- Konu Sahibi merveeeeeeeee717
-
Kızlar hiç uzatmayacagim evime geldim bayramlaşmaya gitmiştik KV tarafına köyde oturdukları için kisliklarimi yapmanın en mantıklı olduğu yer burasıydı tabiki :)
KV kendi tarafından akarabalri da geldi onlarlarda kisliklarini burada yapacaklarmış neyse tamm dedik birlikte başlayalım bir baktım bunlar yan çizdi biz eşimle birlikte yaptık ilk gün tabi ki aldığımız şeyler fazla gelince bozulmasın diye diğerlerini de kendime yapmak zorunda kaldım eşim yardım etti.
Sorun şu ki önüne gelen bir tane bana ver iki tane bana ver önüne gelen istemeye başladı gecenin 1 ine kdr yapmışım bir de bana kalmış görümce kişisi de o kdr kişiye mutfak ya yemek hazırlıyorum diye bir surat görmeniz lazım beton resmen bnde isim bitince çıktım gezdim umursamadan eşim de gezdirdi sağolsun bn kisliklarimi hazırlarken bunlar gezdi bir de akşam ben bu kdr işle uğraşırken yemek beklediler tabi ki yapmadim.
Sorun şu ki bayramım bildiğin rezil oldu sinirden daha çok yiprandim eşim verme boşver diyor annesine bile vermemi istemedi ama ben hazirladiklarimdan verip vermeme konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım ?
Güncelleme : kızlar evime geldim yazmışım şimdi farkettim daha koydeyiz yanlış olmasın :)
He bir de bu KV tarafı ben bu kisliklarimi yaparken çıkıp gezdiler akşam gec geldiler devamlı
5 kavanoz verdiysen daha ne vercen bosver afiyetle kendin ye :)
Para olayını yapan biri değilim buraya gelirken elim kolum dolu gelirim burada da eksik ne varsa eşim param yok dese de açılma dese de KV mutlu olacaksa kırk yılın başı girder istediğini aldirirm. Kp malzeme parasını verdi eşim de onlara verdi ondan para derdinde değilim anlayacağın ben 600 harcamissam kp bana 300 harcamıştır KV eşime para vermiş harcadık diye hani çok da umursamam açıkçası annesiMalzeme parası kimden çıktı?
Aynı evin içinde yardım etmemek nedir ya, ama herşeyi gelinden beklerler. Verme sakın
Kuzum çok eğlenceli oldu bugün mesela ben severek yapıyorum sorun orada aslında benim kizdigimkavonoz vermişim etmişim değil ki gerçekten kolay oldu .d bunu evde yapsaydım 1 hafta da bitmezdi benim firinimda :)Can'ım vereceğin kadar vermişsin zaten içine sinmediyse bir iki daha ver gitsin... Bu da sana az ders olsun. İşte bir daha rahat vs diyip kışlıklarını kv hazırlama.. Ben elde kendi ocağımda belki bahçemde yaparım bir daha da gitmem orada yapmam ..( yanlış anlama benlm kv iyidir çok şükür tüm kışlıklarımı kendisi yapar ben kendimi senin yerime koydum)
Zaman'la geçecek nasılsa 3 gğn kalmış he he de evine dön Zaman'la unutulur sen de bir dha kışlık mevzusunu orada açma.. Sen de onlarla gez toz seneye :)
+1Okuma alışkanlığı da çok önemli ben konu sahibini değil, sizin gibi düşünenleri suçladım. Önce yazılanları idrak edelim, karşı taraf ne kadar kötü olursa bizde mi kötü olalım yani? Tarih dersi almadınız mı acaba? Dedelerimiz görse utanırdı eminim. Şu konuda yazılanları okuyun bir, utanmasalar orada ki herkesle irtibatını kes diyecekler.
Konu sahibi yerden göğe kadar haklı, zaten kendisi de diyor kavanoz değil problem veririm, problem yemek beklemeleri diyor ona darılmış. Yani konu sahibi değil bencil olan, bencil olan akrabasını beleşçi görenler. Kurban bayramından yeni çıkıp böyle şeylerle karşılaşmakta üzücü.
Akrabaları yardım etmemiş, doğru. Hepsi kaçmışlar işten, doğru. Ortada ne şekilde olursa olsun fazlaca yapılmış kavanozlar var. Verilen akla bakın, kv nin evinde yaptın kv ye ver gerisine verme. Sonuçta evini kullandın. Yani evini kullanmasa onada verme diyecek. E senin kocana yıllarca kim yaptı? Kim yedirdi, içirdi, emzirdi, karnında taşıdı da KV ye sırf evinde yaptı diye lütfediliyor?
Eskiden komşuda pişer bize de düşer denirdi, biz ne yapsak tüm komşularla yer içerdik. Şimdi kimsenin kimseden haberi yok herkes bencilleşmiş. Tekrar tekrar söylüyorum, konu sahibi zaten paylaşma niyetinde problemi o değil. Fakat işte okumak zor bir şey.
diğerleri neyse de kv ye ver
sonuçta ben kendi evimde yaptığımdan bile kv ye verdim
alıp bir kavanoz koydum onun dolabına da
görümcen bekar mı, bence kaynana ve görümcene vermelisin, verdikçe bereketlenmez mi zaten, sonuçta onun evinde yapmışsınız zaten, göz hakkı da var yani, ama diğer akrabalara verme tabii
çıkıp gezmişsin de zaten yemek yapmamışsın boşver derim
Herkesin yaşadıkları birbirine benziyor sanki sürekli sen veriyorsa verme tabi içinde emeği yok nediye hazıra alıştıracaksın ki
Eminim ki kolaydır bende bi ada yapayım dedim bşr çuval kırmızı biber fırına girecek sabah başladım gece bitti 3 er tepsi at çıkar soy doğra vs .. Senin bu ayran bi istisna olmuş normalden de fazla yapmışsın herkes seni yanlış bırakmış falan.. Bence hiç bir şey yokmuş gibi devam et birmşey deme derse eşin der zaten sen karışma.. Ş anda onlar da sana re neden bizimkileri yaptın yapmasaydın der onların biberi vs domatesi çürümesin diye yaptın ya.. Yapmasaydın diyebilirler daha çok üzülürsün .. Bundan sonra kendi evinde kendine yayecekler kadar yapsan daha rahat edersin bence yanı hu hafta sadece domatesle uğraş ben de 2 kişiyim bak eşimle bana 3 kavanoz biber 5 kavanoz domates 5-6 erik suyu 2 Börülce gibi yetiyor hayli hayli... Az yapacağın için orada da koca Ateş yakman gerekmez azcık yap kendi evine seneye :)Para olayını yapan biri değilim buraya gelirken elim kolum dolu gelirim burada da eksik ne varsa eşim param yok dese de açılma dese de KV mutlu olacaksa kırk yılın başı girder istediğini aldirirm. Kp malzeme parasını verdi eşim de onlara verdi ondan para derdinde değilim anlayacağın ben 600 harcamissam kp bana 300 harcamıştır KV eşime para vermiş harcadık diye hani çok da umursamam açıkçası annesi
Sonuçta yapacak tabi ki de...
Kuzum çok eğlenceli oldu bugün mesela ben severek yapıyorum sorun orada aslında benim kizdigimkavonoz vermişim etmişim değil ki gerçekten kolay oldu .d bunu evde yapsaydım 1 hafta da bitmezdi benim firinimda :)
+1
Arkadaşlar derdim kavonoz değil benim gözümde ne kavonoz var ne para... Bugün de oturdum yaptım hatta çok fazla almışım domatesi baya çıktı napcan o kdrni vericem tabiki :) benim sinirim dundu bitti mesela çok da kinci olmamak lazım işte de insan darılıyor hani bir anda herşeyin bana kalamsi canımı sıktı bir gün dinlendim bugün dayanamadım domates yaptım mesela ve gayette güzel yaptım ters çevirdim koydum :)
Sonuç mu gorumcemle de bitti gitti sinirim KV de zaten gideceğiz diye üzülüyor çok sırf onun için oturuyoruz şuan da ben de belki hatalı olabilirim onlarda öyle yanlış anlaşılma olmuştur nebilim ya hayatta bazen bosvermek lazım :)
Bu arada kendini kullandırma diyen olmuş benden önce eşim izin vermez böyle birseye eşim ilk başta kimseye vermeyeceksin annem dahil dedi benim kafamı karıştıran da o oldu zaten
Anlayacağınız vereceğim tabi ki de eşşeklik etmeyeceğim
Kızlar hiç uzatmayacagim evime geldim bayramlaşmaya gitmiştik KV tarafına köyde oturdukları için kisliklarimi yapmanın en mantıklı olduğu yer burasıydı tabiki :)
KV kendi tarafından akarabalri da geldi onlarlarda kisliklarini burada yapacaklarmış neyse tamm dedik birlikte başlayalım bir baktım bunlar yan çizdi biz eşimle birlikte yaptık ilk gün tabi ki aldığımız şeyler fazla gelince bozulmasın diye diğerlerini de kendime yapmak zorunda kaldım eşim yardım etti.
Sorun şu ki önüne gelen bir tane bana ver iki tane bana ver önüne gelen istemeye başladı gecenin 1 ine kdr yapmışım bir de bana kalmış görümce kişisi de o kdr kişiye mutfak ya yemek hazırlıyorum diye bir surat görmeniz lazım beton resmen bnde isim bitince çıktım gezdim umursamadan eşim de gezdirdi sağolsun bn kisliklarimi hazırlarken bunlar gezdi bir de akşam ben bu kdr işle uğraşırken yemek beklediler tabi ki yapmadim.
Sorun şu ki bayramım bildiğin rezil oldu sinirden daha çok yiprandim eşim verme boşver diyor annesine bile vermemi istemedi ama ben hazirladiklarimdan verip vermeme konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım ?
Güncelleme : kızlar evime geldim yazmışım şimdi farkettim daha koydeyiz yanlış olmasın :)
He bir de bu KV tarafı ben bu kisliklarimi yaparken çıkıp gezdiler akşam gec geldiler devamlı
Yok kız gelir yine yaparım boşver onlara da yardım ederim. Fazla abartmisim zaten bende ki sınır bir günlük diyorum ya geçti bile :)Eminim ki kolaydır bende bi ada yapayım dedim bşr çuval kırmızı biber fırına girecek sabah başladım gece bitti 3 er tepsi at çıkar soy doğra vs .. Senin bu ayran bi istisna olmuş normalden de fazla yapmışsın herkes seni yanlış bırakmış falan.. Bence hiç bir şey yokmuş gibi devam et birmşey deme derse eşin der zaten sen karışma.. Ş anda onlar da sana re neden bizimkileri yaptın yapmasaydın der onların biberi vs domatesi çürümesin diye yaptın ya.. Yapmasaydın diyebilirler daha çok üzülürsün .. Bundan sonra kendi evinde kendine yayecekler kadar yapsan daha rahat edersin bence yanı hu hafta sadece domatesle uğraş ben de 2 kişiyim bak eşimle bana 3 kavanoz biber 5 kavanoz domates 5-6 erik suyu 2 Börülce gibi yetiyor hayli hayli... Az yapacağın için orada da koca Ateş yakman gerekmez azcık yap kendi evine seneye :)
Yaşasın kötülük diyorsun peki o zamnb*k yesinler bacımmm verme vermeee yaşasıınn :)))))
Ya boyle konular bana cok sacma ve basit geliyor. Kavanozdan kisliktan kavga mi olur ya. Git yap evinde. Kadinin evini atesini kullanmissin. Gorumcen de yemek yapmis millete sonucta. Kavanozum kavanozum diye sayiklamak ne ya vermiyorum de gec uzatip durmussun.
Ayrica esim beni gezdirdi nedir ya insan kesini kopegini gezdirir. Gezdik baska esim gezdirdi baska surekli esim de soyle dedi esim de kizdi. Ne kadar da bagimsiz olamayan bir kadin tipi. Bence siz once birey olmaya calisin sonra tursu kislik tarhana yaparsiniz.
Kvdeye verin bence,ben de kvde evinde yaparım yarısını bırakır gelirim. İyilik yap denize at balık bilmezse,halik bilir.
Hangi mahalleden baglaniyosunuz ne kadar hos ve duzgun cumleler bunlar kavanozla tursuyla ugrasacaginiza egitiminizi tamamlayinYok kız gelir yine yaparım boşver onlara da yardım ederim. Fazla abartmisim zaten bende ki sınır bir günlük diyorum ya geçti bile :)
Yaşasın kötülük diyorsun peki o zamn
Sen önce bir üslubunu değiştir ilk yazılana göre okuyup yorum yapma burda gayet eşim gezdirdi gayet de mutlu oldum niye bu kdr zoruma gitti onu anlamadım :) he buarada ehliyetim de var kendim de gayet gidip gezdim arabamızi alıp kimseye de hesap vermedim.herseyimi de kendim yapıyorum Allah'a şükür konuyu iyice abla ondan sonra saydirmaya çalış belki bir işe yarar tatlım gereksiz muhabbet çıkartmaya ortaya bak son da ne yazmışım ben zaten sanırım ben abartmisim ya bitti gitti yazmışım neymiş gereksizlik yaratma konumda :)
Kız öyle yaptım zaten bir anlık sinirle yazdım geçti gitti zaten :) hatta burada kalıp onlara daha da yardım edicem öyle konuştuk KV kp işleri olduğu için gorumcemle birlikte yapicam daha bir anlık sınırdi sadece :)
İyi hadi Can'ım ortalığın durulduğuna sevşndim :)Yok kız gelir yine yaparım boşver onlara da yardım ederim. Fazla abartmisim zaten bende ki sınır bir günlük diyorum ya geçti bile :)
Yaşasın kötülük diyorsun peki o zamn
Sen önce bir üslubunu değiştir ilk yazılana göre okuyup yorum yapma burda gayet eşim gezdirdi gayet de mutlu oldum niye bu kdr zoruma gitti onu anlamadım :) he buarada ehliyetim de var kendim de gayet gidip gezdim arabamızi alıp kimseye de hesap vermedim.herseyimi de kendim yapıyorum Allah'a şükür konuyu iyice abla ondan sonra saydirmaya çalış belki bir işe yarar tatlım gereksiz muhabbet çıkartmaya ortaya bak son da ne yazmışım ben zaten sanırım ben abartmisim ya bitti gitti yazmışım neymiş gereksizlik yaratma konumda :)
Kız öyle yaptım zaten bir anlık sinirle yazdım geçti gitti zaten :) hatta burada kalıp onlara daha da yardım edicem öyle konuştuk KV kp işleri olduğu için gorumcemle birlikte yapicam daha bir anlık sınırdi sadece :)
Hangi mahalleden baglaniyosunuz ne kadar hos ve duzgun cumleler bunlar kavanozla tursuyla ugrasacaginiza egitiminizi tamamlayin
İyi hadi Can'ım ortalığın durulduğuna sevşndim :)
Tahmin ettigim gibi tam bir mahalle agzi kendinizi gelistirin tursunun kisligin faydasi olmaz :)Konumdan defol
Tahmin ettigim gibi tam bir mahalle agzi kendinizi gelistirin tursunun kisligin faydasi olmaz :)
VermeKızlar hiç uzatmayacagim evime geldim bayramlaşmaya gitmiştik KV tarafına köyde oturdukları için kisliklarimi yapmanın en mantıklı olduğu yer burasıydı tabiki :)
Vallahi zevkli evet,ama çok yorucu...Az bir şey verilebilir evet,bende olsam kayınvalideme veririm biraz,ama yapıp yorgunluğunu bilmeyen yazıklar olsun diye atıp tutmasın hiç.Bence evinizde yapın bir daha,dağınıklığı da,keyfi de sizin olsun...Kız ben öyle biri değilim ki köy bir linç etmeye çalışmış da yine yardım etmediler onu bunu geçtim kendime kdr yapsam bir günde bitirirdim zaten bu kdr sorun olmazdı resmen kullanildim bir anda birde yemek istediler onun suratını yaptılar ya o yüzden yoksa ben elimde ne varsa herkesle paylaşırım Allah'a şükür ufak tefek para pul derdinde değilim eve gidince de yapicam kendime yapıyorum sonuçta ve severek d eyapiyorum çünkü kışın yemesi çok zevkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?