ah tutar mı diyenler okusun.... sır kapısı gibi.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ally
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ally

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2007
2.467
391
688
İzmir
Arkadaşlar dün yaşadığım bir olay beni çok etkiledi burada sizlerle paylaşmak istedim. Hani bazen burada başlıklar açılıyor ya ah tutar mı adalet yerini bulur mu diye işte mazlumun ahının çıktığı örnek bir olay.... Benim mah.den bir kız arkadaşım vardı çokda severdim yediğimiz içtiğimiz birdir... Ama arkadaşım çok hırslıydı ve kendini övmeyi severdi oldum olası.... Birde subayla evlenme takıntısı vardı kendisinin istediği oldu ve astsubay sevgilisiyle evlendi ama çocuğu tongaya düşürdü birazda... Neyse evlendikten sonra birde ikiz çocukları oldu kız o kadar değişti ki konuşmasından yürüyüşüne kadar bizi beğenmez oldu hatta öz kardeşini bile üstelik hava atmak için attığı yalanlarda cabası... Eşi doğuda görev yapıyordu ve doğuyu hep aşağılardı kendiside doğulu olduğu halde..Birde İzmirde büyüdüğü için kendini İzmirliyim diye tanıtırdı herkese neyse bu arkadaşın kardeşi kalmaya ablasına gidiyo kız diyo ki abla buraya geldim geleli çaya doymuyorum ablasıda diyoki doymazsın tabi çay bedava su bedava :1shok: neyse bu orda iyice zıvanadan çıkıyo eşinin arkadaşı namaz kılıyo diye herkese şaşırarak anlatıyo ve dalga geçiyo( bu arkadaş evlenmeden önce cuma günleri Yasin okurdu) hatta kardeşi namaz kılarken kalk kız diye vuruyo :1shok: ve daha neler neler... neyse sonra bu kardeşini sepetliyo kayınvalidem gelcek diye kızın tam gideceği gün eniştesi erken geliyo ve diyoki beni işten attılar :1shok: üstelik sebebide belli değil kız o kadar gururluki kardeşinin yanında bile ağlamıyo gözleri dolduğu halde ve bunu duyduğundada ilk cümlesi şu olmuş "Allahım nasıl olur ne namaz bilirim ne kuran bilirim kıyafetinde en açığını giyinirim " hala daha dersini almamış ve şimdi o bedava çayımı içiyosun dediği kardeşine muhtaç iki çocukla baba evine döndü... Çok şaşkınım çokk ne oldum değil ne olcam demeli gerçektende...

hiç kimseye hor bakma
sen nefsine yan çıkma
incitme gönül yıkma
mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler...

ne güzel demiş yüce zaat ibrahim hakkı...

evet gerçektende... tüylerim ürperdi birde böyle şeyler yakınında olunca daha çok etkileniyo insan... bende bi silkindim şöyle benneyaptımki

vay be.....
bi lafı söylemeden iki kere düşünmeli....

ne oldum değil,ne olacağım demeli bence de..
insanları küçük görenler,birgün
o seviyeye geleceklerini unutmamalılar diye düşünüyorum...
ve kesinlikle ah almamak lazım...
sonra çıkıyor aheste aheste...
sevgiler...

Üzüldüm Açıkcası....Oh iyi olmuşda dememek Gerek..
İnsanoğlunun iyi olmayan olgularından Kurtulması için
Bu tip olaylara maruz Kalması Gerekiyor.(Benim Görüşüm)..

haklısın ablacım :1hug:

Allah ın adaletinden hiçbir zaman şüphe etmedim..

2.Allah, kendinden başka ilah olmayan (ilah)dır. O, sürekli diridir ve yaratıklarını sürekli koruyup gözetendir

ALİ İMRAN SURESİ..

Üzüldüm Açıkcası....Oh iyi olmuşda dememek Gerek..
İnsanoğlunun iyi olmayan olgularından Kurtulması için
Bu tip olaylara maruz Kalması Gerekiyor.(Benim Görüşüm)..

bende üzüldüm açıkçası hatta gece zor uyudum... ama onlar annelerini küçük yaşta kaybettiler çok zorluk yaşadılar evlendikten sonra kardeşini dışlamak yerine sahip çıkıp kollaması gerekirdi... en çokda çocuklarına üzülüyorum Allah yardımcıları olsun :Saruboceq: bu olaydanda ders almadı diyolar ama hatasını anladı mı bilmiyorum

Allah kimi kulunu varlıkla kimi kulunu yoklukla sınarmış...
umarım o kaybetmiş gibi göründüğü bu sınavdan dersini alıp kazançla çıkar...

kibir,görmemişlik,hazımsızlık,acımasızlık, bu kızda herşey varmış zaten.....
Allah çok büyük. böyle kişilere veriyor işte o cezayı........
Fazla böbürlenme padişahım ,senden büyük Allah var ,misali .......ama bu tip insanlar pek akıllanmazlar....toparladıkları an yine asıllarına dönerler....
umarım ,bu kişide, onlardan değildir.....

derler ki büyük lokma ye büyük konuşma.....
kendini büyük görenlerin...malesef sonları ...cok küçük oluyor....
umarım onun için ders olmuştur...

kendine güvenme patişahım...senden ...büyük allah var....

İnsan ektiğini biçermiş.Bunun gibi olaylar o kadar fazla ki.Her adımımızı atarken;her lafı söylerken 2 kere düşünmek lazım.O öyle bir ders almışki ömrünce unutmaz herhalde.Tabii anlayabildiyse.Yukarda arkadaşlar çok güzel yazmış.İlahi adalet diye birşey var bu dünyada.Yüce rabbim kimsenin yaptığını kimsenin yanına koymuyor.

herkes düşüncesini, kalbini, kendini alır bu hayattan...
kendi seçimleri, şaşırmamak gerek...
yolu açık olsun..

sonradan görme dininden dönme işte.......

Rabbim ısLah eder inşaLLah artık.
Ben de üzüLdüm açıkçası,insanLarın gözgöre akıL ve mantıkLarını yitirip kibirLi ve acımasız davranmaLarı ne acı ..
Rabbim doğru yoL nasip etsin hepimize,çıkarmasın o yoLdan da inşaLLah . :Saruboceq:

bende birkaç olay gördüm eğer mazlumun ahını alırsan tutuyor boşuna dememişler kimsenin ahı kimsede kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…