- Konu Sahibi Cileklivanilinn
-
İnşallah dediğiniz gibi olur, hayatta hepimizin canını yakanlar oluyor ben de bazen bakıyorum benim canımı yakan benden daha iyi durumda, ben hala aynı yerde....Allah ciddi çöküşü yaşatmak için önce en tepeye çıkarır
En tepeden yere cakilmak çok daha acıdır çünkü..
Ne kadar acelecisiniz.
'Ben ah ettim tutmadı,hemen tutsun,
sürünsün' mantığı yanlış bir yaklaşım.
Bu işin bizim bilmediğimiz bir matematiği var.
Vakit,saat denen ilahi bir kurgu var.
Ahınız tutacak bir durum yok bence kişi ne yaparsa kendine yapar bu kadar ilişkiyi sürdüreceğine kestirip atsaydın yol verseydin boşuna bekleme beklenti içinde olmak seni daha da üzerYa benim gerçekten anlamadığım bir olay var. Eski sevgilim olacak şahıs ilişki sonlarına doğru hatta ilişkimiz bittikten sonra bile yapmadığını bırakmadı,psikolojimi felç etti insanlara olan güvenimi ve inancımı sömürdü. Ne rezil etmediği insan kaldı ne yapmadığı nankörlük cidden biri kalbime bıçak saplasa bu kişinin yaptıklarından daha az acıtırdı. O kadar canımı yaktı ki psikolojik tedavi görüyorum okulum aksadı kilo aldım aynalara küstüm çünkü dış görünüşüm hakkındaki imaları sürekli başkalarıyla kıyaslaması vb daha bir sürü şey vardı. Madde ve aşırı derecede alkol kullanıyordu tabii bunu sonradan öğrendim. Annesi çok özverili bi insan bu kişi ne isterse yapıyor falan. Geçenlerde hesabına baktım resmen hayatını yaşıyo o club senin bu bar benim şekil şemal o biçim olmuş, altına araba çekmişler son model. Ailesinin durumu pek iyi değil normal memur çocuğu ama dediğim gibi her istediğini yapıyorlar ve şuan çok mutlu görünüyor. Bir yıl içinde yaşamadığım hastalık kalmadı zonadan tutun çeşitli deri hastalıkları vertigo vs. Hiçbir zaman beddua etmedim ama çok ağladım üzüldüm. O nasıl bu kadar mutlu? Bu neyin cezası? Bir gün benden özür diler en azından değerimi anlar sanmıştım. Cidden bu böyle mi devam edecek? Bu kadar mutlu olduğunu görünce hayata olan inancımda kayboluyor. İnsan yaşattığını yaşamaz mıydı?
Canım benim adın gibi emin ol ilahi adalet gerçekten var sadece biraz zaman alacakYavaş yavaş deniyorum bi şeyleri..aynı şehirde olunca illaki haberi geliyor sanırım ilahi adalet beklentisini kafamdan silmeliyim. Gençliğimin en güzel yıllarını böyle birine vermek istemiyorum. Canımı en çok yakan da sürekli kendimde suç arıyorum her gün kendimi yargılıyorum. Kendimi sevecek gibi oluyorum aklıma elimi onun tuttuğu ya da bana sarıldığı onu öptüğüm geliyo kesin dalga geçiyordur diyorum kendimi aşağılık biri gibi görüyorum. Gönül eğlendirdiği kızların listesine eklenmişim gibi geliyor
İnşallah dediğiniz gibi olur, hayatta hepimizin canını yakanlar oluyor ben de bazen bakıyorum benim canımı yakan benden daha iyi durumda, ben hala aynı yerde....
Sırlar dünyası izlediğim bir program değildi.Bu beklenti eskiden tvde cıkan sırlar dünyasının etkileri olsa gerek :)
Sırlar dünyası izlediğim bir program değildi.
Yayınlandığı kanal da favorilerim arasında olmadı hiç.
İnsanların inanç ve düşüncelerini küçümsemenin de şık olmadığını düşünüyorum.
Ben kadere ve ilahi adalete inanan biriyim.
Herkes yapıp ettiklerinin karşılığını bulur,
ya bugün,ya yarın,ya yıllar sonra,
ya dünyada,ya ahirette.
Kimseyi buna inanması veya benim gibi düşünmesi için de zorlamıyorum.
Herkesin fikri ve inancı kendine.
Sosyal medyada herkes çok mutlu herkes geziyor tozuyo eğleniyor hayatını yaşıyor bi de belki araba onun değildir çünkü benim okuldan bi erkek arkadaşım benim motorumla kaskımla falan foto çekip sosyal medyada kendi motoruymuş gibi paylaşmıştı kendi tabiriyle “hatun düşürmek/hava atmak için”Geçenlerde hesabına baktım resmen hayatını yaşıyo o club senin bu bar benim şekil şemal o biçim olmuş, altına araba çekmişler son model.
Bana en çok koyan sanırım maddi durumla alakalı iğnemeleri oldu. Ailemin maddiyatı iyi hiçbir konuda zorlanmıyorum ortalama hatta iyi sayılacak bir gelirimiz var ama her şeyi bana harcamıyoruz tabii ki. Onun ise öyle değil maaşlı insan gibi bir gün orda bir gün burda yaşayabiliyor. Ya da dış görünüş hakkında söyledikleri. Çirkin biri değilim ama mankenlerle modellerle sporcularla kıyaslanıyordum sürekli. Beni aşağıladığı her konuda kendisini yukarı çıkarmış instablogger gibi takılmaya başlamış. Tek sorunu okul hayatı kötü yani gitmiyor pek. Ben de mi böyle olmalıyım ailemin her imkanını kendime mi kullanmalıyım? Aptallık mı ediyorum diyorum bazen. Ha bir de bana verdiği bir tişörtü ayrıldıktan aylar sonra kavga gürültüyle geri aldı. Şuan sanırım flörtünü en lüks yerlerde yemeğe götürüyor. Benimse onun yüzünden arkadaşım bile kalmadıYanlış anlamışsın. Ben de kadere inanırım bir müslüman olarak elbette. Cocukken çok izlenirdi bizim evlerde. Orda ceza anında görülürdü. Biri ah etse hemen aynısını yaşardı vs.
İnsanlar böyle bişey beklediği zaman aklıma gelir. Oradaki ses efektleri bile aklımda yani.:)
Küçümsemek veya dalga geçmek için yazmadım. Yaptığımız şeyin cezasını veya mükafatını hemen de görebiliriz sonra da görebiliriz belki dünyada hiç görmeyip ahirette de görebiliriz. Bu "benim ahımı aldı hemen yerin dibine batsın" düşüncesini tiye aldım biraz.
Ben şahsen elim bir haksızlığı düzeltmeye yetmiyorsa "Allah zalimlerin yaptıklarından haberdardır " der kendimi teselli eder, yoluma bakarım.... Bedduaya bile gerek yok.
Nasıl yaniGorunene göre ilahi adalet sana gelmiş ama...
İnançlarım hakkında dalga geçen yorumları anlamıyorum, madem inanmıyorsunuz düzgünce bence ilahi adalet diye bir kavram yok yazıp geçebilirsiniz. Üst merci nedir yaDemek ki üst mercii seni yeterince hatrı sayılır bir kul olarak kabul etmemiş.Yoksa kesin tutardı ahın.
Yani bu bir döngü ya hani...sen kimi kırdın de bu haldesin diye sorarlarNasıl yani
Onu da düşündüğümü yazdım zaten. Bir tane kırdığım insan vardı ondan da helallik almıştım onun dışında bu kişiden önceki ilişkimde de aldatıldım sanmıyorum birinin ahını aldığımıYani bu bir döngü ya hani...sen kimi kırdın de bu haldesin diye sorarlar
Nedense kimse kendini gormez ama karşı tarafa hep bir ilahi adalet dusuncesinde...
Ah ettiğin kişinin hayatının mahvolmasını beklemek bir inanç çeşidi mi? Bunun ilahi adalet kavramıyla açıklanabileceğini sanmıyorum.İnançlarım hakkında dalga geçen yorumları anlamıyorum, madem inanmıyorsunuz düzgünce bence ilahi adalet diye bir kavram yok yazıp geçebilirsiniz. Üst merci nedir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?