Ahanda işten atıldım

İş sözleşmelerinde 2 ay deneme süresi ibaresi yer alır. O süreçte işveren bir sebep göstermeden sözleşmeyi tek taraflı fesh etme hakkıına sahiptır. Sizin çalışmanız 2 ayı geçmediği için tazminat doğmamış.
muhasebeciyim az çok biliyorum.
ben tazminat olarak demedim. Maaş olarak demiştim.
Sözleşme vs. tek bir imza dahi atmadım.
Adamlar kılıfına uydurdu herşeyi.

Nasıl yani? Maaş almadınız mı hiç? Neden ama, sigortasız mı çalıştınız?

Nasıl yani? Maaş almadınız mı hiç? Neden ama, sigortasız mı çalıştınız?
İlk girdiğim gün sigortamda oldu.
İşkur'a şikayet ettim. Onlara dilekçe y
azmışlar ödedik diye.
İşkur'a soruyorum. Size belge göstermeden nasıl dilekçeyi baz alırsınız dedim.
Adamın dediği avukata gidin. Avukata gitmesini biliyorum bilmesinede. Alıcam üç-beş kuruştan fazlasını avukata vericem dedim. Adamın tepkisi gülmek oluyor.
Bimer var. orayada şikayet ettim bu zevzeği. çıks. boş döndüm hepsinden :süslü:

Diğer tarafa kalsın nabım:kahve:

İlk girdiğim gün sigortamda oldu.
İşkur'a şikayet ettim. Onlara dilekçe y
azmışlar ödedik diye.
İşkur'a soruyorum. Size belge göstermeden nasıl dilekçeyi baz alırsınız dedim.
Adamın dediği avukata gidin. Avukata gitmesini biliyorum bilmesinede. Alıcam üç-beş kuruştan fazlasını avukata vericem dedim. Adamın tepkisi gülmek oluyor.
Bimer var. orayada şikayet ettim bu zevzeği. çıks. boş döndüm hepsinden :süslü:

Diğer tarafa kalsın nabım:kahve:
Ne biçim memurmuş o? Lütfen tekrar şikayette bulunun. Zaten her defasında başka memura düşüyor dilekçeniz. Bize kök söktürürdü memurlar. Bu sizinki kesin erkek memurdur. :olamaz:

Ne biçim memurmuş o? Lütfen tekrar şikayette bulunun. Zaten her defasında başka memura düşüyor dilekçeniz. Bize kök söktürürdü memurlar. Bu sizinki kesin erkek memurdur. :olamaz:
Mağdurluguma gülen bir memur cok iğrencti :KK67:
Şikayet etmek istemiyorum artık ya. 8 ay geçti zaten.
Allah memuruda diğerlerinide ıslah etsin.
Erkek ve hıyarın tekiydi :KK67:

9 ayda ne kadar igrenclik varsa gördün:kusmuk::kusmuk:
Boşver iyi olmuştur belkide.

Esimi de isten atmislardi. Atmasalar omur boyu orada calisirdi. Sonraki buldugu iste 3 kati maas almaya basladi ve calisma saatleri ve gunleri de daha kisaydi. Belki hayirlisi boyledir. Zaten o sacma yerde daha fazla devam etmemeniz de sizin icin daha iyi bence.

Bir de merak ettim nasil sikayet ettiler acaba. Biz sevgilimle ergen oldugumuz icin seviscek yer bulamadik. Boyle kiyi kose yer bulduk yiyisirken sizin eleman rahatsiz etti mi dedi ki.

Canım kısa oldu çalışmam 9 ay kadardır buradayım gerçi tazminatı ne zaman hak ediyorduk onu da hatırlamıyorum kafa gitti bi kutu dondurma ile oturuyorum. İşe gittim sen çalışma programında yoksun dediler meğer çıkarılmışım dün söyle niye bu sıcakta yol çektiriyorsun

İhbar tazminatı vermesi gerekiyor 1 aylık maas. Hemen şikayet et.

6 ay calışmak gerekiyor tazminat için.
evrak vs. imzalamadı iseniz başvurun.

ama saolsun devlet pek işçinin yanında olmuyor. sinirinle ve zamanının gitmesiyle kalıosun.

Aksine yasalar işçinin yanındadır ve dava etse kazanır tabi işi aksatmıyorsa, küfür hakaret vs yoksa.

Normal çalışan insanı yasalar korur her türlü, işsizlik maaşı da alırsın tabi önceden belirli primin varsa.

Yani yetkiliyle konuş ve iste tazminatını yoksa dava açacağım de. Hele de fazla mesai falan varsa ve vermiyorsa hem tazminat hem işsizlik maaşı alırsın.

Aksine yasalar işçinin yanındadır ve dava etse kazanır tabi işi aksatmıyorsa, küfür hakaret vs yoksa.

Normal çalışan insanı yasalar korur her türlü, işsizlik maaşı da alırsın tabi önceden belirli primin varsa.

Yani yetkiliyle konuş ve iste tazminatını yoksa dava açacağım de. Hele de fazla mesai falan varsa ve vermiyorsa hem tazminat hem işsizlik maaşı alırsın.
Her yolu denedim. adamlar işin içinden cıktı maalesef canım.
Allah ıslah etsin diyorum. Diğer tarafta görüşücez.

Her yolu denedim. adamlar işin içinden cıktı maalesef canım.
Allah ıslah etsin diyorum. Diğer tarafta görüşücez.

Onların işin içinden çıkması için ya oradan atılmanıza sebep olacak birşey yaptınız, dediniz ya da işi ağırdan aldınız vb ya da yalancı şahit falan var işin içinde sizin aleyhinize ve sizin şahidiniz yok. Başka türlü hangi yolları denediniz de olmadı? Avukata gittiniz mi mesela?

Patronunuzun o iş yerinde yapılan rezillikten rahatsız olmadığı belli oldu böylece, ihbar edin artık orda yapılan şu pislikleri.

bende muhasebecıyım
atladıgınız bırsey oldugunu dusunuyorum
colın dogru adımları yazmıs
ben bu sekılde bı ıs yerının mahkemelık olup hakkı olana hakkını vermesını sagladım
iş mahkemesıne yansırsa ıs devlet hıc affetmıyor cok agır cezaları var tam aksıne ...

sız hıc bırsey yapmıyorlar dersenız hakkını aramak ısteyende buna bakıp aramaz ıs verenler daha da abartır haksızlıkları
razey bu arada ben senın hep erkek uye oldugunu dusunuyorum nıyeyse :D
zaten hayırlı ıyı bı ıs degıldı bence sevınmelısın

Onların işin içinden çıkması için ya oradan atılmanıza sebep olacak birşey yaptınız, dediniz ya da işi ağırdan aldınız vb ya da yalancı şahit falan var işin içinde sizin aleyhinize ve sizin şahidiniz yok. Başka türlü hangi yolları denediniz de olmadı? Avukata gittiniz mi mesela?
Ordan atılma sebeb hiç bir şeyim yok bişeytu.
Aradılar gelme dediler. o kadar.
Ya tek alamayan bende değilim. bi çok elemanı cıkartıp ortada bıraktılar.
adamlar cok fena kumpas yapmışlar.Çok karışık işler.

bende muhasebecıyım
ben bu sekılde bı ıs yerının mahkemelık olup hakkı olana hakkını vermesını sagladım
iş mahkemesıne yansırsa ıs devlet hıc affetmıyor cok agır cezaları var tam aksıne ...

sız hıc bırsey yapmıyorlar dersenız hakkını aramak ısteyende buna bakıp aramaz ıs verenler daha da abartır haksızlıkları
razey bu arada ben senın hep erkek uye oldugunu dusunuyorum nıyeyse :KK70:
Mahkemeye başvurmadım. Allah ıslah etsin dedim.

Esimi de isten atmislardi. Atmasalar omur boyu orada calisirdi. Sonraki buldugu iste 3 kati maas almaya basladi ve calisma saatleri ve gunleri de daha kisaydi. Belki hayirlisi boyledir. Zaten o sacma yerde daha fazla devam etmemeniz de sizin icin daha iyi bence.

Bir de merak ettim nasil sikayet ettiler acaba. Biz sevgilimle ergen oldugumuz icin seviscek yer bulamadik. Boyle kiyi kose yer bulduk yiyisirken sizin eleman rahatsiz etti mi dedi ki.

Kimsenin şikayet ettiğini sanmıyorum o şekil bazen uyardıklarım kendileri kalkıp gidiyordu cirodandır mevzu yani ha en son birilerini attım dışarı resmen yaptım bunu da ama oda etken olamaz

Patronunuzun o iş yerinde yapılan rezillikten rahatsız olmadığı belli oldu böylece, ihbar edin artık orda yapılan şu pislikleri.

Bir şekilde şikayetçi olurum elbet ama adam haklı çıkar üste çıkar zorlama yok kimisi kameraya gülerek yapıyordu düşün yani

bende muhasebecıyım

razey bu arada ben senın hep erkek uye oldugunu dusunuyorum nıyeyse :D

Burdan tanışıp arkadaş olduklarım ile dönerim yine konuya erkek düşüncen için :) Ha erkek ırkından daha beterimdir :D Canımı sıkan işten çıktığımı işe gidince öğreniyorum yahu ara söyle ne yol çektiriyorsun

1 yılı doldurmadığınız için kıdem tazminatı alamazsınız.6 ay ile 1,5 yıl arası çalışmaya 4 haftalık ihbar tazminatı hakkınız doğar. Fazla çalışma,dini ve resmi tatillerde çalıştıysanız onları talep edebilirsiniz.

Back
X