Ah annem.

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Sadece üzüntümü paylaşmak istiyorum arkadaşlar. .Burda dayak yiyen kadınların okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum çaresizligi hissediyorum onlarda. Aklıma annem geliyor.. Küçükken hatırlıyorum babamın annemi kac kere dövdüğünü.. çok etkilenirdim ağlardım ama annem sonra üzüntüden ayrilcam gitcem derdi.. korkardım çok hemde gidecek diye tabi garibim gitmedi gidemedi 14 yaşında evlenmiş ki ilk zamanlarında daha da betermis. Şimdi büyüdüm.. Ben hayal ediyorum evlensem dayak yesem tahammül edemem bitiririm... ama annem çekti bunları. .aklıma geldikçe üzülüyorum insanın babası da olsa canım babam da desem aklıma geliyor..Bunlari anneme yaşattı. .ve cok üzülüyorum anneme.
Sadece paylaşmak istedim. .

Geçmişte hepimizin üzüldüğü şeyler var tabi.
Şuan ne durumdalar? Önemli olan o.

bende aynı şeyleri yaşadım. babam annemi döverdi. annem kendi ailesine giderdi. kendi ailesi kocandır yapar diye doldurup tekrar yollarlardı. böyle bir döngü vardı. ben her babam annemi dövdüğünde Allah'a dua ederdim. Allahım nolur boşansınlar diye. boşanmazlardı. hep bizi yani çocuklarını bahane ederlerdi. oysaki onlar boşansa biz ne kadarda huzurlu mutlu büyürdük. hergün babam annemi dövecek, bize kızacak, şunu kısıtlayacak buna bağıracak diye diye bugüne geldik. annemin ailesine mi kızayım cehaletleri yüzünden, annemin arkasında aile olarak durmadıkları için, babamın kendisine mi. anneme mi üzüleyim yoksa bize mi....
bir kadın ailesinden destek görmüyorsa, ekonomik olarak tutunacağı bir dal yoksa birşey diyemem ama kocam dövüyor çocuğum var ayrılmak istemiyorum diyenlere sövesim geliyor.

İnsanın babası ne hata yaparsa yapsın yine de canım babacığım oluyor demi?
Ama annene ben de üzüldüm; benim annem de babama çok katlandı.Babam çok para kazanıyordu işi çok iyiydi ama çok cimriydi bunun yüzünden anneme etmediği hakaret kalmıyordu.Ama daha sonra ilahi adalet tecelli etti ve babamın işi battı beş kuruşsuz ortada kaldık.Sonra babamın şeker hastalığı çıktı ve bu kez annem çalıştı.Şimdi zar zor toparlandılar babam da yaptığı hataların farkında ama annem 20 küsür yıl öncelerini anımsayıp anımsayıp iç geçiriyor.Allah kimseyi aynı evde yaşadığı aynı yastığa baş koyduğu çocuklarının babasıyla imtihan etmesin amin(

Sen yine iyisin canim baban diyebiliyorsun o adama, babasindan nefret eden, evi terk eden yada hayat boyu babasiyla konusmayanlar var, ama tek bildigim bu yasadiklarinizin hayat boyu sizi etkileyecegi. Anneniz zamaninda cok garibanlik cekmis cocuk yasta evlenmis muhtemelen bosanmak bile istediysede ailesi istememistir. Is yok guc yok aile istemiyor ortada cocuklar var nereye gidecek ki, heleki budan 20-30 sene oncesinden bahsediyorsak. Madem cok uzuluyorsun bu sana buyuk bir hayat dersi olsun kac yasindasin evlimisin bilmiyorum ama kendini yetistirmeden is guc sahibi olmadan evlenme cocuklarini ona gore yetistir, ve kendi ailenden evliliginde bu konularda asla taviz verme. Kisaca anne babanin sana yasattiklarini sen kimseye yasatma

Suan normaliz ama bunlar annemin içinden çıkar mı bilemem ki ? Yaşayan o herseyi. .

Valla sanmam nasil unutusun kadin, cocuklugu genc kizligi yetiskinligi boyle bir adamin elinde iskence cekerek gecmis, bu saatten sonra bosanip gidecek hali yoktur tabi ama asla unuttugunu sanmam.

İhtimaller üzerine dert üretmeyin.
Emin olun benim annem katlarcasını çekti.
Çok yıprandık.
Ama düşünüp efkarlanmak yerine bugünlerini güzelleştirmek lazım.
Mutluluklar :)

Baba işte. .Ki normalde kimsesiz çocuk görse ağlar babam. .ama anneme nasıl kıydı bilemiyorum...anlayamıyorum sevgi bunun neresinde ?

Birak yaaa oylelerini cok iyi bilirim zamaninda karisini ailesine yapmadigi kalmamistir 50 sinden sonra oteki dunya korkusuyla bu sekilde davranirlar. Biz bilemeyiz onun orasini ama bu sekilde kendilerini affettirmeye calisirlar.

Annemin küçüklüğüde ayrı bi acı...dedem annaannemin üzerine kuma getirmiş yazık Annemgil 5 kız o evde anneleriyle siginti olmuşlar. . Aklına geldiyse bile ayrılmaya cesaret edememistir evet annemi düşündükçe hayatima daha karali bakıyorum.. Benim mesleğim gibi okumak gibi şansım oldu çok şükür onun elinde bunlarda yoktu..

O zaman yapacak birsey yok bundan sonraki hayatinda elinden geldigince anneni mutlu edecek gururlandiracak seyler yapacaksin gecmiside hatirlayip hatirlatip uzmeyeceksin uzulmeyeceksin.

Senin gibi tatlı bir kızı var onu anlayan ,üzülen ,kıymet bilen
Eminim senin onun etrafında koşuştırman ,rahat ettirmeye çalışman anneni bir nebze olsun mutlu eder

Bende anlam veremiyorum. .insan neden böyle bir zulmü reva görür kendine? Ailelerde de hata var..başkasına verdim onun mali diye düşünüyorlar halbuki o onun yine evladi..

Senin gibi tatlı bir kızı var onu anlayan ,üzülen ,kıymet bilen
Eminim senin onun etrafında koşuştırman ,rahat ettirmeye çalışman anneni bir nebze olsun mutlu eder
Çok teşekkür ederim..ergenken bende az cektirmedim ama bu yaşlarda çok dank ediyor.. helede burda dayak yiyen kadınları okudukça aklıma hep annem geliyor

Bende anlam veremiyorum. .insan neden böyle bir zulmü reva görür kendine? Ailelerde de hata var..başkasına verdim onun mali diye düşünüyorlar halbuki o onun yine evladi..
bundan sonrası sana kalmış. iyi yumuşak huylu, kadına el kaldıramayacak kadar vicdanlı birini bulursun inşallah. yaşanan bazı şeyler belkide bizlere uyarıdır. aynı hatayı yapmamamız için.

Birak yaaa oylelerini cok iyi bilirim zamaninda karisini ailesine yapmadigi kalmamistir 50 sinden sonra oteki dunya korkusuyla bu sekilde davranirlar. Biz bilemeyiz onun orasini ama bu sekilde kendilerini affettirmeye calisirlar.
Malesef. .bu küçük cahil yerlerde o kadar yaygın bi durumki. .çok akrabam var dayak yiyen kaniksamislar artık. .onlara üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…