• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah su kaynanalar

valla ben esinle ne alakasi vardi ona niye kizdin diyenleri anlamiyorum. annesinin ilk muhatabi oglu sonucta, oglunun evliligiyle ilgili bir seyi millete anlatirken ilk once oglum ne der, kizar mi diye dusunmeli bence gelinini umursamiyorsa bile. yani kadin demek ki oglunun kizmayacagini biliyor rahat rahat anlatiyor.

ben olsam ben de hem kayinvalideye hem es kisisine cikisirdim hatta es kisisinin beynini kemirirdim yani senin annen yuzunden diye. en azindan gidip uyarsin ki ikincisi olmasin bunun. yok hala annesini hakli goruyorsa da kavgayi hak etmistir.

valla ben esinle ne alakasi vardi ona niye kizdin diyenleri anlamiyorum. annesinin ilk muhatabi oglu sonucta, oglunun evliligiyle ilgili bir seyi millete anlatirken ilk once oglum ne der, kizar mi diye dusunmeli bence gelinini umursamiyorsa bile. yani kadin demek ki oglunun kizmayacagini biliyor rahat rahat anlatiyor.

ben olsam ben de hem kayinvalideye hem es kisisine cikisirdim hatta es kisisinin beynini kemirirdim yani senin annen yuzunden diye. en azindan gidip uyarsin ki ikincisi olmasin bunun. yok hala annesini hakli goruyorsa da kavgayi hak etmistir.
Kavganin cikma sebebi zaten
1-annene soyle de baska birilerine daha soylemesin demem.
2-kabul etmeyince, tamam ben arayip soyleyeyim demem

Ne gerek varmis. Olabilirmis boyle seyler. Ben abartiyormusum

Esin bosbogaz biriyse esinden de saklayacaksin bilinmesini istemedigin herseyi. Anormal bi durum olmadigi surece soylememende bi sakinca olmaz zaten.
Hic sevmem biseyi hemen herkese yetistiren insanlari ne bunaltici.

Atiyorum kucuk bi ameliyat olacaksam esimle degil de baska bi yakinimla giderim (bosbogaz olmayan) toparlanir donerim kimseyle de yuz goz olmam.
Esinin haberi olursa da 7 ceddin haberi olsun istemedim dersin, ayılır.

Kavganin cikma sebebi zaten
1-annene soyle de baska birilerine daha soylemesin demem.
2-kabul etmeyince, tamam ben arayip soyleyeyim demem

Ne gerek varmis. Olabilirmis boyle seyler. Ben abartiyormusum
haydaaa tamam hadi o annesine ses cikarmak istemiyorsa sizin soylemenize niye karisiyor?

bence bu konu cok vaovv bir konu degil yani her evli cift cocuk dusunebilir veya dusunmez bu oyle laf arasinda gecebilir okey ama bu kadinda daha ozel konulari da insanlara anlatma potansiyeli var bence. esinizin bundan rahatsiz olmamasi cok garip. sanki onun ozel hayatj degil.

Sizin bu konudaki hassasiyetinizi anlıyorum.
Ancak kv´nin kötü niyetle konuştuğunu sanmıyorum. Bazı insanlar öylesine konuşur, çokta mahrem görmez.
Sormuslarsa sizinkinler ikinciyi düşünüyor mu diye, o da yok söyle böyle diye anlatmistir muhtemelen.
Esiniz bu duruma telefonu kiracak sekilde nasıl sinirleniyor? Ben orada takildim.

Zaten bu adamların anneleriyle ilgili bi şey söylendiğinde "ne var bunda" demeyeni var mı ki😂 bir şey var ki söylüyoruz yani

Venimle alakasi yok. Annesine bu olayi anlatan kendisi. Daha sonra anlatmaya devam edecegim diyen de kendisi. Benim elalemden boyle bi sey duymam mi gerekiyor. Gayet normal mi bu. Rahim ameliyati olacagim. Ama sagir sultan duyuyor
İnatlaşma boşver duyarsa duysun kimin kapısının arkasında dert tasa yokki üzme kendini iyi git yetiştir de geç yoksa inatlaşırsan damarına basar durur.
Yok demeyecek kadar var şükür evladın bi daha olur ama bu sene ama gelecek

Ben soylesem daha kotu olacak. Ayri sehirlerde yasiyoruz. Telefonla arayip soylemem gerekecek. Gelinin dedigi batar ama oglu soylerse problem olmaz
Gelinin dediği KV battığı kadar gelinin KV desini oğluna şikayet etmeside batar...ne dersiniz varsa yüzüne söyleyin KV denizin ortada abartiginiz kadar kötü bir durumda yok anne bunu söylemişsin ben sevmiyorum böyle konuları konuşulmasını deseydiniz eşinizle bu kadar kötü olmazdiniz..

Gelinin dediği KV battığı kadar gelinin KV desini oğluna şikayet etmeside batar...ne dersiniz varsa yüzüne söyleyin KV denizin ortada abartiginiz kadar kötü bir durumda yok anne bunu söylemişsin ben sevmiyorum böyle konuları konuşulmasını deseydiniz eşinizle bu kadar kötü olmazdiniz..
Ayni yerde yasamiuoruz. Farkli sehirlerdeyiz. Benim arayip soylemem de uygun olmaz aslinda. Ki bunu goze alip aramak istedigim icin kavga cikti zaten

Ayni yerde yasamiuoruz. Farkli sehirlerdeyiz. Benim arayip soylemem de uygun olmaz aslinda. Ki bunu goze alip aramak istedigim icin kavga cikti zaten
İşte bu konuyu eşinize araya sokmadan hiç haberi olmadan soyleseydiniz kötü anlaşılacak bir durum yok bence teldede konuşulacak bir mevzu..tatlı dille uyarsaydiniz keşke...butun erkekler öyledir annen bugün şunu yaptı desen ne var onda der..sizin annenizi size şikayet etse sizde ne var onda dersiniz objektif olamıyor insan Ailesi konusunda malesef.

İşte bu konuyu eşinize araya sokmadan hiç haberi olmadan soyleseydiniz kötü anlaşılacak bir durum yok bence teldede konuşulacak bir mevzu..tatlı dille uyarsaydiniz keşke...butun erkekler öyledir annen bugün şunu yaptı desen ne var onda der..sizin annenizi size şikayet etse sizde ne var onda dersiniz objektif olamıyor insan Ailesi konusunda malesef.
Kaynanamla yok yakin bir iliskimiz yok malesef. Ben arayip guzellikle de soylesem. Almila bugun beni aradi boyle boyle dedi diye arayip esime aglar kesin. Duyulmamasini istedigi bir seyi annem baskalarina anlatsa ve bu kulagimiza gelse ben annemle kendim konusurum zaten. Esimi muhatap etmem, kotu olsunlar istemem. Esimin uzulmesini de istemem

Soz konusu annesi olunca hep hakli goruyor. Hazmedemiyor. Annen neden boyle yapmis. Aradiginda bi ara soyle dememe sinirlendi

O niye söylüyor ki? Huyunu biliyorsunuz. O cizgiyi cizemiyorsa siz cizeceksiniz. "Benim özel hayatimla ilgili birseyleri arkadaslarinla paylasma..sana önemsiz gelebilir, ama ben aile mahremiyetine önem veriyorum" deyin.

Kv ile konuşun. Tartışarak değil uyararak konuşun. Anne herhalde yanlış anladın biz öyle hemen çocuk düşünmüyoruz. Falanca hanımdan kendi özelimi duyunca da rahatsız oldum biraz. Yanlış anlama ama lütfen özel kararlarımızı başkasına söyleme. Malum bu benim özel bir durumum ve bu tür konuları başkalarıyla paylaşmıyorum. Lütfen sen de söyleme deyin. Biraz da soğuk konuşun bozulduğunuzu anlasın. Oğluna söylerse söylesin zaten oğluyla bu konu yüzünden tartışmışsınız. Sen söylemeliydin, sen söylemeyince ben mecbur kaldım söylemeye. Özelimin yabancı insanların dilinde dolaşmasını istememek en doğal hakkım deyin. Erkekler anlamıyor bu konulardaki hassasiyeti. Hele ki içinde anneleri olunca! O yüzden uzatıp kavga edeceğinize söyleyin kv ye. Tekrar yapamasın. Hem siz de onunla özelinizi paylaşmayın. Oğlundan duyduğunu da siz uyardığınız için söyleyemez artık.

kendi adıma konuşursam ben böyle şeyleri çok önemsemiyorum. yani ben bir ameliyat olacaksam ya da şu an kendimden örnek verirsem bir süre çocuk için tedavi gördüm bir başkasının bilip, bilmemesi beni rahatsız etmez. sonuçta bu bir rahatsızlık. el gelip bana böyle böyle dese de önemsemem, annem de dese önemsemem.bazı şeyler konuşmak için konuşulur tamamen, yoksa kimsenin benim çocuk yapıp yapmayacağımı gerçekten umursayacağını düşünmüyorum. benim eşimde annen böyle demiş dese aman ne var derim. ama herkesin yapısı bir değil, siz saklı tutmak istiyorsunuzdur bu sizin özelinizi yaymak olur. o zaman kayınvalidenizi normal hal hatır sormak için arayın, o esnada da şu şu kişiyle konuştum böyle dedi yanlış anlamış herhalde deyip nabzını ölçün.. duruma göre konuşursunuz anlaşırsınız

Merhaba arkadaslar.yaklasik 9 yillik evliyiz. 6 yasinda kizim var. Ilk hamilelegimde bir suru problem yasadim rahmimdeki perde yuzunden. Rahimdeki perde surekli bir engel olarak karsima ciktigindan ameliyat olmaya karar verdim. Daha cocuk dusuncemiz yok ama sadece engeli kaldiralim istedik. Kaynanama soyleme gafletinde bulunduk. Simdi dusunmuyoruz diye de soyledik. Aradan 2 gun gecmeden bi tanidigimizdan "eee siz de cocuk dusunuyormussunuz." Lafini duyduk . Bu kisi elalem yani, uzaktan kayinvalidemin arkadasi. Cok bozuldum. Asiri canim sikildi. Ben kendi ailemle bile boyle konulari rahat konusabilen bir insan degilim, baska birinden duymak canimi sikti. Bunu esime soyledigimde " ne var canim bunda" tepkisini aldim. Ve 9 yillik evliligimde boyle buyuk bir kavga etmemistik. Telefonunu parcaladi duvarda sinirinden. 2 gundur birbirimizin yuzune bakmiyoruz. Cok bunaldim. Kendisine soylenen ozel bir olayi yalan yanlis elaleme anlatmasaydi keske
Canim ben hamileligin ilk haftalarinda lekelebme kanama, mide bulantisi falan ne olduysa yaşadim. Kv bana yardim etmehe geldi sagolsun. O zaman farkettim ki ben anne bilip kanamami falan soylediğimde kimle telefonla konuşuyorsa gelinin kanamasi var durumu şoyle boyle demeye başladi. Hatta kp.le telefonda konuşup soyledi kanamayi. Annem babama bile soylemez bu gibi durumlari. Sadece dua et sorun olmasin der babama. Neyse kp yaninda da erkek kardeşi varmiş kp.in. düşün şimdi o yaşli amcayla oyurup benim kanamami konuşdular. Somra onun eşi aradi, gelinleri aradi iyimisin diye. Yani tüm nesilde benim kanamam konuşuldj. Ayip birşey var demiyorum sadece ben anne bilip soyluyorsam demekki bizim aile içinde kalsin diye soyluyorum. Ondan sonra kv gidene kadar hiçbir şeyi demedim. Tabi eşime de rahatsiz olduğumu soyledim. Hangi gekinin ozle hayatinnan haberimiz var dedim? Herkesjn evinde olan evinde kaliyor neden daha 6-7 haftalik olan bebeklerim her evde konuşulsun? Hatta bir buyukden ' bizim zamanimizda biri karinda, biri kucakda işde gorurduk falan' şeyler duydum. Kocam da vardi. Dedim gordun mu nasil iki gun içinde beni beceriksiz geline çikardilar adimi? Sonra zor da olsa iyi gibi davrandim. Kv iyi olduğumu oldu gitti. O gunden sonra sadece iyiyim diyorum. Çunki ben ozelimi ailemden başkasi bilsin jstemiyorum. Benim daha doğmamiş bebeklerim kimsenin sohbet konusu olmamali.

Merhaba arkadaslar.yaklasik 9 yillik evliyiz. 6 yasinda kizim var. Ilk hamilelegimde bir suru problem yasadim rahmimdeki perde yuzunden. Rahimdeki perde surekli bir engel olarak karsima ciktigindan ameliyat olmaya karar verdim. Daha cocuk dusuncemiz yok ama sadece engeli kaldiralim istedik. Kaynanama soyleme gafletinde bulunduk. Simdi dusunmuyoruz diye de soyledik. Aradan 2 gun gecmeden bi tanidigimizdan "eee siz de cocuk dusunuyormussunuz." Lafini duyduk . Bu kisi elalem yani, uzaktan kayinvalidemin arkadasi. Cok bozuldum. Asiri canim sikildi. Ben kendi ailemle bile boyle konulari rahat konusabilen bir insan degilim, baska birinden duymak canimi sikti. Bunu esime soyledigimde " ne var canim bunda" tepkisini aldim. Ve 9 yillik evliligimde boyle buyuk bir kavga etmemistik. Telefonunu parcaladi duvarda sinirinden. 2 gundur birbirimizin yuzune bakmiyoruz. Cok bunaldim. Kendisine soylenen ozel bir olayi yalan yanlis elaleme anlatmasaydi keske
İnsan başka biriyle neden gelininin rahim ameliyatını konusur ki

Hayat bunları takmak için çok kısa değil mi ? Hoşuma gitmez elbette ama kıyamet koparacak kadar kavgada cikarmazdim
kavgayi konu sahibi cikarmamis ki. o hakli. esi annesinin hatasini gormeyip kavga cikarmis, ne yapsin adam bagirip cagirmasin diye hakliyken susup otursun mu?

Back
X