Ah bu çekingenlik!

ritimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
155
89
13
39
Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum topluluk içinde kendimi rahat hissedememek. Çalışıyorum ama iş yerinde mümkün olduğunca kimseyle muhattap olmadan odama geçiyorum. Çok önemli bir durum varsa görüşmem gereken kimselerle görüşüyorum. Yakın arkadaşlık ilişkisi kuramıyorum. Geçmişte böyle değildim. Lise ve üniversite yıllarından çok iyi arkadaşlarım var hala görüşüyoruz onların yanında rahatım. Yeni tanıştığım insanlara mesafeli yaklaşıyorum ve bu elimde değil. Çok sevdiğim biri bile olsa ona belli edemiyorum. İnsanlar beni soğuk asık suratlı biri olarak algılıyor. Aslında hiç öyle değilim ama gösteremiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor bende içimden geldiği gibi davranmak istiyorum ama sanki gizli bir güç elimi kolumu bağlıyor gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Bende ilk görüste samimi insanları sevmiyorum .Canım cicim .Neyin oluyorum senin pardon diyesim geliyor .

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum topluluk içinde kendimi rahat hissedememek. Çalışıyorum ama iş yerinde mümkün olduğunca kimseyle muhattap olmadan odama geçiyorum. Çok önemli bir durum varsa görüşmem gereken kimselerle görüşüyorum. Yakın arkadaşlık ilişkisi kuramıyorum. Geçmişte böyle değildim. Lise ve üniversite yıllarından çok iyi arkadaşlarım var hala görüşüyoruz onların yanında rahatım. Yeni tanıştığım insanlara mesafeli yaklaşıyorum ve bu elimde değil. Çok sevdiğim biri bile olsa ona belli edemiyorum. İnsanlar beni soğuk asık suratlı biri olarak algılıyor. Aslında hiç öyle değilim ama gösteremiyorum. Bu durum beni çok yıpratıyor bende içimden geldiği gibi davranmak istiyorum ama sanki gizli bir güç elimi kolumu bağlıyor gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım?
Hangi alanda çalışıyorsunuz ki?

Öğretmenim öğrencilerimle problem yaşamıyorum ama.

Ben de aşiri cekingenim, hic sevmiyorum bu huyumu (((

Aranız kötü değilse diğer ogretmenlerle birlikte iş yapabiliyorsaniz bence gayet iyi durumdasınız hiç bozmayın.. enerjinizi nefesinizi öğrencilere saklamış olursunuz en güzeli.. tenefüste öğretmenler yerine öğrencilerle sohbetiniz olur samimiyetiniz onlarla oluşur daha iyi.. okul ortamında işler tersine cabuk döner arkadaşlık pek mümkün değil bana göre.. belki 1 ya da 2 kişiyle ancak..

Aranız kötü değilse diğer ogretmenlerle birlikte iş yapabiliyorsaniz bence gayet iyi durumdasınız hiç bozmayın.. enerjinizi nefesinizi öğrencilere saklamış olursunuz en güzeli.. tenefüste öğretmenler yerine öğrencilerle sohbetiniz olur samimiyetiniz onlarla oluşur daha iyi.. okul ortamında işler tersine cabuk döner arkadaşlık pek mümkün değil bana göre.. belki 1 ya da 2 kişiyle ancak..

Bence gayet güzel bir karakterin var ..

Beni de ilk tanıyanlar çok soğuksun derler ama benı tanıdıkça gerçek h e ‘yle tanışırlar :))

Kendiniz kullanmışsınız bu tabirleri diye söylüyorum, soğuk ve asık suratlı biri olmayın o zaman. Mesela iş yerine gelince insanlara güleryüzlü olun, selam verin, günaydın deyin, hal hatır sorun... İşten çıkarken iyi akşamlar, iyi tatiller demeyi bilin. Zaten her gün yüz yüze baktığın insanlara asık suratlı olmak çekingenlikten ziyade nezaketsizliktir, hoş karşılanabilecek bir şey değil, itici.

Yani kimseyle çok samimi olmak, dostluk kurmak zorunda değilsiniz. Yukarıda size verdiğim tavsiyeler azami davranışlar, insan olmanın, medeni olmanın gereği şeyler. Mesafeli ve soğuk olmak başka, kaba olmak başka. Bunları birbirine karıştırmayın.

İnanın hiç kaba değilim karşılaşmak istemiyorum kimseyle karşılaştığım zaman konuşurum çok derine inmeden selamlaşırım hal hatır sorarım ama o kadar daha fazla muhabbete giremiyorum

Nasıl aşılır ki ne yapmak lazım acaba. Bence çocukluktan kaynaklanıyor.
Ben daha aşamadim. Tanimadigim bir ortam oldugunda susarim hic konusmam, bi sey sorduklarinda da elim ayagima dolasir, utanirim. Hatta yuzlerine dahi bakamam.
Cocuklugum com guzel gecti benim. Lise donemimde cok sorunlar yaşadim. Her halde o zamanlar başladi bende ...

Back
X