Ah ettiğim kişinin daha da yükselmesi???

Sosyal medyada herkes uber mutlu gözüküyor. benim liseden bi arkadasimin sosyal medyasina baksaniz her seye sahip, en guzeline en iyisine.. kocaman gulucukler, sürprizler.. Fakat asla öyle degil, her gun evde agladigini cok ama cok büyük problemler yasarken bile o mutlu fotograflari yukledigini bilirim..Kimse kimsenin ic dunyasini bilemiyor, belki de vicdani onu her gece mahvediyor. Bilemezsin ki.. ben inaniyorum edilen ah elbet yerini buluyor.

Bir damla gözyaşının bile hesabı sorulacak merak etmeyin.
Bir de sosyal medyaya inanmayın. O sadece görüntüden ibaret. İç dünyası o kadar renkli olsa ‘ben çok mutluyum’ şeklinde sürekli foto yüklemezdi. Neyin ispatı yani buradan anlayın. Bunlar hep olmayan duyguları var gibi göstermek.

Bu mu yani meseleler? Çok hoşsunuz vallahi. Ah ettim, beni mahvetti, unutamıyorum aşamıyorum deyince insan çok büyük, etikdışı , insanlık dışı problemler bekliyor. Siz biraz takıntılısınız galiba. Bu kadarcık şeylere hepimiz rastladık, rastlıyoruz. Ölüp bitecek, ilahi adalet bekleyecek mevzular değil bunlar. Çözümü çok basit şeyler yani. Bu kadar arabesk yaşamayın.

Bir de bir arkadaşımız var eşinden ayrıldı, dönmek istiyor ama adam istemiyor. Kendisi de bara gidiyor, foto çekip çok eğlendiğini vurgulayan cümleler yazıyor. Hemen ordan çıkıp başka bara gidiyor, yine aynı şeyi yapıyor. Yani sürekli eğleniyorum, hayat çok güzel mesajı veriyor. Halbuki foto çekip, yükleyip çıkıyor. Bar bar geziyor. İçini sorsanız paramparça. Maalesef Bizzat şahidiyiz bu durumun.

Adam benimle cinsel anlamda yakınlaştı buraya kadar hiçbir sıkıntı yok ikimizin de rızası dahilinde yaşanan şeyler sonra gitmiş arkadaşına ben onu kullandım tarzında şeyler söylemiş. İnsan kırılıyor işte. Buna ah etmeyeceksek neye edeceğiz boynumu kılıca mı vurması gerekiyor üzülmem için

Yanında olun bari yazık tek başına gitmesin oralara. Valla bilemiyorum yani kendimi düşük biri gibi hissediyorum halbuki gayet de aklı başında mantıklı bir insanımdır. İnsan ilişkilerinde iyi değilim ya da hayata küsmem gerekiyor sanırım kimseyle iletişim kurmadan işime odaklanmaktan başka çarem yok. Fazla gururlu da olabilirim ama fazla gurur bir taraflara vuruyor işte

Çok şekersin summer-girl, teşekkür ederim, çok çok sevindim yazdıklarım azcık bile olsun bi' insana umut verdiyse çok mutlu olurum
Her şey aslında elimizde, istersek ona sarılır elde ederiz ya da elimizin tersiyle iteriz.
Çok başarılı olacağına eminim, meseleler biter bitmez ben de doktoraya hazırlanmaya devam ediyorum kaldığım yerden, inşallah güzel haberler vereceğim gelecek yıl

İnsan kendi değerini kendi belirler
Düşük hisseder/öyle görürsen öylesin ancak çünkü bu kafanın içinde

Yorumlarindan anladigim kadariyla sana psikolojik siddet yasatmis.
Bir insan uzun sure buna maruz kalir ve inanirsa icsellestirirse ozaman cökmesi normal.
Inanma canim. Icine ekmeye calistigi cirkin tohumlarin yerine güzellikler ek. Sana cirkin seyler telkin ettigi gibi sende kendine güzel seyler telkin et.
Kendini en iyi sen bilirsin. Onun gözlerinden bakma kendine.
Sana bunlari yasatan kisi bilincsiz bir insan. Bilincli olsaydi yasatmazdi.
Bak kötü insan demiyorum bile. Bilincsiz diyorum. Yani onun sacmaliklarina gulup gec. Ve inanma. Inandigin vakit bu hallerde olursun zaten. O kisi kendi nefretini senin uzerinden yansitti sadece. Sen degerlisin ve oldugun gibi güzelsin. Hatta cökmüs mutsuz halinde bile bir sirinlik vardir eminim. O sana zulum etmis. O zulumu devam ettirme kendinden kendine tekrar. Bu döngüyü kir ve kendini mutlu edecek seylere yönel. Kendini sev tekrar.
Butun enerjini ona yogunlastiriyorsun ondan iyiye gidiyordur durumu belki, belkide gorundugu gibi degildir. Herneyse Enerjini kendine yönelt. Sana fayda saglayacak seylere yönelt.
Kücük adimlarla alistira alistira yap bunlari.
Kendi guzel kalbini karartma bundan sonra.
Vaktini ve enerjini de kendi hayatina harca.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yapıcı yorumunuz için. Düzeltmeye çalışıyorum kendimi inşallah başarırım. Nasılsa çirkinim deyip gün içinde yemeyeceğim şeyleri yiyerek 10 kilo aldım. Ergenlikte bile sivilce çıkmayan yüzümde sivilceler çıkıyor. Ama şuan kendisi rakı masasında arkadaşlarıyla eğleniyor. Tamamen kendime yönelip kendimi düşünmem gerekiyor.

Aynen. Sen degerlisin. Kendi degerinin farkina var canim.
Arada onu stalklarken ben durup ne yapiyorum diye de kendini izle disardan.
Onca guzelim vaktini harciyorsun öyle biri icin.
Ki icki masasinda arkadaslariyla egleniyor diyorsun. Kendi mutsuzlugunu örtüyor o suan.
Yazdiklarindan cikardigim kadariyla bilinci bir insan degil. Mutlu da degil... öyle gozükse dahi.
Ama bunun önemi yok. Önemli olan sensin. Onun bunun ne yaptigi degil.
Zaman cok önemli. Istersen ah vahla gecirir kendine zulum edersin istersen olmus olan ve geri gelmeyen seyleri kabul eder ve hayatini guzellestirmeye yonelik davranislar icinde olursun. Secim senin.
Insanlara olan guvenini kaybetmene gerek yok. Yasadiklarin deneyimdi sadece.
Birde o tarz bilincsiz insanlara nefretle bakmani önermem veya kotulugunu istemeni. Cunki o hisleri kendi kalbinden geciriyorsun dusunsene? Bunu yapma kendine.
Öylelerine acimak ve merhamet duymak lazim aslinda. Seni baskalariyla kiyaslamis vs.. bunu akli selim biri yapmaz degilmi? Her insan kendine özeldir güzeldir.
Sende icsellestirme onun bilincsizce soyledigi seyleri o yuzden.
Sana yaptiklari hic ama hic guzel degildi. Ama kendi icinde kendisiyle baris halinde olan insan olsaydi yapmazdi. Yani sana yansiyan ve yasattigi seylerin on kati kendi icinde yasiyormus bu kisi. Yani böyle insanlarin mutlu olmasi imkansiz canim. Degismedikce. Ki suan degismis oldugunu sanmiyorum. Eger icin rahatlayacaksa bunu bil.
Ama onun mutlu veya mutsuzlugunun da sana faydasi katkisi olmayacak. Anlik ego tatmininden baska.
O yuzden vaktini daha fazla onu dusunmekle yorma.

Bekleye bekleye bi hoş oldum hatta kanser oldum artık her dakika onu düşünmekten usandım yaşama amacım sanki o. Hayatım ona bağlıymış gibi napıcam ben hayattan zevk alamıyorum
10 yıl sonra ahın çıkacaksa eğer? Ne düşünüyorsun bu konuda? Yeterince fedakarlık yaptın artık yapma! Bekleme

Stalklamayı bırak bence. Yani ahının tutup tutmadığını bu şekilde anlayamazsın ki zaten hemen senin ardından kötü birşey yaşayacak diye de bi kural yok. Belki 10 sene sonra yaşayacak belki de 1 sene sonra.
İyisi mi sen onu takip etmeyi bırak. Kendini düşün boşver.

İnsan yaşattığını yaşar vs hepsi yalan neden hayatını yaşamasın ?? Sen önüne bak neden ilgileniyorsun hala onunla...ah etmenin hiç bir anlamı yok.

Aşk acısını ve özellikle kinini bu kadar büyütmeme taraftarıyım genel anlamda.. Bi insan hayatından çıktıktan sonra onun acı çekmesini dibe vurmasını falan beklemek (hele ki bi de sürekli takip etmek) tamamen yanlış bana göre.. Böyle yaparak kendinize eziyet ediyosunuz başkasına değil. Onun kötü olmasını beklemektense siz iyi olmayı deneseniz daha iyi olur sizin için.. Olan oldu yaşanan yaşandı ve bitti.. Elbette izlerini bi süre (bazılarını ömür boyu) taşıyoruz ama kendimizi toparlayıp bize zarar veren o kişiden tamamen uzak ve mutlu bi hayat olmalı hedefimiz,onun sefaletini izliycem diye sürekli sürekli onu kovalamak kesinlikle olmamalı.. Bu davranış onu değil sizi dibe çeker.. İnsanların kötülüğü için beddua etmektense kendi iyiliğimize dua etmeliyiz

İnsan yaşattığını yaşar vs hepsi yalan neden hayatını yaşamasın ?? Sen önüne bak neden ilgileniyorsun hala onunla...ah etmenin hiç bir anlamı yok.
Ben de ilahi adalete pek inanan biri değildim ama çevremde çok fazla gördüm bir insan kimi ayıplasa kınasa illaki onu yaşıyordu ya da çektirdiği şeyi illaki çekiyordu vurduğu yerden yara alıyordu. Şuan inanıyorum ilahi adalete.

İlahi adaleti bu dünyada beklemiyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…