- Konu Sahibi dilserserin
-
- #3.661
merhaba kızlar epeydır yazısamıyoruz
bende dun hısteroskopı oldum
rahım seklım kalp gıbıymıs doktor traslamıs ve duzlemıs
onemlısıde rahım pespembe olması gereklıya hanı benım pembe rengın uzerınde kızarıklıklar varmıs
benek benek ıltıhap olabılır dedı
bunun yuzunden bebek dusmus olabılır dedı
ve 1 ay boyunca 3 ılac verdı onları kullanıcakmısım ve 1 ay sonra kontrolum var
rahım fılmınde hıcbırı gozukmedı hısteroskopıde gorundu bunlar
ınsallah beımde 3,denememde sorun olmadan yavrum gelır hayırlısıyla canlar
soway yenı ısın nasıl
mavı sen nasılsın canım
merseraycım sen kaca yaptırdın pıhtılasma testını
memorialde canım, dondurulmuşlar daha kolaydı açıkcası yumurta geliştirme toplama falan olmayınca çok yıpranmadım. ilk üç gün bir değişiklik yok diye endişe ediyordum sonra kanama olunca korktum..
Canım memorialde donmuşlarla süreç nasıl işliyor.?? İlaç olarak ne kullanıyoruz?? Transfer öncesi ve sonrası ilaçları falan biraz anlatabilir misin??
ben geldım kızlar gunaydın hepınıze.....
dun benım ıcın cok zor bır gundu
aglayarak gerı dondum....butun sınrılerım bozuldu
o kadarkı dolmusum demekki
benım tahlıllerımde allha sukur hıc bır sorun cıkmadı
cocuklugumda kızamık gecırmedıgım ıcın vurulmam
gereeken bır aşı varmıs o asının ustundende 1 ay gecmesı lazımmıs
yanı kasım sonu adetımde ılaclara baslıorum ALLAH ızın verırse
doktor acık acık konustu durum sıkıntılı dedi sans yuzde 40 imiş
benım genc olmam vede uzun protokol bunu yuzde 5 yuzde 10 dahada yukseltıormus
karmakarısık dusuncelerlen doluyum...ınş benım fılmımde gusel bıtenlerden olur .....
canım adetin ikinci yada üçüncü gidiyorsun ultrasonla muayene ediyorlar. Rahim incelmişse kitle falan yoksa rahimi kalınlaştırıp embriyo için uygun hale getirmek amacıyla sekiz saat ara ile günde üç kere estrofem tablet kullanmaya başlıyorsun. içinde 28 tablet var ve yaklaşık 10 tl civarında bir ilaç. Folbiol ve coraspin 100 mg da kullanıyorsun bu arada. bunlarda 2.5 tl faln tutuyor zaten. Verdikleri kağıtta 9 ve 14. günde rahim kalınlığı ölçtürmeye gelmeniz gerekir diyordu ama beni 12. gün çağırdılar. Rahimin istedikleri hale geldiğini transfer için benim de uygun olduğum bir günü belirleyebileceğimizi söylediler. ben en kısa zamanda dedim. öyle olunca estrofemlere devam etmemi bunun yanında dört gün süreyle günde bir kere Rulid 300 mg ve prednol 16 mg tablet kullanmamı söylediler bunlar zaten geçen denemeden vardı elimde. Asıl önemlisi transfere dört gün kala sabahları günde bir kez Crinone %8 vaginal jel uygulamaya başladım. Transferden sonra da günde üç kez estrofem, günde bir Crinone jel Folbiol ve Coraspin kullanmaya devam ediyorsun. Benim kanama söz konusu olunca 4. gün Crinone jeli sabah akşam uygulamaya başladım. Coraspinide bıraktım. Crinone yanlış bilmiyorsam 70-80 tl civarında bir ilaç. içinde de 15 tane var. Disfonksiyonel uterin kanama teşhisi ile SGK 3 aya kadar raporsuz olarak ödüyor. İmkanın varsa bir devlet hastanesinde bir aylık dozunu yazdırıp alabilirsin. Ben öyle yaptım. Üç aya kadar ödüyordu 6 kutuya kadar alabilirdim ama devamını bebekler tutunursa alırım diye iki kutu aldım. 30 tl ödedim. muayene parası iki kutu ilaç yüzdesi falan. hamilelik gerçekleşirse bu jeli ve estrofem tabletleri 12. haftaya kadar kullanmamız gerekecekmiş.
Dondurulmuşlarla transfer sürecinde sadece üç kere Memoriale gittim . Adetin 3. günü, 12. günü ve transfer günü. Daha az yorucu ve yıpratıcı idi. Yumurta toplama işlemi olmadığı için transferden sonra hiçbir ağrım sızım yoktu ilk 3 gün. Umarım yeterince yazabilmişimdir. yoksa fazla ayrıtılı olup bıktırdım mı bilmem:)
Hayırlısı kardeşim. Allahım her isteyeni hayırlısıyla bebeğine kavuştursun inşallah.
Sana da hayırlı olsun...Ne kadar kaldı sonucuna??
21 tane cıktı bızım canlı sperm
korkma hayırlısı olsun ınş senın ıcın hayırlı olan olacaktır
selam hanımlar baktım eski arkadaslar burda ben de buradan yazmaya devam edeyim dedim,3ay aradan sonra ikinci için ptesi açılışı yaptık bu kez kısa pro. gonal f ile başladık,biz elimizden geleni yapıyoruz sonucu hayırlısıyla güzel olur inşallah..
bsevorane seni gördüm sonucu almana az kalmış hayırlısı olur inşallah bu seferkinde güzel haberi veririz..
yazılanları okuyamadım var mı önemli haberler
Aslında ayın 25 i pazartesi günü 12. günüm ama sanırım 23 cumartesi 10. günde yaptıracağım testimi, hafif kanama olunca dr.um bekleme cuma cumartesi yaptır dedi. testi yaptırmaktan bile korkuyorum açıkcası... Allahım pozitif görmeyi nasip etsin bu sefer inşallah.
moralin bozulmasın geç tutunmuş olabilir sonra katlanır inş.benimde 18 di sonra arttı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?