Ahlari tutanlar varmi hic?

yildizkalp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
4
0
86
Ankara
Ahlari tutanlar varmi hic, varsa örnek verebilirmisiniz? Bende biri icin hep dua ediyorum.. önerceginiz bir dua yada bisey varmi.. Bazen böyle söyle olsun diorum, sonra Allaha havale ediorum, Rabbim sen bilirsin diorum.

En güzeli allaha havale et. beddua yada ah etme. zaten kalbin çok acıdıysa rabbim o acıyı sende bırakmıyor. ilahi adalate çok inanırım ben...

Neyi allaha havale ettiysem , mutlaka cevaplarını gördüm.

Allah herkesin kalbine göre versin. Herkes kalbinin ekmeğini yer...

Sevgiler

Esen'e katiliyorum, bu konu ile ztn baslik acilmisti, oradan da goz atabilirsin..

Ah etmekten/almaktan çok korkarım o yüzden mümkün mertebe kuracağım cümlelere dikkat ederim.

2010 yılı benim için korkunçtu. İnternette tesadüfen İnşirah suresiyle karşılaştım. Anlamı da çok güzel. Okudukça rahatladım. Rahatladıkça okudum. Allahın hikmetiyle, üzerime serdiği rahmetiyle atlattım o günleri ki ben depresyona eğilimli bi insanım. Bir kez bile ilaç almadım.

Şimdi sapasağlamım. Şükürler olsun.

ah etmemek için ugrasırım hep... edersem de sonra tövbe ederim en iyisi allaha havale etmek.

ben daha çok büyük konuşurum ve mütamadiyen yaşadıklarımın çoğu büyük konuşmalarımdan olusur malesef....

Insanin aci cekmesi cok zor.. Herkes hayatta dersini aliyor diye dusuniorum. Insallah o kisilerde pisman olurlar. Yaklasik 4 senedir bir sevdigim vardi.. Babasi kardesinin kiziyla evlenmesi icin, benim umitlerimi hayallerimi herseyi yiktilar ve aileminde, benimle evlenmemesi icin hersey yaptinlar, tek oglu kardesinin kiziyla evlensin diye.. ve dugunleri olucak basardilarda.. Rabbim neler cektigimizi göruyor.. Yanlarinda kalmaz hicbirinin insallah.

esene katılıyorum bende.Allaha havale etmek en iyisi.eninde sonunda çıkıyor zaten.

Bir kere çok canım yanmıştı hatta yıllarca atlatamadığım bir olaydı
o zaman bir kere ahh ettim ve bir daha etmem asla
allaha havale ediyorum
ama öyle bir çıktı ki ahım kadın hasta yatağında beni istemiş
kalktım 5 saat yol gittim sırf hasta diye
hakkını helal et diye o halde yalvardı
ben sana çok büyük haksızlık yaptım affet dedi
Allah affetsin kul affeder dedim
hakkım varsa helal olsun dedim
ve bir daha ahh etmedim

Cikiyor haksizliga ugrayanlardan Allah cikartiyor..

beddua etmedim asla kimseye ama cok ah'im tutmustur...
birisine cok ah etmistim, bir kac ay sonra tekrar konustugumuzda bana o üc ay icinde 40 bin borc ödedigini söylemisti...
hos ögrendigimde üzülmüstüm ama sonra aglayarak gecirdigim onca gece gelince aklima "eden bulur" diyip gecmistim...

Tuttu.. Hemde cok tuhaf oldu :S
Eski sevgilime (iyyy!) ah etmistim. Sonra bi baktim baska biriyle cikmaya baslamis. Bir gun iki gun durdum, en sonunda cok icten bi sekilde diledim ki "insallah bende en az senin kadar mutlu olmdan sende askta mutlulugu bulamazsin. Ya esit zamanlarda baskla asklari bulalim ya da sende benim gibi yalniz kal" dedim.. Ertesi gun ayrilmislar :S hahaha

ahh ahh, Allah'indan bulsunlar!! Insan icinden keske butun haksizlik eden erkekler biz mutlu olasiya kdr mutlu olmasinlar demek geliyor ya, ALlah bilir..

dogru düzgün ah etmedim, üzgündüm haksizliga ugradigim icin ve tek dilegim birgün beni anlamasi olmustu.. ve anladida ona ah etmedigim halde yinede baya bi ezik bi hali var artik. umarim birgün ayaga kalkar ve benim mutlulugum ona batmaz

size katılıyorum kalbimi acıtan hiç bişeyi karşılıksız bırakmadı Allah. ben ah etmedim ama kim benim hakkımd kötü düşündüyse allh düşüncesini ona yaşattı ve banada bunu gösterdi çok şükür.

ah etmemeye çalışırım. bende şöyle bi durum var. birisi bi konu hakkında benim canımı yakarsa ileride o konunun kendi başınada geldiğini gördüm. ve bu çok kez başıma geldi. içinin cız etme durumu diye bi tabir vardır. işte birisi canımı çok yakınca aradan yıllar geçse de aynı şey onda oluyo ve ben bunu görüyorum denk geliyo bana.

Beni çok çok üzen biri vardı bir gün tüm gece boyunca ağlayıp ona ah etmiştim. 1 hafta içinde yanlışlıkla silah kurşunu isabet etmiş. Daha çok örnek var da en can alıcısı bu. Bundan sonra ah etmeden iki kere düşünüyorum..

Son düzenleme:
insan ister istemez ah ediyor helede haksızlığa uğrayınca. işyerimde birisi bana iftira atmıştı ve gözümle gördüm demiş bende gören gözün çıksın inş. demiştim ve 1 hafta sonra gözünden ameliyat olmuştu. kayınvalidem benimle uğraşmaya başlamış gene hem ağladım hem söylednim benimle uğraşamasın kendi derdine düşsün diye kadın merdivenelrden düş beli 2 yerinden kırıl. neyse gene biz koşturduk ettik kadın beni istemedi. elime düşersin yalvarırsın inş dedim eşimle kayınbabam kaza yaptı ölümlerden döndüler. tabi kaynanam elime kapandı ağladı ellerimi öptü benim yüzümden diye. ama 6 ay sonra gene istemedi ya kadın beni. şimdi tek dediğim allahım bilsin bilsin yapsın lafı. en çok böyle dua ederim. allahıma havale etmek en iyisi.

ben eski sevglime etmiştim inşş bi kızın olur demiştim..sonra Allah a havale ettim..
evet kızı oldu hakkaten..haber yolladı bşde bana ahın tuttu mutlumusun diee
sonra çok pişman oldu boşanıp benle evlenmek istedi ama okadar vicdansız değilim zaten kafamada bitirmiştim şimdi napıyo bilmiyorumm..ee boşuna dememişler ''alma mazlumun ahını ,çıkar aheste aheste''...

Ben de mart ayında kayınvalidemler tarafından öyle bir haksızlığa maruz kaldım ki resmen ciğerimden yandım,içim közlendi,gecem gündüzüm gözyaşı oldu..

Dedim "Allah'ım öyle birşey olsun ki benimle,bizimle uğraşamasınlar,kendi dertlerine düşsünler" dedim.

Bilmiyorum beddua yerine geçer mi ama bize yaptıkları haksızlıklar karşılığını ne zaman bulacak merak ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…