Ağzıma terlikle vurasım geliyor!

Benim başımın derde girdiği olmuştur bu huyum sebebiyle.
Markette alışveriş yaptığım kasiyerden tutun da resepsiyonistlere, güvenlik görevlilerine, ekmek büfecisinden restorandaki garsonlara kadar çok insanın derdini dinlemişliğim, uzun uzun muhabbet etmişliğim vardır.
Ama kibar tutumumdan dolayı da hizmet aldığım çoğu insan bana ayrıcalıklı davranıyor, hiçbir şekilde benim talebim olmadan.
Ya ikram olarak bir şey verirler, ya sıra beklememe müsade etmezler ya da herhangi bir sorunla karşılaştığımda isteğimi bile söylemeden halletmeye çalışırlar gibi gibi birçok şey.
Sanırım; toplum olarak suratsız ve bir nebze nezaketten uzak tutumumuz konu sahibi ve benim gibi farkeden insanları, olması gerekenden biraz daha fazla ince davranışlara yöneltiyor.
Dozunu ayarlayabildiğiniz sürece sıkıntı yok bence.
Benim gibi ayarlayamıyorsanız, 2 ayda bir hizmet aldığınız yerleri değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.
Çok da büyük problem değil, kaba ve karşınızdaki insanlara mutsuzluk aşılamaktan iyidir.

Merhaba, ben yeni üyeyim, ilk yorumumu da size yazıyorum :) Sizin ne demek istediğinizi çok iyi anladım, bırakın herşeyi herkesi bu kadar kafanıza takmayı, kendinizi olumsuz eleştiriyorsunuz, aslında sizinki zoraki bir durum değil, fıtratınız böyledir ki bu kötü bir şey değilki.. Siz kendi farkındalığınızı yaşıyorsunuz aslında.. İnsanların içi kararmışsa siz ne yapabilirsiniz? Takmayın bu kadar..
Hoşgeldin teşekkür ederim :KK70::KK19:

Ay ne gereksız bı dert edınmışssınız
Bende çok güler yuzluyumdur bana ıyılık yapana kırk kere teşekkür ederim.
O karşılık vermese dahı moralımı bozmam çnkü '' ağır bı hastalığı vardır bı yakını ölmüştür ne bilim moralı bozuktur'' oan benım ona teşekkür ettiğimi fark etmemiştir. Olabilir neden kafaya takıyorsunuz kı .s

Dışarıdan bakıldığında soğuk bi insanim ama birinden bi iyilik görsem on defa teşekkür ederim. bide şöyle dusun kime yol sordun bilmiyorum ama esnafa hergun yol sorarlar belki adam bikmistir? Adam yuzume bakmadan tarif ediyorsa teşekkürü haketmedigni değil o kisiyi rahatsız ettiğimi dusunurdum

Bende marketten çıkarken iyi günler, kolay gelsin derim.
Gecen gün bi çocuk sağol canım dedi :KK57:
Ama mahalleden diye o an öyle çıktı diye düşünüyorum.
Bundan sonra birşey dememeye karar verdim genelde konuşma başlangıcı olarak algılanıyormuş :KK57:

İçinde yoğun hissettigin belli duygular seni yonlendiriyordur.Aşırı kibarlık aşırı sevecenlik aşırı naziklik aman insanları kirmiyim filan bu asirisi asla normal degil bu konuyu çok araştırmıştım oyuzden anlıyorum seni bi zaman sonra kendini çok ezik degersiz hissetmeye baslarsin.bak bunu eş geçme araştır değersizlik duygundan kaynaklaniyordur bi önceki konunlada birleştirirsek aynı sorun ortaya çıkıyor.Değerli olduğuna kendini inandirmalisin.biraz arastir

Çok hassassın sen de :)
Benim de benzer konum var naziklik değil de saflık üzerine
Ama çok detay girdikçe modun daha çok düşer demedi deme:)

Beni anlatmışsın sanki. Ama artik gerçekten insanlar çok ruhsuz. Ve ben boyle olduğum için gocunmuyorum. Çok duygusal çok naif bi ruhum olduğu için gocunmuyorum.
Banane varsın günaydın dediğim insan selamımı almasın. Varsın yardımcı olmaya çalıştığım adam bana tesekkur etmesin. Ben degisemem. Dusmanimda olsa selam verse utanir selam veririm. Boyle gelmiş boyle giderim. :KK51:

Hoş buldum :KK52:Merak etme, bunu biliyor olman, ileride koyacağın mesafelerin habercisidir. Kendinle barışık ol, aslında yaptığın zoraki yada sevilme sayılma isteği değil, çünkü öyle olsa bunu kendine itiraf etmezsin, sanki herşey normalmiş gibi davranırsın, çevrende eleştirenler olduğunda su yüzüne çıkarsın. Bunlar yoksa sorun yoktur..

Ay aynı ben ya. Bende insanları kıramıyorum. Mesela bir arkadaşım birşey mi istiyor hayır kelimesi ağzımdan çıkmıyor. Bir arkadaşımla paylaştım bu konuyu bana dediki "kimse seni sevmek zorunda değil, sende kimseyi sevmek zorunda değilsin." içinden nasıl geliyorsa öyle davran. Bende bugünlerde hep bunu sorguluyorum.

Bu gece de modum düştü dün böyle değildi.
Bazen gerçekten çok aptal olduğumu düşünüyorum. Insanlarla iletişimim dışarda çok "nazik"tir. Bundan bile rahatsız oluyorum. Niye bu kadar sevimli gorunmeye çalışıyorum niye hep gülümseyorum ve teşekkür ediyorum ki...
O kadar kötü suratsız insanlar varken...
Yol sorduğun adam senin suratina bakmıyor ama sen minnet duyuyor gibi teşekkür ediyorsun. Saaoll de bas git işte.
Yalnızlık mı bu yoksa hala çocuk gibi mi davranıyorum bilmiyorum.
Keşke bu kadar iyi davranmasaydım dediğim günlük iletişimlerim oluyor.
Kötü biri olmak istemiyorum ama bu kadar da saftirik görünmek istemiyorum. Çok iyi biriyim demiyorum. Değilim de zaten. Ama çok saf olduğumu düşünüyorum.
Bunu artık bir hastalık olarak görmek üzereyim istemiyorum çünkü.
Kimseye sevimli sevecen görünmek istemiyorum ya da gerekli gereksiz diyelim.
Niye aşamıyorum bunu bilmiyorum.
Bende de var o hep kibarım ama yapım bu ya evde kendijendimeyken de kibarım ki

Bence çok güzel bir huy.guleryuz teşekkür nezaket.anlamayan insanları boşverin...bu yaptiklarinizin değerini anlayamadiklari için öyleler zaten.

Back
X