Ahh rüyalar:(

morine

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
30
2
6
35
Bursa
İlk önce konuyu nereye açsam bilemedim kızlar kusura bakmayın yanlış yerde ise..Kızlar benim derdim rüyalarım çok fazla rüya görüyorum ve o rüyalar resmen çıkıyor şöyle anlatayım'' uzun zamandır görmediğim bi arkadaşımı gördüm rüyamda eşi ile kavge ediyordu sabah aradım boşanıyormuş'' başka bi örnekte sana ihtiyacı var arkadaşının diye görüyorum arıyorum ya hasta ya da moral olarak çökmüş durumda inanın bir değil iki değil ve ölü olan kişileri çok görüyorum sürekli onlara yiyecek giyecek veriyorum ,uyku denilen bişey kalmadı o kadar ağır geliyor ki bazen bu rüyalar gece uyumamak için neler yapıyorum , sabah kalktıgımda dayak yemiş gibi uyanıyorum resmen rüyamda ağlıyorum bı bakıyorum yastık ıslak yada rüyamda ayağıma bişey düşüyor sabah bi bakıyorum mosmor bi kaç kişiye anlattım saçmalama dedi ama annem çok korkmaya başladı bende korkuyorum artık en son rüyamda salı günü sela ile uyandım ( yani öyle sandım ) uyanınca anneme sordum ölmüş diye annem saçmalama adamı gördüm namaza geçti dedi ertesi sabah selası verildi kalp krızınden ölmüş korkmaya başlaım çünkü kendim ve ailmle ılgılı çok kotu seyler görüyorum :18::18::18::18:

Alışmayı ve geliştirmeyi denesen ? Rabbimin verdiği bir his bu.
Ben yıllardır alıştım şahsen, hatta rüya görmek için uyuyorum .
Yıllarca hep, ölecek insanları kefenlere sarılı gördüm rüyamda. Arkadaşımın babası, dedem, babannem vs ...
Hatta öyle ki, babannem son halama gittiği ay, 2 ay halamda 2 ay bizde kalırdı.
Arkadaşıma, babannemin bir daha bizim eve gelemeyeceğini söylemişim (hatırlamıyorum hangi hisle ruh hali ile söylediğimi) ve öyle de oldu. Babannem halamın evinde vefat etti.ALLAH rahmet eylesin.
Alışman gerekiyor, korkulacak şeyler değil bunlar. Çok mu dua okuyorsun ?
Ben mesela çok dua okurum, otobüste, durakta beklerken, uyurken uyuyuncaya kadar .
Rüya kısmı en masum hali. Bunun bir de uyanıkken olanı var. Ki , ben şu ara onu sorguluyorum.
Değişik değişik hisler geliyor.
Bazen şizofreni olduğumu düşünüyorum
Ama öyle olsa nasıl düşündüğüm şey hemen başıma gelsin ya da çevremdekilerin başına gelsin ?
Sürekli dua et. Rabbimin bir lütfu bu .

Son düzenleme:
Ben o rüyaların en acısını yaşadım. Babam yoğun bakımda yatıyordu hiç unutmuyorum Salı gecesi babamı hastanede anarsörle indirirlerken gördüm rüyamda bağırıyordum doktorlar öldü diyorlardı. Sonra omzumda bir el hissettim bir amca daha değil kızım Pazar sabahı saat 5'te dedi. Ertesi gün anneme anlattım annem rüyadır ciddiye alma kızım inşallah iyileceşecek baban diye beni teselli etmeye çalıştı. Ve Pazar sabahı saat 5'i 10 gece telefon geldi hastaneden hastanız fenalaştı gelin diye gittiğimizde babam vefat etmişti telefonda söylememişler. Babamın ölüm saati 5 yazıyordu ölüm kağıdında.

Çok fazla okuduğum söylenemez ama elimden geldiği kadar okurum daha çok kitap okumayı seviyorum dini olanları hele ihmihaller falan ...Allah Rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize.. İnanın bazı rüyalar çok ağır geliyor bekliyorum ne zaman olacak diye .. Uyanık iken de oluyor maalesef onları söyleyemedim şizofreni olduğumu bende çok düşündüm hatta araştırdım ama oda değil sadece bi his geliyor ve hissettiklerim oluyor sizin dediğiniz gibi sabah işe çıkarken dedeme sarıldım annemler şaşırdı bugün göz kulak ol ona dedim ve öğlende cenazesine geldim .. Dediğiniz gibi Rabbimin verdiği ama sanırım bana ağır geliyor bu hisler rüyalar çünkü yıpratıyor korkuyorum

Başınız sağolsun okurken o kadar kötü oldum ki çok zor aynı anı iki kere yaşamak çok başıma geldi Rabbim o yattıkça sizlere hayırlı ömürler versin

Başınız sağolsun okurken o kadar kötü oldum ki çok zor aynı anı iki kere yaşamak çok başıma geldi Rabbim o yattıkça sizlere hayırlı ömürler versin

Amin canım sağol. Hem de ne kadar zor ama ben onun öncesinde de genelde rüyalarımın çıktığını bildiğim için çok tedirgin olmuştum. Ama en ağırı bu olmuştu.

Ben de söylemeye çekinirim genelde nasıl söyledim bilmem. Kimseye de kolay kolay anlatmam , bana biri anlatsa "hadi ordan deli" derim çünkü. Bende yıpratma ve korku yok. Dualardan sanırım.
Kesinlikle dua bol bol okumalısın.
Burdan daha fazla anlatmayacağım bence sen de anlatma, her telden insan var kim ne düşünür bilemeyiz. Zaten bu tip şeyleri anlatmamak lazım. Körelmesin.

Amin canım sağol. Hem de ne kadar zor ama ben onun öncesinde de genelde rüyalarımın çıktığını bildiğim için çok tedirgin olmuştum. Ama en ağırı bu olmuştu.

Çok zor bi durum teyzemi görüyorum ve ameliyata girecek girme diyemiyorum susup ağlıyorum elimden birşey gelmiyor anneme anlattım ve o kadar kötü ki çünkü biliyor çıkıyor rüyalarım ama inşallah çıkmaz diye dua ediyorum

Çok teşekkür ederim biraz da olsa içim rahatlıyor sanırım cevaplarım dualarda daha çok okuyacağım .. korkularım sanırım çok gerçekçi görmem

Bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum :44:

Böyle insanların ortak bir yönü çok temiz kalpli, kimse için kötü düşünmeyen kişiler olmaları galiba.

Size güzel veya kötü gelsin kimseye rüyalarınızı anlatmayın. Namazda ve duada süreklik tavsiye ederim.

Anlatmadığım zaman tekrar tekrar görüyorum maalesef rüyalarımı ve anneme anlatıyorum hepsini rüyalarımda o anı bile görüyorum anneme anlatırken verdiği tepkiyi dejavu oluyor resmen...
o kadar iyi temiz yürekli miyim Rabbim bilir ama benimde var hatalarım yanlışlara düşüşüm ama kimse için kötülük istemem düşünmem canımı çok yaksalar bile

Canım yine de anlatma bence. Araştırabilirsin, hadis var bu hususta. Tam hatırlamıyorum; ama dile dökülünce rüya bu dünyada bir gerçeklik kazanıyor diye biliyorum. Dua et rahatsızsan, ve rüyalarının fazla üzerinde durup anlam yüklemeye çalışma. Yatmadan önce bişeyler oku, kafanı başka şeylerle meşgul et.

Benim de anlatmadığım rüyalar çıkıyor hep .:26:

Gece uyumamaya çalışıyorum çok fazla gün içinde uyuyorum kitaplardan vazgeçemiyorum sanırım onlarda beni rahatsız ediyor .. Görmemek için ilaç aldığım oluyor ama biraz daha rahatladım tek değilmişim en azından dediğiniz gibi rüya deyip geçmeyi deneyeceğim hakkınızı helal edin derdime sorunuma kulak verdiniz Allah razı olsun

annemler kötü bir rüya gördüğünde onu kimseye anlatma, sadece akan suya anlat aksın gitsin derlerdi...

sende dene... aç musluğu suya anlat... gerçekten rahatlıyorsun...

benimda bazen çok farklı rüyalar görüyorum... hepsi çıkmasada, çıkanlarda oluyor...

tanıdıklar ölünce rüyama giriyorlar. en çok o rüyalardan tedirgin oluyorum...

ama dediğim gibi suya oku...

Evet bunu duymuştum deneyeceğim Allah izin verirse Allah razı olsun sizden de ... Ölüleri görmek beni de tedirgin ediyor ama daha çok yaşayanları görmek maf ediyor o yataktan ölü gibi kalkıyorum hele şu bir yıldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…