- 17 Şubat 2019
- 377
- 1.040
- 43
- Konu Sahibi Mandalinakolik
Laflarınızda birşey yok. Belkide söyleme tarzınız karşı tarafa itici gidiyordur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olabilir bundan sonra daha dikkat edicem çok teşekkür ederim.Laflarınızda birşey yok. Belkide söyleme tarzınız karşı tarafa itici gidiyordur.
Ben neden böyle bir konu açtım düşünür müsünüz ya da okur musunuz ne amaçla ?
Bir de sizin amaciniza bakalım. Her şey ortada bence daha fazla konuşmaya gerek yok.
Insanin kendini bilmesi de güzel.Bende sizi Mevlâna’nın bir sözüyle başbaşa bırakıyorum:
“Kalp denizdir, dil de kıyı. Denizde ne varsa, kıyıya o vurur.”
Saygılar.
Laflarınızda birşey yok. Belkide söyleme tarzınız karşı tarafa itici gidiyordur.
Kesinlikle oyle. Bakış, ses tonu, tonlamalar farklı anlamalara sebep olabiliyor. Birde insan zayıf noktasından daha çabuk alınıyor. Ev küçük bu cümlede birşey yok ama diğeri kendisinde kusur olarak görüyormuş ki alınmış.evet burada okurken bize önemsiz geldi ama bazen çok sıradan kelimeler öyle bir ses tonu ve ima ile söyleniyor ki o an çekip vursa daha iyi diyor insan.
ilkinde kadın siz kendiniz yada bir yakınınız için babasının evlenmesini düşündünüz sanmış olabilir. sizlik durum değil, gereksiz alınmış. zaten hayatın gerçeği, erkekler genelde tek başlarına yürütemiyorlar.
ikincisinde, ses tonunuza bağlı. küçümsediniz gibi gelmiş olabilir cidden arkadaşınıza. ama gönlünü almak için uzun süre uğraşılcak birşey değil.
üçüncüsü kusura bakmayın ama biraz boşboğazlık olmuş :) öldü diye örnek verilir mi ? : )
bence laflarınızın arasına öldü gibi şeyler eklemezseniz bu örneklerde sizin kabahatiniz yok :)
Kesinlikle oyle. Bakış, ses tonu, tonlamalar farklı anlamalara sebep olabiliyor. Birde insan zayıf noktasından daha çabuk alınıyor. Ev küçük bu cümlede birşey yok ama diğeri kendisinde kusur olarak görüyormuş ki alınmış.
Kas yapayım derken göz çıkarmak bu olsa gerekbenim bir tanıdık da böyleydi öldü sonra dedim
Haklisin son yaptığımdan ben de çok pişman oldum sonra . O zamandan sonra bir daha asla öyle bir söylemde bulunmadım kimseye . Insan bilerek birini incitiyorsa iste ondan korkmali bence.
Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla iyi niyetli birisiniz sadece bazen düşünmeden konuşuyorsunuz.
Yeni öğretmen olduğum yıllardı, sene başı ve nöbetçi öğretmenim o gün okulda,
akşam üzeri çocukları ailelere teslim ediyoruz kapıda sakallı biraz yaşı geçkince bir bey, sabah yan sınıftan Zeynep adlı öğrenciyi bırakırken görmüştüm.
İçeriye seslendim, Gülnur öğretmenim Zeynep gidiyor, dedesi gelmiş.
Adam ; 'Hocam ben babasıyım' demez mi?
Yerin dibine girdim.
Bir daha kim, kimin nesi oluyor?
Emin olmadan yorum yapmadım.
Yeni evliyim, eşimin amcasında bayram ziyaretindeyiz, eşimin halasının kızı zihinsel olarak rahatsız, sohbet esnasında yengeye onunla ilgili bir soru sordum.
Sormaz olaydım yenge konuya eskilerden bir girdi, amcanın hala ve kızı için kendine neler ettiğinden çıktı.
Amca celallendi, eşim huzursuz oldu.
Bir daha kimsenin ailevi meselelerine karışmadım.
Bunlar hep hayat tecrübesi.
Bugün asistanımla konuşurken
'Hocam ben bankadayım işim biraz uzayacak' dedi.
Hiç sormadım niye gitti? Ne işi var?
İsterse söyler.
Kısacası yorum yapmadan önce içinizden
5'e kadar sayın.
Her konuya yorum yapmayın.