- 18 Şubat 2018
- 13.585
- En iyi cevaplar
- 2
- 62.735
- 598
- 45
- Konu Sahibi ruzgargulu_
-
- #3.321
Ayy gerçekten öyle biliyor musun, 2012 yılında Viyana’da kalmıştım bir süre ve bir ay full parti sureklı dans eğlence özgürlük o kadar iyi gelmisti ki İstanbul’a dönünce ne bıcım bir hayatım olduğu gerçeğiyle yüzleşip bunalıma girmiştimredvelvetcake geçen gün bir barda prosecco spritz (kokteyl) içtim, arkadaşlar böyle bir şey yok ya üüüüfff nasıl serotonin ve dopamin salgılattıyla motivasyonum tavan, suratım sürekli gülüyor, sokakta dans ede ede yürüyorum falan, hiç böyle milletin bakmasını umursamıyorum (normalde konuşmaya bile çekinen tiplerdenim ben), acayip iyiydi ya, şu saçma sapan dünyada insanın kafasına böyle molalar verdirmesi gerekiyor
evet aslında onun nörolojik tarafı var, rüya görmemek diye bir şey yok da hatırlamıyor. NREM sleep dediğimiz uyku aşaması var beyinin. Uyku 4aşamadan oluşuyor beyinde. 3. aşama en derin uyku, bütün fonksiyonlar yavaşlıyor, nefes derinleşip yavaşlıyor, beyin dalgaları en aza iniyior, vücut aslında kendi şalterini indiriyor gibi rüyayı orada o 3. aşamada görüyoruz. 4.aşama olan son kısımda vücut artık uyanık gibi nabız ve soluk kısa ve hızlı aynı ayaktaki halimiz gibi, vücut çalışıyor, metabolizma çalışıyor falan. bu 4 aşama 90 dakika sürüyor yaklaşık olarak ve her 90 dkda bir bu aşamaları yaşıyoruz. Kısa süre uyuyan kişiler 3. aşama olan kısmı çok az yaşayıp hemen 4. e geçtiği için rüya kısmı minimum düzeyde ve belli belirsiz kalıyor.Ya bende çok karmaşık görürüm,ve çoğunu hatırlarım ama bazı insanlar ben hiç ruya görmüyorum diyorlar ona şaşırıyorum ben de.
seni ne kadar iyi anlıyorum, ben de yurtdışı tatillerimi tek başıma yapardım, dönünce de biz ne yaşıyoruz burada derdim. Azıcık içip kafa rahatlatmak lüks ve abartı gibi görülüyor Türkiyede, üstelik bunu yapacak bütçeyi de zor buluyoruz. Benim de aile ile sıkıntım çoktu o dönem. Tek başıma eve çıkmıştım ben de dayanamayıp, sonra ailem daha da linçledi beniAyy gerçekten öyle biliyor musun, 2012 yılında Viyana’da kalmıştım bir süre ve bir ay full parti sureklı dans eğlence özgürlük o kadar iyi gelmisti ki İstanbul’a dönünce ne bıcım bir hayatım olduğu gerçeğiyle yüzleşip bunalıma girmiştimgenc ve özgür oldugumu hissetmek inanılmaz guzel gelmisti sonra eve döndüm ve yaz tatilimin kalanını bilgisayar basında zaman öldürerek ve evde duvara bakarak ve yapabıldıgım en maksimum sosyal aktivite eve yakın avm ye gidip dolaşmak, starbucksta oturmak olan harika hayatıma devam etmiştim. O zaman ilk defa kadınlar kulübüne üye olmustum içimi dökmek ıcın, ne kadar kısıtlı bir hayat yaşadığımızı aslında toplumda bize biçilen bir rol oldugunu bizim de sadece bu rolleri dolduran piyonlar olduğumuzu ailemizin neşemizi sömürdügünü yazmıs ve linclenmistim.. 19 yaşındaydım ve cok üzülüyordum 29 yaşındayım su an ve düşüncelerim hic degısmedi, ailem aynı şekilde neşemi sömürmeye devam ediyor, toplum aynı görünmez baskıyı gençler en cok da genc kızlar üzerinde uygulamaya devam ediyor..
Ya bazen böyle kötü rüyalar görüyorum,rüyada olduğumu da biliyorum o anda,uyanmaya çalışıyorum ama uyanamıyorum.Rüyamda çıldırıyorum yani.evet aslında onun nörolojik tarafı var, rüya görmemek diye bir şey yok da hatırlamıyor. NREM sleep dediğimiz uyku aşaması var beyinin. Uyku 4aşamadan oluşuyor beyinde. 3. aşama en derin uyku, bütün fonksiyonlar yavaşlıyor, nefes derinleşip yavaşlıyor, beyin dalgaları en aza iniyior, vücut aslında kendi şalterini indiriyor gibi rüyayı orada o 3. aşamada görüyoruz. 4.aşama olan son kısımda vücut artık uyanık gibi nabız ve soluk kısa ve hızlı aynı ayaktaki halimiz gibi, vücut çalışıyor, metabolizma çalışıyor falan. bu 4 aşama 90 dakika sürüyor yaklaşık olarak ve her 90 dkda bir bu aşamaları yaşıyoruz. Kısa süre uyuyan kişiler 3. aşama olan kısmı çok az yaşayıp hemen 4. e geçtiği için rüya kısmı minimum düzeyde ve belli belirsiz kalıyor.
Rüyadayken rüya olduğunu fark etme kısmı, farklı bilinç düzeyidir. Herkeste o düzey yoktur, bunu bilmeni isterim :) şaka değilYa bazen böyle kötü rüyalar görüyorum,rüyada olduğumu da biliyorum o anda,uyanmaya çalışıyorum ama uyanamıyorum.Rüyamda çıldırıyorum yani.
Bunu biraz açsana kankaRüyadayken rüya olduğunu fark etme kısmı, farklı bilinç düzeyidir. Herkeste o düzey yoktur, bunu bilmeni isterim :) şaka değil
Lucid dreaming diyoruz buna, bu bir yetenek ve sahip olanlar eğer bu yeteneğini geliştirirlerse biliçlerinde bazı noktalarda kontrol sağlayabiliyorlar. Mesela önceki çalışmalarda, kötü rüyalar görenler, eğer bu yeteneğe sahipse, bunu geliştirerek kötü rüyalardan kurtulabiliyorlar. Rüyanı yönettin mi hiç? Bu arada bende de lucid dreaming var :)Bunu biraz açsana kanka
Evet yaa,bazen rüyalarımı yonetebiliyorum.Ne kadar ilginç bir hale geldi konu,rüyanı anlatmasaydin ben bunu asla bilemeyecektim.Lucid dreaming diyoruz buna, bu bir yetenek ve sahip olanlar eğer bu yeteneğini geliştirirlerse biliçlerinde bazı noktalarda kontrol sağlayabiliyorlar. Mesela önceki çalışmalarda, kötü rüyalar görenler, eğer bu yeteneğe sahipse, bunu geliştirerek kötü rüyalardan kurtulabiliyorlar. Rüyanı yönettin mi hiç? Bu arada bende de lucid dreaming var :)
Rüya sırasında normalde bilinç kapalı olur demiştim ya hani uykunun 3. aşamasında rüya görülür o aşama da yani beynin ve vücudun kendini kapattığı aşama. Bu lucid dreaming sahiplerinde uykunun 3.aşamasında bile yarı açık bilinç oluyor :)Evet yaa,bazen rüyalarımı yonetebiliyorum.Ne kadar ilginç bir hale geldi konu,rüyanı anlatmasaydin ben bunu asla bilemeyecektim.
Şimdi biz seçilmiş insanlar mı oluyoruz kanka,bak çok ilginç şeyler öğreniyorum şu andaRüya sırasında normalde bilinç kapalı olur demiştim ya hani uykunun 3. aşamasında rüya görülür o aşama da yani beynin ve vücudun kendini kapattığı aşama. Bu lucid dreaming sahiplerinde uykunun 3.aşamasında bile yarı açık bilinç oluyor :)
yok ya var bir sürü insan böyle, ama herkeste yok yani. Yüzdelik olarak da biz azız. Çoğunluk yapamıyor yani. Rüyamı çok kez yönettiğim oldu, çok keyifliydi. Ne olsa bu bir rüya ben burada şu konağa girip içeri bakacağım deyip, gördüğüm bir konağa girip içeri odalara bakmıştım. Bir kere de yürürken, şu gemiye binip o nereye gidiyorsa oraya gideyim ne olsa rüya kaybolsam da sorun yok deyip gittim, sonra sıkıldım çok karamsardı geminin içi, uyanmak istiyorum deyip uyanmıştım. Enteresan deneyimlerim var. Sen de rüyada olduğunu fark ettiğin rüyalarda kendini zorla geliştir biraz yeteneğiniŞimdi biz seçilmiş insanlar mı oluyoruz kanka,bak çok ilginç şeyler öğreniyorum şu anda.
Ohooo rüya içinde rüya bile görüyorumyok ya var bir sürü insan böyle, ama herkeste yok yani. Yüzdelik olarak da biz azız. Çoğunluk yapamıyor yani. Rüyamı çok kez yönettiğim oldu, çok keyifliydi. Ne olsa bu bir rüya ben burada şu konağa girip içeri bakacağım deyip, gördüğüm bir konağa girip içeri odalara bakmıştım. Bir kere de yürürken, şu gemiye binip o nereye gidiyorsa oraya gideyim ne olsa rüya kaybolsam da sorun yok deyip gittim, sonra sıkıldım çok karamsardı geminin içi, uyanmak istiyorum deyip uyanmıştım. Enteresan deneyimlerim var. Sen de rüyada olduğunu fark ettiğin rüyalarda kendini zorla geliştir biraz yeteneğini
Di mi ya film gibi, silahlı adamlar geliyor bana saldırıyor diyorum ya tamam da öyle kurşun falan yemeyeyim sonuçta bu bir rüya öyle korkunçlaşmasın diyorum cidden kurşun beni teğet geçiyorOhooo rüya içinde rüya bile görüyorum.O gezme tozmak işi hakikaten çok eğlenceli oluyor,anca rüyamda gidiyorum işte bazı yerlere
zamanlara inat en uygun her zaman bende derken? ne diyor lan buBu nasıl bir özgüven yarabbim
Aga bu nasıl bir reklamdir,alt tarafi üç kuruşluk bir fal bakacaksın.Sanki hayatimi değiştirecek awwzamanlara inat en uygun her zaman bende derken? ne diyor lan bu
Hakikaten yaAga bu nasıl bir reklamdir,alt tarafi üç kuruşluk bir fal bakacaksın.Sanki hayatimi değiştirecek aww
Ama altıncıhisleri olan tam bir afeti devran olmuşHakikaten yaiki tane deli saçması üfürecek diye kendini bir kahin ilan etmedikleri kalıyor.
aaa evet sarışın bombaydı, şimdi kızıl kraliçe olmuş :)) her şeyi en iyi o bilirAma altıncıhisleri olan tam bir afeti devran olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?