Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar oturma odamı bebek odasına dönüştüreceğim oturma odasındaki çekyata bebek odasında ihtiyacım olurmu sizce?

Şahsen ben ilk hamileliğimde çok özenip emzirme koltuğu almıştım,şu sallanan önünde pufu da olanlardan.Ama hiç rahat edemedim. Ve neredeyse bir şifonyerlik yer kapladı odada.Görümcemde bebek odasında Çek yat var ve kadar kullanışlı ki,altını baza gibi kullanıyor,üstünde hem emziriyor,hem bebeğin altını üstünü değiştiriyor,çünkü bu esnada kendisi de oturabiliyor.
Gerektiğinde bebeğin odasında yatmak için de çok pratik.Bebeği görmeye gelen olduğunda da çocuk salonlarda sersefil olmuyor,düzeni bozulmuyor,gelenler biraz bebek odasında çekyatta oturup sonra salona geçiyorlar.
Ben de emzirme koltuğumu E-bebek 2.el'de sattım,şimdi çekyat tarzı bir kanepe almayı düşünüyorum.
Yani bence kesinlikle kullan derim yerin müsaitse..

canım içini ferah tut inşallah yolunda gidecek herşey ne kadar test tahlil ultrason yapılsada herşey allahtan kapalı bir kutuda onlar şuan alacak o kadar nefesi varmış demekki meleğin banada daha ne şeker yüklendi ne ayrıntılıya girdim bakalım daha 2 haftamız var nasipse

cansınım istersen bir ara sor ben tok yapıldığını ilk senden duyuyorum yanlış bişey yapmayasın

ben de ayın 16 sında şeker ölçümüne gidicem kızlar bana da hafif kahvaltını yap gel dediler tamamen aç olmaya gerek yokmuş bu ilk yüklemede.Tabi abartmamak gerek kahvaltı olayını

Bu arada kızlar aman yediklerimize dikkat edelim özellikle tuza. Bi arkadaşım 7,5 aylık falan sanırım hem çok kilo almış Hadi geçtim kiloyu vücudunda ödem oluşmuş ve yüksek tansiyon çıkmış ve erken doğum riski varmış üzüldüm çok aman dikkat edelim.Hem kendinize hemde bebişlerinize.

Slm kızlar.

Öncelikle aramıza katılanlar hoşgeldiniz. Bir de bilgilerini verip topik listesine eklemediğim arkadaşlar var farkındayım ama unutmuş değilim mutlaka ekleyeceğim...

Son zamanlarım anormal geçiyor kızlar. Dün gece 12 de yatıp sabah 1 de kalktım. Nasıl bu kadar uyudum bilmiyorum ama akşama kadar da mal gibi gezdim.. Sonunda evde duramayıp anneme gittim belki açık hava iyi gelir diye ama daha kötü oldum. Sürekli bir huzursuzluğum var. Otursam oturamıyorum kalksam kalkamıyorum yatsam hangi yöne yatacağımı şaşırıyorum. Sırt üstü yatınca nefes almak ölüm aoluyor bir de kemiklerim ağrıyor. Sağ veya sola dönünce yavrulareım tepikliyor kıyamıyorum bu sefer. Halsizim ve uyumak istiyorum.

Özellikle akşamları karnımın ağrısı öldürüyor beni. Karın yanlarım yırtılsada kurtulsam. Yani bugun annem ne yapacağını şaşırdı kadın ama bir türlü oturamadım da yatamadım da. Karnımın ağrısından ağlayacağım utanmasam. Bu saate kadar internete bile giremedim. Şimdi eşime sırt masajı yaptırıp uyumayı düşünüyorum yoksa sabah olmayacak bana. Artık itiraf ediyorum zorlanmaya başladım. Daha 5,5 aylıkken bu kadar zorlanacağımı düşünmezdim. İlerisini hayal bile edemiyorum.

Dün annesinin eteğine yapışmış çocuk gibi birilerinin eteğine yapışıp bağıra çağıra ağlamak istedim yeter artık doğsunlar diye. Her gün Allahtan sabır diliyorum bir de çocuklarım için sağlık.

Ah ah gökçeğim inan senin gibiyim.Ne yana yatacağımı şaşırdım.Şimdi bilgisayar başında oturarak uyumaya çalışıyorum.Gündüz olunca da senin gibi öğleden önce kalkamıyorum.
Kızlar benim salı günü kontrolüm vardı.Bebeğimi gördüm.Yavrum yine zıpır zıpır.
Öncelikle güzel haber gebeliğimin başından beri dozunu arttırarak kullandığım tiroid nihayetinde bu ay doktorumun istediği rakama geldi.Şimdilik aynı dozda devam edecekmişim.
Üçlü tarama testimi değerlendirip ikili tarama testimde olduğu gibi sonucun gayet iyi olduğunu söyledi.
Gelelim şikayetlerime...
1.Karnımda kısa süreli sancı şeklinde ağrılar NORMAL
2.El ve ayak bileklerimdeki ağrı ve karıncalanmalar NORMAL
3.Dişlerimdeki tartarı temizletebilirmişim.Herhangi bir sorun olmazmış.
4.İç çamaşırımdaki nemlilik NORMAL bu haftalarda nemli hissetmem gayet doğalmış.Bebeğin sıvısı olsa paçalarımdan aşağılara kadar inermiş.
5.Tansiyonum beni çok rahatsız etmediği için 8/5 NORMAL
6.Kırmızı et tüketemediğimi söylediğimde ilerleyen haftalarda vitamine başlayabiliriz dedi.
Ayrıntılı ultrason zamanımın geldiğini hatırlatıp istediğin yerde yaptırabilirsin dedi.Fakat gittiğim özel hastanede ne yazık ki cd çekimi yokmuş.Tamam başka yerde yaptırıp gelirim dedim.Devlet hastanesinde sizden habersiz yaptırdım falan muhabbetine hiç girmedim.Birde bu ay içinde şeker yüklemesini de yaptır istersen içerisine biraz limon sıkabilirsin dedi.
Velhasıl oğlum büyümüş.Büyümüş de anne babasını hissettiği anda parmağını ağızına götürmeler,eliyle ayağını yakalamalar,pipisini bile açık açık göstermeler....
Allahım sanki yaşadıklarım rüya...Ama artık hemen uyanmak istediğim bir rüya...
Hepinizi ve bebeklerinizi çok seviyorum...Güzel haberler almak ve vermek dileğiyle...

Önerin için teşekkür ederim. Dün ıhlamur tarçın limon ve elmayla bir çay denedim o da işe yaradı gibi bugün senin önerine devam edicem.Çok güzel anlatmışsın hasta değilim ama yutkunma zorluğu var ..sanıyorum başlangıç gibi bir şey önlem almak lazım :)

Ahh kızlar ya hepimizde var bu karın agrıları sanırım aksamları oyle geriliyor ki derim bi anda patlıcakmıs gibi geliyor.gokcecim yırtılayım deme vazelin falan biseyler sur nemlendir yaglandır cildini minimum catlakla kurtulmaya calıs.benim iki yandan minik minik catlagım olustu.arada bi nasıl sızlıyor bi bilsen bide bazen icerden karnım jiletleniyor gibi hissediyorum sanırım o da ic karnın yırtılması oluyor..icerden yırtılsın da dısardan cok yırtılmasın Allahımmm !

Dun merak ettim subat annelerinin sayfalarını okudum son aylarındaki heyecanlar doguma gidenler bebisine kavusanlar falan :)) baya bi heyecanlandımm :)))) moralim yerine geldi amaann catlarım da patlarımda ama guzel guzel dogururum ben oglusumuu :))

Kızlar oturma odamı bebek odasına dönüştüreceğim oturma odasındaki çekyata bebek odasında ihtiyacım olurmu sizce?

Bencede cekyat daha iyi olur..buyuk ihtimalle uykusuz uzuun gecelerimiz olacagi icin ,hem surekli git gel zor olur hemde minigine daha yakin olmak istersin belki

Ben kesebilsem kesek tuzu Tuzlu , eksili , acili bayiliyorummm.. Hele salatalarda , yogurtta tuz olmazsa yiyemiyorum..

ayy masallah sizee , ne guzel herseyiniz iyi cikmis..:) Darisi benim gibi henuz test yaptirmayanlarin basina...

Teşekkür ederim bende odada çekyat olmasının uygun olduğunu düşünüyorum ama hala tam olarak emin değilim odada boşuboşuna yer kaplamasını da istemiyorum araştırmaya devam :)

Ben kesebilsem kesek tuzu Tuzlu , eksili , acili bayiliyorummm.. Hele salatalarda , yogurtta tuz olmazsa yiyemiyorum..

Kesebilsen çok iyi olur vücutta su tutuyor tuz. Tamam bazı yiyeceklerde tuzsuz olmuyor ama yemeliyiz. Benim aram çok iyi değildir bazen tuzsuz da yiyebiliyorum:)

Ah canım ya Rabbim dayanma gücü versin. Biraz daha sabır hepsi geçicek inşallah. Ara ara benimde karnım ağrıyor fakat öle ızdırap verici değil. Bende uyumak istiyorum sabahları ama çalışıyorum ya ne mümkün. Ağlamak istediğinde bırak ağla valla ben ağlıyorum. Bende de sinir oluyor gün içinde iş yerinde özellikle. Bizim hamilelik herkezinkinden daha zor geçiyor o kesin iki bebek taşıyoruz çünkü. Kucaklarımıza aldığımızda bütün bunları unutucaz. Hep içinden oku dua et ama sakın isyan etme tatlım sabrın sonu selamet ..

Ah be cnm nasıl isyan edeyim öyle zor buldum ki ikisinide. Ama bu acılar bazen dayanılmaz oluyor. yavrularımda hisseder üzülür diye de üzülmüyor değilim. Onlar kımıldamaya başladığında oturup onları izliyorum. Düşünsene bu aşamalara kadar geldik. Ama kaburgalarıma yaptıkları baskı hem sırtımı hem göğüs kısmımı mahvediyor. Bu arada yine göğüslerim büyümeye başladı.. 100 bedene kadar yolum var :)

Teşekkür ederim bende odada çekyat olmasının uygun olduğunu düşünüyorum ama hala tam olarak emin değilim odada boşuboşuna yer kaplamasını da istemiyorum araştırmaya devam :)

Çekyat iyidir cnm. İlerde çıkartırsın ama ilk başlarda gerekecek bencede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…