hep uygun ve en kaliteli biberonları kullanıyorum,almadığım marka denemediğim biberon emziği kalmadı.beni emmediğinden biberona geçmek zorunda kaldık yoksa onu alınca beni bırakmadı.zaten anne göğsü akışlı olanlardan kullanıyoruz.
şu an sadece geçici bir iştahsızlık olması için dua ediyorum.çünkü sürekli bir elimde süt pompası,bir elimde biberonla yaşıyorum.bir ara da göğsüm hep dışardaydı ama onu yerine koyduk artık mecburen.
canım benim oğlanda 3 aylıkken öyle bir dönemden geçti memeye kafa çeviriyordu.gece ve uykuda emiyordu.sonra düzeldi.ayda 500 gram almaya başlamıştı o dönem.sen yine de inat etkaranlık odada ve başbaşa ver.uzanarak yan yana,seve seve ver.belki işe yarar.kakası nasıl ?kestane şeklindeyse yani katı ve top top sütün yetersiz demekmiş.cıvuk,sulu,sarı ise yeterli demek.doktor ahmet tuğcu var anneler forumunda onu takip etmeni tavsiye ederim.insanı çok rahatlatıyor.soru sorarsan hemen dönüyor.kilosu nasıl?
canım üzülme inşallah düzelir ve emer seni bebeğin.. ama bence moralini bozma bu konuda çok çevremde gördüğüm kadarıyla biliyorum bi çok bebek annesini emmiyor hazır mamalarla besleniyorlar ki bu o kadar yaygınlaşmış ki artık bebeklerin çoğu mamalarla büyüyo bu arada mama da mı yemiyo?
canım doğduğunda ben de inat ettim ama malesef hastanelik oldu,ateşi yükseldi kan şekeri düştü,sarılık oldu vs..orda bana çok kızdılar,çocuk açlıktan ölmek üzereymiş niye karnını doğru düzgün doyurmuyorsun diye.o an mahvoldum.şimdi de biraz aç kaldığında aklıma hep o küvez günleri geliyor ,çok kötüydü...yine öyle şeyler olmasından,yine o pis hastanelere mahkum olmaktan korkuyorum.
Geçen aylarda Sabiha Paktuna Keskin emzirmekle ilgili bişeyler anlatıyodu.
Bebeklerin %99 u emer, emmeyen bebeklerin mutlaka bi sıkıntısı vardır demişti.Hatta bi anne bebegini emziremiyomuş.bunun annenin kullandıgı parfüm yüzünden oldugunu anlamış doktor.Annesi yıkanıp parfümü sürmediğinde bebek tekrar emmeye başlamış.Bu belki uç bi örnek ama emmemesinin bi nedeni mutlaka vardır ..
Geçen aylarda Sabiha Paktuna Keskin emzirmekle ilgili bişeyler anlatıyodu.
Bebeklerin %99 u emer, emmeyen bebeklerin mutlaka bi sıkıntısı vardır demişti.Hatta bi anne bebegini emziremiyomuş.bunun annenin kullandıgı parfüm yüzünden oldugunu anlamış doktor.Annesi yıkanıp parfümü sürmediğinde bebek tekrar emmeye başlamış.Bu belki uç bi örnek ama emmemesinin bi nedeni mutlaka vardır ..
aynısını yaşadım 1 ay emmedi beni yatırırken çığlık çığlığa ağlıyordu sağıp veriyordum şükürler olsun sütüm de vardı 1 ay sonra herkes zorla emer dedi hakkaten ağlasa kızarsa morarsa da zorladım ve emdi acıkıınca mecbur kaldı heralde, inanmazdım benimki inat hayatta emziremem diyordum ama emiyor şuan 2 aylık olduk inşallah bi daha bırakmaz.. sende pes etme daya göğsünü ağlasa da bırakma pes edecektir..
gece yarıları biberondaki süt bitti die bebek açlıktan yanımda ağlarken çok süt sağdığımı bilirim..
bir de dr brown doğal akışkan biberonunu kullandım onunda etkisi oldu galiba anne memesine yakınmış ucu çünlü
üzülme canım yalnız değilsin.. benim kızımda hiç emmedi doğduğundan berii.yaşına kadar sağarak verdim. sen yine şanslısın bir ayda olsa o zevki almışsın benim içimde de ala yaradır ama napalım tek derdimiz bu olsun dimi? benim kızımda aynı senin kızın gibi üç ayından sonra biberonuda ret etmeye başladı bende hep uykusunda besledim yudum yudum napalım başka çaremiz yok.. az daha sabret ek gıdalara geçince rahatlarsın biraz ama yinede çok iştahlı olmasını bekleme benim kızım hala iştahsız ..ama sağlığı yerinde çok şükür.. bazı çocuklar böyle işte napalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?