Kızlar oturma odamı bebek odasına dönüştüreceğim oturma odasındaki çekyata bebek odasında ihtiyacım olurmu sizce?
Ya herkes seker yuklemeye gecmis biz daha yarın ayrıntılı ultrasona giricez..insallah hersey yolunda gider.bu ayrıntılı ultrasonda bebisin kalp damarları falan da gorulebilio mu?cok korkuyorum(( bi kardesim kalp damarları ters dogdu kalbinde delik de vardı.dogduktan bikac gun sonra anladılar ve ameliyatta vefat ettl :: (( anne karnında bilinseymls dogunca hemen kuveze alınırmıs tedavi hemen baslarmıs.hatta kalp gelisimi icin igne bile varmıs anne karnında yapılan.keske bilinseymis..ben simdi cok korkuyırum Allahımmmm insallah saglıklıdır bebisimm
50 lik yani yarın yapılacak şeker yüklemesine tok gel dediler bana...24. haftaya girdim ben dün itibariyle ama büyüdük bizzzz
24_28. haftalarda yapılıyor şeker yüklemesi...Eğer yüksek çıkarsa 27. haftada 100 lük yapar tahminimce..Ve aç gel der....
kızlar benim şekerim normal çıktı dünkü tahlilde şimdi şeker yüklemesinde yüksek çıkarmı ki
Adaçayı demle ve onunla gargara yap canım.Tuzlu su da çok rahatlatıyor.Bir de ağzına tane karanfil at 2 tane,biraz çiğne sonra at.Doğal antibiyotik etkisi gösteriyor.Benim çok işime yaradı bunlar.Yaklaşık 20 gün önce ben de aynı durumdaydım.Sadece yutkunma zorluğu vardı hasta olmadığım halde.
Geçmiş olsun
Kızlar oturma odamı bebek odasına dönüştüreceğim oturma odasındaki çekyata bebek odasında ihtiyacım olurmu sizce?
kızlar benim şekerim normal çıktı dünkü tahlilde şimdi şeker yüklemesinde yüksek çıkarmı ki
Bu arada kızlar aman yediklerimize dikkat edelim özellikle tuza. Bi arkadaşım 7,5 aylık falan sanırım hem çok kilo almış Hadi geçtim kiloyu vücudunda ödem oluşmuş ve yüksek tansiyon çıkmış ve erken doğum riski varmış üzüldüm çok aman dikkat edelim.Hem kendinize hemde bebişlerinize.
Ah ah gökçeğim inan senin gibiyim.Ne yana yatacağımı şaşırdım.Şimdi bilgisayar başında oturarak uyumaya çalışıyorum.Gündüz olunca da senin gibi öğleden önce kalkamıyorum.
Kızlar benim salı günü kontrolüm vardı.Bebeğimi gördüm.Yavrum yine zıpır zıpır.
Öncelikle güzel haber gebeliğimin başından beri dozunu arttırarak kullandığım tiroid nihayetinde bu ay doktorumun istediği rakama geldi.Şimdilik aynı dozda devam edecekmişim.
Üçlü tarama testimi değerlendirip ikili tarama testimde olduğu gibi sonucun gayet iyi olduğunu söyledi.
Gelelim şikayetlerime...
1.Karnımda kısa süreli sancı şeklinde ağrılar NORMAL
2.El ve ayak bileklerimdeki ağrı ve karıncalanmalar NORMAL
3.Dişlerimdeki tartarı temizletebilirmişim.Herhangi bir sorun olmazmış.
4.İç çamaşırımdaki nemlilik NORMAL bu haftalarda nemli hissetmem gayet doğalmış.Bebeğin sıvısı olsa paçalarımdan aşağılara kadar inermiş.
5.Tansiyonum beni çok rahatsız etmediği için 8/5 NORMAL
6.Kırmızı et tüketemediğimi söylediğimde ilerleyen haftalarda vitamine başlayabiliriz dedi.
Ayrıntılı ultrason zamanımın geldiğini hatırlatıp istediğin yerde yaptırabilirsin dedi.Fakat gittiğim özel hastanede ne yazık ki cd çekimi yokmuş.Tamam başka yerde yaptırıp gelirim dedim.Devlet hastanesinde sizden habersiz yaptırdım falan muhabbetine hiç girmedim.Birde bu ay içinde şeker yüklemesini de yaptır istersen içerisine biraz limon sıkabilirsin dedi.
Velhasıl oğlum büyümüş.Büyümüş de anne babasını hissettiği anda parmağını ağızına götürmeler,eliyle ayağını yakalamalar,pipisini bile açık açık göstermeler....
Allahım sanki yaşadıklarım rüya...Ama artık hemen uyanmak istediğim bir rüya...
Hepinizi ve bebeklerinizi çok seviyorum...Güzel haberler almak ve vermek dileğiyle...
Şahsen ben ilk hamileliğimde çok özenip emzirme koltuğu almıştım,şu sallanan önünde pufu da olanlardan.Ama hiç rahat edemedim. Ve neredeyse bir şifonyerlik yer kapladı odada.Görümcemde bebek odasında Çek yat var ve kadar kullanışlı ki,altını baza gibi kullanıyor,üstünde hem emziriyor,hem bebeğin altını üstünü değiştiriyor,çünkü bu esnada kendisi de oturabiliyor.
Gerektiğinde bebeğin odasında yatmak için de çok pratik.Bebeği görmeye gelen olduğunda da çocuk salonlarda sersefil olmuyor,düzeni bozulmuyor,gelenler biraz bebek odasında çekyatta oturup sonra salona geçiyorlar.
Ben de emzirme koltuğumu E-bebek 2.el'de sattım,şimdi çekyat tarzı bir kanepe almayı düşünüyorum.
Yani bence kesinlikle kullan derim yerin müsaitse..
Ben kesebilsem kesek tuzuTuzlu , eksili , acili bayiliyorummm.. Hele salatalarda , yogurtta tuz olmazsa yiyemiyorum..
Slm kızlar.
Öncelikle aramıza katılanlar hoşgeldiniz. Bir de bilgilerini verip topik listesine eklemediğim arkadaşlar var farkındayım ama unutmuş değilim mutlaka ekleyeceğim...
Son zamanlarım anormal geçiyor kızlar. Dün gece 12 de yatıp sabah 1 de kalktım. Nasıl bu kadar uyudum bilmiyorum ama akşama kadar da mal gibi gezdim.. Sonunda evde duramayıp anneme gittim belki açık hava iyi gelir diye ama daha kötü oldum. Sürekli bir huzursuzluğum var. Otursam oturamıyorum kalksam kalkamıyorum yatsam hangi yöne yatacağımı şaşırıyorum. Sırt üstü yatınca nefes almak ölüm aoluyor bir de kemiklerim ağrıyor. Sağ veya sola dönünce yavrulareım tepikliyor kıyamıyorum bu sefer. Halsizim ve uyumak istiyorum.
Özellikle akşamları karnımın ağrısı öldürüyor beni. Karın yanlarım yırtılsada kurtulsam. Yani bugun annem ne yapacağını şaşırdı kadın ama bir türlü oturamadım da yatamadım da. Karnımın ağrısından ağlayacağım utanmasam. Bu saate kadar internete bile giremedim. Şimdi eşime sırt masajı yaptırıp uyumayı düşünüyorum yoksa sabah olmayacak bana. Artık itiraf ediyorum zorlanmaya başladım. Daha 5,5 aylıkken bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim. İlerisini hayal bile edemiyorum.
Dün annesinin eteğine yapışmış çocuk gibi birilerinin eteğine yapışıp bağıra çağıra ağlamak istedim yeter artık doğsunlar diye. Her gün Allahtan sabır diliyorum bir de çocuklarım için sağlık.
Ah canım ya Rabbim dayanma gücü versin. Biraz daha sabır hepsi geçicek inşallah. Ara ara benimde karnım ağrıyor fakat öle ızdırap verici değil. Bende uyumak istiyorum sabahları ama çalışıyorum ya ne mümkün. Ağlamak istediğinde bırak ağla valla ben ağlıyorum. Bende de sinir oluyor gün içinde iş yerinde özellikle. Bizim hamilelik herkezinkinden daha zor geçiyor o kesin iki bebek taşıyoruz çünkü. Kucaklarımıza aldığımızda bütün bunları unutucaz. Hep içinden oku dua et ama sakın isyan etme tatlım sabrın sonu selamet ..
Teşekkür ederim bende odada çekyat olmasının uygun olduğunu düşünüyorum ama hala tam olarak emin değilim odada boşuboşuna yer kaplamasını da istemiyorum araştırmaya devam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?