gökçecim tesekkür ederim benide eklediğin için umarım alttaki gebelik haftası bilgilerini görebilirim ....ikizlerine cok sevindim iki yakışıklıyıda sağlıklı sekilde kucagına alırsın insallah...
Bunlar da hastane çantasına konulacaklar listesi…
BEBEĞE;
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 takım)
Başlık (bağcıksız)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka
Bebek battaniyesi (Penye-2 adet)
Bebek mendili (bol miktarda)
Taşımak için puset
Bebek tarağı-fırçası
Tırnak makası-törpüsü
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem
ANNEYE;
2 takım pijama/gecelik (Önden açılır)
Çorap
Terlik
Bol miktarda çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri (Diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, nemlendirici, makyaj vs.),
Toka-taç
Gözlük-lens-solüsyon
Hijyenik malzeme
Meme kalkanı
Meme ucu kremi
Peçete
Fotoğraf makinası
Şarj aleti
Kıyafet
Ayna
Bebek şekeri
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Doğum raporu örneği
Hayırlı gunler anne adayları
Nasılsınız??
Sıze bır sorum olucak-benım sag tarafımda bobregıme dogru ama one de gelen bır sızlama ve agrım var ara ara-otururken sekılden sekıle gırıyorum ... Acaba bu ıdrar yolu ıltıhabı gıbı bırsey olabılır mı yasayan var mı bunu? :26:
Dun gece 29 haftalık hamıle arkadasımı hastaneye kaldırdık agrıdan aynı yerde oldu onunda serum aldı - tahlılde ıdrar yolu ıltıhabı cıktı..
Sımdı dıyorum onunla agrılar aynı sayılır benım hafıf suanlık ama rahatsız edıcı... test mı yaptırsam? :26:
Selamlarrr geldik kontroldennn...Doyamadım izlemeyee kızlarrr :) Cd den izliyorum geldiğimden beri...
Etlenmiş bebişimin yüzü gözü her biyeri 800gr 25cm.olmuş...İri bir bebek olacak dedi...Ben 1.75'im eşim 1.92...Doktorumuzda bana benzeyecek hali yok ya dedi güldürdü bizi :))
İdrar ve kan tahlillerim normal çıktı...Şeker yüklemesinin sonucunuda telefonla 3 saat sonra arayıp aldım 120 imiş..Yani o da iyi dedi 140 a kadar normalmiş...
Çok şükür bunuda atlattık :)) 50 likte aç gitmek gerekmiyormuş Çiçekcimmm tekrar sordum gidince :)
Yağı tuzu şekeri kesmemi ve et süt yoğurt ayran yumurta sebze ve meyve yememi söyledi ama aşırıya kaçmadan ve sık sık az az dedi..
10 gün sonra 2. tetanoz aşım var..İşte benden bu kadarrr....Her şey yolunca çok şükür...Sizlerinde güzel haberlerini bekliyorummm
Hayırlı geceler annecikler :)
Genel olarak kontroller keyifli geçmiş,bebişlerin de keyifleri yerinde Maaşallah.Allah daim etsin :)
Benim de kontrolüm vardı.4'lü test sonucum riskli çıkınca 2 hafta önce erkenden ayrıntılıya girmemi istemişti doktorum.
Prenatolog kontrolde herşeyin normal göründüğünü söylemişti ve bana göre bu sağlıklı bir bebek amniyosenteze gerek yok şimdilik demişti.ama yine de 2 hafta sonra gelin bir bakalım,daha net birşey söyleyebilirm demişti.
Gittik bugün,baktı baktı,normal görünüyor dedi,amniyosentez kararını size bırakıyorum dedi,aaa bu ne şimdi ?
Normalse neden açıyorsunuz bu mevzuyu dedim.ayrıntılıda %80 oranında doğruluk payı var,4'lü testinizdeki riski de buna eklersek 1/500 risk taşıyorsunuz,bu ne çok düşük ne de çok yüksek bir olasılık ama yine de var böyle bir olasılık dedi.
Ben dondüm kaldım.Eşim de hemen sordu amniyosentez dışında kandan bakılmıyor mu hocam diye.2 aydır uygulanan PrenaTest diye bir test varmış.Kanda trizomiye bakıyor ve %99.9 doğru sonuç veriyormuş.Eşim hemen bu testi yapan laboratuarın telefonunu alıp bilgi aldı.2900 tl.bastıran herkes bu testi yaptırıp 2 hafta sonra sonucu alabiliyormuş.Çıktım odadan,hastane koridorunda ağla ağla,darmadağın oldum.
Bu adam kesin birşeyler gördü bize söylemiyor yoksa neden tuttursun şimdi amniyosentez ya da kan testi diye.hemşireler geldi oradaki beni teselli etmeye,sonra perinatolog geldi ağlamayın,sakin olun,kesin anomali var diyemem ama yok da diyemem,risklerden konuşup ne olacağını bilmemiz sonra üzülmekten iyidir falan filan bir sürü şey söyledi ama ben koptum bir kere,o konuşuyor ben ağlıyorum.
Eşim dedi,verelim kan örneğini yapsınlar testi,en azından sonuna kadar içimiz kafamız rahat olur.Yok dedim yaptırmam ben ne amniyosentez ne başka birşey.Allahıma emanet,artık bu saatten sonra ne olursa olsun me yapabilirim ki?İçimde bir can kpır kıpır bize kavuşmak için can atarken,ben Nasıl kıyarım o cana?;((
Sonra kendi doktorumun odasına girdik elimde sonuçlarla.O da baktı ve bence de gerek yok bu sonuçlarla yaptırmayın dedi.
Ayrıntılıda en ufak bir soru işareti bile olsa o zaman kayıtsız şartsız yaptırın diyoruz bu riske atılmayacak birşey.Ama sizin usg çok güzel çıkmış,cihazlar da şu anda dünyanın en iyi cihazı daha üst modeli yok,Cihangir bey de konusunda çok başarılı,deneyimli bir doktor rahat olun bence,dedi de biraz rahatladım.Ama içimde bitmek bilmeyen bir ağlama isteği var.Durup durup boşalıyor yaşlar.
Sinirlerim çok bozuldu gerçekten daha şimdiden .2 hafta sonra tekrar çağırdı ayrıntılı için.Artık gitmek bile istemiyorum hastaneye ta ki doğum sancılarım başlayana kadar.Eskiden ne rahatmış gerçekten,doğurana kadar ne zırt pırt kontrol stresi,ne testler,usg'ler.Tadına vararak geçermiş bu en keyifli olması gereken dönem.
Teknoloji hayatı kolaylaştırıyor belki ama kolay olan her zaman mutlu etmiyor ne yazık ki
günaydın annişler
hayırlı cumalar herkese
kızlar ben doktor konusunda çok huzursuzum. Anadolu yakasında gittiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir doktor varsa nolur yardım edin bana
kızlaaarrr bebek 5. aydan itibaren anne karnında gözlerini açarmış. Acaba bizim sıpacanlarda başladılar mı gözlerini açmaya??? Çarşamba gittiğimde doktoruma sorayım..
Evet canım bende okudum kesin açık kapıyolardır oy yiyim ben onları bide bitireyim:)
Bel ağrını doktora sordun mu canım. Ne dedi merak ettim...
Şişme ve ödem sadece tuzla alakalı olmuyor tatlıyla da alakalı.. Ben mesela bir kaç akşam susamlı kurabiye yedim şiştim. Artık bu şişlikleri yaşamamak için akşam 9 dan sonra hiç birşey yemiyorum. Dolayısıyla sabaha sıfır şişlikle uyanıyorum..
Yatarken kendime yaptığım bir yöntem var. Sol tarafıma iki yastık koyuyorum. Altta olana bacağımı atıp üstte olana sarılıyorum ki bacağımı attıktan sonra ağırlık merkezim omurilik ve karnımda olmasın diye.. Eğer sarılmadan uyursam sırt ve kaburga ağrımdan duramıyorum. Önce bunu dene. Eğer sağ tarafıma yatarsam ayaktaki yastığı yine bacak aramda tutuyorum sarıldığım yastığıda sırtıma yanaştırıp yine sırt ağırlığımı ona veriyorum. Bu sayede karnımda biraz havada kaldığı için benim minikler rahatsız olup tepiklemiyorlar. Ama eğerki karnım yatağa değerse uyutmuyorlar. Sırt üstü yatıyorsam bacak arama aldığım yastığı diz kapaklarımın altına çekip ayaklarımı yükseltiyorum ki hem nefes almam kolaylaşsın hem belde boşluk kalmasın ve yatağa belim iyice yerleşsin diye. Bir de bunları dene istersen. Zahmetli görünsede bir süre sonra uykunda otomatik olarak yapıyorsun bunları merak etme.Sağa sola yattığında bebeğin tepiklese de çok önemseme.. Öne geldiği için hareketlerini hissediyorum. Aynı şeyi ben doktoruma sordum ben söyleyene kadar istediğin yönde rahat rahat yat birşey olmaz dedi. Yüzüstü hariç tabi ki..
canım bende de başladı gibi bu şişlikler biz ayaklarımızı çok uzatıyoruz sallandırıyoruz yani masa başı iş başka yoluda yok yürüyüş yapmayı dene ama gökçenin sölediklerinide dikkate al ama inan bu ayakların sallanması olayı resmen şişliğe neden oluyor kan dolaşımı yavaşlıyor kuzenime doktoru bunu söylemiş ara sıra ayakları dikmel lazım ki kan dolaşımı hızlansın
Dokt.sormadım canım gidince sorucan söylerim sizdede.Söylediklerinide uyguluycam bu akşamdan itibaren işyerinde aynı şekilde uzun süre oturmamaya çalışıyorum şekil değiştiriyorum arada kalktıp yürüyorum biraz rahatlıyorum ama gece yatmak içinde senin söyediklerini deniycem canım saol.
Evet canım işte masa başı olmasının sebepleri arada kalkıp yürüyorum falan biraz rahatlıyorum bir süre sonra gene aynı bakalım sonunuz nasıl olucak :)
Merhaba guzel anneler ve oglusumun arkadaslari guzel kizlar , yakisikli pasalar :)
Ben yasamayi seviyorum un bahsettigi kitabi arastirdim ve aldim.Sizlere de kesinlikle tavsiye ederimm..Adi Anne Babalar icin Doguma Hazirlik , Deomed yayinevi araciligiyla Prof.Dr.Hulya Okumus ve Yard. Doç.Dr. Samiye Mete yazmis.Resimlerle falan anlatiliyor..
Hamileligin olusumundan , doguma hazirlik egzersizleri , yenmesi , yenmemesi gerekenler , hatta gogus ucu olmayan annelerin ne yapmasi gerektigine kadar her sey kuse kagida anlatilmis..( gecenlerde konusmustuk tam :) )
Ben internetten aldim.Dun aksam elime gecti.Kitabi yariladim bile..Ve bence cok faydali.ozellikle ilk hamileligini yasayanlar icin..
Cok tsk.ler Yasamayi seviyorummm :)
Bende yicem hepsini...bize de ayırrr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?