Ağustos Ayında hamiş olamadık, Eylül uğurlu gelsin!!! haydı kızlar burdan devam ;)

Kızlar dün itibariyle resmi olarak bebek çalışmasına başladım @Aysglhkn15 in dediklerini yedim eşime de bi güzel yedirdim
Çalışmalara başlayınca beni bi heycan tuttu ki sormayın bi an önce günler akıp gitsin istiyorummm :)
Zaten sabırsız biriydim bu çocuk meselesi iyicene sabrimi aldı benden :)

inşallah canım benim inşallah, hergün dua ediyorum sizler için yazmasam da bakıyorum birkaç dakikalık bile olsa fırsat buldukça buraya :)

Rabbim dualarını karşılıksız bırakmasın inşallah, bu arada bebişin nasıl? Mide bulantıları filan oluyor mu?

ama yumurta takibi yapmanı tavsiye ederim. ben hamile kaldığım ay bi deniyeyim diye şu ovulasyon testlerden aldım. biraz da kendimizi tamamamızdan dolayı olmayabiliyor,

internette hep 10-14 günler diye yazıyo yumurtlama dönemleri amaa ben takip yaptığımda 18 -19 günde yumurtladım ve 20 günde yumurtam çatladı. yani adetime bir hafta kala, ben evlendiğimden beri eşimle de ayrı olduğumuz için hep 10-14 günler arasına denk getirmeye çalışıyordum halbuki boşa uğraşıyormuşum. ayrıca benim hamile kaldığım ay en son ilişkimiz de 18 gün olmuştu. yani yumurtam çatlamadan 2 gün önce buna da dikkat etmek gerekiyormuş. anlayacağın her kadının vücudu farklı nette bazen yanlış bilgiler de olabiliyor, kimisinin de adetinin hemen arkasından yumurta çatlayabiliyor, kendini bir takip et bakalım.

birde şu detayı da vereyim. erkekler çok sakin istemiyomuş gibi görünüyolar ama bizden daha çok stres yapıyorlar aslında ama sürekli saklamaya çalıştıkları için daha bir geriliyorlar. bu yüzden bu yumurta takibini eşine söyleme gizli yap, istemyomuş gibi yap ben öyle yapmıştım. eşim de rahatladı. çocuk işin birlikte olmamış oluyosun o zaman ve her anlamda rahatlıyosun erkeğin sitres durumu steprm kalitesini daha çok etkiliyo

Canım 22si sabahı oldu çalışma Hem sabah hem de haftasonuna denk gelmesi iyi oldu. 23-24'ü de boş geçmedik. Bol bol asker gönderdik göreve. Umarım bu ay kaleyi fethederler :)
Ayy canım benim inşallah içine doğanlar gerçekleşsin. Dile benden ne dilersen :) Bat 9 Aralık tatlım, şimdi bekleme zamanı

Rabbim dualarını karşılıksız bırakmasın inşallah, bu arada bebişin nasıl? Mide bulantıları filan oluyor mu?
iyiyim çok şükür, mide bulantım çok olmuyo da ara ara bu gün sabah bi kustum sadece, birde geçen hafta bir iki gün olmuştu. iyiyim çok şükür. 12 aralıkta kontrolümüz var. bakalım. inşallah cinsiyetini de öğrenebiliriz, çok merak ediyorum. oğlum olsun istiyorum çok içime de öyle doğuyo. bakalım hayırlısı, hayırlısı olsun oğlan olsun diye dua ediyorum hep :)

hadi bakalım hayırlısı, gelsin bebiş, dolsun göbüş :)

Ayyyw beni çok güldürdün asker gönderdik göreve askerlere söyledè nöbette uyku yok unutmasinlar yumurtaya göz açtırmasınlar

iyi düşünelim iyi olsun inşallah. bilmiyorum. ben ilk defa yumurta takibi yapıp hamile de kalabildim ya sanki bunu yapan herkes de hamile kalabilirmiş gibi geliyor bana ama testlerine bakınca benimki gibi gördüm canım. atmıştım ben ovulasyon testlerini, atmasaydım gönderirdim bakardın

Kızlar günaydın.
12 Aralık'ta 2'li testim var. Hamileliğimi öğrendiğimden beri özel bir hastanede muayene oluyorum ve testlerimin hepsini özelde yaptırdım. 2'li test için 180 TL + muayene ücreti istediler. Fiyat biraz yüksek geldi. Ama yaptırmaktan başka çare yok sanırım. Merak ettiğim konu ise bu test zorunlu mu. Bebeğe bir sakıncası yoktur umarım. Çok fazla ultrasona girmenin de iyi olmadığını duymuştum. Ayrıca bir arkadaşım bebeğinin cinsiyetini bu test ile öğrenmişti. inş. ben de öğrenirim.

inşallah sonucuda senin gibi olsun canım :)

Canım 2'li testi son zamanlarda mutlaka yaptıklarını okuyorum. Çünkü ense kalınlığı vb. önemli konulara bakmak için yapılan bir test. Bu testte bir sıkıntı çıkmadığı halde sonraki kontrollerin arası açılıyor zaten. Ama ultrasonun öyle çok zararlı olduğunu sanmıyorum. Çünkü riskli gebeliklerde çok daha sık ulstrason çekiliyor. Cinsiyet özellikle erkekse bu testte görünme olasılığı yüksek. Kızlar için bir sonraki kontrolde söylemeyi tercih ediyor doktorlar. Fiyat için ise bir fikrim yok maalesef. Bunlar çevremdeki çooook sayıdaki hamiş arkadaşım sayesinde edindiğim bilgiler :)

Çok teşekkür ederim. Ultrason konusunda içim biraz da olsa rahatladı. İçime erkek doğuyor. ama Kız ise küsmesin pisiciğim diye dillendirmek istemiyorum. :) :)

canım sarınım sennile aynı zamanlardayız, benim de 12 aralıkta kontrolüm var, ama ben o ikili testi yaptırmayacağım, yaşın kaç bilmiyorum ama ben 33 yaşındayım. ikili testte davun sendromu riskine bakıyorlar ve 30 yaş üstü anne adaylarında bu risk yüksek çıkıyor. ben ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyeceğim, çünkü benim hep arkadaşlarımda çıktı bu şekilde bir risk ve hamilelikleri boyunca çok stresli geçirdiler. sakat bebeğim olacak diye düşündüler hep, ama maaşallah çok zeki ve akıllı çocukları var hepsinin, ben yaptırmayacağım. ama yine de sen bilirsin. test zorunlu değil, senin istediğine bağlı yaptırmak istemezsen yaptırmıyosun ama sendin bir imza isteyebiliyor testi kendi isteğinle yaptırmak istemediğine dair yine de sen bilirsin

bana da kızıma hamileyken testten sonra risk var dediler hatta ailede teyzemin oğlu da down sendromlu, çok üzülmüştüm hatta amniyonsentez yapacaklardı yani göbeğimden sıvı alacaklardı ama kabul etmedim çünkü düşük riski de vardı, şu an Allah'ıma bin şükür çok zeki bir kızım var

işte bunları da okuyunca yaptırmama kararımın ne kadar doğru olduğundan emin oluyorum canım. eminim hamileliğin boyunca ne kadar sıkıntı yaşamışsındır. hiç o sıkıntılara girmeye gerek yok ki. yani diyelim ki risk çıktı. tedavi edemiyolar ki. ya bebekten vazgeçiceksin ya da kabulleneceksin. bu yüzden kafa karıştırmaya da hiç gerek yok

işte bende eşimle karar almıştım amniyosentez testi yaptırmadım ve içimi hep ferah tuttum ne gelirse Allah'tan dedim aklımdan çıkardım herşeyi çünkü sadece risk dedi kesin birşey söylenmedi ama Allah'a bin şükür sağlıklı bir şekilde kızımı kucağıma aldım. Allah herkesin yardımcısı olsun down sendromlu evlada sahip olan annelerin ve o çocukların da Allah yardımcısı olsun, onlarda bir can

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…