Ahh kızlar ya hepimizde var bu karın agrıları sanırımaksamları oyle geriliyor ki derim bi anda patlıcakmıs gibi geliyor.gokcecim yırtılayım deme vazelin falan biseyler sur nemlendir yaglandır cildini minimum catlakla kurtulmaya calıs.benim iki yandan minik minik catlagım olustu.arada bi nasıl sızlıyor bi bilsen bide bazen icerden karnım jiletleniyor gibi hissediyorum sanırım o da ic karnın yırtılması oluyor..icerden yırtılsın da dısardan cok yırtılmasın Allahımmm !
Dun merak ettim subat annelerinin sayfalarını okudum son aylarındaki heyecanlar doguma gidenler bebisine kavusanlar falan :)) baya bi heyecanlandımm :)))) moralim yerine geldi amaann catlarım da patlarımda ama guzel guzel dogururum ben oglusumuu :))
Ah ah gökçeğim inan senin gibiyim.Ne yana yatacağımı şaşırdım.Şimdi bilgisayar başında oturarak uyumaya çalışıyorum.Gündüz olunca da senin gibi öğleden önce kalkamıyorum.
Kızlar benim salı günü kontrolüm vardı.Bebeğimi gördüm.Yavrum yine zıpır zıpır.
Öncelikle güzel haber gebeliğimin başından beri dozunu arttırarak kullandığım tiroid nihayetinde bu ay doktorumun istediği rakama geldi.Şimdilik aynı dozda devam edecekmişim.
Üçlü tarama testimi değerlendirip ikili tarama testimde olduğu gibi sonucun gayet iyi olduğunu söyledi.
Gelelim şikayetlerime...
1.Karnımda kısa süreli sancı şeklinde ağrılar NORMAL
2.El ve ayak bileklerimdeki ağrı ve karıncalanmalar NORMAL
3.Dişlerimdeki tartarı temizletebilirmişim.Herhangi bir sorun olmazmış.
4.İç çamaşırımdaki nemlilik NORMAL bu haftalarda nemli hissetmem gayet doğalmış.Bebeğin sıvısı olsa paçalarımdan aşağılara kadar inermiş.
5.Tansiyonum beni çok rahatsız etmediği için 8/5 NORMAL
6.Kırmızı et tüketemediğimi söylediğimde ilerleyen haftalarda vitamine başlayabiliriz dedi.
Ayrıntılı ultrason zamanımın geldiğini hatırlatıp istediğin yerde yaptırabilirsin dedi.Fakat gittiğim özel hastanede ne yazık ki cd çekimi yokmuş.Tamam başka yerde yaptırıp gelirim dedim.Devlet hastanesinde sizden habersiz yaptırdım falan muhabbetine hiç girmedim.Birde bu ay içinde şeker yüklemesini de yaptır istersen içerisine biraz limon sıkabilirsin dedi.
Velhasıl oğlum büyümüş.Büyümüş de anne babasını hissettiği anda parmağını ağızına götürmeler,eliyle ayağını yakalamalar,pipisini bile açık açık göstermeler....
Allahım sanki yaşadıklarım rüya...Ama artık hemen uyanmak istediğim bir rüya...
Hepinizi ve bebeklerinizi çok seviyorum...Güzel haberler almak ve vermek dileğiyle...
Ah be cnm nasıl isyan edeyim öyle zor buldum ki ikisinide. Ama bu acılar bazen dayanılmaz oluyor. yavrularımda hisseder üzülür diye de üzülmüyor değilim. Onlar kımıldamaya başladığında oturup onları izliyorum. Düşünsene bu aşamalara kadar geldik. Ama kaburgalarıma yaptıkları baskı hem sırtımı hem göğüs kısmımı mahvediyor. Bu arada yine göğüslerim büyümeye başladı.. 100 bedene kadar yolum var :)
Slm kızlar.
Öncelikle aramıza katılanlar hoşgeldiniz. Bir de bilgilerini verip topik listesine eklemediğim arkadaşlar var farkındayım ama unutmuş değilim mutlaka ekleyeceğim...
Son zamanlarım anormal geçiyor kızlar. Dün gece 12 de yatıp sabah 1 de kalktım. Nasıl bu kadar uyudum bilmiyorum ama akşama kadar da mal gibi gezdim.. Sonunda evde duramayıp anneme gittim belki açık hava iyi gelir diye ama daha kötü oldum. Sürekli bir huzursuzluğum var. Otursam oturamıyorum kalksam kalkamıyorum yatsam hangi yöne yatacağımı şaşırıyorum. Sırt üstü yatınca nefes almak ölüm aoluyor bir de kemiklerim ağrıyor. Sağ veya sola dönünce yavrulareım tepikliyor kıyamıyorum bu sefer. Halsizim ve uyumak istiyorum.
Özellikle akşamları karnımın ağrısı öldürüyor beni. Karın yanlarım yırtılsada kurtulsam. Yani bugun annem ne yapacağını şaşırdı kadın ama bir türlü oturamadım da yatamadım da. Karnımın ağrısından ağlayacağım utanmasam. Bu saate kadar internete bile giremedim. Şimdi eşime sırt masajı yaptırıp uyumayı düşünüyorum yoksa sabah olmayacak bana. Artık itiraf ediyorum zorlanmaya başladım. Daha 5,5 aylıkken bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim. İlerisini hayal bile edemiyorum.
Dün annesinin eteğine yapışmış çocuk gibi birilerinin eteğine yapışıp bağıra çağıra ağlamak istedim yeter artık doğsunlar diye. Her gün Allahtan sabır diliyorum bir de çocuklarım için sağlık.
Ah ah gökçeğim inan senin gibiyim.Ne yana yatacağımı şaşırdım.Şimdi bilgisayar başında oturarak uyumaya çalışıyorum.Gündüz olunca da senin gibi öğleden önce kalkamıyorum.
Kızlar benim salı günü kontrolüm vardı.Bebeğimi gördüm.Yavrum yine zıpır zıpır.
Öncelikle güzel haber gebeliğimin başından beri dozunu arttırarak kullandığım tiroid nihayetinde bu ay doktorumun istediği rakama geldi.Şimdilik aynı dozda devam edecekmişim.
Üçlü tarama testimi değerlendirip ikili tarama testimde olduğu gibi sonucun gayet iyi olduğunu söyledi.
Gelelim şikayetlerime...
1.Karnımda kısa süreli sancı şeklinde ağrılar NORMAL
2.El ve ayak bileklerimdeki ağrı ve karıncalanmalar NORMAL
3.Dişlerimdeki tartarı temizletebilirmişim.Herhangi bir sorun olmazmış.
4.İç çamaşırımdaki nemlilik NORMAL bu haftalarda nemli hissetmem gayet doğalmış.Bebeğin sıvısı olsa paçalarımdan aşağılara kadar inermiş.
5.Tansiyonum beni çok rahatsız etmediği için 8/5 NORMAL
6.Kırmızı et tüketemediğimi söylediğimde ilerleyen haftalarda vitamine başlayabiliriz dedi.
Ayrıntılı ultrason zamanımın geldiğini hatırlatıp istediğin yerde yaptırabilirsin dedi.Fakat gittiğim özel hastanede ne yazık ki cd çekimi yokmuş.Tamam başka yerde yaptırıp gelirim dedim.Devlet hastanesinde sizden habersiz yaptırdım falan muhabbetine hiç girmedim.Birde bu ay içinde şeker yüklemesini de yaptır istersen içerisine biraz limon sıkabilirsin dedi.
Velhasıl oğlum büyümüş.Büyümüş de anne babasını hissettiği anda parmağını ağızına götürmeler,eliyle ayağını yakalamalar,pipisini bile açık açık göstermeler....
Allahım sanki yaşadıklarım rüya...Ama artık hemen uyanmak istediğim bir rüya...
Hepinizi ve bebeklerinizi çok seviyorum...Güzel haberler almak ve vermek dileğiyle...
Canım acaba egzersiz falan iyi gelir mi rahatlamana bilemedim ki şimdi çok zor dua ediyorum sana Allah kolaylıklar versin rahat geçir hamileliğini ben bu halimle nefes alamıyorum akşam kaburgalarım sıkıyor sanki sen 2 tane can taşıyorsun Allah yardımcın olsun arkadaşım hemen geçsin günler sana
kızlar bende yavaş yavaş kullanmadığım eşyaları kolilere yerleştiriyorum malum haziranda taşınma işi var ama evde de bir o kadar ıvır zıvır eşya var dün öldüm bittim 8 kutu hazırladım eşim en son eve geldiğinde sana birşey olacak ne yaptın sen diye baygınlık geçirecekti gelmiş bebeğe bakıyor mahvoldu çocuk diyor eli karnımda manyak bu kocişler yahu ev işi yapmayı öğretiyom kızıma dedim aferin aşkım iyi ki o dersten başlamışsın diyor
az kaldı erzuruma gitmemize 7si çıkıyoruz inşallah
Ah be cnm nasıl isyan edeyim öyle zor buldum ki ikisinide. Ama bu acılar bazen dayanılmaz oluyor. yavrularımda hisseder üzülür diye de üzülmüyor değilim. Onlar kımıldamaya başladığında oturup onları izliyorum. Düşünsene bu aşamalara kadar geldik. Ama kaburgalarıma yaptıkları baskı hem sırtımı hem göğüs kısmımı mahvediyor. Bu arada yine göğüslerim büyümeye başladı.. 100 bedene kadar yolum var :)
Onlar bizim kıymetlilerimiz:) tabi yaa bende de sinir olunca sakin olayımda hissetmesinler diyorum. Benimde bacakların kasılıyor geceleri 2 kere tuvalete kalkıyorum bide kabızım yarım saat oturuyorum Lavaboda çok kötü bişey oda. Göğüslerinde kaşınma varmı benim ara ara fena geliyor uyuz gibi uç kısmı kaşınıyor ..oy herkesin derdi farklı ama amaç aynı :)
bende varımm agustosun 13 yada 14 ü görünüyo.. ilk bebişim çok farklı bi duygu tarifi yok bile..
Canım acaba egzersiz falan iyi gelir mi rahatlamana bilemedim ki şimdi çok zor dua ediyorum sana Allah kolaylıklar versin rahat geçir hamileliğini ben bu halimle nefes alamıyorum akşam kaburgalarım sıkıyor sanki sen 2 tane can taşıyorsun Allah yardımcın olsun arkadaşım hemen geçsin günler sana
kızlar bende yavaş yavaş kullanmadığım eşyaları kolilere yerleştiriyorum malum haziranda taşınma işi var ama evde de bir o kadar ıvır zıvır eşya var dün öldüm bittim 8 kutu hazırladım eşim en son eve geldiğinde sana birşey olacak ne yaptın sen diye baygınlık geçirecekti gelmiş bebeğe bakıyor mahvoldu çocuk diyor eli karnımda manyak bu kocişler yahu ev işi yapmayı öğretiyom kızıma dedim aferin aşkım iyi ki o dersten başlamışsın diyor
az kaldı erzuruma gitmemize 7si çıkıyoruz inşallah
canım inan dün aklıma geldin göbeğim o kadar gergindi ki patlayacağım sandım resmen biz bu ayda böyleyiz bu kızcağızın durumu ne diye düşündüm bende birkaç gündür gece uykularından yoksun yaşıyorum yine kaç sefer kalktığımı söylemiyim sanki bacaklarım ittiriyor beni kalk der gibi huzursuzluk var sol kolum aşılı ağrısından üzerine yatamıyorum yüzüstü yatınca tepikliyor benimki rahatsız mı oluyor anlamadım tüm gece sadece sağ tarafıma yatmaya çalışıyorum yani rabbim kolaylık versin bizlere hele o yürüyüşlerde nefes nefese kalma konusunu hiç açmayacağım bile 2 adım yürüyeyim mahfoluyorum resmen az kaldı artık inşallah kolay atlatırız kucağımıza alıncada herşeyi unuturuz sağ sağlim:)
gece uyudum mu tam uyuyorum artık uyanmıyorum. Ama uygun pozisyonu bulana kadar cirit atıyorum yatakta. Canım yüzüstü yatma artık. Rahmi sıkıştırırsın. Bebeğin zaten yüzüstü rahatsız olduğu için itekliyor seni.
ay canım çok sevindirdin beni sabah sabah sizden güzel haber alınca sanki kendimmiş gibi seviniyorum maşallah hep böyle olun
kızlar bende dişçimden geliyorum yine kontrol amaçlı gittim kesilen dişetlerim iyi gibi ama bir kısmı sanki yine büyüyor gibi dedi doktorum arkadaş nasıl bir hormonsa bu bırakmadı yakamıyakında ağzımın içi sırf dişeti olacak ya korkma dedi doktorcum alıveririz sen sıkma kendinide bebişide dedi rahatlattı sağolsun bu arada benimki şuan bol bol tepikliyor maşallah yavruma:)
Onlar bizim kıymetlilerimiz:) tabi yaa bende de sinir olunca sakin olayımda hissetmesinler diyorum. Benimde bacakların kasılıyor geceleri 2 kere tuvalete kalkıyorum bide kabızım yarım saat oturuyorum Lavaboda çok kötü bişey oda. Göğüslerinde kaşınma varmı benim ara ara fena geliyor uyuz gibi uç kısmı kaşınıyor ..oy herkesin derdi farklı ama amaç aynı :)
Kızlar oturma odamı bebek odasına dönüştüreceğim oturma odasındaki çekyata bebek odasında ihtiyacım olurmu sizce?
Yok canım ya hiç kaşıntım olmuyor benim. Göğüs uçlarımda da çok nadir oluyor. Bu arada 6. aydan itibaren göğüs ucu kremi kullanmaya başlayacağım. İkizlerde erken doğum riski olduğu için ben biraz erken başlayacağım sana da tavsiye ederim. Lansinoh'un göğüz ucu kremi. Doğumdan sonra bebekler emerken yara olmasın diye.
Canım egzersiz gibi şeyler yasak banaç Yanlış birşey yaparsın diyor doktor. Sadece yüzmeme izin var. Ama onun içinde enfeksiyon kapıp gelme bana diyor. Cesaret edip havuza gidemiyorum bende.
Bence bu toplanma işlerini tek başına yapma canım. Allah korusun brşey olur bir de bak eşin aci durumlarda gelemiyormuş. Eşinin izinli zamanında beraber yaparsınız. Bu ayın 7 sinde mi çıkıyorsunuz? Birşeyde kalmamış.
anladım canım yaaa Allah yardımcın olsun yeterki al kollarına oğluşlarınıda bugünler bu sıkıntılar gelip geçici ikisi gelsin öpswün yanaklarından çabucak büyüyüpaynen canım kendime bir dur demem lazım ama gözüme iş göründükçe batıyor tez canlılık var bende biraz birde taşınacağız hala kıyı köşe temizlik yapıp o köşe bu köşe siliyorum yoksa oturamıyorum evde sıkıntı basıyor vallahi. bende kendi ağdamı kendim yaptım bugün bakalım ne kadar daha kendim yapabileceğim.eşim isim konusunda çok kararsız erkek olursa metehandı kesin kız olursa öylesine belinay düşünmüştük şimdi sanırım değiştireceğiz.
Ayy canımmm valla benim evde haftalık temizlik yapılıyor. Hafta sonu birileri gelip temizliyor olmadı kadın çağırıyorum. Bırak ağdamı yapmayı genitali görmüyorum bile. Bacaklarımı arkadaşım alıyor. Göbeğimde tüylenme başladı onlarıda alsam mı almasam mı kararsızım :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?