ah bu kaynanalar

ayyalniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
249
8
96
Selam kızlar cumartesi günü isteme ve söz oldu. Hersey güzeldi. Fakat Kaynana ve görümce adayı kıskanç biriymiş. İstemenin ardından hemen oğluna dedikodu yapmışlar. ( Kaynana adayımız 45 yaşında )

İstemenin ardından kız hiç gülmedide.Annesi kızını vermek istemiyorda. Annesi hep düşünüyor ve sinsi filan demişler. Sözlüm bunları bana söyledi. Dertleri nedir anlamadım dedi.Yapıcı olacaklarına sankı bozulsa sevinecekler dedi. Cevap versem annem hasta numarası yapıyor. Cevap vermesem başımın etini yedi sabahtan akşama dır dır dedi :///

Bende tepki vermemesini ve geçiştirmesini söyledim.Bakalım neler bekliyor bizi.

Bütün gelin ve gelin adaylarına sabır diliyorum :15:

sana söylemeseymiş keşke sözlün, niye söyledi ki, boşyere huzuru bozmuş aslında.

Tek kelimeyle sözlünde iş yok annesinin her dediğini böyle sana yetiştirecekse daha çok işin var senin aradaki dengeyi kurmayı becerebilecek bir olgunlukta gibi gelmedi bana daha dakka bir gol bir sözde başlamış her şey.

Son düzenleme:
Dogrusunu soylemek gerekirse sozlunuzun tavrini dogru bulmadim .Annesinin sizin hakkinizda soylenenleri size soylemesi hic hos degil.Evlenince de annesi bir soz soylese size soyler aninda buda sizi uzer.Size soylemek yerine annecigim annesinin uzgun olmasi yada suratinin asik olmasi normal sonucta kizini evlendiriyor diyebilirdi.Yanlis anlamayin ben sizi dusunuyorum evlendikten sonrada sizinle olan iyi yada kotu konusmalari annesine anlatirsa uzulen siz olursunuz.

Belki nişanlın bak ailem böyle böyle diyor ama benim umrumda değil seni istiyorum manasında söy
lemiştir diyelim.Kendi kahraman olacak ya:S
Nerden bakarsan bak orta yolu bulamayan laf tasıyan erkek modeli.
Hiç çekilmez..Tecrübeyle sabittir.

evet yorumlarınız için teşekkür ederim.

Sözlümü seviyorum onunda beni svediğine eminim.Ama dengeyi kuramayacak gibi geldi banada üzgünüm şu anda.Ne kadar takmıyayım diyorum ama olmuyor. Bizim aramızdaki geçeni annesine anlatıyor onunkileride bana aktarıyor gibi hissediyorum. Daha öncede böyle bi sorun yaşadık aramızda geçen herşeyin annesine anlatmaması gerektiğini söylemiştim ama kolay değişeceğini sanmıyorum..

Benim nasıl bir yol izlemem gerek napmalıyım kafam çok karışık ve üzgünüm.

Sizin aranizdaki gecen konusmalarida mi anlatiyor.Sizin hi gizli sakli birseyiniz olmayacak.2 insanin konustugunu baskalari ogrenmemelidir.Sozlun boyle devam ederse sizin ozeliniz diye hicbir sey kalmayacak .Yaptiginin yanlis oldugunu soyle soz
Un kac yasinda yasi cok mu kucuk laf getirip goturuyor.

28 e girmek üzere küçük te değil.Öyle olduğunu hissediyorum..

Selam kızlar cumartesi günü isteme ve söz oldu. Hersey güzeldi. Fakat Kaynana ve görümce adayı kıskanç biriymiş. İstemenin ardından hemen oğluna dedikodu yapmışlar. ( Kaynana adayımız 45 yaşında )

İstemenin ardından kız hiç gülmedide.Annesi kızını vermek istemiyorda. Annesi hep düşünüyor ve sinsi filan demişler. Sözlüm bunları bana söyledi. Dertleri nedir anlamadım dedi.Yapıcı olacaklarına sankı bozulsa sevinecekler dedi. Cevap versem annem hasta numarası yapıyor. Cevap vermesem başımın etini yedi sabahtan akşama dır dır dedi :///

Nişanlınız/Sözlünüz de orta yolu bulup annesini susturacağına sizinle dedikodu yapıp, gaz mı veriyor?

evliliklerde sorunların bir çoğu sözlünüz gibi eşi ile ailesi arasında laf getirip götürmelerden oluşuyor..sözlünüzün size söylemesi ,üstüne bir de körükler gibi yorum yapması hiç doğru olmamış..inanın evlendikten sonra da devam ederse iyi olacağı varsa da aranız iyi olmaz eşinizin ailesi ile..

İKinizde cok dikat edin, laf alıp bir birinize götürmeyin!

Sözlün neden bu lafları sana yetiştiriyor ki. Dikkat et senin söylediklerini de ailesine yetiştirebilir. Bence bu konuda yontulması lazım sözlünün. Yaptığı çok ayıp :20:

Daha en başta onları sana kötü göstermiş oldu. İlk tanışmada böyle ön yargılar olabilir. Mesela arkadaşlık kurmadan önce insanlarla ilk tanışmamızda ön yargılara kapılabiliyoruz. Havalı kibirli gibi şeyler düşünebiliyoruz tanıdıkça seviyoruz anlaşıyoruz. Bu da onun gibi bir şey.

Sözlün de dengeyi kuramayan erkekler kervanına katıldı yani..
Dikkat et sen yanında bi gaf yapma, anında ailesine yetiştirir çünkü :3: Tıpkı sana yetiştirdiği gibi

senin yapacağın tek şey sözlüne bir daha benim hakkımda ne söylüyorlarsa duymucam bana söyleme de
ne benden onlara ne onlardan bana laf taşıma de
ya da adam gibi ne benim hakkımda laf söyletme ne onlar hakkında bana laf söyletme de

bencede cok ayıp yanı benım esım asla ole laf tasımaz dengeyı cokta guzel kuruo yanı hatta kotu bısı dedıyse bıle yok der haksız annesıde olsa bende olsam kesınlıkle ortayı bulur

sözlün bana göre tehlikeli birisi.ortalığı yumuşatacağına daha fişekliyor:50:

İşin çok zor.
Nişanlını arada laf taşımamsı konusunda mutlaka uyarmalısın.
Yoksa çok sıkıntılı ve mutsuz günler geçirisin inan.

Kusura bakma sen o müstakbel eş ile daha çooookkkk kaynana derdi çekersin.
Annesinin ağzını kapayacak "o benim eşim olacak tek kelime duymayacağım" diyecek ve sana bundan bırak anlatmayı tek kelime dahi lafını etmeyecekti.

Çok yanlış yok yere, gereksiz yere sizi birbirinize kırdırmış.
Çok çok yanlış sen de o da şu aşamalarda rot balans görevi görmek zorundasınız.
Kendi ailelerinizi gerek idare etmek, gerekse susturmak zorundasınız.
Böyle dedikodu gibi gelip yetiştirirse senin de sevmeni beklemesin kimse.

"Sen diyemedin mi nişanlına neden söylettin onca lafı bana söylemek yerine onların konuşmasına müsade etmeyecektin" demeliydin.

Unutma eşin sana nasıl davranırsa ailesi öyle davranır.
Öyle kaynana derdi falan değil kaynana sıkıntısı çeken tüm gelinler eşlerinin iradesizliğinden dolayı çekiyor o kahrı.

Evet söyledim tabii ama annesine sert çıkınca annesi hastaymış hemen ağlamış sızlamış şuram ağrıyor buram ağrıyor demiş numara yaptığını biliyorum ama sonra ben kötü oluyorum diyor susmayı tercih etmiş annem ne derse desin boşver sen bana bak diyor..

Back
X