Ağustos ayı tüp bebek

Kaç ay sürdü tedavin totalde?
Çok heyecanlı, test yapsana?
Adetin 2.günü gittim doktora gerekli muayene ve tahliller yapıldı aynı gün ve gonalf 250 ml yaptım hergün 3 gün sonra tekrar çağırdı ilaç yumurtaları etkiledi mi diye memnun olunca devam ettik 2 gün sonra tekrar kontrol yaptı ve iki gün daha kullandırdı sonra çatlatma iğnesi yapıldı iki gün sonra yumurta toplama da kaliteli 5 yumurta toplandığı söylendi. Ertesi güne 4 tane yumurta kendiliğinden laboratuvar ortamında döllendi diye haber verdiler ve iki gün sonra için çağırdılar konuştuk 3.gün ve 5.gün embriyosu hakkında bilgilendirdi bende 3.gün olsun dedim şu an 2 tane döllenmiş yumurta transfer edildi 2 tanesini dondurduk. Süreç 19 Temmuz da başladı benim 31 Temmuz da transfer oldu biraz uzun oldu

Yoo hiç uzun olmamış aksine:)
Çok kısa sürmüş ne güzel uzamadan süreç.
Dr gıda takviyesi vermedi mi yujyrtalar için? Amh, fsh kaçtı?

"3.,5. Gün embriyosu hakkında bilgi" derken neymiş sen 3.günü tercih ettin?

Dr un kimdi?

:) sevindim. Doktorum Figen Özden demir Antalya da özel muayenesi var. Transfer için gelecek tüp bebek merkezine yönlendirdi. Amh1.38 fsh 5.56.Gıda takviyesi de previt vitamin diye bişey verdi içinde omega3 ve multivitamin var ayrı ayrı.
Transferi yapacak olan doktorum 3. Gün embriyosu tutunması bi ihtimal zor olur ama sağlıklı gebelikle sonuçlanma oranı daha fazla dedi.
5.gün embriyosu için de tutunma oranı daha yüksek ve tek yumurta transferi olabilir dedi. Küçük bi ihtimal beyin gelişimiyle ilgili sıkıntı olabilir dedi yani aslında ikisi içinde Farklı Farklı riskler var dedi bende siz hangisini önerirsiniz dedim sizin durumunuzda 3.gün en iyisi dedi bekleyince sağlıklı embriyo sayısı da düşüyo o yüzden öyle tercih ettik. Transfer günü kan sulandırıcı iğne ve progestan iğnesine başladık hala devam ediyorum. Daha önce 2 düşük yaşadığım için kan sulandırıcı baya devam edecek görünüyor. Evde kendim yaptığım testte bugün silik de olsa ikinci çizgiyi gördüm

Ya çok sevindim adına hadi gözün aydın
Yeni öğrenmişsin ilk ogrenenlerdenim sanırım mutluluğunu:) eşin iş gitmemişse henüz uçmuştur bu habere:)

Amh, fsh gayet iyiymiş, sıkıntı beydir tüp oldu?
Dondurulmuş yumurtanın oldu mu?

5.gün baksana baya riskli beyin vs başka ne riskleri varmış?

Transfer aciyor mu? Toplama anesteziyle o ne kadar sürüyor ve ne kadara mal oldu totalde?

Aslında sadece 5.gün değil 3.gün içinde Farklı şeyler de söyledi ama ben aklımda kalanları söyledim yanlış bilgi vermek de istemem:) yumurta toplama 20 dk falan sürdü herhalde yani bayıltıp ayılana kadar bi saat geçmişti. Hiç bi şekilde transferi de hissetmedim hiç anestezi olmadı.
Aslında doktorlar sıkıntı görmemişti olmamasına şaşırıyorlardı hatta. Ama iki kez kendiliğinden olup düşük olunca ve iki kez aşılama da olumsuz sonuç alınca buna biz karar verdik. 4 yıl bitti evlilikte ve hep istiyorduk.
Maliyeti hiç sorma sadece hastaneye dondurma işlemiyle birlikte 37000 verdik. Her aldığım ilaç 5 bin tutuyordu toplamda 15bini geçti herhalde Tahlillere ayrı verdik 4bin. Yani git gel sürekli ayrı ama sonucu güzel olsun bunlar göze görünmüyor

Taze embriyo yani dondurma işlemi olmadan transfer oldu

Aynen sonucu güzel unca göze görünmez tabiki. Kolay değil maddi, manevi yıpratıcı süreçler.
Ben slttan muayenede hep geriliyorum içeri bi şey sokuluyor çok mu derine gidiyor transferde korkuyorum travmam var.

Aynen sonucu güzel unca göze görünmez tabiki. Kolay değil maddi, manevi yıpratıcı süreçler.
Ben slttan muayenede hep geriliyorum içeri bi şey sokuluyor çok mu derine gidiyor transferde korkuyorum travmam var.
O muayene kaçınılmaz maalesef. Doktora da bağlı biraz travma olmaması için sürekli ne yaptığını anlattı yani. Ne kadar sakin olursan o kadar iyi bence

Ne zaman reglin? Hangi Dr merkezde başlıyorsun?
Inş hayırlı olur başlangıçtan sona kadar.
Valla canım normalde 16-17si gbi regl olmam lazım.ama işte histeroskopi oldum ona bağlı gecikme olur mu bilemiyorum hiç.ortalama o tarihlerde.Denizli özel sağlık hastanesinde Yunus Aydın doktorum.bakalim neler diyecek nasıl basliycaz .insallah sağlıkla ilerleyen bı süreç yaşarız hepimiz.sen ne durumdasin

Merhabalar Antalya dayım bende :) ben erken menapoz hastasıyım. Amh değerim 0,5 çok az sayıda yumurtam çıkıyor, bu ay 2 yumurta toplandı ve sadece bir tanesi oluştu. Dün ise o 1 embriyo transfer edildi. 5. Gün embriyorsu. Rahim dinlendirme ile yaptık. Zaten tüp bebek merkezim sadece 5. Gün ve rahim dinlendirme yapıyor. Doğal yolla ilaçsız yapıyoruz. (İlkide öyle olmuştu) Şuan beklemedeyim 3. Gün ovitrelle 250 vuruluyorum geçen seferde aynısı olmuştu. Ben hergün 5 dk yürüyorum, normal hayatıma devam ediyorum, çok yatmak iyi değil. Sakin olmak lazım şöyle düşünün normal yolla hamile kalsanız haberiniz olacak mıydı? Doktorum da hiç bir kısıtlama yok aynı hayatına devam et dedi. Tabi tedbir olarak ağır kaldırmamak, sıcak su ile duş almamak gibi şeyleri yapmıyoruz. Onun dışında başka ekstra bişeye gerek yok

Bu arada bu 2. Transferim ilkinde 2,5 aylıkken bebişimin kalbi durdu maalesef. Şimdi ise güzel geçti.

Son düzenleme:
Nasıl bi süreç anlatır mısın ilk muayeneden itibaren?
Selam, sanırım herkesin süreci kendine özgü. Biz önce yumurta toplama için ilaçları kullandık. Karnımdan iğneler vs, yumurtalar istenen boyuta gelince toplandı. 1 ay dinlenme süremden sonra bende polip olduğu için polip operasyonu geçirdim. Polipten sonraki reglimde transfer hazırlığı başladı. Şuan rahim kalınlaşması için ilaç kullanıyorum. Haftaya pzt transfer için gideceğiz. Ben bu süreçte ilaçların aşırı bir yan etkisini yaşamadım. Sadece kasıklarda hassasiyet şişkinlik hissi falan oldu. Psikolojik olarakta aşırı yıpratıcı olmadı, sadece beklemek uzun sürüyor. Benim için en can sıkıcı kısmı beklemek oldu. Umarım başarı ile tamamlarım ve tüm beklemelerimize değer. Senin ne aşamada sürecin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…