Ah bu nispet yapan kompleksliler..

Valla benim amacım kendi ayaklarımın üzerinde durup erkegin eline bakmamaktı cok sükür onu da elde ettim, acıkcası iliskilere de vakit ayıracak imkanım olmadı yani belki de o yüzden bahtsızım bu konuda Benim sacma buldugum da o zaten tamam biri seni begenmis evlenmissin cocuk dogurmussun ama bundan banane dimi Nispet yapanları da anlamıyorumya ben de konuyu acma amacım bu zaten

Aman bosver onlari. Nasibin kim ise 25 inde de cikar 35 inde de, evde kalmak diye birsey yok ama insan bekarken farkinda olamiyor. Ben 25 yasimda evlendim, ben bile evde kaliyorum saniyordum kendimi millet patir patir evlenip yuvalarini kurarken. Hem de karsima ilk cikan kisiye evet dedim ya fazla inceleyip, sorusturmadan. Simdi de onunla evliyim, tamam nasip ama neyin kafasini yasiyormusum diyorum, okumus cahilmisim evlilik mevzuunda. Ne oldu evlendim de boyum mu uzadi, masallar ulkesine mi yolculuk ettim, kocam insanlik aleminden farkli bir yaratik mi? Ayrica mutluluktan ucanlari da anlamiyorum, bana biraz gosteris yapiyorlar gibi geliyor, ne var evlilikte abartilacak kadar mutlu eden insani? Evlilik de normal bir hayat iste. Yani annesi, babasi cok mu zulum ediyordu ki insanlara kocasiyla mutluluktan ucuyorlar? Ah var ya, bekarlik gunlerime geri donsem ne kararlar alirdim, ne yollar cizerdim, hayatin tadini nasil cikarirdim bir bilsen.

önce bir kadın kendi ayakları üzerinde duracak arkadaş.

Ben 24 yaşındayım evlendim ama 9 bçk sene bekledik biz okulum bitti meslek sahibi oldum ondan sonra evlendim.

bir kadın evlenmek için eğitiminden vazgeçiyorsa bence hayata 10- 0 geriden başlıyordur.

ayrıca sana ne diye hava atıyorlar 25 yaşında okuyan ideal birisin. Henüz genceciksin. Erken yaşta şıp diye hemen çoluğu çocuğa karışmak asıl kötü bence. Aradığın aşk da karşına çıkacaktır. O zaman sorarsın skor kaç kaç olmuş

İste dimi ya mutlu olan zaten mutludur özelidir kimseyle paylasmasına ya da kanıtlamasına nispet yapmasına gerek yoktur, kendi icinde yasar ne yasıyorsa. Aynen demek biseyler eksik ki kendilerini kanıtlama cabasına giriyorlar yoksa gercekten huzurlu insan sakince yasar mutlulugunu. Ne diyeyim insallah bizler de birgün hayırlı insanlarla yuva kurarız

Şu Facebook'ta kocalarıyla mutlu Mesut fotoğraflar paylaşanlardan mı bahsediyorsun:) 1 olur. 2 olur arkadaş. Nedir bu ev içinde bile kocaya sarılıp foto yayınlamak :) özel bi yere gidersin neyse . Ben komik buluyorum .

evlilik bana çooook uzak bır kurumdu, belkide hep tek oldugumdandır bılmıyorum, tek basıma koca sehırde yasıyor, calısıyor, kımseye hesap vermeden nerde aksam orda sabah ohhh..... evliliği anlatan arkadaslarımı hiçte ballandıra ballandıra anlatıyor dıye dusunmedım, sadece sıkılıyordum hep aynı muhabbet: ev koca cocuk....

yanı cok paylasımımda olamıyordu.... çok sukur bekar hayatımı doya doya yasadım, 25ımde esımı tanıdım,30uma yakın evlendım.....karakterım oturdu, karıyerım oturdu.... eger bunlarda sayısal degerlendırılecekse, evli cocuklu arkadaslarım gore 4 -2 mı ondeyım

herkesın yatkın oldugu bır yasam tarzı var, ev hanımlıgı bana gore olsa, okumaz evlenır, mutlulugumuda elbet cevremle paylasırdım,ama bu demek degılki: ''hadı sekerım sıra sende,bul bırınıde evlen'' hakkını verıyor....

cok iyi

Ben 23 yaşındayım geçen hafta kuzenim evlendi 19 yaşında. Döndü bana senden önce gidiyorum gördün mü dedi. Bende canına mı susadın dedim hiç bişey diyemedi :)
Elbette evlilik, yuva, çocuk bunlar güzel şeyler ama daha 19 20 yaşında öncelik olmamalı bence
O yaşta insanlar ya daha mesleğini yeni eline almış ya da alamamış oluyor
Herşey gençliğe yakışır diyorlar ama bu bence en az 25 26...

Son düzenleme:

amin cnm inşallah.ben hep o tarz insanlara üzülürüm.kendi kendilerine bi şey yapmaya çalışıyorlar.Rabbim onları da mutlu etsin ama böyle yalandan mutlu gibi nispet yapmalar daa hiç hoş davranış değil ama yazık onlarda mutluluğu böyle arıyolar demek ki.

O facebook olayı ayrı zaten. Arkadasımın biri önce flört dönemini, sonra söz, sonra nisan, sonra dügün, en son da evlilik ve özel günlerinin fotolarını bir bir paylastı hala da paylasıyor sagolsun Valla tiksindirdiler artık her olaylarını paylasıp duruyolar bi "sey" yaptıklarının fotosunu paylasmadılar yani bi o kaldı

Var . Benden 4 yaş küçük biri sordu geçen bana . Ki ben 24 yaşıma girdim o da 20.
"Eeee Sorcha sen evlenmiyor musun ?" dedi
Böyle kaldım

"Daha gencim ben ya" dedim sadece .
Harbiden de öyle , ben şuan kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum şahsen .
Koşturamam ev telaşına . Para yettircem,arttırcam diye uğraşamam

kızlar ya ben de çok resim paylaşırım face de.:) siz de kendi resimlerinizi vs paylaşmıyor musunuz. Bakın ne kadar güzelim moduyla paylaşmıyorsunuz sonuçta... size nispet gibi geliyor olmasın? Ben çok mutluyum bunu da face de paylaşıyorum kimseye nispet falan yapmak da değil amacım evliliğin ne nispetini yapıcam anlamadım ki.. siz böyle diyince acaba lisetemdekiler de böyle mi düşünüyordur diye düşünmedim değil valla. Aslında mutsuzlar paylaşıyor demek de gerçekçi bir tespit değil (en azından herkes için). Evde yada piknikte yada denizde yada şık bir restoranda ne farkeder çekilen foto. çekilmiştir beğenmişindir paylaşırsın her biri anı. Eğer faceboka hiç foto koymadım koymam da neden koyayım diyen bir tipseniz lafım yok böyle düşünebilirsiniz ama diğer türlüsü çifte standart oluyor sanırım biraz:)

Onu da paylaşacaklar da azcık utanıyorlar:))))) ya yedikleri yemeğin fotoğrafını paylaşanlara ne diyorsunuz? Bence görgüsüZlüğün teknolojik hali:))

Yok canım senin alınmana gerek yok bazı insanlar cılkını cıkarıyolar isin yani gereksiz abartıyolar iste, nispet icin yaptıkları her hallerinden belli oluyor zaten

Onu da paylaşacaklar da azcık utanıyorlar:))))) ya yedikleri yemeğin fotoğrafını paylaşanlara ne diyorsunuz? Bence görgüsüZlüğün teknolojik hali:))

arkadaşım sen şimdi güzeller güzeli bebeğinin cici bici fotolarını çekip paylaştığında ayy ne nispet mi diyecekler.. yada sen birilerine nispet olsun diyemi ekleyeceksin? ne alakası var Allah aşkına:):)

Son düzenleme:
Böyle mutluyuz pozlarına girenler bilin ki mutsuzdur.Ya kardeşim,mutluluk sen söylemeden de anlaşılır zaten.Bakışlarından,yaydığın enerjiden....Bunu yapan gerizekalılar iyi bir şey yaptığını sanıyor.Cinsel açlığın Afrika'sı olan Türkiye'de bir kadının parmağına yüzüğü takacak adam her zaman bulunur.Bunun niteliği önemli.Okumazsan,kendini geliştirmezsen karşındaki adam da Recep İvedik gibi biri olur.Kariyer kadını güzelleştiriyor.İşimi sağlama almadan niye evleneyim? Evlenince başım göğe mi erecek? O kağıt parçasının çevrenden evleneceğin insana kadar etkisi var.Eğitimsizken bir de çocuk yapıyorlar.Yahu daha sen çocuksun.Sen ne vereceksin o çocuğa? Hebele hübele demeyi öğretirsin anca.Yaşlanınca da Semra Kaynana version 2.0 olursun.

Son düzenleme:
ALLAH ALLAH evlenince ne oluyormuş yani
niye 1 , 0 önde oluyorlarmış,niye bazı kadınlar evlenince neoldum delisi oluyor anlamıyorum
çok özel yada değişik bişey değil,herkes yapabiliyor bunu

ayy aynen ya valla facesin bi amacı kalmadı zaten sırf akrabalar dayı teyze yeğen tam bir dedikodu sitesi oldu kim ne yapıyor nereye gitmiş ne zaman gitmiş ne yemiş hepsini gözümüze gözümüze sokuyorlar

Valla facebookta paylaşmalarını garipsememeniz lazım neticede kendi sayfası ve paylaşım sitesi. Benim evlenen arkadaşlarım da çok paylaşıyo ben severek bakıyorum şahsen, hiç tuhafıma da gitmedi:44:

Konuya gelince 24 olmama aylar var ama evlenen arkadaşlarım iki küsür yıllık ilişkim var ve okul da bitti diye "seninkinin senle evlenmeye niyeti yok galiba ahaha" diyecek kadar kafayı yemişler.

He canım he büyük marifet eğitim yok, iş yok, evlilik yaşın 22 ve çocuğun var. Kimse yanlış anlamasın hayat bu olabilir sen evlenmek istemişsindir evlenmişsindir herkesin hayattan beklentisi farklı neticede. Ancak bunlar marifetmiş gibi söylenmiyo mu delleniyorum orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…