• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile arası uyuşmazlık,Karakter uyuşmazlığı, ve evlilik. Tavsiye ihtiyacım var lütfen

Sezgii1214

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2022
2
0
1
23
Merhaba öncelikle herkese Günaydın. Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen fikirlerinizi söyleyin. Açıkça kıradabilirsiniz.
Ben 21 yaşındayım, üniversite gitmedim. Çalışıyorum. Erkek arkadaşımla internetten tanıştık 2 senedir beraberiz. Yapı gereği biraz kavga esnasında ikimizde kırıcı oluyoruz ama bu aralar fazlalaştı. Ben büyük şehirde yetiştim akraba görmedim o tam tersine akrabalarla yetişmiş onlarsız yapamayan insan. İşsizlik dolayısı ile onu kendi çevreme getirdim yanında oldum ailem muhafazakar olmasına rağmen defalarca evime davet ettirdim. Benim ailem yapıcı ancak onun ki gerici, bir kere derdimi anlattım ayrılığa getirdiler tabi ben biraz saçma bir şekilde çocukluk yaparak söyledim ama bu bana ders oldu bir daha tartışmayı anlamayacak insanlara söylememeyi. Konuya dönersek kendisi sürekli beni buraya çektin getirdin,kimsem yok gibi sözler söylüyor moralimi bozuyor. İki tarafta fedakarlık yaptı ancak sinir anında bütün kötü şeyler ağızdan çıkıyor Size birkaç örnek göstereceğim.
Bide abisi ve yengesi var tabi toz kondurmuyor. Ameliyat oldum aramadılar, evlerine gittim yüzüme bakmadılar. Ev bakarken fikrim sorulmadı kendi kendilerine evi dizdiler bende atlayıp ben karar vereceğim deyince yanlış mı yaptım sizde bunu söyler misiniz ama çok saygısız idi. Kendisine bunu söyledim aileme düşman ediyorsun diyor.
Kültür çatışmazlığı var diğer gelin onların akrabası ben uzağım diye ilerde sorunlar çıkacak biliyorum. Bazen diyorum ilişkim bitsin ama üzülüyorum işte ( emekten dolayı) Ama bana göre değiller. Annesine 1 kere derdimi söyledim ayrılığa geldik benim ailem öyle değil çok zoruma gidiyor belki yaşımdan ötürüdür bilmiyorum.
Kendisiyle anlaşamıyorum nasıl bir yol çizeyim bilmiyorum kafa uymuyor uyuşmuyor evlenme tarihi seneye diye alındı ama bu gidişle son güne kadar tartışmaktan yoruldum. Aşağıya yazdığım mesajdan alıntı bıraktım. Akraba olduğu zaman çıtları çıkmıyor ben yabancı diyemi böylesi oluyor. Yani bitirsem inanın o kadar şey yapıldı nişanlı gibi davrandık resmen. Yani ailesiyle anlaşabilecek miyim? Gözüm korkuyor şuan bile bana kötü mesajlar atıyor.

Eklentiler

• 6AD813B9-5B42-4481-AE5F-FBEFA9B83F18.webp
    6AD813B9-5B42-4481-AE5F-FBEFA9B83F18.webp
    48,3 KB · Görüntüleme: 401
Bu kadar fark var madem,bu denli sikayetcisiniz.. Bitsin o halde.
Kişiliğini değiştiremezsiniz,ailesini de değiştiremezsiniz.
Evlenince bu tartışmalar azalmayacagi gibi artarak devam eder.
Bu kadar dertliyseniz,madde madde siralayabiliyorsaniz yaptıklarını ; ayrılin o halde.

Kaçarak uzaklaş....

Sakın seviyorum filan diye de zırlama....karşına çok daha iyisi çıkar...çıkmassada asla ama asla böyle bir çatışma içerisinde yuva kurmaya çalışma çünkü YIKILIR.

Merhaba öncelikle herkese Günaydın. Bana yardımcı olabilir misiniz lütfen fikirlerinizi söyleyin. Açıkça kıradabilirsiniz.
Ben 21 yaşındayım, üniversite gitmedim. Çalışıyorum. Erkek arkadaşımla internetten tanıştık 2 senedir beraberiz. Yapı gereği biraz kavga esnasında ikimizde kırıcı oluyoruz ama bu aralar fazlalaştı. Ben büyük şehirde yetiştim akraba görmedim o tam tersine akrabalarla yetişmiş onlarsız yapamayan insan. İşsizlik dolayısı ile onu kendi çevreme getirdim yanında oldum ailem muhafazakar olmasına rağmen defalarca evime davet ettirdim. Benim ailem yapıcı ancak onun ki gerici, bir kere derdimi anlattım ayrılığa getirdiler tabi ben biraz saçma bir şekilde çocukluk yaparak söyledim ama bu bana ders oldu bir daha tartışmayı anlamayacak insanlara söylememeyi. Konuya dönersek kendisi sürekli beni buraya çektin getirdin,kimsem yok gibi sözler söylüyor moralimi bozuyor. İki tarafta fedakarlık yaptı ancak sinir anında bütün kötü şeyler ağızdan çıkıyor Size birkaç örnek göstereceğim.
Bide abisi ve yengesi var tabi toz kondurmuyor. Ameliyat oldum aramadılar, evlerine gittim yüzüme bakmadılar. Ev bakarken fikrim sorulmadı kendi kendilerine evi dizdiler bende atlayıp ben karar vereceğim deyince yanlış mı yaptım sizde bunu söyler misiniz ama çok saygısız idi. Kendisine bunu söyledim aileme düşman ediyorsun diyor.
Kültür çatışmazlığı var diğer gelin onların akrabası ben uzağım diye ilerde sorunlar çıkacak biliyorum. Bazen diyorum ilişkim bitsin ama üzülüyorum işte ( emekten dolayı) Ama bana göre değiller. Annesine 1 kere derdimi söyledim ayrılığa geldik benim ailem öyle değil çok zoruma gidiyor belki yaşımdan ötürüdür bilmiyorum.
Kendisiyle anlaşamıyorum nasıl bir yol çizeyim bilmiyorum kafa uymuyor uyuşmuyor evlenme tarihi seneye diye alındı ama bu gidişle son güne kadar tartışmaktan yoruldum. Aşağıya yazdığım mesajdan alıntı bıraktım. Akraba olduğu zaman çıtları çıkmıyor ben yabancı diyemi böylesi oluyor. Yani bitirsem inanın o kadar şey yapıldı nişanlı gibi davrandık resmen. Yani ailesiyle anlaşabilecek miyim? Gözüm korkuyor şuan bile bana kötü mesajlar atıyor.
Ayrilabilirsiniz. Ne güzel henuz evlenmeden bu tür detayları görebiliyorsunuz. Bence universite olayını değerlendirin. İstediğiniz zaman doğru insanla yine evlenebilirsiniz. Yanlış insanla ömür geçmez.

Ailesiyle anlaşamıyorsunuz, adamla anlaşamıyorsunuz niye illa evlencem diye tutturuyorsunuz?

Ne kadar büyük evlenme arzusu içindesiniz, aranızda bir şeyler geçti de açığa çıkar diye mi korkuyorsunuz? Eğer öyle değilse aileyle anlaşamıyorsunuz tamam ara sıra görüşücem diye düşünebilirsiniz ama aynı evi paylaşacağınız adamla da anlaşamıyormuşsunuz . Bu neyin kafası anlamadım, neyin ısrarı?

Saygıyı yitirmişsiniz. O yoksa sevgi hiç kalmaz. Kırıntısı varsa da yok olur. Yaşınız çok genç bunu birkaç yıl sonra idrak etmeye başlarsınız ama iş işten geçmiş olur.
Alıntıladığınız mesajınız bile hiç hoş değil. O onu dedi, bu yan baktı, o düz baktı. Henüz yeterli olgunlukta değilsiniz. Kendinizi yakmayın.

Daha geçen hafta altları bezlenen çocuklar evlenmeye kalkıyor..
Emekmiş sen asıl emeği evlenince görürsün
Şimdiden senin ailen benim ailem demeye başladıysanız çok çok zor

üniversiteyi niye yazdınız mesajınızda?
çocuk üni mezunu mu?
üni mezunu diye çocuğu birşey mi sanıyorsun?
koştur koştur küçücük yaşta emek zırvalığının arkasına sığınıp evlenmeye çalışacağına üniversite sınavlarına çalış madem.

Emeğim de emeğim diyerek ömrünüzü mü bitireceksiniz bu insanlarla

Bence bu adamla evlenmemelisiniz. Bizde ailemize düskünüz, ama kimse ailesinden biri hata yapsa (ve yapiyorlar herkes insan sonucta) "onlor bonom oilom. Aramizi bozuyorsun" moduna girmiyor..her zaman hakli olanin tarafinda olmak lazim.sizin erkek arkadasiniz bunu yapacak kapasitede degil ve sizde hep altdan alamazsiniz. Iyi bir evlilik icin iki tarafin da olgunlasmasi lazim

Emeğim de emeğim diyerek ömrünüzü mü bitireceksiniz bu insanlarla
Daha 21 yaşında neyin emeğiyse! Sanki 15 sene evlilik+3 çocukla ortada kalmış gibi.

Konu sahibi, iş bulup yanınıza getirmek emek sayılmıyormuş gördüğün gibi. Üstelik senin yüzünden buralara geldim etrafımda kimsem yok demiş yani burada da sizi insan yerine koymuyor. Bu nankörlüğü fark etmiyor musunuz? Ameliyat olmuşsun geçmiş olsun dememişler, evlerine gitmişsin yüzüne bakmamışlar, ev döşenmiş fikrini sormamışlar, insan yerine koymamışlar...hani emek nerede? Böyle insanlara böyle ailelere niye yapışıyorsunuz, ille de evlenicem diye tutturuyorsunuz? Evlenin hemen koşun, başka bir kızın başı yanmasın bari.

21 yaşındasın 21
Neyin derdi neyin telaşı neyin emeği
Yavrum annen seni uyarmiyor mu
Belki de dinlemiyorsun 😞
Aklını başına al
Bununla evlenmek zorunda değilsin
Ki evlenmemelisin de
Söylenecek çok şey varda işte
Öyle evine falan gidilmez gidersen bir agirligin olmaz
Bize geldi bizden önce kim bilir kimlere gitti denilir
Bu kadarını da mı söylemedi sana annen ?
Kendi gelen gelincik ne incik ister ne boncuk unutma olur mu
Bir sonraki ilişkinde bunları yapma taş yerinde ağırdır kızım unutma

Evlenmeyin?? Yani her şey kabak gibi meydanda, evlenince işler daha da cirkinlesecek iyice yüz göz olacaksınız, çoluk çocuğa karışıp da mı ayrılmak istiyorsunuz anlamadım ki? Ayrıca emek vermek için sevgili edinmiyoruz hep de yazarım. Sevgilim varsa iyi zaman geçirmeli, kendimi iyi hissettirmeli. Sürekli kedi köpek gibi didişip can sıkıcı durumlar yasayacaksak sevgililiğin ne anlamı var ki 🙄 sürekli fedakarlık edip emek (?) vereceksem yemişim öyle ilişkiyi. Evlenince iş başka tabii yuva kuruluyor sorumluluklar var o ayrı konu. Ama sevgililikte böyle arabesk yaklaşımlar ve konu komşu akraba dıdının dıdısı dertlerine karşıyım. Böyle olacaksa varsın evlilik olmasın. Anne babanız bilmem kime paspas olun diye büyütmedi herhalde sizi.

Senle yaşıt kardeşim var evlencem dese saçını başını yolardım.

Aklını başına devşir de okul oku. Evlilik geciktikçe güzelleşen bir şey

Back
X