- Konu Sahibi Kirpapatyam46
-
Siz güzel düşünüyorsunuz. Ama öyle veliler var ki okula vereceği 100 tl'yi cok görüyor ama o parayı gidip bir kahveye veriyor. Cok şahit oldum. Ama öyle veliler de var ki cift aidat verip "hocam imkanı olmayan bir öğrenciye sayarsiniz." diyor.Maddi durumu elvermeyenler vermese benim için sorun olmaz bu kişilik ile alakalı
Evet çağırılıyor çağırılıyor kimse gelmiyor velilerdenVeli olarak biz de o toplantıya katılabiliyor muyuz?
Miktar konusunda hiçbir bilgim yok. Bu konuyu okul idarecileri bilir. Ama kızlarım için ben de kâğıt, tahta kalemi vb. alıp okula götürdüm. Para da veriyorum ayrıca.Ne kadar bir ödenek veriyorlar acaba güvenlik temizlik çalışanları vesaire bir sürü gideri var okulun şuan bir aidat da yok kitap alıyoruz top kağıdı aldık
Ben ilkokuldaykne de ödemezdim. Çünkü "aidat yasal değil" derlerdi her yerde. Okulda "aidatı ödemeyenlere karne yok" falan derlerdi, yine de ödemezdim. Çünkü saçma gelirdi. Kim bana karnemi vermeyecek? Ne münasebet ! O zaman bile bunun doğru olmadığını bilirdim.Benim okuduğum dönemler bir saçmaydı.
Kömür parası
Karne parası
Aidat parasi
Onu da kendileri toplamazdi,sınıfın başkanı toplardi.
Müdür büyük bir zevkle gelir,aidat odeyemeyenlerin adini dersin ortasında okurdu .
Nefret ettirirlerdi kendilerinden.
O kadar öğrencinin arasında "sen neden getirmedin" diyerek asagilarlardi insanlari.
Ayrıca okulun perdesini her hafta bir ogrenciye yikatirlardi.
Kömür veya odun gelmişse de erkek öğrencilere tasitirlardi.
Şimdi sistem daha iyidir umarım
Çok çektirdiler bize yengenc,yahu öğrenci yazılı yoklamaya girecek,kadın sınav kağıdı için fotokopi parası isterdi.Ben ilkokuldaykne de ödemezdim. Çünkü "aidat yasal değil" derlerdi her yerde. Okulda "aidatı ödemeyenlere karne yok" falan derlerdi, yine de ödemezdim. Çünkü saçma gelirdi. Kim bana karnemi vermeyecek? Ne münasebet ! O zaman bile bunun doğru olmadığını bilirdim.
Bir gün annemi aramışlar demişler böyle böyle iki dönemdir aidat ödemiyorsunuz.
Annem bir utanmış bir utanmış.
Bana çok kızmıştı "neden söylemedin,salak" diye:)
"Bana ne ya yasal değil ki" demiştim. Sonra annem zoruyla ödemiştim
Okuma seti başka aidat başka. İkisi için toplam para diye bir şey olamaz. Okuma setini öğretmenden mi aldınızEvet ilk dönem bir okuma seti alındı.
Ama. Ben fiyatina baktım 250 TL ydi
Yetmiyor arkadaşlar… sınavı okul senin için yapıyor bu arada.Çok çektirdiler bize yengenc,yahu öğrenci yazılı yoklamaya girecek,kadın sınav kağıdı için fotokopi parası isterdi.
Okulun yaptığı sınava girerken bile bizden para alınırdı.
Cidden anlamadim bu işi.
Bizde de okula 5 top kağıt ayrı sınıf için verilenler ise ayrı tahta kalemi 1 top kağıt 1 top renkli A4 kağıdı gibiMiktar konusunda hiçbir bilgim yok. Bu konuyu okul idarecileri bilir. Ama kızlarım için ben de kâğıt, tahta kalemi vb. alıp okula götürdüm. Para da veriyorum ayrıca.
İstemek zorunda kalıyor idareciler. İnanın okullar çok zor döndürüyor bütçelerini. Ben küçük kızıma bu yıl hem kayıt parası verdim hem 4 top kâğıt, tahta kalemleri gönderdim. Ayrıca sorumlu veli iki top kâğıt parası topladı. Kaynak kitap, İngilizce kitap seti(yabancı dil ortaokulu olduğu için) vb. habire para gönderiyoruz. Kadının adını kaydettim bankanın online şubesineBizde de okula 5 top kağıt ayrı sınıf için verilenler ise ayrı tahta kalemi 1 top kağıt 1 top renkli A4 kağıdı gibi
Allah kabul etsin sayılarınız artsın inşallahİstemek zorunda kalıyor idareciler. İnanın okullar çok zor döndürüyor bütçelerini. Ben küçük kızıma bu yıl hem kayıt parası verdim hem 4 top kâğıt, tahta kalemleri gönderdim. Ayrıca sorumlu veli iki top kâğıt parası topladı. Kaynak kitap, İngilizce kitap seti(yabancı dil ortaokulu olduğu için) vb. habire para gönderiyoruz. Kadının adını kaydettim bankanın online şubesine, istediği miktar neyse tak gönderiyorum artık, yapılacak bir şey yok
Müdürle konuşun lütfen. Bakanlığa sorarsanız 'aaaassslaaa aidat alamazlaaar, bize şikayet ediiiinn, gerekeni yaparııızz' diyor. Ama müdürlük temizlik malzemesi, okul kırtasiye ihtiyacı, koca okula verilen tek temizlik elemanının yetmemesini ilettiğinde kendi imkanlarınızla halledine geliyor iş. İstenen aidat okul aile birliği hesabına yatırılır zaten ve emin olun oradan para çekmek içinde 50 kişinin imzası gerekir. Yani verdiğim para nereye gidiyor acaba düşünceniz olmasın, faturasız kanıtsız harcanamaz hesaptaki para.Kizlar selam.
MEB ' e bağlı ilköğretim okullarında aidat isteniyor mu .
Aidat başlığı altında değil kitap parası
Okul araç gereç leri için gerek li gibi .
İlk dinem istendi 800
Şimdi ikinci dönem için tekrar isteniyor
1000 TL öğretmen yada idare ile konuşmak istiyorum ama durum sizlerde nedir bilmek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?