- 7 Ağustos 2019
- 415
- 301
- 33
- 39
- Konu Sahibi Onceadalet
-
Evet kimseye bu kadar tahammül etmezdim.Basiretim bağlandı sankiBu baskının onda birini kendi ailenizden görseydiniz -haklı olarak- yollarınızı ayırırdınız değil mi?
Eşinizin ne özelliği var da özsaygınız için verdiğiniz kararda yüreğiniz yangın yeri?
Mutluluk, tek bir insan üzerinden tanımlanamaz.
Belki sizin mutluluğunuz, yollarınızı ayırmaktan geçiyordur.
Zamanında çok koştum artık ben buyum kabul edersen diyor.Hint kumaşı sanıyor kendiniYaşın geçiyor diye mecburen evli kalma düşüncesini ilk kez duydum. Mutluysan evli kalırsın, hayatın zehir gibi geçiyorsa boşanırsın. Kaldı ki muhtaç değilsin, ailen arkanda, mesleğin var. Bu eziyeti çektiğin hata.
Bırak o koşsun peşinden birazda. Erkekleri bu kadar ‘vazgeçilmez statüsü’ne koymayın yahu. Kimse vazgeçilmez değildir. Yol ver gitsin.
Aşırı takıntılı,kinci ve de bedelini fazlasıyla ödetti bana ailelere yakın yaşamak istemediğim içinDeli misiniz yahu başınızdan atın gitsin. Ayrıca delil olarak kullanın psikolojik şiddeti. Tazminat öder inşallah size cektirdiklerine karşılık. Hasta ruhlu adam.
Peki şuan toplum seninle üzülüyor mu? Senin içini, yaşadıklarını biliyor mu? O yüzden nasıl mutluysan öyle yaşa. Bu dünyaya bir kere geldin. Herkesi mutlu etmen mümkün değil, ki mecbur değilsin. Bundan sonra kendin için yaşa. Allah karşına mutlu olacağın insan çıkarsın.Evet toplum yok mu bir şey diye diye yanlış evlilk tercih ettim
Evet özdeğerimle alakalı sorunum var sürekli kendimi suçluyorum bu psikolojiden çıkmam lazımAilesine olan duskunlugu yuzunden senelerce evlenememıssınız adamla, ne oldugu bastan bellıymıs. Bile bile lades demıssınız, muhtemelen duzeltırım sandınız.
Oh be kurtuldum deme vaktinizde de, ozguvenın gıttı diyorsunuz.
Acaba artık kendinize deger mi verseniz?
Amin Allah razı olsun inş bu günleri iyi ki atlatmışım dediğim insanlar çıkar.Çok sağolunPeki şuan toplum seninle üzülüyor mu? Senin içini, yaşadıklarını biliyor mu? O yüzden nasıl mutluysan öyle yaşa. Bu dünyaya bir kere geldin. Herkesi mutlu etmen mümkün değil, ki mecbur değilsin. Bundan sonra kendin için yaşa. Allah karşına mutlu olacağın insan çıkarsın.
Evet nerdeyse 10 yıl geçti kendini bağlı sanıyor ama değil bağımlı iç içe bir hayat kurmak istiyor ki yaşaması çok zorEski esimi yazmissiniz adeta.
Canim bak bu adam ile yolunu ayir. Hayat cok kisa. Degmez. Sal ipini.
Annesine bagimli olan erkekten eş olmaz. Olmadi.
Anne baba baki degil, yuva kirmak yeterince zor niye anlamiyorlar bunu.
Topla kafani. Boşan. Anasiyla otursun.
Verdik mahkemeye bitiyor artık çok teşkler desteğiniz içinArkana bakmadan kaç kurtul... O ne öyle beddua gibi adam, sakın hayatınızı bu adama adamayın yaşınız kaç olursa olsun
Evet evlenme diyen aileme kulaklarımı tıkadım.Şimdi çok pişmanım ama neye yarar...Bile bile lades. Biz ne soylesek boş zaten bastan balık kokmuş
Adınıza cok sevindim en iyisi...Verdik mahkemeye bitiyor artık çok teşkler desteğiniz için
Konuyu okurken inşallah gidecek yeri vardır maddi durumu iyidir dua etmeye başladım ki son cümlelerde bir ohhh çektim.Valla kesinlikle arkana bakmadan git düzelecek bir konu yok ortada kimse kimsenin hayatına bu kadar karışımaz.Sizin 2 gün üst üste gitmeyi kabul etmeniz bile hata.Evlilik böle birşey değil ne kadın ne erkek 3. Kişiler için birbirini hiçe saymamalıHerkese iyi akşamlar
Eşimle evlenmeden önce yıllarca ailesine olan düşkünlüğü yüzünden tartışmaktan evlenememiştik defalarca ayrıldık birleştik ve bana sözler verdiğinden 3 yıl kadar önce evlendik .Evliliğin ilk yılı kabus gibiydi.Benim aileme yakın oturmayı kabul etmişti(yılda sadece 3 kere görüştüler)bunun intikamını çok acı ödetti.İlk haftadan odaları ayırdı.Hiç konuşmadı.Her gün tartışma çıkardı.Beni yok saydı.Yaptığım yemekte, temizlikte beni aşağıladı.Kendisi yaptı ama burnumdan getirerek.Ailesi 6 ay kadar bulunduğumuz şehirde yaşadığından her haftasonu gidip kaldık.Daha 1 aylık evliyken her gün oraya gitmeye ya da geç saatlere kadar gelmemeye başladı.En sonunda evleri ayırdık.Psikiyatriste gittik yine çözüm olmadı.Sen kızsın ben erkeğim diyen,benim ailem evlenmeden önce ev ev üstüne olmaz dediği için nefret eden,şimdi birleşirse ailesiyle aynı binada oturacağını söyleyen,2 gün görüşürüz 3.gün bize ayırırız dediğim için olursa çocuk sevemeyekler mi diyen,benim ailem kız tarafı old için yakın taşınmasını istemeyen,yıllarca biriktirdiği parayı babasına verip onun üstüne daire aldıran,benim aileme en ufak rahatsızlığını belli edersen boşarım diyen ve bir sürü kızın erkek tarafına yakın yaşadığını söyleyen sürekli takıntısı devam eden bu insanla sırf yaşım ilerlediğinden evliliği devam ettiremeyeceğim.İçim yangın yeri gibi nolur beni rahatlatın kızlar.Ben kamuda çalışıyorum kendime ait dairem var.Ailem arkamda ama kendime olan güvenimi kaybettim sanki kızlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?