herkes sen ben gibi dusunmuyor ne yazikkiBuyutuyorsun,isim sana mi tapulu diyenlere hayret ediyorum. Hiç evlat ozlemi cekmediginiz belli.
Milyonlarca isim varken,ensar koymasa olmaz mi?
Merhaba ablalarim ve kardeslerim,
Sizlere bir sorum olacak,
5 sene oldu evleneli, ve 3 kere tup bebek tedavi sureci gecikdik, hamile kaldim ama ne yazikki bebegimin kalbi durdu, kaybettim...
senelerdir kizimin adi zeynep,
oglumun adini ensar koyma niyetiyle yasadim, ama olmadi.. hayatti bizim boyle bir imtihanimiz var diye kimseyi kiskanmadim veya cocuklarina imrenircesine bakmadim,
ama gorumcem 3 cocuguna hamile ve dogacak bebeginin adini ensar olacagini soyledi halbuki bizim ne cok bebek isteyip o isme niyetlendigimizi biliyordu, duydugumda aaa bizde o ismi dusunuyoruz dedim, kendisi sizde koyarsiniz ne olacak dedi..
sorum:
ben kendi bebegimi ensarim diye sevme hayali ile yasar iken simdi onun bebegine nasil oyle seslenecegim? nasil sevecegim, sizinde iciniz acirmiydi her bebege baktiginizda?
ah be abla seni cok iyi anliyorum bazen uzakta duran daha anlayisli olabiliyor2 yıl önce doğumda oğlumu kaybettim adını ömer koyduğumuzu herkes biliyordu. sonra bu sene görümcem doğum yaptı son ay dedi ömer olacak diye. ona diyemedim kv ye söyledim böyle böyle çok üzülürüz ne olur koymayın dedim. eşimin de çok üzüleceğini söyledim. yine de koydular 7 aylık oldu daha adıyla sevmedim çocuğu söyledim de ben bu çocuğu böyle sevemem diye..ofisteki arkadaşlarımdan biri 7 ay önce oğlu oldu 9 ay boyunca eşi oğlum olursa ömer olacak demiş. arkadaşta askts hanımın bebeği ölmüş ayıp olur demiş kadın da tamam dedi koymadı sağolsun. biri çocuğunu ömrümde belki 5-10 kez göreceğim bir erkek arkadaş diğeri canımız olması gereken görümce.
Sizin aciniza saygi duymaliydi evladinizi kaybetmissiniz ve evladiniza koyacaginiz ismi kendi bebegine koymasi cok buyuk bir vicdansizlik bence biraz sizide dusunmeli..
cok uzuldum basiniz sagolsun allah sabirlar versin insallh anne olmayi evladinizi kucaginiza almayi nasip etsin guzel allahim..
bende okurken cok uzuldum, ama her dusunceye saygim var, bizler gibi dusunende olacak, gorumcem gibi farkli olanlarda, rabbim kimseye yasatmasin bu duyguyuYa allah askina siz nasil bir vicdana sahipsiniz anne misiniz siz ?
Hic evlat hasreti cektiniz mi?
Evladinizi kaybetme korkusunu acisini yasadiniz mi ?
Cok merak ettim ben ve bir anne evlat hasreti cekmis sonunda tam kucagina alacagini hayal ederken evladini kaybetmis insana bu yaziyi yazmaz yazamaz benim buna vicdanim el vermez bir anne olarak..
keske herkes boyle dusunceli ornek insan olabilseBiz cocuk istiyorduk olmuyordu ben kuzenime bir tane erkek ismi soylemistim olursa bu ismi koyucam diye. Kuzenimin benden once cocogu oldu ikinci cocugu idi. Herkes ona benim dedigim ismi koy demis ilk cocugu ile uyumlu isim diye. Ama KUZENIM KOYMADI o ismi baska isim koydu. Sen kendi cocuguna o ismi istiyorsun diye koymadim dedi bana.
Amin canim dualarim seninlebende okurken cok uzuldum, ama her dusunceye saygim var, bizler gibi dusunende olacak, gorumcem gibi farkli olanlarda, rabbim kimseye yasatmasin bu duyguyu
dualarimiz karsilikli insallahAmin canim dualarim seninle
2 yıl önce doğumda oğlumu kaybettim adını ömer koyduğumuzu herkes biliyordu. sonra bu sene görümcem doğum yaptı son ay dedi ömer olacak diye. ona diyemedim kv ye söyledim böyle böyle çok üzülürüz ne olur koymayın dedim. eşimin de çok üzüleceğini söyledim. yine de koydular 7 aylık oldu daha adıyla sevmedim çocuğu söyledim de ben bu çocuğu böyle sevemem diye..ofisteki arkadaşlarımdan biri 7 ay önce oğlu oldu 9 ay boyunca eşi oğlum olursa ömer olacak demiş. arkadaşta askts hanımın bebeği ölmüş ayıp olur demiş kadın da tamam dedi koymadı sağolsun. biri çocuğunu ömrümde belki 5-10 kez göreceğim bir erkek arkadaş diğeri canımız olması gereken görümce.
amiiin insallah, rabbim sizede kolay dogum saglikli bebek nasip eylesin..amiiinisimler tapulu malımız değil demişler doğru söylüyorlar fakat sizin durumunuz hassas bir durum, bu yüzden sizde karşıda hassas davranılmalı bence.
her zaman bu isimleri koymayı isstediğinizi zikretmenize rağmen görümceniz ensar ismini koyacaksa ben bunun tamamen art niyetten olduğunu düşünüyorum malesef.
sen haklısın fakat üzülme hiç kafana takma bunları başka çok daha güzel bir isim koyarsın yada sende ensar koyarsın ne önemi var onunda aynı isimde olmasının.
umarım, inşallah Rabbim kalbine gönlüne göre verir evlat hasretini dindirir. tez vakitte güzel haberler alırsın inşallah..
amiiiin, insallah istegen herkese nasip etsin rabbimEvlendim senesinde hamile kaldim ve 9 ay boyunca isim konusunda karar veremedik.. Eşim bir ismi istiyordu ama ben kararsizdim.. Bebek doğdu 15 günlük oldu isim hala koyamamistik tam emin degildik derken bigun kayinpederim geldi hadi dedi karar verin bugün okuyacagim cocugun ismini kulağına...
Eşimle hemen basbasa verdik ve bi isimde netlestik ve annemi aradim hemen onunda fikrini sormak icin dedi o isim teyzenin istedigi bir isim o istiyor dedi..
Teyzem 14 yillik evli ve 3 tup bebek denemesi olumsuz sonuclanmisti..
Yine de olmazdi onu cigneyemezdim ve onu aradim dedim teyze boyle boyle ne yapalim diye sesinde en ufak bir kiriklik hissetsem hemen isim konusunu erteleyecektim ki o gayet guzel bir sekilde ne var canim koyun ben de severim o isimle daha iyi vs dedi..
Ve 1 yil sonra 4. Tup bebek denemesinde teyzem hamile kaldi..
Kalbinizi niyetinizi Allah goruyor bosverin gorumcenizi..
Rabbim sizede en kisa zamanda bir bebek nasip etsin insallah saglikla sevgiyle..
Evlendim senesinde hamile kaldim ve 9 ay boyunca isim konusunda karar veremedik.. Eşim bir ismi istiyordu ama ben kararsizdim.. Bebek doğdu 15 günlük oldu isim hala koyamamistik tam emin degildik derken bigun kayinpederim geldi hadi dedi karar verin bugün okuyacagim cocugun ismini kulağına...
Eşimle hemen basbasa verdik ve bi isimde netlestik ve annemi aradim hemen onunda fikrini sormak icin dedi o isim teyzenin istedigi bir isim o istiyor dedi..
Teyzem 14 yillik evli ve 3 tup bebek denemesi olumsuz sonuclanmisti..
Yine de olmazdi onu cigneyemezdim ve onu aradim dedim teyze boyle boyle ne yapalim diye sesinde en ufak bir kiriklik hissetsem hemen isim konusunu erteleyecektim ki o gayet guzel bir sekilde ne var canim koyun ben de severim o isimle daha iyi vs dedi..
Ve 1 yil sonra 4. Tup bebek denemesinde teyzem hamile kaldi..
Kalbinizi niyetinizi Allah goruyor bosverin gorumcenizi..
Rabbim sizede en kisa zamanda bir bebek nasip etsin insallah saglikla sevgiyle..
aminn.. teşekkür ederimamiiin insallah, rabbim sizede kolay dogum saglikli bebek nasip eylesin..amiiin
Siz önce bir üslubunuzu takının, sonra alıntı yapıp soru sorun. Terbiyesizliğin lüzumu yok.Ya allah askina siz nasil bir vicdana sahipsiniz anne misiniz siz ?
Hic evlat hasreti cektiniz mi?
Evladinizi kaybetme korkusunu acisini yasadiniz mi ?
Cok merak ettim ben ve bir anne evlat hasreti cekmis sonunda tam kucagina alacagini hayal ederken evladini kaybetmis insana bu yaziyi yazmaz yazamaz benim buna vicdanim el vermez bir anne olarak..
Ben sizi haklı buluyorum.
Sürekli istediğiniz ismi dile getirdiğiniz halde bile bile o ismi tercih ediyor görümceniz. Çok kırıcı bir davranış aslında.
Malesef böyle insanlar var. Koymak istediğin ismi söylüyorsun onlarda inadına gıcıklık olsun diye o ismi koyuyorlar.
Allah hayırlı sağlıklı kız evlat versin size inşallah.
Erkek isminde fikriniz değişir belki daha güzel isimler içinize siner. Çok dert etmemeye bakın. Üzmeyin kendinizi.
Allah sağlık versin.
Burada okudukça artık bende dile getirmiyorum beğendiğim isimleri korkuyor insan:)
Katiliyorum.takılma boşver bilerek seçtiyse bile vardır bir hayır..
hem alınma ama ben olsam çocuğumun sapıklığıyla ün yapmış bir vakfın adıyla çağrılmasını istemezdim.. ismi ne kadar istesemde vazgeçerdim. bırak onlar koysun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?