Yok yardımcı olmasında sıkıntı yok zaten konu biz olunca neden sıkıntı oluyor o kısmını anlamadım.Kayınvalideniz kaynınıza yardım etmiş muhtemel sebebi kaynınızın çocukları olması ve giderlerinin daha çok olduğunu düşünmesidir sonrasında size de destekte bulunmuş.
Görümceniz konusu muallak alınganlık yapıyor da olabilirsiniz, doğum günü konusunda haklısınız ama pandemi döneminde iyi olmuş gitmemeniz
Kimsenin kimseye zorunluluğu yok tabiki. Biz çalışıp herşeyi kendimiz yaptık ama böyle ayrım yapiyo gibiler o insanın zoruna gidiyor.8 kardeş demişsiniz, insan hepsini eşit sevemez. Demek ki diğer erkek kardeşlerini daha çok seviyorlar.
Ayrıca insanlar size bunları yapmak zorunda değil. Yaparlarsa teşekkür edersiniz ama yapmadıklarında niye yapmadın demek saçma. Size dönüp bize güvenip mi evlendiniz diyebilirler.
Görümcenizin kaynınıza sormadığını nereden biliyorsunuz ki, belki ona da sormuştur.Yok yardımcı olmasında sıkıntı yok zaten konu biz olunca neden sıkıntı oluyor o kısmını anlamadım.
Eşim çok düşünceli ve iyi niyetli bir insan. Kıyamıyorum ona da ne diyimevet ayırım. bir sebeple eşinize ve size pek değer vermiyor gibi duruyor ama buna üzülmesi ve sorgulaması gereken eşiniz bence.
Görümceniz ailenin muhasebesini tutuyor belli ki? Annesi ile olan para meselesine bile karışıyor onu ilgilendirmediği halde.Merhaba kızlar
Benim anlam veremediğim bir durum var yani belki ben abartıyorumdur ama fikrinizi söylerseniz sevinirim.
Eşim 8 kardeş. Bir kaç konu oldu önce çok üstünde durmadım ama şimdi kafama takılıyor.. Bulunduğumuz yerde kaynım var oda evli 2 çocuğu var.
Eşimle kardeşi aynı işi yapıyorlar.. Büyük görümcem tanıdığı vasıtasıyla kaynıma yurtdışında iş ayarladı. Durumları normal kötü değil kendi evleri... 1 seneye yakın çalıştı ve vizesi bitince döndü.... ( Ev borcu olan ve tüp bebek için tedavi gören biziz )...... Eşim içinde çabalayabilirdi dedim İçimden oda kardeşi sonuçta..
Kayınvalidem de köyde bişeyler yapıyor.. Yaptığı şeylerden 3 sene peş peşe kaynımlara gönderdi satın kendinize harçlık yaparsınız diye.. Öyle çok bir tutar değil yani 1.500- 2.000 TL anca tutar... Çocuğudur yapar ayrıca kendi emeği buna sözüm yok kesinlikle....
Bu senede ilk defa bize gönderdi satın doktora gidiyorsunuz ihtiyaçlarınıza kullanın bana göndermeyin dedi.. Aradan 10-15 gün geçti diğer görümcem küçük olan yani eşime telefonda soruyor annesinin parasını gönderip göndermediğimizi... Bende çalışıyorum ama Konut kredisi ödüyoruz tüp bebek için çok para ödedik bunları bildikleri halde... Kaynıma kaç kere gönderdi ama ona soran yok annemin parasını gönderdin mi diye..
Bunun gibi baya mevzular anlayacağınız... Bunlar bir kaçı.............................. Borçlardan dolayı eşimde 1 yıllığına yurtdışında çalışmak istiyor ... Kaynım 2. kez gidebilsin diye dua eden küçük görümcem eşime gelince burda çalışıyor işini bırakıp gitmesin bence diyor ( orda alacağı maaş burdaki maaşının 3 katı ).......... Bunlar birikti bende artık.. Eşimde kardeşlerinin hepsine düşkündür arar sorar muhakkak yardımcı olmaya çalışır... Küçük olan görümcem çocuklarının doğum günlerinde kaynımla eltimi çağırırmış hep bize hiç söylenmiyor bile bundan da yeni haberim oldu.. Sorsam benim eşim de dayı değil mi diye ?? benim kızlar kuzenlerini istediler o yüzden çağırdım der...
Şimdi söyleyin allah aşkına ben mi abartıyorum bu ayrım değilde nedir. ??
Çalışıyor evetKaynın eşi çalışıyor mu
Onlar iki çocuklu tek maaş siz çocuksuz iki maaş
Kv yahut diğer kardeşler bunu düşünüyor muhtemelen onların ihtiyacı var sizler idare edersiniz modunda
Tüp bebek tedavisini duyunca size de destek olmak istemiş kv
Ben bir kötü niyet göremedim sadece iki maaş olunca ihtiyaç yoktur algısı artıyor, yine çocuk olunca gider çok diye düşünülüyor
Bize gelince tutuluyor işte onu demek istedim.. Halbuki biliyorlar zorlandık bu süreçte..Görümceniz ailenin muhasebesini tutuyor belli ki? Annesi ile olan para meselesine bile karışıyor onu ilgilendirmediği halde.
Görümce orta yolu bulacağım diye ortalığı karıştırıyor. Hiç karışmaması lazım
Herşeyi ikimiz yaptık zaten. Açıkçası beklentim yok ama böyle ayrım gayrım yapıldığını hissettiğim için rahatsız oluyorum artık.tırnağınız varsa başınızı kendiniz kaşıyacaksınız.
borç sizin, bebek isteği sizin. evet aileler bazen böyle ayrımlar yapıyorlar onun hakkını muhakkak çıkaracak bir yer vardır ama kimseden bir beklenti içine girmezseniz kendiniz rahat edersiniz.
Çalışıyor evet
Dedim ya bizim ev borcumuz var ve tedavi masrafları çok belimizi büktü...
Doğru söylüyorsunuz hele bu doğum günü muhabbetlerini duyunca iyice soğudum ne yalan söyliyim.Siz haklısınız sıkışmışsınız da onlar çocuk var diye öbürlerinin ihtiyacı olduğunu düşünür
Boş verin görümceyi uzak olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?