Ahlari tutanlar varmi hic?

ah tutar mı diye bir topik vardı..
oraya yazmıştım kopyala yapıştır yapiyim barik..

ah öyle bir tutar ki..sende karşısında şaşkınlıkla izlersin olanları..
bazen sadece allaha haval etmek ah etmekten daha iyidir herkes için..

annemle babamın boşanma dilekçesini yazan kadına ağlayarak"allahım öyle büyük ki sen bunu yaptın aynı duruma senin çocuklarında düşsün"dedim 13 yaşındaydım daha..
bir çocuğun ahı bu kadar mı tıpa tıp tutar..

kadın babamın annemi aldattığını öyle kınamıştı ki..
kendisi kocasını aldattı..
babamın evlenmeden bi ilişki yaşamasını kınadı..
evli bir adamla evlenmeden ilişki yaşadı..
anneannemgilde dayımla çok zorluklar çektim annemler boşandıktan sonra..bana burası senin evin değil dedi..
çocuklarına teyzesi "bir gün durmadan geliyorsun biraz babanda kalsana sen" dedi..
benim kardeşim bu olaylarda liseye gitmedi..psikolojik olarak çok etkilendi..
annem evlendi eşiyle zorluklar yaşadım ilk zamanlar..
o kadında evlendi..kızı hep mutsuz..oğlu eve girmiyor okulu bırakmayı düşünüyor..
biz babam babaannem annem 3lüsünün yanında mekik dokuduk nerdeyse..
o kadının çocukları annesinde babasında anneannesinde mekik dokuyor..
küçük kızı hiç eve gimek istemiyorum hep sokakta oynamak istiyorum annemin kocasını görmek istemiyorum diyor..

o kadın benim yengemdi..öz dayımın karısı..o öz dayımın neler yaptığını diğer konumdan okuyabilirsiniz:)
işte diyorum ya ah öyle bir tutar ki..
keşke yeğenlerimin başına bunlar gelmeseydi..ama ALLAH çok büyük..

Tutan ahlardan bir örnek de ben vereyim.
Yeşim Salkım'ın eski eşi Gülben Ergen ile beraber olmuş taaa o zamanlar. Bunu duyan Yeşim Salkım , Gülben Ergen'e demiş ki " İnşallah bir gün sen de evlenirsin, çocukların olur. Sonra aldatılırsın."
E sonuç ortada.
Ahlar her zaman tutuyor. Bana da eski sevgilimin ahı tutmuştu.

Son düzenleme:
Ahların tuttuğuna bende çok şahit oldum, babamı çok üzen kansere yakalanmasına sebep olan etkenlerden biri olan halama, 20li yaşlarımda , babamı kaybettikten son "Allah bin türlü belasını versin" demiştim. kadının eşi ve çocuklarından yana yaşamadığı dert kalmadı. bu da 16 yıllık süre içinde yavaş yavaş oldu. Ama bir yerde okudum, edilen ah, haksız yere ise geri döner ve ah eden kişiyi bulur, diye. artık sadece "Allah bildiği gibi yapsın" diyorum....

çok yakında eminim ki tutacak
burada zevkle paylaşırım

Alkione,bence sen de ah tutma olayına örneksin..az önce konularına baktım tesadüf eseri..sevgilisi olan biriyle biriyle birlikteliğe başlamışsın..sonra o senin için sevgilisinden ayrılmış..evlenmişsiniz..şimdide eşin seninleyken başkasıyla gitmiş..o kızın o zamanlarda yaşadığı acıları anlayabiliyorsundur umarım..seninki tutar mı bilmiyorum ama diğer kızın ki tuttuğu bariz...

seni ne tanımışlığım var,ne de kızgınlığım ama en başından beri yanlış olan bir şey var ki..sevgilisi olan,evli olan insanlardan uzak durmak gerek..bir gün sizin başınıza gelemeyceğini bilemezsiniz..

Son düzenleme:
ben ah etmiyorum. sadece Allaha havale ediyorum, o da yerde bırakmıyor zaten. özel bir dua bir isteğim olmuyor. ( şu an için sadece eski nişanlım için ah ediyorum, etti bulsun diye)

ama başka bir olayı anlatayım.

üniversitede çok güzel bir grubumuz vardı. gruptan bir arkdaş azıcık içten pazarlıklıydı. karakter olarak çok sevmezdim. sadece aynı ortamdaydık vakit geçiriyorduk hep beraber. fazla batmıyordu bana. bir gün okulda kendi aptallığı yüzünden bir olay yaşadı ve bunu benim üstüme attı. üstelik de okulda cıngar çıkartarak. daha sonra arkamdan ne laflar söyledi. o zamanlar erkek arkadaşım bana bir yüzük almıştı, onu takıyordum. "şuna bak, takmış yüzüğünü hemen, salak.." vs vs.. hepsini bizzat kulağımla duydum. ama arkamı dönüp bir kelime etmedim. arkadaş grubuna da fazla takılmamaya başladım çünkü o orada oldukça huzurum yoktu. çirkef biri olduğu için diğerleri de birşey diyemiyordu..

her neyse okul bitti herkes ayrı yöne gitti... onunda bir sevgilisi vardı, kendinden 9 yaş falan büyüktü. iyi bir mesleği vardı. bu da hemen havalara girmişti zaten. o şöyle iyi böyle iyi diye.. allah herkese hayırlı kısmetler nasip etsin der geçerdim. sonraları duydum ki bu adamla evlenmiş. düğünler dernekler...

ama sonra gördüm ki ahım yerde kalmamış. 2 yıl sonra ayrılmışlar, çevresinde doğru düzgün insan kalmamış. üzülürüm elbet bir yuva yıkılıyor sonuçta ama işte insan ettiğini buluyor bir şekilde. öyle ya da böyle...

Ahlarım hep tutar, kalbim temiz demek ki derim hep.
Henüz sonuçlanmayan son bir ahım kaldı, en çok istediğim
de bu, inşallah Allah hakedene belasını verecek...

bizim çaycı ablanın eşi yurt dışına kaçmış bunu ve çocuğunu tek başına bırakıp ona yardım eden adama bu abla beni yaktınız Rabbimde sizi yaksın demiş ve 1 ay sonra öğrenmiş ki durumu çok iyi olan adamın dükkanı yanmış ve yanan dükkanın içinde nişanlısı da varmış kurtulamamış... Alma mazlumun ahını!!! ben de her zaman allaha havale etmekten yanayım O en doğrusnu bilir Ona duyulan güven de boşa çıkmaz zaten ama insan bazen nefsine engel olamıyor söylüyor böyle şeyler...

Eğer gerçekten öyleyse o kızın ahı alınmıştır size de müstehaktır Alkione kızla sevgilisinin arasına girdiniz!!! Ne oldu başınız göğe erdiimi, mutlu oldunuzmu, kendinizi çok mu özel sandınız vay be neymişim de sevgilisini terk etti bana geldi buyur işte sonucunu da yaşa...

ah etmekten korkarım elimde olmadan ah edersem hemen tövbe etmeye çalışırım. beni mazlum duruma düşürenlerin başına kötü şeylerin geldiğini gördüm. hatta benim başıma gelmesini istedikleri şey onların başına geldi. ah etmemiştim. sadece Allah ın adaletine şüphesiz inandım. ne demişler Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

beddua etmeyi hiç sevmem... çok günah...

Allaha havale ederim... nede olsa her şeyi gören, bilen O...

evet ahlar tutar.. benım ailem bırılerıne çok kötülük yaptı. iftira attı... şimdi hepsı çekıyor.. çıkıyor.. ama tabı ucundan kıyısından bızde o ahlardan faydalanıyoruz... çok üzgunum.. böyle bır ailem olup bızım geleceklerımızı etkıledıklerı için.. belkı o zamanlar çocuktum ama gun geçtıkçe nefret edıyorum.. her görduklerıne gulduler alay ettıler, iftira attılar.. (
offf yaram çok derrın... çok ah tuttu anneannmler ve babamlar üzerınde

Benim annem bi olaya çok üzüldü
Ah etmedi ama nasıl üzüldüyse artık adamın arabası durupdururken yandı

Ben boşanırken eski görümcem mahkemede eski eşime şahitlik yaptı.Benim hakkımda yalan yalnış bir sürü ifade verdi.Beddua etmedim ama o kadar üzüldüm o kadar içim yandı ki.20 gün sonra daha 35 yaşındaki kocası öldü. Çok iyi adamdı öldüğünü duyduğumda çok üzülmüştüm.Ama öyle kötü bir kadından kurtuldu adamcağız

benim var daha önce de yazmıştım başka yere ben ah etmem de genelde Allahım bildiği gibi yap diyorum genellikle beni çok üzüp de karşılığında hiçbir şey yapamadığım hallerde Allahım bana yapılanın karşılığını hep verdi yapanlara

en son tiroid kanseriyim ben ameliyat oldum kayınvalidemin alt katında eşimin evi var oraya taşınacağımızdan ameliyattan 15 gün falan sonra kayınvalideye gittik eşim benim yanımda zaten oldum olası sigara içmez ailesinin evinde mutfakta içer bizim evde içilmez zaten sigara neyse gitti eşim gene mutfakta sigara içiyor kayınvalidem gel burada iç diye eşimi çağırdı (bu yıl beş yıl oldu evleneli hiç böyle aleni çağırmamıştı) ben de anne ben hastayım dokunur gelmesin dedim sonra onlara her gittiğimizde mahsus bunu söyledi eşime çok üzüldüm ben Allahım bildiğin gibi yap dedim bunu dedikten sonra kayınvalidem doktora gitti ve ciğerlerinde sayısı belirsiz nodül olduğu, aynında sigara içilmemesi gerektiği ortaya çıktı ayrıca eğer büyürse onlar ameliyat olmak zorunda Allahım büyüksün dedim sadece ve gerçekten ferahladım ben o kadar üzülmüşken şimdi de o üzülsün ayrıca eşimin borcu yüzünden icralık olmuşken evini sıfırdan yaptıran ne yaptınız ne haldesiniz demeyen kayınvalideme Allahım göz yaşlarımın hesabını sen sor dedim en büyük bedduam bu şimdiye kadar ettiğim Allah soracak hesabını biliyorum

bir tane daha aklıma geldi yazarken ben beş yıl bir büroda maaşlı çalıştım bu arada sayısız dilekçe yazdım tabii ayrılırken bazı arkadaşların dilekçelerini almıştım belki gerekir örnek diye bir gün birine baktım adam benim dilekçemin aynını almış kopyalamış ve bu arada patron en son o daha iyi yazıyor falan demişti bana ben de benim dilekçemi kopyalayan adama iyi avukat muamelesi yapılıyor tüm emeklerim orada kaldı keşke silebilseydim o belgeleri dedim içimden iki hafta sonra bürodaki arkadaşlardan birini aradım laf arasında büroya hırsız giridğini ve benim eskiden kullandığım dahil bazı bilgisayarların çalındığını söyledi

bunun dışında en güzeli Allah bildiği gibi yapsın demek sanıım bir de benim arkadaşım Allah gönlüne göre versin der gönlü kötüyse kötüsünü bulsun iyiyse iyiyi bulsun anlamında kullanır arada ben de kullanıyorum bunu

Benim sevgilim başkasına aşık oldum diyip sözlenmişti..
bende bana yalvar yakar döndüğün günleride görürüm inş dedim..
Sonra o kızdan ayrıldı sonradandüzenli bi ilşkisi olmadı çok yalvardı pişmanım dön dedi evlenelim ne isitiyorsan yaparım dedi.
hala daha bakar görünce.. erkek milleti işte anlamıyorlar sevgiden sonrada öyle kalırlar ortada

ALLAH'tan tek dileğim böyle yapan bütün erkeklerin aynen böyle ortada kalması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…