Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Merhaba guzel anneler ve oglusumun arkadaslari guzel kizlar , yakisikli pasalar :)

Ben yasamayi seviyorum un bahsettigi kitabi arastirdim ve aldim.Sizlere de kesinlikle tavsiye ederimm..Adi Anne Babalar icin Doguma Hazirlik , Deomed yayinevi araciligiyla Prof.Dr.Hulya Okumus ve Yard. Doç.Dr. Samiye Mete yazmis.Resimlerle falan anlatiliyor..

Hamileligin olusumundan , doguma hazirlik egzersizleri , yenmesi , yenmemesi gerekenler , hatta gogus ucu olmayan annelerin ne yapmasi gerektigine kadar her sey kuse kagida anlatilmis..( gecenlerde konusmustuk tam :) )

Ben internetten aldim.Dun aksam elime gecti.Kitabi yariladim bile..Ve bence cok faydali.ozellikle ilk hamileligini yasayanlar icin..

Cok tsk.ler Yasamayi seviyorummm :)

uyku seti 2adet
yatak koruyucusu
yatak
bebek odası
boya
beşik(yatak odası için)
kapı süsü
duvar aydınlatma
battaniye polar
battaniye yün
battaniye kadife
perde
halı
aydınlatma
penye battaniye
yastık
dönence
yan yatırma yastığı
cibinlik
elbise 9ay 1adet
hırka 3-6ay 1adet
pijama takımı 0-3ay 2adet
ayaklı alt 0-3ay 6adet
çıtçıtlı badi kısa kol 3-6ay 6adet
çıtçıtlı badi uzun kol 0-3ay 6adet
çıtçıtlı badi uzun kol 3-6ay 2adet
altüst ayaklı takım kadife 0-3ay 1adet
ayaklı tulum penye 0-3ay 3adet
ayaklı tulum kadife 0-3ay 1adet
ayaklı tulum penye 3-6ay 1adet
çorap 0-6 ay 8adet
hastane çıkışı yenidoğan 1adet
bebek ayakkabı yenidoğan 2adet
bebek ayakkabı 6-9ay 1adet
külotlu çorap 2 adet 0-6ay
yün patik-hırka-yelek
yün kapşonlu giydirme battaniye
şapka 3-4adet
eldiven 5-6adet
uyku tulumu 0-3ay 1adet
önlük 2adet
ağız mendili 20-30adet
iç zıbın
kundak
kundak
pijama takımı 1adet
mevlüt için elbise
zıbın seti 1adet
havlu-bornoz takımı 1adet
bebek banyo süngeri bebedor
bebek kulak temizleme çubuğu bebedor
bebek tarağı-fırçası bebedor
burun aspiratörü bebedor
tırnak seti
alt açma örtüsü
yenidoğan ıslak pamuk mendil 24adet
prima ıslak mendil 20adet
ebek kuveti
bebe yağı
pişik kremi
bebe şampuanı
bebek kuvet filesi
kova ve maşrapa
bebek bezi
bebek losyonu
tülbent
alt değiştirm kullan at
bebek arabası+puset
biberon cam kolik önleyici büyük 1adet
biberon küçük kolik önleyici 2adet
süt kabı 10adet
biberon strelizasyon fırçası
dijital ateş ölçer-
silikon ilaç kaşığı 2adet
bebek telsizi
şal kanguru(moby wrap)65tl
emzik
emzik kutusu
ateş ölçer
oyun halısı
diş kaşıyıcı
mama sandalyesi
bebek çantası
bebek arabası+puset kılıfı ve bel desteği
bebedor sıcak su torbası
oda derecesi
göğüs pedi 40lı
göğüs pompası
göğüs ucu kremi
göğüs kalkanı
pijama takımı
gecelik
emzirme sütyeni 2adet
emzirme atleti 3adet
göğüs kelebeği
emzirme minderi
hamile çamaşırı 3-4adet
terlik
kadın pedi

Teşekkür ederim cnm.. Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin ve hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım.

Bunlar da hastane çantasına konulacaklar listesi…

BEBEĞE;
En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
Zıbın, uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 takım)
Başlık (bağcıksız)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka
Bebek battaniyesi (Penye-2 adet)
Bebek mendili (bol miktarda)
Taşımak için puset
Bebek tarağı-fırçası
Tırnak makası-törpüsü
Vücut losyonu/kremi (yağ değil)
Pişik önleyici krem

ANNEYE;
2 takım pijama/gecelik (Önden açılır)
Çorap
Terlik
Bol miktarda çamaşır
Göğüs pedi
Kişisel temizlik ürünleri (Diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, nemlendirici, makyaj vs.),
Toka-taç
Gözlük-lens-solüsyon
Hijyenik malzeme
Meme kalkanı
Meme ucu kremi
Peçete
Fotoğraf makinası
Şarj aleti
Kıyafet
Ayna
Bebek şekeri
Nüfus cüzdanı
Not defteri
Doğum raporu örneği

kızlaaarrr bebek 5. aydan itibaren anne karnında gözlerini açarmış. Acaba bizim sıpacanlarda başladılar mı gözlerini açmaya??? Çarşamba gittiğimde doktoruma sorayım..

gökçecim bende de var buna benzer bi liste. çıktı alıp öyle gidicem alışverişe. o kadar izmire gidip alışveriş yapcaz. oralara gidip bi de unutup dönmeyelim :)
burdan bi arkadaş yakında doğum yapcak. 5bin e yakın masraf yapmışlar. şöyle bi hesapliyim dedim de tutmuyor sanki o kadar yahu.. sizlerde durumlar nasıl?
bir de bebişler tam açamasalarda açma-kapama refleksi gösteriyorlarmış. göz kırpmaları bizimki gibi değil sanırım..

Son düzenleme:
ben bugün kan ve idrar sonucumu aldım.kan değerim düşük çıktı.ferrum fort 1 tane içiyodum
2ye çıktı.elevit günde 1 tane.
idrarda 5-6 lökosit 5-6 epitel çıktı.suyu artır dedi.tedavilik kadar değilmiş.
tetanozun ilk dozunu vuruldum.ikinci dozu ve şeker yüklemesi 1 ay sonra..
Allah yardımcımız olsun.Şu yavruları kucağımıza bi alsaydık.şu test işlerimiz de sona ererdi.
her ay biş var.yaptır,sonuç bekle,sonuç sınırda çıksın vs vs vs sıkıntı stres...

bende de var hemde yaklaşık 4-5 gündür genelde klozete oturunca oluyor bazen kalkamıyorum bile ama yatıp dinlenince geçiyor bu yüzden bebeğin ayağını falan dayama ihtimali daha yüksek geliyor bana. 2 gün önce dr.a gittim idrar istedi bakalım belki enfeksiyondur dedi. idrar yaparken yanma sızlama ağrı hiçbişey yok dediğm gibi arada bir sağ tarafımdan giriyor bıçak gibi.. sonuçlar çıkmadı daha perşembe tekrar gidicem hem ayrıntılı yapılcak hemde sonuç göstercem..

oyy maşallah yerim onun elini yüzünü ben:) benimde tahlillerin sonucu ve ayrıntılı perşembe olacak.. 2 gün önce gittim dr.a kıpırdak yavrumu gördüm:) bizimki biraz boylu yanlız 360 gr. ama boyu 27 cm olmuş.. yanlız ben 52 kilo olmuşum 42 ilehamile kalmıştım.. son 1,5 ayda 5 kilo almışım bana yediklerine dikkat et dedi sonra son aylarda rejim yapmak zorunda kalma dedi.. ilk tetanoz bgn oldum.. birdaha ki 1 ay sonraya..

ay canım benim ya inan eşime anlattım o bile çok üzüldü yaşadıklarınıza.. zaten başla başına bu testlerin varlığını bilmek bile çok rahatsız edici.. eskiden bizlerde yokmuş.. şimdi hem kesinlikleri yok hemde boşyere masraf ve psikolojik açıdan sıkıntı stres.. bnm annem kardeşimi 40ından sonra doğurdu ve kendini ultrasonda bile göstermedi.. anneme bi dolu menapoz ilaçları verildi.. sonradan öğrendik hamile olduğunu amniyosentez yapıldı ve bebek sakat dediler.. düşünebiliyomusun ihtimla bile değil sakat denildi. şuan 16 yaşında sana bana taş çıkartır hiçbir kusuru yok balımın.. gayet sağlıklı oysaki biz ne bekliyorduk ne geldi.. çok şükür rabbime. sen dua et ve gönlünü ferah tut.. herşey Allahtan herşey Allahın takdiri sonuçta.

günaydın annişler

hayırlı cumalar herkese

kızlar ben doktor konusunda çok huzursuzum. Anadolu yakasında gittiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir doktor varsa nolur yardım edin bana

canım bnde anadolu yakasındayım.. başta taksimde bir dr.a gidiyordum 1 aydır farklı yerlerdeyim.. iki üç dr. buldum en ilgilisi ve en güler yüzlüsü pendik bölge hastanesinde nevriye hanım var ona gidiyorum. çok ilgili güler yüzlü ve herşeyi detaylıca anlatıyor.. memnunum ben yani

kızlaaarrr bebek 5. aydan itibaren anne karnında gözlerini açarmış. Acaba bizim sıpacanlarda başladılar mı gözlerini açmaya??? Çarşamba gittiğimde doktoruma sorayım..

Evet canım bende okudum kesin açık kapıyolardır oy yiyim ben onları bide bitireyim:)

Biraz önce karnımı kameraya aldım. Tepikleri görmeniz lazım :) Eşim erken geldi bugün izlettim inanamadan izliyor :) Üstüne bir de acıyor mu böyle vurunca diye sordu :) Ben yirim onlarım tepikleyen yerlerini :)

Özellikle İstanbul daki arkadaşlara söylüyorum. Havuzlu Han a gidip mutlaka bakacaksınızdır. Şimdi aldığım bir habere göre Havuzlu Hanın en alt katındaki Bebe Çeyiz Sarayı benim kayınpederimin arkadaşıymış. Yarın oraya alışverişe gidiyorum. Orada Mesut diye biri var. Ona da söyleyeceğim. Gidip benim adımı verirseniz bana yaptığı indirimi size de yapacak arkadaşlar. Mağazanın you tube görüntüsü var. Ne ararsanız var. Zaten Havuzlu Hanı gezmenize gerek yok. Bu adamlar parsellemişler yukarıda ne varsa alt katta satıyorlar. Size de bir faydam dokunsun minik bebeklerimize de. Bana ve bebeklerime dualarınızı esirgemeyin yeter :) Gidecek arkadaşlar özelden yazarlarsa cep numaramı vereceğim. Bir sorun yaşarsanız beni arayın diye. Ama mutlka ve mutlaka arkadaşlarım gelecek aynı indirimi onlarada bekliyorum diye tembihleyeceğim.

Bebe Çeyiz Sarayı Perakende Satış Reyonları Havuzlu han - YouTube

Dokt.sormadım canım gidince sorucan söylerim sizdede.Söylediklerinide uyguluycam bu akşamdan itibaren işyerinde aynı şekilde uzun süre oturmamaya çalışıyorum şekil değiştiriyorum arada kalktıp yürüyorum biraz rahatlıyorum ama gece yatmak içinde senin söyediklerini deniycem canım saol.

Evet canım işte masa başı olmasının sebepleri arada kalkıp yürüyorum falan biraz rahatlıyorum bir süre sonra gene aynı bakalım sonunuz nasıl olucak :)

İş yerinde otururken bel boşluğuna yastık koyuyor musun canım. Mutlaka koy. Beline destek vermelisin.

ya kızlar karnım o kadar gergin ki nefes alamıyorum şuannnnnnnnn arada oluyor böyle çok acıyo biri iğne batırsa tıssssss diye sönüvercek sanki :)

Son düzenleme:

faydalı olduysa çok sevindim canım benim bende çok beğenmiştim aldığımda kitabı çok faydalı bilgiler var içinde egzersiz falanda çok iyi geliyor oradaki resimliler.

irishcoffee bak diğer doktorun gerek yok bence demiş gönlünü ne olursun ferah tut aklına kötü getirme sağ slaim doğacak bebeğin evvel Allah dua ediyorum sana.

gökçecim oyyy maşallah oğullarına ne güzel görüyorsun tepiklerini yerim onlarııı ben

kızlar alışveriş konusunda yavaş yavaş alıyorum ama hala eksikler var tabi lohusa pijaması bebek arabası biraz daha kıyafet almam lazım dışarı takımları ve pijama özellikle.birde ben taşınacağız sürekli diye bebek odalarını hep ikeadan bakıyorum kurması sökmesi kolay diye içimde kalıyor diğer bebek odalarını görünce ama napayım yaaa 2 yılda bir yaşınınca insan cesaret edemiyor ağır eşyaaya bir ara beğendiklerimi koyarım kızlar oda resimlerinde

Bende yicem hepsini...bize de ayırrr..

:) tatlım ayırmazmıyım tabide ayırırım. Ay az önce bende bi tepik yedim yerimden sıçradım bizim koca noldu diyo oda sıçradı yanyanaydık ya ne güzel bir duygu. Canım nerdeymiş bu havuzlu han gidelim tabi bizde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…