Ah kızım,evdeki çiçeklerle süt kardeş oldun!!

canım ya uzulme bende cook cektım aynı dertten ama hıc pes etme kızım suan 8 aylık ve zorlamadan emıo hatta yatırınca heycanlanıo ama cook cektım 7 ay dıdındım ayakta emzırdım sarkı soledım hopladım zıpladım sevdım kızdım basardım darısı sana ıns

aynı durumu cok yakın bir ablam yaşamıştı bir süre emmedi sonra emmeye basladı ama kısa bir süre sonra emmemek için ortalıgı yıkıyordu meger inet sütüne ve tüm ürünlerine alerjisi varmış. sonra bir süre özel bir diet yaptılar, devlet mamasını karşılıor, şu anda 3 yaşında ve gayet saglıklı cok işahlı. ama alerjisi ile ilgili net bilgim yok bir süre sonra ortadan kalkarmı, ömür boyu dikkat etmek zorundamı bilmiyorum bir ihtimal de olsa bir sıkıntısı olabilir diye yazmak istedim

sanırım böyle bir durumda acıkana kadar emzirilmiyor. yani o isteyene kadar emmemekten ölecek değil ya elbet acıkacak çocuk ama biberon bir kez verdiniz mi bir daha memeden cork cork emmek zor gelir çünkü ekstra bi güç sarf ediyor orda bana kalırsa en baştan biberon vermemeliydiniz. neyse artık sütünüz geldikçe biberonla verin 1 yıl fln verin bence

Neredeyse aynı durumdayız. ilk aylar biberon ile verdim. O kadar çok sütüm ziyan oldu ki. Şimdi emiyoruz ama hava yutuyor. Neler yapıyorum neler. bu süte kilosunun iki katı olurdu. 4 aydan sonra gaz sancısı çeker olduk. her emzirmeden sonra kusması. off off off buz dolabında yer kalmadı. dökülen sütlerim. sütlerimi vermek istedim alan olmadı. konuyu doğum sonrasındaki sorunlara yazdım.
Sütüm çok , meme uçlarım hala yara, iştahlı bir bebeğim yok, şimdide emerken birden ağlıyor. hava yutuyor deli olacağımmm

öyle bunaldım ki. Seni çok iyi anlıyorum.

yok canm annemle bı kopuklugum arkadas gıbıyız bız sakın ole dusunme uzme canını

ben anne cocuk egıtımı aldım 2 ay boyunca bır suru yoldan cocugun sana duskun olur zaten onemlı olan karnının doyması onun mıgdesı daha cok ufak:)

bebegını her banyodan sonra masaj uygula ve konus sureklı ....her bebekte var bole seyler :)

canım bilmiyorum tabi henüz anne olmadığım için ama ben de sadece ilk bir hafta emmişim anne sütü. annem çok uğraşmış ama emmemişim işte. inek sütüyle mamalarla beslenmişim. şimdi çok şükür herhangi bi sağlık sorunum yok. sadece biraz zayıfım o kadar. şimdi arkadaşlarla da konuşuyoruz da emmeyenler varmış onlarda da. hepimizin tek ortak özelliği biraz zayıf olmamız:)

Bana çocuğunuzun doğum kilosu ile tam doğum tarihi ve şu andaki kilosunu yazar mısınız?

benim de aklima su geldi. Bebeginizin agzinda bir sorun olmasin
yara yada pamukcuk diyorlar galiba ondan bir baktirin isterseniz.
benim kizim 11 ay emdi memeye cook duskundu. Amma bir sabah kalkti ve asla
agzina sokamadim bir hafta ugrastim ama olmadi zaten yasi geldi diye cokta
uzulmedim. ama sizinki ufakmis

sana tek biz sey söylicem bosver! gercekten. benim oglumda 2,5 ay emdi ama nasil yarim anne sütü yarim aptamil.yani bi ögün benden bi ögün hazir sütten. sagmak dolapta saklamak saatlerini tutmak isitmak binlerce defa biberon yikamak dezenfelkte etmek offfff yazarkan bile bayiliyorum nasil yapmisin ugrasmisim ozaman.su an ogluma ( 2 yasinda) süt versem en fazla 200ml icer. tanidigimizin 3 aylik oglu 250 ml iciyor! okadar sagdiktan sonra icmemesi beni deli ederdi. en sonunda biraktim . sorun su ki biz cok endiseli anneler hep bebegimiz ac kaliyo hissine kapiliyoruz. ben oglumun 1,5 yasina kadar acikip ta agladigini bilmem. bence ya iyice bekle acliktan aglasin bi defa, ya da anne sütü vericem diye ugrasma daha fazla. bazi anneler var cocugu canta gibi tasir yaninda bazilari var bizim gibi gik dese ayaga firlariz. bu kadar özen göstermek bosa ve faydasiz, bende yeni yeni anliyorum.
ah ahh doktor en gec 3 saat aralikla doyur emzir derdi. benimki bi uyurdu 7 saaat uyurken sagip berdigim sütler( emmesi zaten mucize olurdu:)) agzinin kenarindan akip giderdi, cildirirdim! hemde ac diye üzülürdüm. bi de cok emen bi bebek gibi disari cikmaya korkardim:9 ya acikirsa nerde emziririm, mama yapmaya sicak su nerden bulurum, termosta su tasisam sagoyu verirdi.
kisaca seni anliyorum, ama bu kadar önemseme gercekten ilerde daha mizmiz ve miymiy olur. disleri ciksa bile biseyi koparip yemez, ki benimki bazen makarnayi püre yaptirp yiyo! istee böyleeeeeeeeeeeee

Afedersiniz ama siz de abartmışsınız
Benim annem kuzenlerim 1 yaşını geçtikten sonra (tam oturmaya ve elinde bir şeyler tutabilmeye başladığında) kahvaltıda falan masaya oturtturup önüne bir tabak koyup içine de peynirleri ekmekleri küçük küçük bölüp koyardı hep.. Çocuklarda kendi yerdi sadece bebe bisküvisiyle yapılmış meyve ezmeleri gibi şeyler püre haline getirilir

Son düzenleme:
arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için,gerçekten çok rahatladım.en azından bu sorunlarla uğraşan tek ben değilmişim,herkesin başından biçok olay geçmiş.hoş durumlar değilm ama insanın sadece kendi başında olduğunu düşünmesi de kötü.
bugün doktora götürdüm kızımı,kilo takibi yapıldı.
çok şükür ,uykuda zorla da olsa uğraşmalarım sonucunda 15 günde yeterli miktarda kilo almış.içim o kadar rahatladı ki.demek ki uzun aralıklarla da olsa verdiğim sütler yaramış.
bu aralıklar da çok değişken,bazen 6 saat geçiyor,bazen 2.
biraz daha rahat bırakmaya karar verdim artık,almıyorsa zorlamayacağım( tabi yine 7-8 saate çıkmadığı sürece aralıklar)
bakalım,inşallah normale döneriz.yani en azından uyanıkken de karnını doyurmaya başlayabilirim.artık yeniden emzirmek rüya gibi gelmeye başladı...

Cok sevındım demekkı yeterlı kılo almıs bak annesı
Aynı durum ben de de var
Ustune dusmeyım acıkırsa aglar dıyorum ama nerdeee
Allah bıze sabır versın
Bıde cıs durumu nasıl ben son gunlerde bezınden kontrol edıyorum cok dolu oluyormu

evet canım işimiz zor ama napalım,Allah sağlık versin bebklerimize de bize de.böyle uğaraşacağız demek ki.çiş durumu çok değşken,bazen dolu dolu oluyor bezi,bazen kuru.
emmek istemediği zamanlarda nerdeyse hiç çiş yapmıyordu,biberonla vermeye başlayalı arttı baya.

bir gün denedim,istemediği sürece vermeyeceğim dedim ve ne oldu biliyor musunuz?gce acile götürüyorduk nerdeyse bayılmak üzereydi.gözleri açık ama tüm vücut hareketsiz,ölü gibi ,hiç tepki vermiyordu.biberonla verince içti ve kendine geldi çok korkmuştum.

Ah canım, kader arkadaşım. Kendini üzme ne olur. Bizim bebeklerimiz emme mutluluğunu kısa yaşattılar bize ne yapalım. Üzülüp de sütünü azaltma lütfen.. Sen beceremedin diye bir şey yok. Kızın için en becerikli en iyi anne sensin. Psikolojik destek almak iyi bir fikir olabilir çünkü bebeğin stresini hissediyor kesinlikle.

Şunu da belirteyim; aynı hisleri paylaşıyorum. Emen bebek fotoğrafları bile gördüğünde içim yanıyor. Sonra da avutuyorum kendimi birkaç ay da olsa emdi, hiç olmazsa anne sütü alıyor, onu alamayanlar da var. Zaten gelecek de bu dertlerimize gülüp geçeceğiz eminim. Lütfen şuna kanalize ol; bu sorun geçici (iştahsızlık), çok şükür sütüm var, zaten yakında ek gıdaya geçeceğiz.

Yalnız değilsin bu konuda unutma. Hepimiz de kötü anne değiliz heralde Onlar sağlıklı olsunlar yeter.

canım bende emziremedim. göğüs ucum yoktu ve doğuma giren ebem gördüğü halde bana hiçbirşey demedi. ben emiyor süt geliyor sanıyorum. 2. gün açlıktan ortalığı yıkınca mecbur mama verdik. ben bu arada sütümü sağmaya çalıştım. gelen sütü biberonda verdim. emzirmeye çalıştım süt gelmeyince sinirlendi ağladı. ama ne yaptıysam sütüm artmadı. en sonunda bıraktım. ve mamayla besledim. şimdi çok üzülüyorum. ama oğlum beni çok seviyor. bunu biliyorum. bende senin gibi emen bir bebek görünce içim acıyor. şimdiki aklım olsaydı hastaneye göğüs ucu çıkarıcı götürürdüm. maden suyuda çok süt yapıyormuş sonradan öğrendim. sen de pes etme. 3-4 saate bir vermeye çalış sütünü. almadığı gitsin takma kafana! yakında ek gıdalara da geçer. büyüme atağıda yaşıyor olabilir.

çok sağol canım,daha olumlu düşünüyorum artık ama bazen olmuyor işte.haklısın kötü anne değiliz biz,o kadar çok uğraştım ki,bu konuda içim rahat.sana da yapıyorlar mı bilmiyorum,ama bana şunu diyen çok oldu :'uzmanlar diyor ki,emmeyen bebek yoktur,emziremeyen kadın vardır'...çok kızıyorum.tamam pek çok durum için geçerli olabilir ama benimkinde değil işte....hadi emzirmeyi ben beceremedim,b,beronu da mı veremiyorum.yani o kadarını da Mı beceremiyorum?
ek gıdayı sabırsızlıkla bekliyorum zaten ben de,inşallah o dönemde sorun yaşamayız.sorunsuz bi ek gıda dönemini fazlasıyla hak ediyoruz değil mi

Bana da neler söyleyenler oldu neler? En çok içimi acıtan şu olmuştu "üşenme, emzir" Sen beni çok iyi anlarsan sağan biri olarak, süt sağmak mı zor emzirmek mi? Ne demek üşenmek.. Ben gece o uyurken ya da bulduğum her fırsatta kalkıp süt sağıyorum. Bu mu üşenmek? Ayrıca bizim bebeklerimiz baştan bizi emdi sonradan bıraktılar. Bunun nedeni biberon olabilir pekala ama ne yapalım aç mı bıraksaydık biberon vermeyip ki sen de ben de bir süre inat ettik emsin diye.. Artık kimseyi takma kafana ve olumlu düşün. Ek gıda zamanında hiçbir sorun yaşamayacağız inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…