canım adetin ikinci yada üçüncü gidiyorsun ultrasonla muayene ediyorlar. Rahim incelmişse kitle falan yoksa rahimi kalınlaştırıp embriyo için uygun hale getirmek amacıyla sekiz saat ara ile günde üç kere estrofem tablet kullanmaya başlıyorsun. içinde 28 tablet var ve yaklaşık 10 tl civarında bir ilaç. Folbiol ve coraspin 100 mg da kullanıyorsun bu arada. bunlarda 2.5 tl faln tutuyor zaten. Verdikleri kağıtta 9 ve 14. günde rahim kalınlığı ölçtürmeye gelmeniz gerekir diyordu ama beni 12. gün çağırdılar. Rahimin istedikleri hale geldiğini transfer için benim de uygun olduğum bir günü belirleyebileceğimizi söylediler. ben en kısa zamanda dedim. öyle olunca estrofemlere devam etmemi bunun yanında dört gün süreyle günde bir kere Rulid 300 mg ve prednol 16 mg tablet kullanmamı söylediler bunlar zaten geçen denemeden vardı elimde. Asıl önemlisi transfere dört gün kala sabahları günde bir kez Crinone %8 vaginal jel uygulamaya başladım. Transferden sonra da günde üç kez estrofem, günde bir Crinone jel Folbiol ve Coraspin kullanmaya devam ediyorsun. Benim kanama söz konusu olunca 4. gün Crinone jeli sabah akşam uygulamaya başladım. Coraspinide bıraktım. Crinone yanlış bilmiyorsam 70-80 tl civarında bir ilaç. içinde de 15 tane var. Disfonksiyonel uterin kanama teşhisi ile SGK 3 aya kadar raporsuz olarak ödüyor. İmkanın varsa bir devlet hastanesinde bir aylık dozunu yazdırıp alabilirsin. Ben öyle yaptım. Üç aya kadar ödüyordu 6 kutuya kadar alabilirdim ama devamını bebekler tutunursa alırım diye iki kutu aldım. 30 tl ödedim. muayene parası iki kutu ilaç yüzdesi falan. hamilelik gerçekleşirse bu jeli ve estrofem tabletleri 12. haftaya kadar kullanmamız gerekecekmiş.
Dondurulmuşlarla transfer sürecinde sadece üç kere Memoriale gittim . Adetin 3. günü, 12. günü ve transfer günü. Daha az yorucu ve yıpratıcı idi. Yumurta toplama işlemi olmadığı için transferden sonra hiçbir ağrım sızım yoktu ilk 3 gün. Umarım yeterince yazabilmişimdir. yoksa fazla ayrıtılı olup bıktırdım mı bilmem:)
Hayırlısı kardeşim. Allahım her isteyeni hayırlısıyla bebeğine kavuştursun inşallah.