Ah gerçekten tutar mı? ah edip de tuttuğunu gören var mı ?

zen84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
149
4
46
Diğer
gerçketen içiniz yana yana hiç ah ettiniz mi ? ya da tuttuğunu gördüğünüz mü ? son olarak da buna inancınız var mı ? :44:

bu çok ciddi bir konu
bence kimse ah etmemeli
zaten Allah en adaletli hesap görendir
bizler bazen yanlış anlayabilir, yanlış yorumlayabilir ya da abartabiliriz
bu sebeple de hataya düşüp başkalarına zarar verebiliriz Allah korusun
en iyisi Allaha güvenmek

Valla canım ben tuttuğuna inanıyorum annem aile işlerimize karışıp yerlebireden baba tarafına çok ah etmiştir halama özellikle evleneme diye :) 40 yaşına geldi evlenemedi işte bulamadı, diğerlerinibde pek durumu iç açıcı değil. Ğniversite döneminde bir erkek arkadaşımvardı hayatımı mahvetti hayatta kimseye beddua etmedim ah etmedim hakkım haram olsun demedim o kişinin dışında o derece bi ah tutmasını i stemezdim ama ciddi bir rahatsızlık geçirdi üstüne babası trafik kazası geçirdi vefat etti halaları ağır yaralandı yüzleri yanık kaldı her baktığında babasını hatırluyormuş işi battı ünidenmezun olamadı atıldı. başına bu gelenlerin hepsi benim canımı yaktıktan 3-4 ay içerisinde oldu bitti. Beni arayıp helallik istedi ama helal etmedim açıkçası. Ben ah edenin hakkına göre acısına göre ahların tuttuğuna inanıyorum açıkçası.

senin ki ah tutması değil maşallah felaketler zinciri olmuş :) bende beddua etmekten yana değilim çok canım yandığında istem dışı çıkıyor ağzımdan ama genelde Allah bildiği yapsın diyorum sürekli zikreder gibi öyle ancak rahatlıyorum. senin ahın çok çabuk çıkmış diyeceğim ama ah tuttu dediğimiz şeyler acaba normalde de olacak şeyler olabilir mi aklımı o karıştırıyor :44:

Valla şaka maka deil çok canımı yaktı kimseye ah etmem helallik vermemezlik etmem 1 sene sinirkrizleri vs atlatamadım yaptıklarını o derece çok sinirliydim hala hazmedemiyorum yaptıklarını ne hali varsa görsün felaketler zinciri oldu gerçekten o derece durumlar istemezdim kesinlikle ama bir anda o kadar çok şey oldu ki psikolojisi bozldu hayatı altüst oldu Allah yardımcısı olsun ama yine de helal etmiyorum hakkımı ahirettede görüşmek istiyorum doğruları çğrenmek için

seninle aynı duyguları paylaşıyorum üstelik çok yeni benim ki dayanamıyorum uyku uyuyamaz oldum. anlatmak isterdim de uzun. merak edersen konu açtım bakabilirsin cnm

seninle aynı duyguları paylaşıyorum üstelik çok yeni benim ki dayanamıyorum uyku uyuyamaz oldum. anlatmak isterdim de uzun. merak edersen konu açtım bakabilirsin cnm

Canım çalışıyorum şu anda 23.30da çıkıcam eve gidince okurummutlaka. Ama sansa şmyle söylebeilirim zorda olsa geçecek. O kadar üzüldüğüne öyle pişman olacaksın ki anlatamam saa ben çok pişmanım mesela üzüldüğüm için.

tamam canım. pişmanlığa gelince kesin öyle olacak ama bu acı geçsinde pişmanlık umrumda değil.

Tutar canım, hem de gerçekten içten etmişsen öyle bir tutar ki ah ettiğine sen bile pişman olursun bir süre sonra vicdan azabı geçersin.
Yıllar önce bir sevgilim vardır beni aldattığını öğrenince o anlık üzüntüyle ah etmiştim. Bayağı içten etmiştim hatta yüzüne yüzüne... Normalde siyasetle uzaktan yakından alakası olmadığı halde yanlış anlama sonucu hem dayak yemiş hem de okuldan atılmıştı. Malum üniversitelerde siyasi meseleler çok fazla.Bütün bunlar 1 hafta içinde olmuştu.
O zamanlar pişman olmamıştım ama şimdi dönüp bakınca keşke ah etmeseymişim diyorum. Sonuçta benim acım zamanla geçti, hatta daha da güçlendim ama o hayatından oldu.
Şimdi kesinlikle ah etmem, hatta affederim hakkımı helal ederim, insanlık yaparım. Emin ol böylesi bin ahtan daha çok acıtır karşı tarafın canını.

tutuyor bence... eski sevgilim benden ayrılıp başkasıyla sevgili olduğunda "ben dibe vuracağım şimdi ama benim ayağa kalkıp en mutlu olduğum dönemde senin o kızla ilişkin bitsin ve köpek gibi geri dön" demiştim çok önceleri ben hayatım boyunca en çok sevdiğim adamla yan yanayken bana "geri dön" diye yalvarmıştı tabi yaptığım doğru değildi ama bi anlık hırs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…