- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Suan normaliz ama bunlar annemin içinden çıkar mı bilemem ki ? Yaşayan o herseyi. .Geçmişte hepimizin üzüldüğü şeyler var tabi.
Şuan ne durumdalar? Önemli olan o.
Sadece üzüntümü paylaşmak istiyorum arkadaşlar. .Burda dayak yiyen kadınların okudukça içim parçalanıyor çok üzülüyorum çaresizligi hissediyorum onlarda. Aklıma annem geliyor.. Küçükken hatırlıyorum babamın annemi kac kere dövdüğünü.. çok etkilenirdim ağlardım ama annem sonra üzüntüden ayrilcam gitcem derdi.. korkardım çok hemde gidecek diye tabi garibim gitmedi gidemedi 14 yaşında evlenmiş ki ilk zamanlarında daha da betermis. Şimdi büyüdüm.. Ben hayal ediyorum evlensem dayak yesem tahammül edemem bitiririm... ama annem çekti bunları. .aklıma geldikçe üzülüyorum insanın babası da olsa canım babam da desem aklıma geliyor..Bunlari anneme yaşattı. .ve cok üzülüyorum anneme.
Sadece paylaşmak istedim. .
Baba işte. .Ki normalde kimsesiz çocuk görse ağlar babam. .ama anneme nasıl kıydı bilemiyorum...anlayamıyorum sevgi bunun neresinde ?Ben senin yerinde olsam yüzüne bile bakmam adam yerine koyup kinciyimdir bu konularda
Suan normaliz ama bunlar annemin içinden çıkar mı bilemem ki ? Yaşayan o herseyi. .
Baba işte. .Ki normalde kimsesiz çocuk görse ağlar babam. .ama anneme nasıl kıydı bilemiyorum...anlayamıyorum sevgi bunun neresinde ?
Annemin küçüklüğüde ayrı bi acı...dedem annaannemin üzerine kuma getirmiş yazık Annemgil 5 kız o evde anneleriyle siginti olmuşlar. . Aklına geldiyse bile ayrılmaya cesaret edememistir evet annemi düşündükçe hayatima daha karali bakıyorum.. Benim mesleğim gibi okumak gibi şansım oldu çok şükür onun elinde bunlarda yoktu..Sen yine iyisin canim baban diyebiliyorsun o adama, babasindan nefret eden, evi terk eden yada hayat boyu babasiyla konusmayanlar var, ama tek bildigim bu yasadiklarinizin hayat boyu sizi etkileyecegi. Anneniz zamaninda cok garibanlik cekmis cocuk yasta evlenmis muhtemelen bosanmak bile istediysede ailesi istememistir. Is yok guc yok aile istemiyor ortada cocuklar var nereye gidecek ki, heleki budan 20-30 sene oncesinden bahsediyorsak. Madem cok uzuluyorsun bu sana buyuk bir hayat dersi olsun kac yasindasin evlimisin bilmiyorum ama kendini yetistirmeden is guc sahibi olmadan evlenme cocuklarini ona gore yetistir, ve kendi ailenden evliliginde bu konularda asla taviz verme. Kisaca anne babanin sana yasattiklarini sen kimseye yasatma
Annemin küçüklüğüde ayrı bi acı...dedem annaannemin üzerine kuma getirmiş yazık Annemgil 5 kız o evde anneleriyle siginti olmuşlar. . Aklına geldiyse bile ayrılmaya cesaret edememistir evet annemi düşündükçe hayatima daha karali bakıyorum.. Benim mesleğim gibi okumak gibi şansım oldu çok şükür onun elinde bunlarda yoktu..
Senin gibi tatlı bir kızı var onu anlayan ,üzülen ,kıymet bilenAnnemin küçüklüğüde ayrı bi acı...dedem annaannemin üzerine kuma getirmiş yazık Annemgil 5 kız o evde anneleriyle siginti olmuşlar. . Aklına geldiyse bile ayrılmaya cesaret edememistir evet annemi düşündükçe hayatima daha karali bakıyorum.. Benim mesleğim gibi okumak gibi şansım oldu çok şükür onun elinde bunlarda yoktu..
Bende anlam veremiyorum. .insan neden böyle bir zulmü reva görür kendine? Ailelerde de hata var..başkasına verdim onun mali diye düşünüyorlar halbuki o onun yine evladi..bende aynı şeyleri yaşadım. babam annemi döverdi. annem kendi ailesine giderdi. kendi ailesi kocandır yapar diye doldurup tekrar yollarlardı. böyle bir döngü vardı. ben her babam annemi dövdüğünde Allah'a dua ederdim. Allahım nolur boşansınlar diye. boşanmazlardı. hep bizi yani çocuklarını bahane ederlerdi. oysaki onlar boşansa biz ne kadarda huzurlu mutlu büyürdük. hergün babam annemi dövecek, bize kızacak, şunu kısıtlayacak buna bağıracak diye diye bugüne geldik. annemin ailesine mi kızayım cehaletleri yüzünden, annemin arkasında aile olarak durmadıkları için, babamın kendisine mi. anneme mi üzüleyim yoksa bize mi....
bir kadın ailesinden destek görmüyorsa, ekonomik olarak tutunacağı bir dal yoksa birşey diyemem ama kocam dövüyor çocuğum var ayrılmak istemiyorum diyenlere sövesim geliyor.
Çok teşekkür ederim..ergenken bende az cektirmedim ama bu yaşlarda çok dank ediyor.. helede burda dayak yiyen kadınları okudukça aklıma hep annem geliyorSenin gibi tatlı bir kızı var onu anlayan ,üzülen ,kıymet bilen
Eminim senin onun etrafında koşuştırman ,rahat ettirmeye çalışman anneni bir nebze olsun mutlu eder
Der zaten..bu adam beni yaslandirdi diye. Haklıda 8 yaş küçük ama ondan daha yaşlı duruyoValla sanmam nasil unutusun kadin, cocuklugu genc kizligi yetiskinligi boyle bir adamin elinde iskence cekerek gecmis, bu saatten sonra bosanip gidecek hali yoktur tabi ama asla unuttugunu sanmam.
bundan sonrası sana kalmış. iyi yumuşak huylu, kadına el kaldıramayacak kadar vicdanlı birini bulursun inşallah. yaşanan bazı şeyler belkide bizlere uyarıdır. aynı hatayı yapmamamız için.Bende anlam veremiyorum. .insan neden böyle bir zulmü reva görür kendine? Ailelerde de hata var..başkasına verdim onun mali diye düşünüyorlar halbuki o onun yine evladi..
Malesef. .bu küçük cahil yerlerde o kadar yaygın bi durumki. .çok akrabam var dayak yiyen kaniksamislar artık. .onlara üzülüyorumBirak yaaa oylelerini cok iyi bilirim zamaninda karisini ailesine yapmadigi kalmamistir 50 sinden sonra oteki dunya korkusuyla bu sekilde davranirlar. Biz bilemeyiz onun orasini ama bu sekilde kendilerini affettirmeye calisirlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?