Ah gerçekten tutar mı? ah edip de tuttuğunu gören var mı ?

İci yana yana ah edenin duasi tutar canim. Benim esimin ailesi beni yedi bitirdi icim yana yana dedim ki ben haksizsam bana onlar haksizsa onlara ver rabbim. Bunun arkasindan kaynanam ortanca kaynimla ve geliniyle kanli bicakli oldu kulak zari patladi amaliyat oldu bacaklari sisti 2. Amaliyatini oldu kayin pederim kalp krizi gecirdi bu sabah haberi geldi kaynimla yine kavga etmisler.

Ağlaya ağlaya ahh ettiğim günler oldu ve tuttu da.İnancım sonsuz ... Seneler geçse bile bir gün mutlaka tutuyor eğer karşı taraf gerçekten ahınızı aldıysa ...

ben ah etmem pek Allah sorsun derim. o da ah etmek mi oluyor acaba :44:

şimdilerde " neden ben" yazıyor twitterına, bilmem ki

Ah ettim mutlu olmasın en azından benim yaşadıklarımı o da yaşasın dedim içim acıyarak dedim bunları ama umarım tutar yoksa sönmeyecek yüreğimdeki bu alev

Bende zamanında ah ettim tuttu ne acılar çekti her fırsatta kapıma geldi istemedim.
Çok dualar ettim hayırlı birini karşıma çıkar Ya Rabbim diye. Bi anda ona o kadar itiraz ederken hayatıma tekrar dahil oldu. Vardır bir hayır dedim başladım.Daha ağır bir hata yaptı. Dönülmez akşamın ufkundayız. Şimdi Ah etmeye yüzüm yok. 'Rabbim içim yandı hakettim mi etmedim mi bilmiyorum bu acı senden geldiyse ne mutlu bana' deyip rahatladım. Bu dünya sınama yeri. Ne isyan ederim ne sızlanırım. Yandım hem de çok ama yandığımla kalmadım.

Ah ettim mutlu olmasın en azından benim yaşadıklarımı o da yaşasın dedim içim acıyarak dedim bunları ama umarım tutar yoksa sönmeyecek yüreğimdeki bu alev

inan Allah yanına bırakmaz haksızsa hiç merak etme. öyle olmasa bile zaman söndürecek o alevi istesen de istemesende. bende senin gibiydim bu konuyu açtığımda ve bildiğim kadarıyla çok büyük bişey gelmedi başına ama benim yangınım zamanla sönüyor.şimdi ah edecek hissim bile yok. sende öyle olacaksın az sabır canım

eski erkek arkdaşıma etmiştim aldattığı için . cok cok fazla canım yanmıştı dayanamayacak boyutta . sonra bi öğrendim sevgilisi de onu aldatmış çok pişman oldu çok acı çekti dönmedim ama bi daha . bana ahın tuttu demişti . çok acı çektim nolur helal et alan dedi kaç kez . ama bi daha barışmadım

canım sanırım denenmişi denemek hata. bende senin gibi aynı çelişkiyi yaşıyorum neler yaptı bana ama dönse kesin reddederim diyorum bunu derkende içimden başka şeyler geçiyor en azından kurtulmuşsun ve acın içinde kalmamış. keşke denesemiydim acaba demiyeceksin en azından

yaa ne güzel olmuş ve ne güzelde iradeli davranabilmişsin darısı başıma inşallah

​gerçketen içiniz yana yana hiç ah ettiniz mi ? ya da tuttuğunu gördüğünüz mü ? son olarak da buna inancınız var mı ? :44:

ben gordum bırı kalbımı cok kırdı ah ettım kımı o kızla mutlu olmasın dıye mutlu olamadı.
benden başkasına bakarsan gozun kor olsun deedım kor olma tehlıkesı gecırdı ahımı aldım gerı

Arkadaşlar konu "Ah" etme "Beddua" etme değil ama burada sormamın inş. mahsuru yoktur.

Hakkını hiç bir şekilde helal etmeyen eski sevgili var. Bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı?

vaay bu ne yaa?..bu adam almanya için evlenmiş o kızla..sana çok eziyet eden olmuş..peki siz kimin ahını aldınızda bunları size yaşatacak insanlarla karşılaştınız?..diye soracağım geldi..

vaay bu ne yaa?..bu adam almanya için evlenmiş o kızla..sana çok eziyet eden olmuş..peki siz kimin ahını aldınızda bunları size yaşatacak insanlarla karşılaştınız?..diye soracağım geldi..

Öyle ya bu kadar acı yaşamak için yaşatmak gerekli..Ama Rabbiim şahittir kimseye zerre kötülük etmedim kimsenin lokma dahi olsa hakkınıda yemedim ama bunca acıyı yaşadım...Ah almadım ama işin açıkçası çok saftım tüm ömrüm kitaplarla okullarla geçti kimsenin ne etlisine nede tuzlusuna karışmam ama yaşadım işte..Ben buna sadece şunu diyorum Rabbim beni imtihan ediyor ve inşallah ona asi bir kul olmadan bu sınavı verceğim..Sabretmemin mükafatınıda fazlasıyla gördüm hamdolsun ve hep şuna inandım Rabbim beni herşeyden koruyor sihirli bir el gibi her kötülükten kazadan..RABBİME HAMD VE ŞÜKÜRLER OLSUN

eğer ah eden mazlumsa evet..Hani bir laf vardır alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste...
:))
benim ahlarım tutar genelde yerinde ah ettiğim oluyor etmek gzel bisey değil aslında sonra üzülüyor insan belasını bullunca karsındaki merhamet duygusuu varsa tabi birde ah edende :) sevgilim benden ayrılmıstı o zaman ona fena ah etmiştim tuttu ...

ben bütün hesapların bu dünyada görüleceğine inandığım için beddua etmedim kimseye. ama çok kırgınlıklarım oldu. evet çok acılar var dünyada. çocuklar var mesela öldürülen, tecavüze uğrayan. minicik bedenler var acısı sonsuza kadar dinmeyecek olan. bunlar yaşandıktan sonra hiçbir adaletin bu acıları dindireceğini düşünmüyor olsam da hayatın kendi içinde çok garip hesapları olabiliyor.

benim başıma çok acı şeyler gelmedi bunlar kadar. yaşadıklarım hep göğüs gerebileceğim, üstesinden gelebileceğim acılar oldu çok şükür etkileri derin olsa da..

ben mesela 17 yaşında üniversiteye hazırlanıyordum. ablam nişanlanacaktı. ben hiç odamdan çıkmazdım, ders çalışırdım hep. ona rağmen ablamın yapmadığı kıskançlık kalmadı, psikolojim bozulmuştu. neyse ben oralı olmadım, yüzüme açıkça da söylemedi kıskançlığını. nasıl bir psikolojik harp anlatamam. nişan günü geldi çattığında harçlıklarımdan biriktirip bi küçük çeyrek almıştım o zamanlar. işte nişanda gittim ablama çeyreğini taktım sonra kendisiyle ve enişteyle öpüşüp tebriklerimi ilettim. tek hatam buydu, sanırım ona göre nefes alıyor olmam da hataydı.

akşam oldu eve geldik. kendisi oturdu yere bende tokalarını çıkarıyordum ki aramızda şöyle bir konuşma geçti:

-ist_nbl, enişteni de öptün haa?
+tebrik ettim abla ?!
-bana bak ben çok kıskancım, bi daha böyle bişi yaptığını görmicem senin!!

işte o an bütün dünya benim başımdan aşağıya geçti. günlerce ağladım, odamdan çıkmadım. sınava bir ay kala kendimi antidepresan kullanırken buldum. intiharı düşündüm, yere batsın böyle dünya dedim. insanın öz ablası böyle düşünüyorsa, böyle bakıyorsa kardeşine insan bir daha kime güvenir?

onun nişanlılık süreci benim için işkence oldu resmen. nişanlısı geldiğinde odadan çıkmamama rağmen evdeki bütün fotolarımı toplayıp odama atardı. işin kötüsü annemde ablama katılmıştı. günlerce yemek yemedim odadan çıkmadım onların yüzünü görmek istemediğimden. bi gün yine nişanlısı gelmeden odama gelip "bana bak enişten gelicek ortalıkta görmiim seni!" dediğinde bende tüm film koptu. nefes alamıyordum ve dışarı çıktım bağır çağır ağladım. abim o zaman boluda okuyor, onu aradım. kendisi tıp okuyordu. "abi bana bunu yapıyorlar artık yaşamak istemiyorum. ben öz kardeşiyim, annemin öz evladıyım bana hergün bunları yapıyorlar artık dayanamıyorum" dediğimde abim "sınavdan sonra eşyalarını toplayıp hemen yanıma geliyosun" dedi.. benim gönlümde abim her zaman benim sevgilim, dostum, babamdır. candır o candır. iyiki var...

o akşam enişte gittikten sonra annemle ablamı salona çekip ağzıma geldiğince küfüt ettim. annemin çok sevdiği porselenleri teker teker kırdım. cam parçaların üzerinde yürüdüm. ayaklarım ellerim kanadı ama içimin acısından hiçbir şey hissetmedim. işte bana böyle bi sinir krizi yaşattılar.

bi hafta sonra ayakları sarılı bi şekilde sınava girdim ve eşyalarımı toplayıp abimin yanında huzurlu bi ay geçirdim.. sonrası mı?

istanbul üniversitesini kazandım ve kurtuldum yaşadığım cehennemden. bu arada ablam evlendi, evine 2 yıl ayak basmadım. birgün istanbulda bi kafede oturup tek başıma kahve içerken telefonum çaldı. numarayı bilmiyorum. açtım ablammış. bana :

-nolur affet kardeşim beni, sana yaptıklarımın cezasını çekiyorum şimdi ben. bebeğimi düşürdüm. çok acı çekiyorum. nolur beni affet, dedi

bende soğuk bir şekilde..

+geçmiş olsun, affedecek bişi yok. ben sana beddua etmedim ama sanırım allahın işini de bilemiyor insan.. üzüldüm senin için, gerçekten. tekrar geçmiş olsun dedim ve telefonu kapattım hıçkıra hıçkıra ağlarken...

içimde koca bi mutsuzluk. şimdi 27 yaşındayım, üzerinden 10 yıl geçti ama bak hala acıyor. affedecek bişi yok derken yalan söylediğimi de biliyordum. çünkü hiçbir çocuk öz kardeşinin kendine yaptığı böyle bir şeyi unutamaz. şimdi mutsuz bir evliliği ve dünyalar tatlısı bi çocuğu var. bazen karşımda ona bakarken düşünüyorum noldu şimdi? diye.. kırılmış bi gençlikle kayıp bir bebekten başka ne oldu..??

bu yaşadıklarımdan sadece bi tanesi.. o yüzden kendi adıma konuşmak gerekirse, ben dünyada bi şekilde adaletin olduğuna inananlardanım..

Son düzenleme:
Kötülük yapan kötülük, iyilik yapan iyilik bulur ben buna gerçekten inanıyorum. Yeri geldi ah ettim yeri geldi beddua ama ben bana yapılanları hep Rabbim'e havale ettim çünkü ilahi adalet ah etmeye de beddua etmeye de gerek bırakmıyor, kim ne yaparsa yapsın yaptıkları karşısına çıkıyor er ya da geç bir şekilde yapan cezasını buluyor.

Son düzenleme:
Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz. bende ah etmiştim kalp ağrısıyla, canımın yanmasıyla. ama artık kesinlikle etmemeye çalışıyorum, Allah zaten cezasını verir.

en son biriyle 2aylık bi sevgililk diyemem tanışma dönemim olmuştu. bana yalan söylediğini söylediğinden 2yaş küçük olduğunu itiraf etti. doğruyu söyleseydim benimle olmayı kabul etmezdin dedi doğruydu bu. bende kandırılmış olmanın verdiği psikolojik durumla "aşkla bakan bir çift göze hasret kalasın" dedim. daha öncesinde beraberken de bana yalan söylersen yada aldatırsan sana bu şekilde ah ederim demiştim. sonradam twtr hasabında gördüm, aynen cümleyi yazmıs ahın tuttu teşekkür ederim yazmışş üzüldüm mü, üzülmedim. çünkü merhamet etmeyene merhamet edilmez.

bunun dışında öz amcamın çocuğu olmuyor, bütün doktorları gezdiler hiçbir sorun yok ama olmuyor. amcam gençliğinde benim annemin bi akrabasıyla görüşüyormus herkes de biliyormus ve evlenecekleri gözüyle bakılıyormuş. ama amcam o kadını öylece bırakmış kendi amcasının kızıyla şuanki yengemle evlenmiş. kadın da Allah sana evlat yüzü göstermesin demiş. yaklaşık 27senedir evliler çocuk yok ..

benim eski işyerimde çok haksızlığa uğradım...muhasebe şefi bana takmıştı patrona da kafasından bişeyler uydurup beni kötüleyecek şeyler anlatmış beni odasına çağırdı patronla konuştuk felan detayları anlatmayayım uzun sürer...neyse bende dedim haketmediğim halde bunlar konuşulduysa ve bana yapmadığım birşeyi yaptı diyerek iftira attıysa daha fazla konuşmanın anlamı yok burada durmanında anlamı yok ben işten ayrılmak istiyorum dedim. o da dünden razıymış gibi kabul etti ayrıldım ama giderken ağlayarak içten içe umarım bana yapılanlar misliyle sizden çıkar dedim...

ve oldu ahım yerde kalmadı...benim bir tanıdığımda orda çalışıyordu haberlerini aldım o şef 2 ay sonra işten çıkarılmış ondan sonra bazı kötü olaylar olmuş, bir sürü kişi işten çıkmış bazısıda çıkarılmış, o kadar para basan şirket şimdi batmanın eşiğine gelmiş kimseye doğru düzgün maaş bile ödeyemez hale gelmiş... o tanıdığım insan bile çıkıcam işten paramı kaç aydır alamıyorum dedi...

yinede böyle olsun istemezdim sonuçta bir sürü insan ekmek yiyor ama benim gözyaşlarımında bir bedeli olmalıydı ve rabbim ahımı yerde bırakmadı...

Son düzenleme:
benimde beş yıllık sevgilim beni başkasıyla aldattı sonra affettim onu ama ne oldu tekrar gitti o kıza ve evlendiler. kız beni bile bileonunla beraber olmayı istiyordu. beddua ettiğimde çok oldu ama şimdi acısı hafifledi ikisi de allahımdan bulsun diyorumm kimsenin hakkı kimsede kalmaz ben de o günü bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…