• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah gerçekten tutar mı? ah edip de tuttuğunu gören var mı ?

mazlum olan sensen ettiğin ah tabikide tutar.ama bencillik yapıp sırf istedıgın olmuyo dıye haksız yere ah edersen o ah sana tutar.bırı hakkını yemıstır ne bılım namusuna laf söylemıstır ıftıra etmıstır herhangı bı konuda yada senı kandırmıstır sonucta sen uzulmussundur.o ah tutar tabıkı.ben genelde ah ettiğim kişiye acık acık söylüyorum sana su sebepten ötürü hakkımı helal etmiyorm allahından bul dıye .ve ahımın tuttugu bır kısı ahım tuttuktan sonra haklı oldugumu anladı ah ettın tuttu demekki haklıydın aynısını bende yasadım senın sucsuzluguna ınanıyorum artık demişti.bazende gerekıyo be :)

evet tutar bazen hesabımız bu dünyadada görüldüğü oluyor ben böyle düşünüyorum
yaşadıklarımla

Yine yeni yeniden..

3 yıl önce yarım kalmış hikayeler tamamlanıyor..

1,5 yılı aklıma her geldiğinde içim acıdı..

Kıyamadım hiç, biliomusunuz kendimi ezdim görmedim çelişkiye düşmemek için - hayat şartları görmemeyi tercih etmemi gerektiriyordu..

Her an dua ettim, iyi olsun istedim, bi yol bi kapı için yalvardım yalvardım..

Sonra 1,5 yıl sonra cok güzel bir rüyayla rahatladım.. O geceden sonra 1 ay içinde hayatımda değişti ztn oyalandım yeni dertlerle..

Şimdi ne dilediysem, nasıl dua ettiysem peşpeşe sıralanıyor..

Bu duyguyu seviyorum, benim bambaşka hayatım varken karşımdakini aynen o zmn istediğim gibi görmek ama benim için anlamsız olması film izler gibi izlemek..

Bana yolumun dosdoğru olduğunu gösterdi bana öyle bi anda teselli olduki..

Rabbim neyler neylerse güzel eylermiş ya, bu çok güzel çok güzel oldu..

benim ahım jet hızıyla tutmuştu hiç kimseye aşık olmayan kızlarla sadece dalgasına çıkan erkek beni terkettikten sonra bi kıza aşık olmuştu ve çok acı çekmişti yani er yada geç ah tutar ah etmene bile gerek yok allah herşeyi görüyor nasıl olsa

Ben etmiştim beddua ve tuttu açıkcası. Rabbime binlerce şükür olsun.Daha önce bir sevgilim olmuştu ve beni aldattı hem de yakın bir arkadaşımla.Ayrıldık ama yapılan şeyi hazmedemedim.Eski erkek arkadaşım için inşallah karısından bulur dedim diğeri içinde o da çeksin demiştim.Bir yandan da bana öyle bir konuşma yapmıştı ki ya ben ne kötü bir insanmışım deyip kendimi yiyip bitiriyordum.Sonra bir gece rüya gördüm.Eski sevgilim ata binmiş geliyordu rüyada.Kıza doğru gelirken at beni gördü ve ürktü,onu üstünden attı.Herkes bana kızıyordu rüyamda.Göğsüm ağrıdı rüyamda ve bembeyaz bir ışık çıktı gögsümden.Ve bir ses"Sen gönlünü ferah tut"dedi.rüyada bunu söyleyen Allah'mış.Sabah uyandığımda öfkem,kızgınlığım geçmişti.Sabırla beklemeye başladım.Ve çocuğun o kızı aldatışını gördüm.benden ikisininde helallik dilediğini gördüm.ama artık hiçbir eyin önemi kalmamıştı ben alacağım müjdeyi almış,yüreğim ferahlamıştı.:21:

ben küçüklüğümden beri kiloluydum çizelgemden görülebildiği üzere..
karşı komşunun kızıyla aynı sınıftaydık, benimle sürekli dalga geçerdi pek üzülmezdim ama bi gün öyle bi ortamda dalga geçti ki saatlerce hıçkıra hıçkıra ağlamıştım..
kızın şu anki halini tahmin edebiliyosunuzdur.. beddua etmedim ama canımı öylesine yakmıştı ki beddua etmeme gerek kalmadı.. ben şu an zayıfladım boyum uzun olduğu için gayet de hoş duruyorum ama o kız benim eski halimden beter oldu. Canın gerçekten yandıysa mutlaka çıkar acısı

"Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste"

ben hayatımda tek kişiye ah etmişimdir. onuda sabırla bekliyorum.tutarsa yazcam burdam :26:
onun dışında çok üzülsemde amann ya herkes kendine yapar mantığıyla düşünmüş, üzülsemde boşvermişimdir.

ama çok inanıyorum, şu dünyada şaşmayacak tek şey Rabbim in adaleti dir. İlahi adalet er ya da geç bu dünyada tecelli ediyor.

bi sevgilim birgün bana hiçbirşey söylemeden gitti,aradım en yakın arkadaşı açtı telefonu,hayatında başkası var,siz birlikte olamazsınız kendi yolunu çiz dedi bana.bir günde ortada hiçbirşey yokken karşılaştığım bu garip durumu anlayamadım,uykularım kaçtı,ilk defa o zaman ah ettim,telefonu açana da sevgilime de.2 yıl sonra eski sevgilim buluşmak istedi,gittim anlattı;o gün bir kızla tanışmış,yıldırım aşkıymış bana söyleyememiş arkadaşından rica etmiş ama ne olmuş biliyor musunuz o günün üzerinden birkaç ay geçince sevgilimin aşık olduğu kızla o telefonu açan çocuk birlikte olup benimkini aldatmışlar.o zaman göremedim gerçekleri dedi bana,bende üzülme herkes insan yapmışlar bir hata,ruhunda affet dedim.çünkü o noktadan sonra,ilahi adaleti görünce insan söyleyecek söz bulamıyor.

Benim oldu oyle canim. Benim ailemin hayatini mahf eden ve cok kotu seyleri yasamama sebep olan kisiye cok cok kotu beddua etmistim. 2 hafta once duydumki ettigim beddua tutmus. Mutlu oldummu hayir cunki gercekten kotu beddua etmistim hatta bir an dusundum bile bedduam mi tuttu keske okadarda kotu beddua etmeseydim diye, Ama hak etti.

normal bi zamanda buna kesinlikle evet derdim çünkü gerçekten de Rabbimin adaleti şaşmıyor asla ama şu durumumda ne yazık ki bende beklemedeyim ve tam tersi ah ettiğim insanlar mutlulukta zirve yaptılar nerdeyse bilmiyorum heralde vardır bir zamanı:44:

bunun gibi benzer bi konuda daha aynı şeyi söylemiştim.. ben inanıyorum yürekten ah alan cezasını bulur.. şahit oldum da

17 yaşındayken hesapsızca tamamen çıkarsızca safça sevdiğim bi çocuk vardı. Ölüyodum resmen aşkından. Gözüm ondan başkasını görmüyodu.. Ne derse yapmaya çalışıyodum. 15 ay askerliğini bekledim. O soğukta karda kışta ellerim titreyerek mektup atmaya gittim her gün hemde!!! Kendi annesi merak etmez benim annem ara sorardı onu askerdeyken.. Onun için yapmadım şey kalmadı yani.. Ama o bana en olmadık şeyleri yaptı. Ve ben de ona yürektennnnnnn bir ahh ettim. 3 yıl oldu ayrılalı. Hla kendine gelemedi. Gelemicekte inş..

ah etmemeye çalışırım çünkü ahlarım tutar kendimi çok tutarım etmemek için ama çok üzülüp kırılınca ettiğimde de olur eğer gerçekten canın yandıysa tutar emin ol Allahın adaleti büyük

ben ah ettim. sonrada tuttuğunu gördüm. ama sonra vicdanen üzüldüm. keşke ben bişey demseydim de Akkahından bulsaydı..

Ah etmedim
Canımı acıtmak isteyen de oldu elbette Allah'a havale ettim

Tutabilir deeee tutmayabilir de.

İlahi adaletin mekanizması her zaman bizim intikam duygularımızla örtüşecek şekilde çalışmayabilir.

Kendimizi %100 haklı gördüğümz bir konuda o kadar da haklı olmayabiliriz.

Nefs sadece kendine çalışır; adaletse herkes içindir.

normal bi zamanda buna kesinlikle evet derdim çünkü gerçekten de Rabbimin adaleti şaşmıyor asla ama şu durumumda ne yazık ki bende beklemedeyim ve tam tersi ah ettiğim insanlar mutlulukta zirve yaptılar nerdeyse bilmiyorum heralde vardır bir zamanı:44:
Bence allah o insanlari inanilmaz derecede mutlu ediyor tam tepe noktasindayken mutluluktan gozleri birsey goremez olmusken birden yerle bir ediyor.ah etmeyi savunmuyorum ama senin suan cok mutlular dedigin eminim ilerdeki mutsuzluklari icin allahin bir oyunudur.sabret.

Ben daha bugün gördüm. Gözyaşlarını tutamadı yanımda. Ben kesin birini çok üzdüm onun ahını aldım onun için bunları yaşıyorum dedi. Hiç sesimi çıkarmadan dinledim kendisini. Gerçekten ortada bir haksızlık varsa o ah mutlaka tutuyor.

​gerçketen içiniz yana yana hiç ah ettiniz mi ? ya da tuttuğunu gördüğünüz mü ? son olarak da buna inancınız var mı ? :44:

Ben inanmazdım ama tuttu.Kendim ettim bir hocam çok hakkıma girmişti.Sadece benim değil bir çok öğrencinin.Erkek öğrencileri döverdi.Adama çok ah ettiler bende başta olmak üzere.Resmen 8.sınıftan nefret etmiştim.İnanmazsınız ama bir dahaki sene yıl sonuna doğru ziyarete gittiğimde adam nasıl denir bilmiyorum ama çarpılmıştı resmen.Yüz felci geçirmiş tabi geçici.Buna sevindim diyemem ama çok hak aldı çok can yaktı.Sanırım Allah hak ettiğine cezasını veriyor ..

Benim de ççok tutar küçüklükten beri ama iy bişe değil:(kız kardeşimle kavga ettiğimizde çok dokunan bir laf etmişti bana ben de duraksayığ sadece yüzüne bakıp ettiğini bulasın inşallah demiştim:( o sinirle. Buldu ertesi hafta ama yine ben üzüldüm, eşimle tartışırız susarım susarım Allahından bul diyip dönüp giderken gümbürtüye arkamı dönerim fayansta kayıp düşmüş adam:( daha birçok şey arkadaşlarıma da olmuştur ama beni haksız yere hakkımı yiyen iftira atanlara derim bunu çok içlenirsem. En son sözümde kayınpederin tüm sülalemin yanında atarlı konuşmasından biz etliye sütliye karışmayız ne haliniz varsa görünvari konuşmasından çok içerlemiştim çünkü ben onları tanımadan sevmiştim dha eşimi çok sevdiğimden o an içim bir tuhaf oldu bekar kızı var benden 8 yaş büyük kalktım mutfağa gittim içimden dedim Senin de kızın var Allahından bul,ertesi sene olmayacak şeyler oldu görümcemin sözü oldu damat tarafı düğün yapamayız para yok dernek yapamayız para yok hazır değilizden tutun yüzüğü görümceme aldırma mı dersiniz rezilliğin bin bir para daha neler neler.of dedm :( şuan bi sıkıntımız yok görümcemle ama o zamanlarda o kadar değişmişti ki sözlendiği zamanlarda sözlüsü kalk der kalkar otur der oturur taşındı tek yaşıyorsu karşıda işi de ordaydı anadolu tarafına çocuk orda diye.of sonra ne rezaletler neyse..en son ahım görümcemeydi ama pişmanım geri dönüşü olur mu bilmiyorum da ben doğum yaptığım gün yürütüyolarda beni kapının dışında görümcemle kayınpeder konuşuyolardı kp görümceme dedi ki doğumdan para almasın senin doktorlar (görümcemin tanıdığı doktorlar yaptı sezeryanımı) o da dedi olur mu öle şey öle bi kayırma varsa kendi çocuğuma kullanırım verecekler parasını.babam duydu.böyle o halde onu orda boğasım geldi öz abisi yani!o an acı içinde döndüm yatağıma " allah sana çocuk yüzü göstermesin" dedim :((((((( şuan pişmanım bilmiyorum geri dönüşü var mı

Back
X