Aile apartmanı!!!

Ben bir buçuk sene oturmuş biri olarak cıks :KK12:
Şimdi 1400 km ötede gayet rahatım. Allah sabır versin. Ama oturmamak gibi bir seçeneğin varsa oturma. Anlayamıyorum yaa bu koloni gibi yaşamak isteyenlere.

Benim yemem icmem ayri olacak. Rabbim sabr versin sizede
Siz öyle zannedin çoğu zaman beraber yiyelim diyecekler, tam 13 sene aynı apartmanda alt üst oturduk dert sahibi oldum şimdiki aklım olsaydı kocayı boşardım yine oturmazdım sakın ama sakın taşınma

Sen yeme içme ayrı olavak zannedersin ama sadece yatmaya evine geçersin demedi deme. Eltine kayinvalidene gelen misafirlere hizmet etmek, yatacak yer olmayınca evini açmak da cabası. Bir tane tutulacak tarafı yok bunu sen de biliyorsun. Mesafeyi koyarım diyorsun ama bana yorumlarından çok da baskın bir karakter gibi gelmedin, daha çok aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda takılan birisin, belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama öyle bir izlenim uyandı ben de. Benim kv ile aramda 10 dakika mesafe yok bile 2 yıldır anca anca düzenime, isteklerime ayak uydurmaya başladılarki bu seviyeye gelene kadar ne kavgalar ne huzursuzluklar yaşadım. Kaldı ki bir de aynı apartman.. işin çok zor çok. Olabildiğince pençelerini çıkararak taşın, en ama en baştan bilsinler kırmızı çizgin olduğunu yoksa işin yaş

Sen yeme içme ayrı olavak zannedersin ama sadece yatmaya evine geçersin demedi deme. Eltine kayinvalidene gelen misafirlere hizmet etmek, yatacak yer olmayınca evini açmak da cabası. Bir tane tutulacak tarafı yok bunu sen de biliyorsun. Mesafeyi koyarım diyorsun ama bana yorumlarından çok da baskın bir karakter gibi gelmedin, daha çok aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda takılan birisin, belki yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama öyle bir izlenim uyandı ben de. Benim kv ile aramda 10 dakika mesafe yok bile 2 yıldır anca anca düzenime, isteklerime ayak uydurmaya başladılarki bu seviyeye gelene kadar ne kavgalar ne huzursuzluklar yaşadım. Kaldı ki bir de aynı apartman.. işin çok zor çok. Olabildiğince pençelerini çıkararak taşın, en ama en baştan bilsinler kırmızı çizgin olduğunu yoksa işin yaş

Konu sahibi aile apartmanina hayir diyemiyor. Yani oturacagi, yasayacagi evi secemiyor bile. Elbette o mesafeyi koruyamaz. Simdi rest cekmeyen, o zamanmi cekecek? Ev tadilata girdiginde bile restini cekecekti. Yapmadi. Simdide tasinmadan 2 ay önce "bana dua edin" diyor. Yahu bu saatten sonra dua neye yarayacak? Sende icraat yoksa?

Sinava ders calismadan "insallah iyi puan alirim" diyen ögrenci gibi. Önce kendin önlemini almalisin.

Ki daha öncede dedim, aslinda konu sahibi bu olaydan o kadar sikayetci degil. Olsaydi ilk gündeme geldiginde daha büyük tepkisi olurdu. Cidden aman Ali riza bey tadimiz bozulmasin düsüncesinde. Kader deyip geciyor. Yani biz ne yazsak bos aslinda.

Benim kayinbabam 4 katlı bir apt yaptı kayınvalidem görümcem iki eltim oturuyoruz diğerleri yabancı zaten inanır mısın büyük olan eltim okadar sorumluki kayınvalidem gille sürekli arkasından konusur diğer eltimle araları çok iyi benden bayağı kaç yaş büyükler bende bazen ortamlarına girmek istedim o büyük eltimle aramiz iyi değil beni hiç cekemiyo aramızda kırgınlıklar oldu ama yinede konuşuyoruz diger eltimse onla da aramız iyidi benim dedikodumu yapmışlar ve ben bunu duydum artık onunlada samimiyetim yok küs değilim onlarla yaşıt değilim büyükler saygım yine var ama asla evlerine gitmiş gelmisligim yok hep onlar birbirine kahvaltı ya çaya oturmaya giderler ne bana gelirler ne ben giderim ilk başta çok zoruma giderdi şimdi umursamiyorum o büyük eltim değilde diğeri dedikodumu yapan benim peşinden ayrılmıyor sürekli konuşma çabasında ama yüz vermiyorum görümcemde yılan gibi onun yanında bişey konusulmuyor hemen gidip bizi birbirimize düşüruyo kayınvalidem teyzem olur onun çok yanlışları oldu aramızda laf taşımak gibi oyuzden bana ders oldu yanlarinda bişey söylemiyorum.. gelelim sana işin zor valla iyi olsan kötü biliyolar kötü olsan reklam ediyolar bu eltilik kadar zor bişey yok çekememezlik çok var..

Çocukluğum aile apartmanında geçti; dedem, amcalarım ve biz... Amca çocuklarıyla birlikte büyümek güzeldi, bir sürü güzel anımız vardır. Ama büyüklerin dünyasını soracak olursanız berbattı. Sürekli hırgür, iki gün iyiler, 5 gün birbirlerini yerler. Hele aile büyüklerinden ara bozucu birileri varsa, o çatı altında huzur olmuyor. Annemle babam çok iyi anlaşırlardı ama mutlu değillerdi, maddi imkanları olsa sürekli taşınacaklarından bahsederlerdi. Bunlara şahit olmuş biri olarak, asla aile apartmanına taşınmayın diyorum. Elbette 5 parmağın 5'i bir değil, kötü şeyler yaşayacaksınız diye bir kural yok ama mesafeli ilişkilerin çok daha güzel gittiğini çok örnekte gördüm.

Allah yardımcın olsun bundan sonraki hayatın bitti çok zor çokk
Aynı binada seneleri geçmiş biri olarak söylüyorum yandın
Ben kurtulabilmek için neler çektim çok şükür rabbime

Benim dedem ultra zengin bir adam normal olarak aile apartmanı var. Adam sadece gelinleriyle oğullarıyla orada oturuyor, kızlarına bir çöp bile vermez 😅 neyse konuya döneyim. Gelinler evlenirken istedikleri evde oturamazlar, istedikleri mobilyayı bile alamazlar çünkü ev dedemin dedem ne kadar bütçe ayırırsa ona göre alışveriş yapılır. Evde de ilk günden itibaren dedemin otoritesi vardır istediğiniz kadar kapım kapalı olacak deyin hiç öyle olmuyor. Özel hayatları yok dayımların dışarı çıkarken bile hala haberleri olur ve saatli gider dönerler. Para konusunda da öyle olmak zorundalar. Gelinler ise sürekli evde yemek çamaşır modundalar çünkü sans kimseyde yemek o gün orada yenir (maaile olarak😅)
Sırf bu yüzden kimse tatile gidemez, ekstra para harcayamaz. En önemlisi de kocanla her zaman mutlu olmak zorundasın iyi de olsa kötü de olsa senden bilirler sorunu😅 allahım yazsam daha neler var. Kisacasi kira da oturun ama aileyle aynı apartman da oturmayın. Ben her iki tarafa uzak ev tuttum sırf kavga söz olmasın diye.

Hayırlı akşamlar.
Başlıkta belirttim gibi aile apartmanı
Ramazan bayramından sonra tasincagm. Kayın babam müstakil evinin üzerine bi kat daha cıktı 2 katli ev toplamda 4 daire var. Alt katta kv karşısında eltim ust katta da ben ve eltim olucaz.
Çok tedirginliklerim var endişelerim var eltimgil kv de ile akrabalr aynı köyden ikisi ama.ben yabancıyım. Memleketm farklı hiç istemiyorum.tasinmak hiç de istemiyorum vesvese mi yapıyorum bilmiyorum ama içime sinmiyor oraya gitmek.
Bazen dışlandığımi bile farkediyorum orada nasıl olacak tamamen yerleşirsem bilmiyrm 2 yıllık evliyim artik hayatımın geri kalanı o evde nasıl.gecer.nasil sürer bilmiyorum..aile apartmanında kalanlar yazabilirler mi...
ooo cümbüşe gel ver coşkuyu ver coşkuyu..:D

silah zoruynan mı gidiiyon bacım :ıslık:

Benim kayinbabam 4 katlı bir apt yaptı kayınvalidem görümcem iki eltim oturuyoruz diğerleri yabancı zaten inanır mısın büyük olan eltim okadar sorumluki kayınvalidem gille sürekli arkasından konusur diğer eltimle araları çok iyi benden bayağı kaç yaş büyükler bende bazen ortamlarına girmek istedim o büyük eltimle aramiz iyi değil beni hiç cekemiyo aramızda kırgınlıklar oldu ama yinede konuşuyoruz diger eltimse onla da aramız iyidi benim dedikodumu yapmışlar ve ben bunu duydum artık onunlada samimiyetim yok küs değilim onlarla yaşıt değilim büyükler saygım yine var ama asla evlerine gitmiş gelmisligim yok hep onlar birbirine kahvaltı ya çaya oturmaya giderler ne bana gelirler ne ben giderim ilk başta çok zoruma giderdi şimdi umursamiyorum o büyük eltim değilde diğeri dedikodumu yapan benim peşinden ayrılmıyor sürekli konuşma çabasında ama yüz vermiyorum görümcemde yılan gibi onun yanında bişey konusulmuyor hemen gidip bizi birbirimize düşüruyo kayınvalidem teyzem olur onun çok yanlışları oldu aramızda laf taşımak gibi oyuzden bana ders oldu yanlarinda bişey söylemiyorum.. gelelim sana işin zor valla iyi olsan kötü biliyolar kötü olsan reklam ediyolar bu eltilik kadar zor bişey yok çekememezlik çok var..

Akraba akreptir diye bosuna denmemis herhalde ama şaşırdım. Nasil ya? Kayinvaliden teyzen oluyor,anne yarısı ne gibi bi yanlışı oldu ki sana. Gorumcen kayinlarin falan kuzenin. Daha iyi gecinmeniz gerekmez mi?
Hani benim ailemde ve bizim memlekette akraba evliligi olmaz. Hatta hic yok. Düşünüyorum da ben teyzemin ogluyla evli olsam sorun yasamazdim gibi geliyor. Şaşırdım.

Akraba akreptir diye bosuna denmemis herhalde ama şaşırdım. Nasil ya? Kayinvaliden teyzen oluyor,anne yarısı ne gibi bi yanlışı oldu ki sana. Gorumcen kayinlarin falan kuzenin. Daha iyi gecinmeniz gerekmez mi?
Hani benim ailemde ve bizim memlekette akraba evliligi olmaz. Hatta hic yok. Düşünüyorum da ben teyzemin ogluyla evli olsam sorun yasamazdim gibi geliyor. Şaşırdım.
Hayır öyle deme akraba kim olursa olsun akreptir.. tmm şuan kayınvalidem le iiim gorumcemlede konuşuyoruz ama ders oldu bidaa yanlarında konuşmuyorum laf lafa acildimi bak buda bunu söyledi senin hakkında diyolar görümcem kimse onu bişeyden saymaz çünkü çok fena kaç defa aramızı bozdu eltilerimle onların lafını bana benim lafını onlara söylerdi çok kavga ettik onunla kayınvalidem de istiyoki onun her istediği olsun ona zıt gittiğimde biyerde bı laf açılsa benim dediklerimi gider söyler ama onu uyardım yinede ayağımı denk aldim..

Hayır öyle deme akraba kim olursa olsun akreptir.. tmm şuan kayınvalidem le iiim gorumcemlede konuşuyoruz ama ders oldu bidaa yanlarında konuşmuyorum laf lafa acildimi bak buda bunu söyledi senin hakkında diyolar görümcem kimse onu bişeyden saymaz çünkü çok fena kaç defa aramızı bozdu eltilerimle onların lafını bana benim lafını onlara söylerdi çok kavga ettik onunla kayınvalidem de istiyoki onun her istediği olsun ona zıt gittiğimde biyerde bı laf açılsa benim dediklerimi gider söyler ama onu uyardım yinede ayağımı denk aldim..
Ne kadar terbiyesizler yaaaaa. Kayinvaliden de kendini saydırma peşinde herhalde.

Çok tuhaf bir ailenin içerisindeyim elti desen çekemez bayramdan bayrama giderim evlerine onlarda hiç gelmez büyüğü olan çok kinci diğeride pesimden kosuyo yaptığı hatanın farkında ya yüz vermiyorum umrumda değil zaten görümcemde anormal onuda saymiyorum kayınvalidem de onu çok uyardım bidaa yapmaz heralde yaparsada yine onun diğerlerinin arkasından neler söylediğini yine söylerim eltilerime ama oda farkında yapmaz ki artık onları çözdüm ağzım sımsıkı kapalı😁

Çocukluğum aile olan binada geçti. Büyükler birbirine küstü. Allah biliyor ben aile ile bir binaya taşınmam kim olursa olsun.Ama annem veya kp ve kv yardıma/bakıma mutac olsa, ancak o zaman olur, çünkü bakım için daha kolay. Ben aile apartmanindan şikayetçi olan kvdeler de tanıyorum. Anneme "sakın yapma hersey senden beklenir, çocuklar da hep basina kalıyor" demişler

Şimdi ne desem bilemedim zaten taşınacakmışsın o yüzden söylenecek şeyler moralini bozmaktan başka bir şeye yaramaz. Erkekler sabah gidip akşam geliyor 24 saat aynı ortamda vakit geçirecek plan, sürekli kapısı çalınacak olan sensin o yüzden onlara göre normal bir şey. Kendisi anlamadan anlatmak çok güç. Çünkü bir şey dediğin zaman ailemi istemiyorsun gibi düşünüyorlar

Bende tavsiye etmeyenler tarafındayım. Ama eşinizi ikna edemiyorsanız ve mecbursanız;

Etliye sütlüye karışmayın, insanlara her istediğini rahatlıkla söyleyemeyeceği kadar mesafe bırakın. Kırıldım, bozuldum içime attım olmasın. Kavga, tartışma olmadan da bozulduğunuz konuları söylemeye yada tavırlarınızla anlatmaya çalışın.

Evinizin sizin özeliniz olduğunu belli edin, akşam yemek, haftasonu kahvaltı rutininiz evinizde olsun. Görüşmeleri abartmayın. Ara sıra gelen teklifleri geri çevirmeseniz de aşırıya kaçan noktada kabul etmeyin.

Elti ve kv olan yerde gruplaşma, dedikodu olayı çok olur. Tatlı dille bile kanınıza girseler bu tarz konularda konuşmayın, olayların içinde tarafsız kalın. Yorum dahi yapmayın. Hatta dedikoduyu sevmediğinizi belirtin, laf katmayın. Kimsenin dediğini ötekine götürmeyin. Başınız ağrımaz, birbirlerini yerken izleyici olarak kalırsınız.

Ev işlerinde kv dahi olsa, hastalık yada büyük bir davet olmadıkça el atmayın. Göreviniz olur, yapmamaya başladığınızda da suçunuz olur. Gerekli yerde el atarsanız övülürsünüz. Tuhaf ama böyle.

Gezme tozmanızdan, giyiminizden, gelen, gideninizden kim ne der, laf olur diye taviz vermeyin. Siz sorumluluğunuzu bilip aşırı bir şey yapmadıkça kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Bunları eşinizle en baştan konuşun, oda bu konuda taviz vermesin. Zaten arayı bulacak olan eşiniz "benim haberim var, karım bilir nasıl davranacağını" derse konular açılmadan kapanır. Bu şekliyle eşinizle konuşun, baştan koyulan sınırlar sorunları önler. KESİNLİKLE...

Kv yada kp kim olursa olsun evinizin anahtarını vermeyin. Geçen bir forumda ki bayan gibi uyurken başucunuzda kv belirmesin :) Evinize alacağınız bir eşya vs. ne olursa olsun fikir almak dışında müdaheleye ettirmeyin. Ben bunu sevdim deyip geçin.

Eşinizle kafanızda ki tüm olumsuzlukları konuşun. O gün boyu işte olacak ve onun ailesi. Ona kıyamazlar canını sıkmazlar ama aynı şey sizin için geçerli olamayabilir. Arkanızda olsun, kulağına gelecek olumsuzluklarda tarafsız olsun, gereksiz tavırlar içine girmesin.

Çok olumsuz ve mutsuz halde evinize giriş yapmayın. İyi düşünün iyi olsun. Belki herşey daha güzel olacak. Hakkınızda hayırlısı.

O binaya taşınmadan ne olacağını bilemezsiniz. Eşinin bazı şeyleri görmesi için oturmalısınız. Arkadaşım sizin gibiydi. Aile binasına gitmek istemiyordu 3 yıllık evliliğin ardından gittiler 1 yılı geçti binadalar. Kızın yaşamadığı sıkıntı kalmadı. Eşi durumun farkında ve en kısa sürede taşınmayı düşünüyor

Ikna etmeye calisiyorum ama olmuyor ikna olmuyorum olamiyorum. Buyuk tartismalarmz oldu oluyor ama hala vazgecilmiyor illa gidilecek sanirim 😞
Niye bilmiyorum ama bana çok sempatik geliyor. Belki o durumu yaşamadığımdan üvey kv ile dört yıldır görüşmüyoruz eşiminde isteği ile. Ama arada diyorum iyi kötü bir kv vardı şimdi o da yok. Keşke diyorum büyüklük yapıp bütün aileyi birarada toplayabilseymiş hepsini birbirinden ayırmak yerine. Kv ve eltiler iyiyse geçinebilirsiniz sanki yani inş geçinebilirsiniz. Zaten başka seçenek yok gibi illaki taşınacaksınız.

Back
X