Ah! Annem ah!...

luna88

güller ve dudaklar
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
676
0
96
İstanbul
merhabalar

su aralar çok sıkıntılıyım artık bunaldım annemin davranıslarıda üstüne tuz biber oluyor

ben 2 çocuktan 2.yim bi abim var küçüklükten beri annem hep abime farklı bana farklı davranır bana sarılmaz öpmez ama abime gelince hatırlıyorum onunla nasıl sarılırlardı nasıl birbirlerini severlerdi ben köşeden ciğere bakan kedi misali bakınca da bana sende gel derdi şöyle bir sarılır hadi tamam odanıza derdi su anda gidip sarılmam böyle duygusallığım üstündeyse bir omuz arıyorsam giderim neyse kısacası annemden ilgi sevgi görmedim beni sevdiğini biliyorum ama sevgisini hiç birzaman göstermedi.

Bir bahsetmek istiyorum bu olayı hiç unutamıyorum bizim bi akrabamız var genç bir çift çok kavga ediyorlar.Birgün yine kavga etmişler kız kimseye haber vermeden dışarı çıkmış (kız sinir hastası).Aramışlar 2 saat ama bulamamışlar parka gitmiş sonra kendiliğinden dönmüş.Neyse bizde o gün annemle birşey tartışmıştık eften püften bişey akşam yemeğimde sofrada bu konuyu konusuyoduk dedimki (bu tarz konularda yorum yapmam genellikle) kız niye kaçmış gitmiş oturup konussaymış çözselermiş dertlerini annem döndü bana dedi ki
"sende onla aynı b....sun seninde olacağın o" yemin ediyorum su an bile içim acıyor Allah aşkına kaç anne der kızına yemek boğazıma dizildi resmen kalktım sofradan abimle babama bakıyorum hiçbirşey demiyorlar gittim odama sonra geldi saydı saydı dinlemedim

benim her günüm böyle geçiyor yaptığımı beğenmez hakaret eder dediği lafın nereye gideceğini ne kadar ağır oldugunu hesap etmiyor önceden tartışmalarımız daha ateşliydi çünkü ben ona hep açıklamaya anne bu yanlış demeye çalısıyordum baktım bişey değişmiyor bende vazgeçtim şimdi o konusuyor konusuyor ben dinliyorum hiç cvp vermiyorum

biraz önce gittim yanlarına oturuyorduk geçen hafta finaller vardı şimdi tatile girdik kaç gündür evdeyiim bugun dısarı çıktım geldim surat beş karış ona sürme almıştım hediye onu verdim biraz yumuşamıştı ha şunuda söyliyim o dısardan gelincede surat beş karıştır bigün gülerek girdiğini hatırlamam neyse demin gittim sarılmaya çalısıyorum yanında sarılmıyor neymiş yakalıklara cıvıklıklara gelemezmiş

babamada kızdım şimdi annem bana kızınca arkasından boswer anlamında elini sallar hep ayrı kalıncada anneni takma der biraz önce onada kızdım annem bana bişey söylerken anne arkandan böyle yapıyor dedim baba ikili oynuyorsun ona farklı bana farklı (babam çok yumuşaktır) davranıyorsun abim deseniz o eğitim için 6 yıldır evde değil

ben sadece içimi dökmek istedim annemi çevremizde ki herkes bilir iyiki çocukları ona çekmemiş derler daha nice yaşadıgımız sey var ama neyse

okudugunuz için tesekkur ederim

canım çok üzüldüm. zor bir durum. bazı annler sanırım kızlarını rakip görüyor.
aranızda bi türlü sevgi bağını tam oluşturamamışsınız. bu şekilde yaşamaya alışmalısın. değişeceğini sanmıyorum.

bu yazıyı netten alıntı yaptım.

benimde arkadaşımın annesi öyle babası küçük yaşta ölmüş kızın ...annesi onu rakip olarak görmüş hep babasının onu küçükken sevmesinden bile rahatsız olur bağrınırmış evde kız hatırlıyo 24 yaşında şuan arkadaş ama hala sürüyo nefret derecesine geliyo olay ...ne kadar garip annelik bumu anlamıyorum evlat bu ya kız oğlan ne demek ....inanasım gelmiyo ama oluyo malesef ama evlatlarına yaptıkları kötülüğün ruhlarında açtıkları yaranın farkında değiller............bence buda bi hastalık ne demek evladı rakip görmek aklım almıyo üzüldüm canım ya

cnm bnm yaa çok üzüldümm:teselli: bende bu ayrımıı hiç bi zman anlamadımm.ewlat arasında ayrımm olabilirmii yaa.nası bi annelik anlayışıı.sölediği sözde yenilir yutulurr bişey deill.babanın buna tepkisiz kalmasıda şaşırtıcıı:uhm: e sen o ewde yapayalnızsınn bu durumdaaa.umarımm annen yanlışlarının farkına warır:teselli:

benimde var çevremde böyle oğlancı annler arkadaşım ne ytapmış ne etmiş kız diye dönüp bakmaz hep oğlum en güzelini alsın en iyisini giysin hep oğlanın tarafını tutarlar zor allah kolaylık versin

teşekkür ederim arkadaşlar annem evet ataerkil bi ailede büyümüş bana hep annem bana bunu bile öğretmedi bunu bile söylemedi der ve gerçeken fakir bi ailede büyümüş pek fazla birşeyi olmamış su anda mesela bnm eşyalarımı kullanmaya bayılıyor hadi tamam diyorum ortak kullanalım ben alıp kullanıncada annene çok görüyosun der atar bana al sen kullan der kazaklarımı giyer mesela senle ben aynıyız nolucak der o 75 kilo ben 54!!! evet olur kazaklar ama baya bi genişleyerek

evet abimle babam görürler bişey söylemezler acaba diyorum onunla yalnız kalıncamı konusuyorlar ama o zmn davranısları değişir mesela bahsettiğim o olayda ayrıntı vermemişim bahsettiğim kız kayınvalidesine ve kocasına kök söktürür sinir hastasıymış bikere kocasına saldırmış hertarafını ısırmış evde temizliği kocası yapar yemeğe kayınvalidesine inerler beni nasıl böyle bir insanla bir tutuyor anlamıyorum bazen diyorum şükürler olsun annem babam yanımda ama dayanamıyorum bazen

mesela siz evde kocanıza çocuklarınıza yemek yapınca ya da ev temizleyince hizmetçi gibimi oluyorsunuz o öyle düşünüyor ondan butun hafta günlere gidiyor butun temizliği cumartesi beni bekliyor bende okula gidiorum okulum 2 saat çekiyor yorgun oluyorum ama haftasonları ona yardım ediyorum bunu hizmetçilik olarak görmüyorum

bazen diyorum bu özgüven eksikliğim annemden mi kaynaklanıyor milletin içinde bayılırdı bana salak gerizekalı demeye kendimi hala yetersiz hissediyorum neyse teşekkür ederim arkadaşlar

evet bi yengem var 2 tane çocuğu var cenazleri oldu çocukları bizde kaldı onlara nasıl yavrum diyor içten bnm herhalde şımarmamı istemiyor!! çiçeklerinede öyle kızımm mor menekşemm nasıl içten söylüyor neymiş çiçeklerle konusulmalıymış onlar öyle büyürmüş benide habire küçültüyor farkında değil

Ay canım benim.Anneni iyi olduğu bir zaman karşına alsan anne neden bana böyle davranıyorsun desen konuşurmu acaba senle.Belki sen okuyasın meslek sahibi olasın diye yapıyodur kendi aklınca.Kendi yapamadıklarını sana böyle yaptırabileceğini sanıyodur.Şımartırsam yüz bulur bi işe yaramaz diye geçiyodur içinden.Ne bileyim ... Abartmış oda baya.Psikolojik sorunlarını sana yüklemiş.Abiyede babayada sataşamıyosa direk sana sataşıyo demekki.Sen sabret okulunu bitir güzelim.herşey daha güzel olur inşallaah.

Özgüven temelinin aile ile atıldığını savunurum..birazda karakterle beslenir..
Bence artık top sende..kendi kendini kabullendireceksin annene..
Açık açık konuş..Ahh.kız evlat gibisi yoktur ama ,neden annen öyle davranıyor acaba..
Şımartmamak için desem..o da pek değil..

annenle ne kadar konuşursan konuş bişey değişmeyecek cnm. benimde bir abim var. küçüklüğümden beri hep onu daha üstün tutarlardı. annemde beni sarılıp öpmezdi babam çok düşkündü bana. ben evde hem kız evlat hemde erkek evlat oldum hep. abimse ya gezer yada uyurdu. birgün annemde bana eşimin yanında hemde hiçbir faydanız olmadı hep yediniz dedi. bende yuh anne yuh benim mi faydam olmadı sen abimle karıştırıyorsun onun yaptıkalrını bana mal etme dedim. içim çok yanmıştı.
ama ne oldu biliyormusun ben çalıştım para kazandım evde anneme iş yaptırmadım v.s. yinede abim geçgin oldu beni ne ararlar ne sorarlar şimdi. hasta olduk derim geçmiş olsun demedikelri gibi abinde çok hasta grip var herhalde derler.
okulunu bitir mesleğini eline al sana tavsiyem bu. anne baba bir eyrden sonra kız evlatlarını evlattan saymıyorlar

Ya ne biçim bi düşünce sistemi deli oluyorum.Erkek evlat öz evlat kızlar üvey evlat sanki.Yuh olsun bunu düşünenlere yuh olsun böyle ana babalara.Ne kadar doğru söylüyosun balımnur.helede evlendirdilermi kocası baksın bizden çıktı artık lafı vardır ya çıldırıyorum ya.Evlat kız erkek farkedermi.Ölene kadar onlar evladımız.

annemi karşıma alıp kaç kez konuştum bildiğinden şaşmıyor artık bende vazgeçtim ama özeniyorum Allah aşkına görüyorum kızları anneleriyle herşeyini konuşur dertleşir ne kadar yakındır ben öyle değilim kendimi yalnız hissediyorum artık üzülmüyorum bir yerden sonra artık duyarsızlaşırmısın alışmış mı olursun bilmiyorum artık takmıyorum ama biliyorum ben kızıma böyle davranmayacağım
biraz da şey var annem dominant bir kadındır hep bnm dediğim olsun der babam yumuşaktır hanım ne derse o abimse kendi kararlarını vermiştir ona niye böyle yaptın diyen yok ama bana gelince anne ben bunu yapmak istemiyorum dersem bittim ben o yuzden bana hep asi evlat der

canım senı çok iyi anlıyorum.. benım annem de aynı.. hiç anneme sarıldıgımı hatırlamam.. ve annem bana hiç bir zaman iltifat etmedi.. sevgi göstermedi.. çok nadır bırılerının yanında.. ama genelde benı komşuların, akrabaların yanında iş yapamaz, becereksız vs. diyye yargılardı... hep işten anlamadıgımı gezmekten başka hiç bir sey yapmadıgımı söylerdı... bbayramlar hep gözyaşıyla geçerdi.. mutlaka bayram sabahı benı dövecek konu bulurudu.. düşüp bır yerım yaralandıgında yuzüme bakmak istemediğini, benden nefret ettıgını söylr.. kurban bayramların köye gittgimizde kapan da yapılan kurban etinden bana erkekler yıyecek diye yedırmez kovardı.. sofraya erkekler ve buyukler oturur bana sen yeme kızsın derdı.. ve bunun gibi çok şey.. ve guzel bir fırmada mudur olarak çaliştigim zamanda benı fırma sahıbının eşine öyle bir anlatmş ki işten çıkmak zorunda kaldım.. anlattıklarını duyunca inanamadım..
eşime benım hakkımda o kadar kötu şeyler söyledi ki, ama o inanmadı.. benı sevmeye devam ettı...
ve benı görmeye geldikleri gun göruculerin karşısına çıkmadı... aşagıya gıttı.. benı nasıl rezıl ettını düşünün.. ve ben kaçarak evlendım.. evlendıkten sonra saydıklarını anlatmaya gerek yok galiba..
sabah dugun vardı mahallade... inan imrenerek baktım...benım kaçmama annem sebep oldu...
şimdi mutluyum ama burukluk var.. eşim hiç bir şeyi hissettirmemeye çalişiyor....
herkesın bır dedı var..
üzülme...
en azında yanlız degilsin...

Canım benim annem de aynı.

Ben ilk çocuk olmama rağmen kardeşimi hep el üstünde tutmuştur.

Kızkardeşimi daha çok sevmiştir.Bunu da gözüme soka soka göstermiştir.

Annen çok kırıcı konuşmuş,mantıklı bir nedeni yok bence böyle konuşmasının.

Doğurmaya gelince herkes doğuruyor ama bakmaya ilgilenmeye gelince sıfır

Canım benim, maalesef sana güzel şeyler söyleyemeyeceğim. Benim annemde farklı değildir. Artık kendince günah çıkartmaya çalışıyor ama benim içimde kıpırdanan bişey yok. Sadece annesiz geçen 37 yıl var. Ve artık ben anne sözcüğünü kullanmak istemiyorum. Sadece onun sayesinde güçlü bir kadın oldum. Anne bile destek olmuyorsa ya kendi ayaklarım üstünde duracağım yada yaşama şansım yok dedim. Artık kimseyi suçlamıyorum. Sadece beni rahat bırakmalarını istiyorum. Ne olura olsun, mesleğni eline al. Mutaka kendi paranı kazan. Evet ya gerçekten dünyanın tek bir gerçeği var. DÜNYA ADıL DEĞıL...

inan çok üzüldüm ve yazının sonunda keşke yalnız olsaydım dedim bnm annem hep böyle değil yani normal oldugu zamanlarda var ama o zamanlarda bile sevgisini göstermez
benim adımı bi lakapla yaymıştı neyse o lakabı burda söyleyemiyorum aynı şekilde insalar arasında bana gerizekalı me demedi yok şöyle tembel mi demedi unutmuyorum unutamıyorum ama artık problem etmiyorum

ben artık umursamıyorum onun istediklerini yapıp odama geçiyorum ama yinede kalbimi kırmayı çok iyi bir şekilde başarıyor

artık ben mantık aramıyorum cnm beni sevdiğine inanıyorum ama bu cismi maddi birşey yani hormonal baskasının çocugu olsam hayatta seviceğini düşünmüyorum

ne kadar çok bu tip kadın varmış üzülüyorum bunları okudukça ama biz şükretmeliyiz böyle seylerle karsılasıp yanlış yollara sapan insanlar çok evet bunun ezikliğini çok hissediyorum kendime güzenimi kaybettiğim çok oluyor ama hayatta birçok şeyi tek basıma yapabiliyorum sanırım bize kattıkları tek olumlu sey bu olsa gerek.

Maalesef hep hissedeceksin. Seni üzmek için söylemiyorum bunları, sonra bir an geliyo ve herşeyi boşveriyorsun. Eşimle sorunlarımız vardı, iki ay oldu boşandık, iki gündür başka bir şehirdeyim, kendime ev tuttum, eşyalarımı taşımak için nakliye ayarladım ve bunları anneme söylemedim. Annem eski eşimden öğreniyor. Düşün annem eski eşimle benimle olduğundan daha yakın. Tama eski eşimde çok iyi biri, sadece anlaşamdık, bir de onun ailesi, başka sorunumz olmadı. Herşeyi kendi başıma yaptım. Çünkü anneme hesap vermek, dinlemek, akıl almak istemiyorum artık. Tamam annem ama beni dünyaya getirmiş olması benim sahibim olduğu anlamına gelmiyor. Sana abla olarak tek öğüdüm, mutlaka ama mutlaka maddi özgürlüğün olmalı. Ne yap ne et işsahibi ol. Herşey çok güzel olacak, sen çok güçlü bir gençkızsın.

çok üzüldüm edanaz bazen diyorum insanların ne dertleri var kendine neyi problem ediyorsun bazen de Allah riyakarlık ettiğimi düşünüp annemi babamı elimden alırsa diye korkuyorum isyan etmek istemiyorum ama hayatta tek istedigim huzur gerçekten aynı evde bu şekilde yaşamak çok zor bu evden çıkayım diyorum hayatta beni nelerin beklediğini bilmiyorum korkuyorum açıkçası hemde çok hani bazı kızlar aileden kurtulmak için evlenir ya ben onu bile düşünemiyorum basıma nelerin geliceğini bilmiyorum bu belirsizlik beni öldürüyor o yuzden adımlarımı sağlam atmaya çalışıyorum en önemlisi seninde dediğin gibi bir meslek sahibi olmak bu şekilde ayakta kalabilirim ilerde zaten su anda onun için uğrasıyorum

Ne olacağını allah bilir ama zaman o kadar kötü ki. Okulunu bitir ve meslek sahibi ol. Kendi ayakların üstünde dur. Ve bunu çok ciddi söylüyorum, kimse için üzülme. Sadece gördüklerinden duyduklarından kendine faydalı sonuçlar çıkar. İnan çok güçlü bir genç kızsın sen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…