Hayırlı geceler annecikler :)
Genel olarak kontroller keyifli geçmiş,bebişlerin de keyifleri yerinde Maaşallah.Allah daim etsin :)
Benim de kontrolüm vardı.4'lü test sonucum riskli çıkınca 2 hafta önce erkenden ayrıntılıya girmemi istemişti doktorum.
Prenatolog kontrolde herşeyin normal göründüğünü söylemişti ve bana göre bu sağlıklı bir bebek amniyosenteze gerek yok şimdilik demişti.ama yine de 2 hafta sonra gelin bir bakalım,daha net birşey söyleyebilirm demişti.
Gittik bugün,baktı baktı,normal görünüyor dedi,amniyosentez kararını size bırakıyorum dedi,aaa bu ne şimdi ?
Normalse neden açıyorsunuz bu mevzuyu dedim.ayrıntılıda %80 oranında doğruluk payı var,4'lü testinizdeki riski de buna eklersek 1/500 risk taşıyorsunuz,bu ne çok düşük ne de çok yüksek bir olasılık ama yine de var böyle bir olasılık dedi.
Ben dondüm kaldım.Eşim de hemen sordu amniyosentez dışında kandan bakılmıyor mu hocam diye.2 aydır uygulanan PrenaTest diye bir test varmış.Kanda trizomiye bakıyor ve %99.9 doğru sonuç veriyormuş.Eşim hemen bu testi yapan laboratuarın telefonunu alıp bilgi aldı.2900 tl.bastıran herkes bu testi yaptırıp 2 hafta sonra sonucu alabiliyormuş.Çıktım odadan,hastane koridorunda ağla ağla,darmadağın oldum.
Bu adam kesin birşeyler gördü bize söylemiyor yoksa neden tuttursun şimdi amniyosentez ya da kan testi diye.hemşireler geldi oradaki beni teselli etmeye,sonra perinatolog geldi ağlamayın,sakin olun,kesin anomali var diyemem ama yok da diyemem,risklerden konuşup ne olacağını bilmemiz sonra üzülmekten iyidir falan filan bir sürü şey söyledi ama ben koptum bir kere,o konuşuyor ben ağlıyorum.
Eşim dedi,verelim kan örneğini yapsınlar testi,en azından sonuna kadar içimiz kafamız rahat olur.Yok dedim yaptırmam ben ne amniyosentez ne başka birşey.Allahıma emanet,artık bu saatten sonra ne olursa olsun me yapabilirim ki?İçimde bir can kpır kıpır bize kavuşmak için can atarken,ben Nasıl kıyarım o cana?;((
Sonra kendi doktorumun odasına girdik elimde sonuçlarla.O da baktı ve bence de gerek yok bu sonuçlarla yaptırmayın dedi.
Ayrıntılıda en ufak bir soru işareti bile olsa o zaman kayıtsız şartsız yaptırın diyoruz bu riske atılmayacak birşey.Ama sizin usg çok güzel çıkmış,cihazlar da şu anda dünyanın en iyi cihazı daha üst modeli yok,Cihangir bey de konusunda çok başarılı,deneyimli bir doktor rahat olun bence,dedi de biraz rahatladım.Ama içimde bitmek bilmeyen bir ağlama isteği var.Durup durup boşalıyor yaşlar.
Sinirlerim çok bozuldu gerçekten daha şimdiden .2 hafta sonra tekrar çağırdı ayrıntılı için.Artık gitmek bile istemiyorum hastaneye ta ki doğum sancılarım başlayana kadar.Eskiden ne rahatmış gerçekten,doğurana kadar ne zırt pırt kontrol stresi,ne testler,usg'ler.Tadına vararak geçermiş bu en keyifli olması gereken dönem.
Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor belki ama kolay olan her zaman mutlu etmiyor ne yazık ki
Genel olarak kontroller keyifli geçmiş,bebişlerin de keyifleri yerinde Maaşallah.Allah daim etsin :)
Benim de kontrolüm vardı.4'lü test sonucum riskli çıkınca 2 hafta önce erkenden ayrıntılıya girmemi istemişti doktorum.
Prenatolog kontrolde herşeyin normal göründüğünü söylemişti ve bana göre bu sağlıklı bir bebek amniyosenteze gerek yok şimdilik demişti.ama yine de 2 hafta sonra gelin bir bakalım,daha net birşey söyleyebilirm demişti.
Gittik bugün,baktı baktı,normal görünüyor dedi,amniyosentez kararını size bırakıyorum dedi,aaa bu ne şimdi ?
Normalse neden açıyorsunuz bu mevzuyu dedim.ayrıntılıda %80 oranında doğruluk payı var,4'lü testinizdeki riski de buna eklersek 1/500 risk taşıyorsunuz,bu ne çok düşük ne de çok yüksek bir olasılık ama yine de var böyle bir olasılık dedi.
Ben dondüm kaldım.Eşim de hemen sordu amniyosentez dışında kandan bakılmıyor mu hocam diye.2 aydır uygulanan PrenaTest diye bir test varmış.Kanda trizomiye bakıyor ve %99.9 doğru sonuç veriyormuş.Eşim hemen bu testi yapan laboratuarın telefonunu alıp bilgi aldı.2900 tl.bastıran herkes bu testi yaptırıp 2 hafta sonra sonucu alabiliyormuş.Çıktım odadan,hastane koridorunda ağla ağla,darmadağın oldum.
Bu adam kesin birşeyler gördü bize söylemiyor yoksa neden tuttursun şimdi amniyosentez ya da kan testi diye.hemşireler geldi oradaki beni teselli etmeye,sonra perinatolog geldi ağlamayın,sakin olun,kesin anomali var diyemem ama yok da diyemem,risklerden konuşup ne olacağını bilmemiz sonra üzülmekten iyidir falan filan bir sürü şey söyledi ama ben koptum bir kere,o konuşuyor ben ağlıyorum.
Eşim dedi,verelim kan örneğini yapsınlar testi,en azından sonuna kadar içimiz kafamız rahat olur.Yok dedim yaptırmam ben ne amniyosentez ne başka birşey.Allahıma emanet,artık bu saatten sonra ne olursa olsun me yapabilirim ki?İçimde bir can kpır kıpır bize kavuşmak için can atarken,ben Nasıl kıyarım o cana?;((
Sonra kendi doktorumun odasına girdik elimde sonuçlarla.O da baktı ve bence de gerek yok bu sonuçlarla yaptırmayın dedi.
Ayrıntılıda en ufak bir soru işareti bile olsa o zaman kayıtsız şartsız yaptırın diyoruz bu riske atılmayacak birşey.Ama sizin usg çok güzel çıkmış,cihazlar da şu anda dünyanın en iyi cihazı daha üst modeli yok,Cihangir bey de konusunda çok başarılı,deneyimli bir doktor rahat olun bence,dedi de biraz rahatladım.Ama içimde bitmek bilmeyen bir ağlama isteği var.Durup durup boşalıyor yaşlar.
Sinirlerim çok bozuldu gerçekten daha şimdiden .2 hafta sonra tekrar çağırdı ayrıntılı için.Artık gitmek bile istemiyorum hastaneye ta ki doğum sancılarım başlayana kadar.Eskiden ne rahatmış gerçekten,doğurana kadar ne zırt pırt kontrol stresi,ne testler,usg'ler.Tadına vararak geçermiş bu en keyifli olması gereken dönem.
Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor belki ama kolay olan her zaman mutlu etmiyor ne yazık ki
ben aranıza yeni katılıyorum. böyle bir site bulduğum ve sizlerle paylaşımda bulunabileceğim için çok memnunum.
bizimde bebişimiz allah kısmet ederse 17 agustosta geliyor 21. haftamız bitti. kızım gayet sağlıklı .
sizlere sormak istediğim ben kilolu hamile kaldım ve bebişimi sizler gibi hissedemiyorum. arada çok kücük kelebek çırpıntıları gibi geliyor.
ilk gebeliğim ayrıca plasentam önde benim durumumda olan varmı bende hissetmek istiyorum miniğimi. yazarsanız cok sevinirim:)
ben aranıza yeni katılıyorum. böyle bir site bulduğum ve sizlerle paylaşımda bulunabileceğim için çok memnunum.
bizimde bebişimiz allah kısmet ederse 17 agustosta geliyor 21. haftamız bitti. kızım gayet sağlıklı .
sizlere sormak istediğim ben kilolu hamile kaldım ve bebişimi sizler gibi hissedemiyorum. arada çok kücük kelebek çırpıntıları gibi geliyor.
ilk gebeliğim ayrıca plasentam önde benim durumumda olan varmı bende hissetmek istiyorum miniğimi. yazarsanız cok sevinirim:)
Kızlar ben dün gece hiç uyuyamadım desem yeridir belim zaten kaç gündür ağırıyor.Sırt üstte yatamıyorum sağa sola dönsem tekme yiyorum :) ayaklarımda şişmeye başladı yandaki kemikler görünmüyodu dün eve gittigimde tuzluda yemiyorum nie oldu anlamadım.
Kızlar ben dün gece hiç uyuyamadım desem yeridir belim zaten kaç gündür ağırıyor.Sırt üstte yatamıyorum sağa sola dönsem tekme yiyorum :) ayaklarımda şişmeye başladı yandaki kemikler görünmüyodu dün eve gittigimde tuzluda yemiyorum nie oldu anlamadım.
Hosgeldin canım hayırlı olsun prensesin :) ya sen yine kelebek cırpıntısı hissediyorsun cinsiyeti de ogrenmissin.senden 1 hafta geride hamile olan bi arkadasım var o da kilolu hamile kaldı.ne bebek hareketi var ne de cinsiyeti ogrendiler..doktor kilolusun bebegi net goremiyorum diyormus her defasında.supriz bebek olacak onlarınki artık :))
Selamlarrr geldik kontroldennn...Doyamadım izlemeyee kızlarrr :) Cd den izliyorum geldiğimden beri...
Etlenmiş bebişimin yüzü gözü her biyeri 800gr 25cm.olmuş...İri bir bebek olacak dedi...Ben 1.75'im eşim 1.92...Doktorumuzda bana benzeyecek hali yok ya dedi güldürdü bizi :))
İdrar ve kan tahlillerim normal çıktı...Şeker yüklemesinin sonucunuda telefonla 3 saat sonra arayıp aldım 120 imiş..Yani o da iyi dedi 140 a kadar normalmiş...
Çok şükür bunuda atlattık :)) 50 likte aç gitmek gerekmiyormuş Çiçekcimmm tekrar sordum gidince :)
Yağı tuzu şekeri kesmemi ve et süt yoğurt ayran yumurta sebze ve meyve yememi söyledi ama aşırıya kaçmadan ve sık sık az az dedi..
10 gün sonra 2. tetanoz aşım var..İşte benden bu kadarrr....Her şey yolunca çok şükür...Sizlerinde güzel haberlerini bekliyorummm
Teşekkür ederizzz...Ben 24.haftadayım canım...23+2 yani...Önceki kontrolümde (20.haftada)375 gr.dı resmen ikiye katlamış...Demekki 22-23. haftadan sonra kilo alımı hızlanıyormuş...Bugünde bunu öğrendim :) Güzel geçecek tabi ki kontrolün...
Boyumuzuda yanlış yazmışım bu arada 29 olacaktı :)
irishcoffee canm boşuna hamileliğini ne kendine ne diğer prensesine ne eşine nede karnındaki minicik prensesine zehir etme ... Ben ikili test yaptrdm sadece bi hevesle onuda keske yaptrmasaydim.diyorum. iki dra gidyrm git diğer doktora 3lu yapicaz mi dedik. Ben hic bi test yaptrmiyorum dedi. Tabi isteseydik yapardı. Ama cok büyük haklı sebebi vardi.. benm eşim ben yaptrmiyrum diye baska dra yaptrdi testlerini ve Cok yüksek riskli çıktı dedi . Kendine zehir etti gebeligi. Çocuk doğdu sapasağlam hicbisey yok ve 7yaslarnda... Sonuçta gelecek olan Allahtan ..Rabbim hiçbirimizi evlatlarimizla sinamisin . Cok zor bir durum. Ama gelecek olan ve yasayacagimiz birşey varsada Rabbim sabir güç kuvvet versin. Diyorum hep.. ben inanıyorum sağlıklı dogucak Allahın izniyle bebislerimiz... Içini ferah tut. Uzme kendini.. kuruntu yapmak istersek birsürü sey var düşünüp ya çocuğum böyleyse söyleyse demeye.. şeytan vesvese veriyor .. banada oluyor dua ediyorum.hemen... Birbirimize dua edelim kızlar... Herşey güzel olucak inşallah...
Bu arada normal doğum planladığımız için doktorum Vajinal kültür örneği alıp laboratuvara gönderdi.Yorulunca ve stres yapınca ağrılarım olduğunu söyleyince rahim ağzı kontrolü de yaptı.Gayet normal görünüyor açılma filan yok dedi.
Hergün Elevit kullanıyordum,şimdi Omega 3'e başladık dönüşümlü olarak,1 gün Elevit,1 gün Omega 3 yani.Demir ve Kalsiyum/Magnezyum'a devam.1 ay sonra şeker yükleme yapılacak.Sonra Allah Kerim.
Hastane çıkışı eşimin toplantısı vardı bana eşlik edemedi ama sen git E-bebek'e kızıma birşeyler al,herşey yolunda ben biliyorum ,hem moralin düzelir,keyfin yerine gelir dedi.
Ben de gittim,weewell'in hava nemlendiricisini aldım,lansinoh süt pompası aldım,kızıma birkaç parça cici aldım, ne de olsa ablasından kalan bir yığın kıyafetimiz var hepsi de yepyeni.Yine de insan yeni birşeyler almak istiyor.Ablasının bebeklikten itibaren şu anda bile kullandığımız bir projektörlü müzik kutusu vardı Tomy yıldızlı rüyalar.Aynısından bir tane de Nevbahar'ımıza aldım.:)
Allahım sağlıkla kullanmayı nasip etsin inşallah.
[TABLE="class: cms_table_grid, width: 500, align: left"]
[TR]
[TD="align: center"]İsim[/TD]
[TD="align: center"]Yaş[/TD]
[TD="align: center"]TahminidoğumTarihi[/TD]
[TD="align: center"]Cinsiyet[/TD]
[TD="align: center"]Düşünülen
Bebiş İsmi[/TD]
[TD="align: center"]Annenin Kaçıncı Bebeği[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gokce82
Kace
Anet
yasamayiseviyorum
smlttle
armena
zeyeybar
çiçekdemeti
kzmrl
CAN_SIN
shuku
nes17
pampam34
LIPAKA
zelda2010
emrhan_seda
shcne
ankara41
abiley01
fmfm
nuran77
goks
selenyum16
sunbal
purmelal
eymen_berat
karakedi85
mutlubirisi
redbox
marvaa
pınar_kerem
nobilis[/TD]
[TD="align: center"]30
28
30
23
27
28
30
29
26
38
26
30
28
29
31
27
29
24
27
33
35
28
?
27
26
29
28
24
28
24
33[/TD]
[TD="align: center"]07.08.2013
12.08.2013
13.08.2013
24.08.2013
20.08.2013
03.08.2013
08.08.2013
13.08.2013
28.08.2013
01.08.2013
04.08.2013
14.08.2013
18.08.2013
10.08.2013
31.08.2013
30.08.2013
08.08.2013
08.08.2013
05.08.2013
11.08.2013
11.08.2013
30.08.2013
22.08.2013
15.08.2013
09.08.2013
09.08.2013
11.08.2013
30.08.2013
12.08.2013
18.08.2013
17.08.2013[/TD]
[TD="align: center"]Erkek/Erkek
Kız
Erkek
Kız
Erkek
Erkek
Erkek
Kız
Erkek
Erkek
Erkek
Erkek, Erkek
Kız
Kız
Kız
Erkek
Kız
Erkek
Kız
Erkek
Erkek
Kız/Kız
Kız
Kız
Erkek
Erkek
Erkek/Erkek
Erkek
?
Erkek
Kız
[/TD]
[TD]Sarp-Araz[/TD]
Roza
Aksel
Belinay
?
?
Mert-Hasan
Eylül
Enes Osman
Sarp
Yiğit-Yağız
?
Ecrin
?
Nefes-Asya
?
Tanem
?
?
?
Eymen Miraç
??
?
?
Ahmet
Umut
Semih Melih
Muhammed
?
Muhammed
?
[TD="align: center"]İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
Üçüncü
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İkinci
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk
İlk[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?