Ah şu dilim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben neden böyle bir konu açtım düşünür müsünüz ya da okur musunuz ne amaçla ?
Bir de sizin amaciniza bakalım. Her şey ortada bence daha fazla konuşmaya gerek yok.

Bende sizi Mevlâna’nın bir sözüyle başbaşa bırakıyorum:

“Kalp denizdir, dil de kıyı. Denizde ne varsa, kıyıya o vurur.”

Saygılar.

ilkinde kadın siz kendiniz yada bir yakınınız için babasının evlenmesini düşündünüz sanmış olabilir. sizlik durum değil, gereksiz alınmış. zaten hayatın gerçeği, erkekler genelde tek başlarına yürütemiyorlar.

ikincisinde, ses tonunuza bağlı. küçümsediniz gibi gelmiş olabilir cidden arkadaşınıza. ama gönlünü almak için uzun süre uğraşılcak birşey değil.

üçüncüsü kusura bakmayın ama biraz boşboğazlık olmuş :) öldü diye örnek verilir mi ? : )

bence laflarınızın arasına öldü gibi şeyler eklemezseniz bu örneklerde sizin kabahatiniz yok :)

evet burada okurken bize önemsiz geldi ama bazen çok sıradan kelimeler öyle bir ses tonu ve ima ile söyleniyor ki o an çekip vursa daha iyi diyor insan.
Kesinlikle oyle. Bakış, ses tonu, tonlamalar farklı anlamalara sebep olabiliyor. Birde insan zayıf noktasından daha çabuk alınıyor. Ev küçük bu cümlede birşey yok ama diğeri kendisinde kusur olarak görüyormuş ki alınmış.

ilkinde kadın siz kendiniz yada bir yakınınız için babasının evlenmesini düşündünüz sanmış olabilir. sizlik durum değil, gereksiz alınmış. zaten hayatın gerçeği, erkekler genelde tek başlarına yürütemiyorlar.

ikincisinde, ses tonunuza bağlı. küçümsediniz gibi gelmiş olabilir cidden arkadaşınıza. ama gönlünü almak için uzun süre uğraşılcak birşey değil.

üçüncüsü kusura bakmayın ama biraz boşboğazlık olmuş :) öldü diye örnek verilir mi ? : )

bence laflarınızın arasına öldü gibi şeyler eklemezseniz bu örneklerde sizin kabahatiniz yok :)

Haklisin son yaptığımdan ben de çok pişman oldum sonra . O zamandan sonra bir daha asla öyle bir söylemde bulunmadım kimseye . Insan bilerek birini incitiyorsa iste ondan korkmali bence.

Ayh yarilmadan yazayım

Yok zorlaniyorum 😂
Uzun zamandır böyle gulmemistim sanırsam
Cok iyi anlıyorum sizi kotu niyetli değilsiniz asla o yüzden başkası yapsa da alinmazsiniz ben de çok empati yapabilirim
Sizi tanıyan bilen alinmamali
Ev konusunda bence hiç hiç sucunuz yok
Ama insanlar biraz gaddar sanki ya böyle kırk takla atmak gerekiyor konusurken, hiç sevmem.
Ama şu öldü kelimesi tuhaf haliyle 🤣
Bilen yine alınmaz darılmaz aradaki samimiyete bağlı
Ama burnundan kıl aldırmayan tipler ne derseniz alınır darilir
Azıcık bir törpüleme ile tercihi karşı tarafa bırakın.

Padisahlardan biri kendi kaderine baktirmak icin muneccimler getirtmis bakmislar etmisler padisahim felaketler goruyoruz maalesef 7 cocugunuzun da olumunu goreceksiniz demisler. Tabi padisah sinirlenmis hapishaneye attirmis hepsini. Sonra akilli bir muneccim de talip olmus padisahin gelecegine bakmaya. Ölcmus bakmis etmis sonuc ayni ama bu muneccim padisaha padisahim size bir kismet kusu konmus basiniza. Oyle nasiplisiniz ki uzun uzun yillar yasayacaksiniz omrunuz evlatlarinizdan bile uzun olacak. Tabi padisah bunu begenir ve muneccimi odullendirir. Bence olumlu dil kullanin. Mesela arkadasinizin evi kucuk ama bunu ona cok iyi olur daha buyuk daha ferah olur diyerek ifade edin. Nazar konusundaki cumlenize bisey diyemedim ölum sebebi gormek tam dogru olmayabilir.

Kesinlikle oyle. Bakış, ses tonu, tonlamalar farklı anlamalara sebep olabiliyor. Birde insan zayıf noktasından daha çabuk alınıyor. Ev küçük bu cümlede birşey yok ama diğeri kendisinde kusur olarak görüyormuş ki alınmış.

kusur olarak görmek değil de belki başka öyle söyleyenler de olduysa gına gelmiş olabilir :)

Haklisin son yaptığımdan ben de çok pişman oldum sonra . O zamandan sonra bir daha asla öyle bir söylemde bulunmadım kimseye . Insan bilerek birini incitiyorsa iste ondan korkmali bence.

bilerek yapılması ayrı birşey tabi ki. ama bazı anlarda pek düşünmeden konuşan insanlar yanındakileri yorabiliyor.
belki o ilk örnekte annesinin vefatından kısa zaman sonra söylediniz evlilik mevzuunu, o yüzden daha duygusal yaklaşmış olabilir gibi..

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla iyi niyetli birisiniz sadece bazen düşünmeden konuşuyorsunuz.
Yeni öğretmen olduğum yıllardı, sene başı ve nöbetçi öğretmenim o gün okulda,
akşam üzeri çocukları ailelere teslim ediyoruz kapıda sakallı biraz yaşı geçkince bir bey, sabah yan sınıftan Zeynep adlı öğrenciyi bırakırken görmüştüm.
İçeriye seslendim, Gülnur öğretmenim Zeynep gidiyor, dedesi gelmiş.
Adam ; 'Hocam ben babasıyım' demez mi?
Yerin dibine girdim.
Bir daha kim, kimin nesi oluyor?
Emin olmadan yorum yapmadım.

Yeni evliyim, eşimin amcasında bayram ziyaretindeyiz, eşimin halasının kızı zihinsel olarak rahatsız, sohbet esnasında yengeye onunla ilgili bir soru sordum.
Sormaz olaydım yenge konuya eskilerden bir girdi, amcanın hala ve kızı için kendine neler ettiğinden çıktı.
Amca celallendi, eşim huzursuz oldu.
Bir daha kimsenin ailevi meselelerine karışmadım.

Bunlar hep hayat tecrübesi.
Bugün asistanımla konuşurken
'Hocam ben bankadayım işim biraz uzayacak' dedi.
Hiç sormadım niye gitti? Ne işi var?
İsterse söyler.

Kısacası yorum yapmadan önce içinizden
5'e kadar sayın.
Her konuya yorum yapmayın.

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla iyi niyetli birisiniz sadece bazen düşünmeden konuşuyorsunuz.
Yeni öğretmen olduğum yıllardı, sene başı ve nöbetçi öğretmenim o gün okulda,
akşam üzeri çocukları ailelere teslim ediyoruz kapıda sakallı biraz yaşı geçkince bir bey, sabah yan sınıftan Zeynep adlı öğrenciyi bırakırken görmüştüm.
İçeriye seslendim, Gülnur öğretmenim Zeynep gidiyor, dedesi gelmiş.
Adam ; 'Hocam ben babasıyım' demez mi?
Yerin dibine girdim.
Bir daha kim, kimin nesi oluyor?
Emin olmadan yorum yapmadım.

Yeni evliyim, eşimin amcasında bayram ziyaretindeyiz, eşimin halasının kızı zihinsel olarak rahatsız, sohbet esnasında yengeye onunla ilgili bir soru sordum.
Sormaz olaydım yenge konuya eskilerden bir girdi, amcanın hala ve kızı için kendine neler ettiğinden çıktı.
Amca celallendi, eşim huzursuz oldu.
Bir daha kimsenin ailevi meselelerine karışmadım.

Bunlar hep hayat tecrübesi.
Bugün asistanımla konuşurken
'Hocam ben bankadayım işim biraz uzayacak' dedi.
Hiç sormadım niye gitti? Ne işi var?
İsterse söyler.

Kısacası yorum yapmadan önce içinizden
5'e kadar sayın.
Her konuya yorum yapmayın.

Bende sizin gibi düşünüyorum hepsi benim için bir tecrübe oldu aynı şekilde konuşur muyum tabiki de hayır.
Siz de çok güzel anlatmissiniz ve beni çok iyi anlamissiniz teşekkür ederim.
Ben de bundan sonra iyilikte olsa kimsenin hiç bir şeyine karışmamayi adet edinicem.

Ya aslında ben de böyleyim. Aslında kötü niyetle birşeyi söylemiyoruz, art niyetimiz yok. Ama karşımızdaki insan alıngan mı oluyor, yanlış mı anlıyor nedir alınıyor. Bir zaman Umutsuz Ev Kadınları diye bir dizi vardı, çok beğenerek izlerdim. Yasemin karakterini kendime benzetmişimdir :)

Yorum yapmayın mesela. Ben kimsenin hayatına yorum yapmak istemem. Tabi bu benim.normalde de işime karisilmasindan hoslanmamamdan da kaynaklanıyor olabilir. Yani o oyle bu böyle diye karismak bana gereksiz geliyor boşuna nefesimi tüketmiş gibi hissediyorum üstüme vazife olmayan bir şeye yorum yapiyorum diye düşünüyorum. Yeni ev mi aldi eski evini boşverin yenisinde güle güle oturun diyip geçin mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X