- 18 Şubat 2018
- 13.486
- En iyi cevaplar
- 2
- 62.231
- 598
- 45
- Konu Sahibi ruzgargulu_
-
- #4.761
Ayy ben de şeytanın gözü diye duymuştum☹.hepinize yolladım..gerçi eski türklerde sadece çivit mavi renk kullanırmış..bu nazar boncuğunun bu göze benzeyen hali için iyi değil derler...bu çivit dediğimiz çarpıcı mavi yeterliymiş...
ya yok...botoksu düzenli yaptırıyorum ben ama bu sefer yaş iyice geldi birde vitamin combo birşey yaptırdım ek olarak cilde...alerji yaptı şişti yüzüm ateş yaptı vs...indi şimdi büyük ölçüde...kendim ettim kendim buldumnazara mi geldin ne oldu yaa
hee yazmak istemedim..geçiş vs biraz derin..ben çok severdim eskiden kolyelerim vs vardı...biraz araştırdım korktum neme lazım diye..kullanmıyorum artık...Ayy ben de şeytanın gözü diye duymuştum☹.
Benim de vardı,attim ben dehee yazmak istemedim..geçiş vs biraz derin..ben çok severdim eskiden kolyelerim vs vardı...biraz araştırdım korktum neme lazım diye..kullanmıyorum artık...
hee yazmak istemedim..geçiş vs biraz derin..ben çok severdim eskiden kolyelerim vs vardı...biraz araştırdım korktum neme lazım diye..kullanmıyorum artık...
Nazar boncuguna ingilizce de devil eye diyorlar zaten, onun sebebi o mu yani? seytanin gozu derken kotu etki mi yani anaaa, ben severdim halbuki yaaBenim de vardı,attim ben de.
Çok tatlı duruyor cidden,ufacık bir nazar boncuğu kolyem vardı.Nazar boncuguna ingilizce de devil eye diyorlar zaten, onun sebebi o mu yani? seytanin gozu derken kotu etki mi yani anaaa, ben severdim halbuki yaa
Eskiden türklerde bu tür göz şeklindeki objeler büyü veya geçiş için kullanılırmış o yuzden iyi bakılmazmış..nazar için yazdığım gibi sadece çivit mavisi renk kullanılırmış...gerçi eski türklerde değil başka kültürlerde de bu göz temalı objeler masum değil..biraz karıştırsam hatırlarım...şimdi onlara bakalı bayağı olmuştu tam hatırlamıyorum...Nazar boncuguna ingilizce de devil eye diyorlar zaten, onun sebebi o mu yani? seytanin gozu derken kotu etki mi yani anaaa, ben severdim halbuki yaa
şamanlarda kullanılmıyor muydu ya yoksa onlarda da mı kotuEskiden türklerde bu tür göz şeklindeki objeler büyü veya geçiş için kullanılırmış o yuzden iyi bakılmazmış..nazar için yazdığım gibi sadece çivit mavisi renk kullanılırmış...gerçi eski türklerde değil başka kültürlerde de bu göz temalı objeler masum değil..biraz karıştırsam hatırlarım...şimdi onlara bakalı bayağı olmuştu tam hatırlamıyorum...
Bu cinli perili filmler var ya,onlardan birinde geçiyordu böyle bir konu.Hocaya gidiyorlar,evde ne kadar nazar boncuğu varsa kırıp atın diyor hoca.Eskiden türklerde bu tür göz şeklindeki objeler büyü veya geçiş için kullanılırmış o yuzden iyi bakılmazmış..nazar için yazdığım gibi sadece çivit mavisi renk kullanılırmış...gerçi eski türklerde değil başka kültürlerde de bu göz temalı objeler masum değil..biraz karıştırsam hatırlarım...şimdi onlara bakalı bayağı olmuştu tam hatırlamıyorum...
evet “nazar deveyi kazana, insanı mezara sokar” da şaman atasözü ,paganlarda kullanılıyormuş..şamanlarda kullanılmıyor muydu ya yoksa onlarda da mı kotu
yaw filmleri boşverBu cinli perili filmler var ya,onlardan birinde geçiyordu böyle bir konu.Hocaya gidiyorlar,evde ne kadar nazar boncuğu varsa kırıp atın diyor hoca.
Bizim kız, işin fantezisindeyaw filmleri boşver
Ya filmden de bağımsız duymuştum daha önce bunu.yaw filmleri boşver
Ayy ben de şeytanın gözü diye duymuştum☹.
hee yazmak istemedim..geçiş vs biraz derin..ben çok severdim eskiden kolyelerim vs vardı...biraz araştırdım korktum neme lazım diye..kullanmıyorum artık...
Bi tane korkı filmi izlemiştik annemgille. Babamds çok korkuyor korku filmlerinden baya etkileniyor. Bizim evde de hep vardı dekor amacıyla genelde aslında. Filmde de şeytan gözü deniyordu orada duydum ilk kez. Babam tüm evden attı korkusundan hahaahahahaNazar boncuguna ingilizce de devil eye diyorlar zaten, onun sebebi o mu yani? seytanin gozu derken kotu etki mi yani anaaa, ben severdim halbuki yaa
aslinda masallah emojisi atacaktim ama gulme daha agir bastiBi tane korkı filmi izlemiştik annemgille. Babamds çok korkuyor korku filmlerinden baya etkileniyor. Bizim evde de hep vardı dekor amacıyla genelde aslında. Filmde de şeytan gözü deniyordu orada duydum ilk kez. Babam tüm evden attı korkusundan hahaahahahabize diyor takı toka varsa atın hemen
Ahahahahah çok iyi yaBi tane korkı filmi izlemiştik annemgille. Babamds çok korkuyor korku filmlerinden baya etkileniyor. Bizim evde de hep vardı dekor amacıyla genelde aslında. Filmde de şeytan gözü deniyordu orada duydum ilk kez. Babam tüm evden attı korkusundan hahaahahahabize diyor takı toka varsa atın hemen
gerçi filmlerde de bazı şeyleri araştırıp yapıyorlardır...bir fizibilite durumu vardır herhalde?Bi tane korkı filmi izlemiştik annemgille. Babamds çok korkuyor korku filmlerinden baya etkileniyor. Bizim evde de hep vardı dekor amacıyla genelde aslında. Filmde de şeytan gözü deniyordu orada duydum ilk kez. Babam tüm evden attı korkusundan hahaahahahabize diyor takı toka varsa atın hemen
Bak gene benim dediğime geldinizgerçi filmlerde de bazı şeyleri araştırıp yapıyorlardır...bir fizibilite durumu vardır herhalde?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?