Ah şu dilim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de yakınlarımla konuşurken bazen böyle olabiliyorum yakınlarımın yanında da kasacaksam kimseyle görüşmeyeyim daha iyi 😁 Diğer mevzu neyse de böyle böyle oldu sonra öldü demen cidden olmamış çok güldüm kusura bakma 😁😁

Dusunerek konuşacaksınız.
Başka yolu nedir bilemem.
Yeni dogum yaptığım zamandi, hasta oldum, atesim var, 1 gun falan arada kayıp bir zaman var, oyle yüksek atesim var.
Bir tanidigimiz arayip,
lohusanin mezarı 40 gun acik kalir derler, yazik, çocukların da hep kucuk kucuk,
Diye benim icin taziyesini yine bana bildirmisti :))
Olumlu seylere odaklanabilirsiniz
Mesela eski evin küçüklüğünü konusacaginiza, yenisinin guzelligini, o hastaliktan olen bir insan yerine, iyileseni gibi.

Yeni bir yere taşındım şimdi burda ki insanlar tarafından da yanlış anlasilacam diye yine kalp kiracam diye giriskenlik özelliğimi kaybettim daha kimseyle tanismadim. Ben tanismazsam kimse de benimle tanismiyor o kadar yalnız kaldım ki inşallah bu durum karantinadan dolayıdır. Ama bazen eve girerken çıkarken karşılaşıyoruz ben selam vermeyince onlarda vermiyor.

Yeni dogum yaptığım zamandi, hasta oldum, atesim var, 1 gun falan arada kayıp bir zaman var, oyle yüksek atesim var.
Bir tanidigimiz arayip,
lohusanin mezarı 40 gun acik kalir derler, yazik, çocukların da hep kucuk kucuk,
Mesela eski evin küçüklüğünü konusacaginiza, yenisinin guzelligini, o hastaliktan olen bir insan yerine, iyileseni gibi.

Ya ne güzel yazmışsınız. 3 sayfada ilk defa akıl veren çıktı şükür. Inşallah diğerleri kirilmaz. :KK17::KK4:

Bir tanidigimiz arayip,
Bu dediğinizi dikkate alicam

Ben de sizin gibiyim. En iyi niyetli soyledigim sey bile yanlis anlamaya musait. Ben yuz ifademe, yuz hatlarima, ses tonuma beden dilime bagladim. Insanlar sert konustugumu ya da alaya aldigimi saniyor. Insanlara oyle yansiyor. Ama secim sansim yok Allah oyle yaratmis.

Bu dediğinizi dikkate alicam
Bir de cok konuşuyorum yazdiniz sanirim bir yerde.
Biraz atasozlerini falan dikkate almak lazim, ne de olsa tecrübe aktarimi :)
2 dinle 1 Soyle ;)
Ozellikle yeni girdigim ortamlarda insanlari konusmaya tesvik eder, dinleyici konumunda kalmaya calisirim
Böylece karsinizdaki insanlarin hassasiyetlerini ogrenmis olur, ilerleyen zamanda muhabbetinizi buna göre kurarsınız.
Ornek vereyim,
Yeni tanıştığım biri benim memleketimi bilmiyordu.
Laf arasinda basladi anlatmaya, suranin insani boyle kotu boyle bilmem ne diye :)
Sonra cok utanmisti.

Bir de cok konuşuyorum yazdiniz sanirim bir yerde.
Biraz atasozlerini falan dikkate almak lazim, ne de olsa tecrübe aktarimi :)
2 dinle 1 Soyle :KK66:
Ozellikle yeni girdigim ortamlarda insanlari konusmaya tesvik eder, dinleyici konumunda kalmaya calisirim
Böylece karsinizdaki insanlarin hassasiyetlerini ogrenmis olur, ilerleyen zamanda muhabbetinizi buna göre kurarsınız.
Ornek vereyim,
Yeni tanıştığım biri benim memleketimi bilmiyordu.
Laf arasinda basladi anlatmaya, suranin insani boyle kotu boyle bilmem ne diye :)
Sonra cok utanmisti.

Aradığım yorumlar ya gerçekten size çok teşekkür ederim. Nasıl bir iyilik bu bilemezsiniz.

Ölen birini örnek verdiğiniz yere kadar arkadaşlarınız alınganlık etmiş ama öldü dediğiniz örnekte siz ayıp etmişsiniz. Laf ağzınızdan çıkmadan önce biraz daha önünü arkasını düşünün. Eğer olumsuz bi şeyse ve çok da mühim bir bilgi değilse paylaşmayın mesela.

Merhaba arkadaşlar , en sevmediğim ve değiştirmek istediğim bir yönümü sizinle konuşmak istiyorum bu konuda bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri dikkatle dinlemeye hazırım.
Lütfen bu konuda birileri bana yardımcı olsun.

Bundan 5 yıl önce öğrenciyken birilerinin vesilesiyle bir eve yerlestirildim kısa süreliğine.
Orda kalan Abla 1 ay önce annesini kaybetmiş eşinden de ayrılmış babasıyla yaşayan biriydi.
Babası çok naif bir adamdı. Yanimizda pek durmuyordu rahat konusabilelim diye.

Orda yuk olmamak için ablanin yemegini yaptım evini supurdum. Iyice samimi olduk.
Sohbet ederken samimiyetine dayanarak Baban bir gün yine evlenmek isterse? diye soru yönelttim.
Kadın bana bir küstü. Hiç konuşmadı cok kirildim dedi. Ozur diledim ama nafile.Ben de aldım çantamı çıktım evden.

Aradan yillar geçti. Evlendim. Başka bir arkadaşımla sohbet ederken evden çıkacağını söyledi kirada oturuyordu. Ben de çok sevindim canım adına o ev zaten sizin için çok küçüktü dedim. Kalabalık bir aile. O ona kırıldı. Bizim evimizi neden kucumsedin dedi.
Gönlünü alana kadar ne çektim.

Yine başka bir arkadaş devamlı hastalaniyordu dedim ki ya sen çok sıcakkanlı birisin acaba sana çok nazar mi ediyorlar benim bir tanıdık da böyleydi öldü sonra dedim. Bence üstünü okut dedim. O da çok kırıldı bana. Ben ne yapicam hep kötü oluyorum safim biraz bilerek kalp kirmiyorum . Ama nasıl duzelicem bilmiyorum. Lütfen yargilamadan bana akıl verir mısınız kendimi düzeltmek istiyorum. Ha şunu da belirteyim bana biri bunlari dese kirilmam.

Çok tatlısınız yaa son söylediğinize bayıldım😀😀

Ölen birini örnek verdiğiniz yere kadar arkadaşlarınız alınganlık etmiş ama öldü dediğiniz örnekte siz ayıp etmişsiniz. Laf ağzınızdan çıkmadan önce biraz daha önünü arkasını düşünün. Eğer olumsuz bi şeyse ve çok da mühim bir bilgi değilse paylaşmayın mesela.

Ama gerçekten öyle birşey oldu biliyor musunuz? hatta atalarımız der ya mezarın çoğu nazardan diye. Ay ben çok korkarım nazardan.

Yaa öncelikle şunu söylemek istiyorum, arkadaşlarınızın yerine kendimi koyduğumda ben de kendimi kötü hissederdim ama sizden aldığım enerji de bunu kötü niyetle yapmamanız. Benim de var böyle bir arkadaşım bazen sapıtıyor söylediklerini ama dünyanın en güzel kalplisidir. Sizin de öyle olduğunuzu düşünüyorum.

Biraz empati kurabilirsiniz konuşmadan önce, aklınıza bir örnek geldiğinde ya bana deseler ne hissederim acaba diye bi düşünebilirsiniz. Eğer o söylemeniz gereken şey çok önemli değilse söylemeseniz de olur. Söylediklerimiz değildir önemli olan, kalp kırılırsa onarması zor olur. Bunu düşünün

Yaa öncelikle şunu söylemek istiyorum, arkadaşlarınızın yerine kendimi koyduğumda ben de kendimi kötü hissederdim ama sizden aldığım enerji de bunu kötü niyetle yapmamanız. Benim de var böyle bir arkadaşım bazen sapıtıyor söylediklerini ama dünyanın en güzel kalplisidir. Sizin de öyle olduğunuzu düşünüyorum.

Biraz empati kurabilirsiniz konuşmadan önce, aklınıza bir örnek geldiğinde ya bana deseler ne hissederim acaba diye bi düşünebilirsiniz. Eğer o söylemeniz gereken şey çok önemli değilse söylemeseniz de olur. Söylediklerimiz değildir önemli olan, kalp kırılırsa onarması zor olur. Bunu düşünün

Aynen öyle bir cümleyle kirdigim kişiler için milyonlarca cümle kuruyorum kalbi yumusasin diye.
Insan bile isteyen bir insan bu kötülüğü kendine yapmaz ki daha çok yoruluyorum .

Ama gerçekten öyle birşey oldu biliyor musunuz? hatta atalarımız der ya mezarın çoğu nazardan diye. Ay ben çok korkarım nazardan.
Anlattığınız şeye inanmam önemli değil ki. Sizin düşünmeden konuşma alışkanlığınız var. Öyle olsa da olmasa da bu bilgiyi karşımdaki insan ne yapacak diye düşünün veya ne hissedecek diye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X