
benim erkek kardesimle aramda 5 yas var,zaman artik cok degisti sanirim böyle cinsel seylere merak saliyorlar düsünün benim kardesim birde erkek..ama kesinlikle bu sekilde davranmiyorum..
benimde girdigi siteleri gördügüm cok oldu ben onun bir erkek olmasina ragmen bunu söyledim yapma kardesim dedim,nette kizlarla konusuyordu valla uygunsuz isimlerin hepsini msnden sildim söyledimde kendisinede..ve ben babamla degil ama annemle paylasirim genelde bunlari anne böyle gördüm filan diye annemde söyle söyle böyle söyle der..ama bu nefret edeceginiz birsey degil ki..tek basina bu sebep olamaz..haa siz ne yapacksiniz eger tek sebep buysa konusacksiniz olmadi annenize söyleceksiniz,hadi nefret ediyorum deyip kenara cekilmekle olmaz Allah korusun basina kötü seyler gelir,henüz 17 yasinda ve hayati ne yazik ki böyle algiliyor..artik herseyi erken yasta ögreniyorlar ama sizde elinizi eteginizi cekerseniz ne olack hemde bu sebepten dolayi bu halledilmeyecek birsey degil sonucta bence bu sekilde dvranmayi birakinda ona yardim etmeye baslayin

bence kusura bakma sen kardesini kardes gormeyi gec onu kiskaniyorsun kusura bakma cok acik konusurum ben

suçunu anlamış sanırım ses soluk yok baksanıza....
çok ilginç ya bi insan aynı karında 9 ay yatmış kardeşinden nasıl olurda nefret eder...

Bence coook yanlis düsünüyorsun. Üstelik kardesinden nefret etmeni gerektirecek tek birsey bile söyliyememissin. Diger topicte uygunsuz mesajlardan bahsetmissin, elbette hos birsey degil ama burda is sana düsüyor. Ileride birgün kardesinin uygunsuz resimleri yazilari yayilirsa cevrenize, senin basin yere egilmeyecek mi?

Sakin nisanlina ve ailesine kardesini karalama. bu yapabilecegin en büyük hata olur. Birgün anlayacaksin ki el kapisi ayaklarinin altina kirmizi halide serse, en kötü kardesin bile eline su dökemezler. Ancak bunu evlendikden sonra anlayacaksin simdi ne desek bos. Sadece beni dinle ve kardesini nisanlin tarafa karalama, ileride birgün bunu basina kalkacaklarinin garantisini veririm sana, isterse nisanlin melek olsun!

Kardesimle konusmayi denedim diyorsun ama ben onunla samimi bir sekilde konustuguna inanmiyorum acikcasi. Ona karsi bukadar önyargili iken ona nasil arkadas gibi nasihat verip dogru yolu göstereceksin ki? Bu imkansiz. Bence yapdiklarini hemen annene anlatmalisin, ondan sonra istedigin kadar uzak durabilirsin kardesinden. Eger yalan söylerde anneni kandirirsa günah senden cikmis olur en azindan!

kardeşinden nefret etmek için elle tutulur bir şey anlatmamışsın
ki ne kadar kötüde olsa kardeşin o senin
kardeşini karalayacağına ona yol göstermeye çalış
gerekirse gözünü korkut

Şimdi sana herşey lay lay lom..Bir evlen bakalım o zaman kardeşini mumla ararsın.Sen zaten kendin büyüyememişsin ki bir de kardeşine akıl vereceksin..Bu kadar erken yaşta evlilik yapıyorsun Allah korusun eşinle anlaşamazsan ne olacak..? Yine kardeşinin annenin babanım yanına dönmeyecekmisin..? Aklını başına al kardeşinle düşman gibi değil en azından bir arkadaş gibi konuş 17 yaş tam deli çağı şu an kendini ispatlama çabasında ama sen ve annen destek olmazsanız kardeşini kaybedersin bizden söylemesi...!!!

yaa herkes konuyu mu anlamamış ne? uygunsuz demişsin de ne kadar uygunsuz ben oraya takıldım birisyle konuşuyorsa , yada öpüşüp sarılıyorsa sen haksızsın da eğer gerçekten ciddi ciddi abestlikler varsa ne demek istediğimi anladın! kardeşinden tiksinmen normal ama ne kadar uygunsuz bu çok önemli yani...
bence kardeşinden uzak durmak isityorsan biraz rahatlamak için kozlar elinde git başımdan yoksa aileme sölerim de yada abla gibi otur konuş bunlar ne de. hatta sırf onun iyiliği için bile ailene sölemen doğru olabilir ama asıl sorunu bilmiyoruz açıklarsan daha iyi olur

yuhh ya nefret ediyorum nedemek sanki düşmanın o senin!kardeşime yakıştıramıyorum böyle bir şeyi onun için üzülüyorum nasıl doğruyu gösterebiliri yardımcı olabilirim diyeceğine bravoo!!!!konunun sahte olmasından şüpheleniyorum dilerim öyledir

Benimde benden 4 yaş küçük kız kardeşim var (15). 2-3 sene öncesine kadar kara kara düşünürdüm onunla nasıl yakınlaşabilirim diye. Anlaşamazdık hiç:) Üniversiteyi kazandım evden uzaklaştım anladık değerimizi. Şimdi çok fazla yakın değiliz. Ama ne olursa olsun abla-kardeşten öte çok iyi iki dost olmayı tercih ediyorum. Bağırıp çağırmak yerine karşıma alıp konuşuyorum. Elimden geldiğince doğruyu yanlışı öğretmeye çalışıyorum. Başedemeyeceğim bi konu olsa hemen annemle paylaşır ve halletmeye çalışırdım. Siizn tutumunuzu hiç beğenmedim. Bende ağustosda 20 yaşıma gireceğim aramızda yaş farkı yok sayılır ama nedense ben sizin gibi düşünmüyorum. Kardeşten nasıl nefret edilir yaa? Gerçekten inanamıyorum size. Kaçmak yerine kardeşinize yakınlaşın derim. vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…