aile bagimlisi nankor esim

annenize yapılan saygısızlık yenilecek yutulacak gibi birsey degil ..
esinizden de koca olmaz cnm kusura bakmaa :47::47::47::47:

Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum

Tatlım ALLAH yardımcın olsun ne diyeyim ama eger katlanamayacaksan ve bırgun bıtecekse kendını zorlama hemen ayrıl genclıgını böyle yasama sen dua et sureklı dert veren RABBIM dermanda verır biz ne desekte bos cunku acı tek kısılık bır sofradır kımse dusuncelerını kırgınlıklarını acılarını suan hissedemez ayrılık dılımden cıktıgı gıbı kolay olmasada sonu olmayan bırsey ıcn nereye kadar cırpınacksn kı ayy tam bı anne kuzusu annesı nasıl acaba oda fena bır ınsansa ALLAH yrdmcn olsn ama onu alıp karsına konuş bunu böyle degıl böyle yapalım dıye de sen cok ıyı bır ınsansın ama bu huyların benı uzuyor ıkı tatlı sozun arasına yanlışlarını koy hamburger gıbı :) :5::5::5::5::28::28::28::28::28::28::28::28::28::28::28:

evlilik için aceleniz neydi.yeni mezun olmuş,bekleseydiniz de adam sorumluluk almayı öğrenseydi.her şeyi ailen yapacağına birikim yapıp evi için harcama yapsaydı da kıymet bilseydi.hazıra konan kim memnun olmuş ki kocan olacak.:50:

ayrıca ailesiyle kaç kez konuşması,annesine canım demesi sorun olmamalı.sen beğenmesen de hoşlanmasa da ailesi.:34:
Canim ben evlenmek icin bekleyelim dedigimde beklemek istememisti.ailemde destek cikinca erken evlendik.annesiyle konusurken sevgilisi gibi konusmasi sence garip degil mi

Canim ben evlenmek icin bekleyelim dedigimde beklemek istememisti.ailemde destek cikinca erken evlendik.annesiyle konusurken sevgilisi gibi konusmasi sence garip degil mi

annnesine canım aşkım diye konuşan çok insan var.hatta arkadaşımın oğlu annesini telefona tek aşkım diye kaydetmiştir.bence annesine her türlü hitab edebilir de.yalnız tam sevgili gibi konuşuyorsa da gerçekten annesiyle mi konuşuyor onu araştır:34:

Yani ben anlamayadım saygın bir mesleğim var şöyle güzelim diyorsunuz öyleyse aceleniz neydi daha yeni mezun olmuş ekmeğini eline almamış zaten ev kuramayacağı eşya alamayacağı birikimi olmadığı bilinen biriyle beklemek istemediğimiz için evlendik diyorsunuz sonra da vay evin herşeyini ailem yaptı, kirayo annem veriyor diyorsunuz. Ama sizistemişsiniz bunu hiçbir aile de kızının mağdur olmasını istemez de benimailem ne kadar durumu iyi olursa olsun eli daha ekmek tutmayanir sorumluluk bilmeyen birine beni vermezdiev kurmakla eşya almakla iş bitmiyor. Şu da bir gerçek tamam eşiniz annenizi kovmuş kötü birşey ama sizinde yapılanları kafasına kakması burada herşeyi onlar aldı demeniz hoş değil bekleyecektiniz o zaman. Neden kovdu ayrıca nedeniydi neydi yanii. Hem ailesi zaten uzaktaymış 6-7 kere arayıp ailesiylene konuşacak ve annesine canım demesinde ne var anlamayadım sevgilisi gibi ne o öyle canım demek diye annesi ya tabii ki canım annem diyecek resmi şekilde mi konuşması lazım benim eşimde canım der annesine ben anneme aşkım bile derim ne var kıskanacak kızacak bunda. O zaman tavrınızı koyacaktınız saygın işim var diyorsunuz demek ki çalışıyorsunuz araba size lazım olmuyor mı ki eşiniz kullanıyor eşinizin hala işi yok mu eve bakmıyormu. Yanineler yaşandı da eşiniz evi terketti valla alıştıran sizsiniz mesleğiniz var madem neden anneniz kiranızı veriyor saygın mesleğiniz varsa güzelde maaşınız vardır eşinizdeüni mezunu hala neden anneden kira alınıyor? Öncelikle onun ailesine saygı duyacaksınız bir şekilde ama aynı saygıyı eşinizde gösterecek sonra herşeyi kendiniz yapacaksınız eşinizinde kafasına kakmayacaksınız.

QUOTE=caninfistigi;33584663]Sonuna kadar haklısınız ama kırmızı yerleri bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. Burda çalışmayan bir sürü bayan var. Erkeğin ailesinin düğünü derneği evi eşyayı her şeyi yaptığı hanımlar var. Onlar her zaman eşlerinin ailesine minnet mi duymalılar? Burda evdeki her şeyi benim annem yaptı diyen bir koca görsek eleştiririz. Burda kayınvalidesi ile sorun yaşamış sonunda cinnet geçirip evden gitmesini istemiş bayanlar da oluyor. Bu noktada evdeki eşyaları kim aldı diye düşünmüyorlar. O ev ikinizin. Eğer siz sürekli bu evi annemler düzdü, her şeyini annemler aldı diye düşünürseniz eşinizde bir aidiyet hissi oluşmaz. Eşinizin annesine canım demesine şaşırmanız zaten başlı başına değişik. Sorumluluk almaması, ailenize yapılan saygısızlıklar bunlar affedilecek şeyler değil ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki eşiniz iç güveysi biri ve siz bunu her fırsatta belirtmişsiniz gibi. Eğer şu anlattıklarınızı o da hissediyorsa mutsuz ve işe yaramaz hissetmiş olabilir.[/QUOTE]

ic guveysi demissin adam annemlerin yuzunu bile girmuyor ki ev icin ise hic bir zaman basina kalkmadim,evlendigimiz gunden beri tum ailem onu el ustunde tuttu,annemin yaptigi yemekleri bile yemezdi

Yani ben anlamayadım saygın bir mesleğim var şöyle güzelim diyorsunuz öyleyse aceleniz neydi daha yeni mezun olmuş ekmeğini eline almamış zaten ev kuramayacağı eşya alamayacağı birikimi olmadığı bilinen biriyle beklemek istemediğimiz için evlendik diyorsunuz sonra da vay evin herşeyini ailem yaptı, kirayo annem veriyor diyorsunuz. Ama sizistemişsiniz bunu hiçbir aile de kızının mağdur olmasını istemez de benimailem ne kadar durumu iyi olursa olsun eli daha ekmek tutmayanir sorumluluk bilmeyen birine beni vermezdiev kurmakla eşya almakla iş bitmiyor. Şu da bir gerçek tamam eşiniz annenizi kovmuş kötü birşey ama sizinde yapılanları kafasına kakması burada herşeyi onlar aldı demeniz hoş değil bekleyecektiniz o zaman. Neden kovdu ayrıca nedeniydi neydi yanii. Hem ailesi zaten uzaktaymış 6-7 kere arayıp ailesiylene konuşacak ve annesine canım demesinde ne var anlamayadım sevgilisi gibi ne o öyle canım demek diye annesi ya tabii ki canım annem diyecek resmi şekilde mi konuşması lazım benim eşimde canım der annesine ben anneme aşkım bile derim ne var kıskanacak kızacak bunda. O zaman tavrınızı koyacaktınız saygın işim var diyorsunuz demek ki çalışıyorsunuz araba size lazım olmuyor mı ki eşiniz kullanıyor eşinizin hala işi yok mu eve bakmıyormu. Yanineler yaşandı da eşiniz evi terketti valla alıştıran sizsiniz mesleğiniz var madem neden anneniz kiranızı veriyor saygın mesleğiniz varsa güzelde maaşınız vardır eşinizdeüni mezunu hala neden anneden kira alınıyor? Öncelikle onun ailesine saygı duyacaksınız bir şekilde ama aynı saygıyı eşinizde gösterecek sonra herşeyi kendiniz yapacaksınız eşinizinde kafasına kakmayacaksınız.

Niye beklemedin diyosunuz ya kendi beklemek istemedi ben de bir heves kapildim,aslinda babam yasi kucuk kizimin dedi vermek istemedi ama ben cok istedigim icin annem babami razi etti.evet ikimiz de maas aliyoruz kirayi suan biz oduyoruz ilk sene annem odedi.arabaya gelince babam bana 5 yil once almisti arabayi.ise beraber gidiyoruz arada inda kaliyor arada bende.

Sonuna kadar haklısınız ama kırmızı yerleri bir daha düşünmenizi tavsiye ederim. Burda çalışmayan bir sürü bayan var. Erkeğin ailesinin düğünü derneği evi eşyayı her şeyi yaptığı hanımlar var. Onlar her zaman eşlerinin ailesine minnet mi duymalılar? Burda evdeki her şeyi benim annem yaptı diyen bir koca görsek eleştiririz. Burda kayınvalidesi ile sorun yaşamış sonunda cinnet geçirip evden gitmesini istemiş bayanlar da oluyor. Bu noktada evdeki eşyaları kim aldı diye düşünmüyorlar. O ev ikinizin. Eğer siz sürekli bu evi annemler düzdü, her şeyini annemler aldı diye düşünürseniz eşinizde bir aidiyet hissi oluşmaz. Eşinizin annesine canım demesine şaşırmanız zaten başlı başına değişik. Sorumluluk almaması, ailenize yapılan saygısızlıklar bunlar affedilecek şeyler değil ama öyle bir anlatmışsınız ki sanki eşiniz iç güveysi biri ve siz bunu her fırsatta belirtmişsiniz gibi. Eğer şu anlattıklarınızı o da hissediyorsa mutsuz ve işe yaramaz hissetmiş olabilir.

Evet, ben minnet duyuyorum. Evimi kv'demin sayesinde istedigim gibi dösedim,istedigim gibi bir salonum, yatak odam oldu ve ben bunu esimede diyorum, annesine bu konuda minnet duyuyorum diye.

Elbette bacaklarina sarilip, tesekkur ederim anne demedim. Konu sahibide böyle birseyde beklemiyor. Fakat karsi taraftan senin adina birçok iyilikler yapildiginda bunun farkina olmak, ve tesekkur etmek niye olmasin? Bu iyiliklerin yapildigina farkinda bile degil, hatta konu sahibin ailesine nefret duygulari besliyor. Bu nankörlük degil ise, nedir?

Ayrica evet, annesini kovdugunda önemli olan annesi o evi dösedigi degil. Önemli olan bir erkek, kadinin lohusaliginda o kadinin annesini kovdugunu. Annesi, babasi bu erkegi o kadar sahip çikmalarina ragmen!

Konu sahibine sesleniyorum, birçok çoçuk ayrilmis anne baba ile büyüdü ve çok mutlu olup iyi yerlere geldiler. Önemli olan sizin mutlulugunuz. Siz mutlu degil iseniz, bu istemeyerek bile çoçugunuza yansiyor. Sizin evliliginiz çoçugunuz için örnek oluyor. Siz böyle bir örnekmi vermek istiyorsunuz?

O kadar sinir oldum ki... İnanin Ben olsam annemle babamla konuşur çok borcumuz var bilmem ne diyin arabayi da evi de alin derdim... Ne para verin derdim ne birşey..

... Boyle nankor bir adamin eline vermezdim hicbir şey.. Bende yokluk çekeceğim demezdimn sikardm disimi..

Sonra da gecindirsin bakalim evini beyefendi.. Zor durumda ailesi yardim edecek mi kendine acaba?
Zora koş biraz eşini minnet etmeyi öğretene kadar

Saygin bir isim var ve o kadar cok talibim vardi ki. Iclerinden en ana kuzusunu aldim. Adam benim babamin bana aldigi arabaya biniyor. Bir gun bile allah razi olsun demedi.onun yaninda ailemin lafini bile etmeye korkuyorum.hemen suratini asiyor.kin ve nefret dolu aileme karsi.kuzenlerimin esleri bile ailemi daha cok sayiyorlar. Simdi diceksinizki niye bosanmiyors.babam bunu kaldiramaz ve bebegim babasiz buyur diye.beni cok seviyor buna eminim.eger onun ailesini bas taci eder kendi ailemi atarsam bir dedigimi iki etmez.ama ben bu sekilde asla mutlu olmam

Esimle meslektasiz yazmistin ???

Neden sen daha sayginsin daha cok kazaniyorsun onu cozemedim.

doktor degilmi o da.

ayrica esin bi eziklik psikolojisinde canim.ailenin maddi durumu iyi anladgim kadariyla ve o minnet duymaktansa gormezden.gelmeyi seciyor.boyle kendisini asgilik psikolojisinden kurtariyor gibi geldi bana.

Gerci bn hala o da doktor oldgu halde nasil az kazaniyor cozemedm ama

Son düzenleme:
Esimle meslektasiz yazmistin ???

Neden sen daha sayginsin daha cok kazaniyorsun onu cozemedim.

doktor degilmi o da.

ayrica esin bi eziklik psikolojisinde canim.ailenin maddi durumu iyi anladgim kadariyla ve o minnet duymaktansa gormezden.gelmeyi seciyor.boyle kendisini asgilik psikolojisinden kurtariyor gibi geldi bana.

Gerci bn hala o da doktor oldgu halde nasil az kazaniyor cozemedm ama

Ben edim daha az kazaniyo demedim.bunu nereden cikardiniz.ayrica doktoruz da demedim

Arkadaslar konu benim istemedigim bir yone dogru gidiyor. Ben maddi boyutunda degilim sadece tum bu iyiliklere karsilik esimin tavirlari icimi acitan.anam babam en buyuk dusmani.ben hamileyken amniosentez yaptirdigim gun bile annemle kavga etti bu adam. hamileyken hergun agladim,dogum yaptim her gun agladim.

Bugun parka goturduk annemle yavrumu.herkesin yaninda babasi var. benim yavrum bunu hak etmedi.ona bakip bakip agliyorum.ne gunahi var ki onun. Bazen diyorum ki allah beni hic sevmiyor.boyle bir evlilik yaptim

Bence eşinin hareketleri ailene karşı ise kızılçık şerbeti içtim der içine atarsın sonuçta onun bir çocuğu var ,ileriye doğru anlar anlayacakta o vakit düzelmeler olacaktır seninde sabır etmen gerekecek, rüzgar eken fırtına biçecektir,

Erkekler eşinin ailesinin yardımını hazmedemez. Aileniz sizi düşünmüş tamam ama artık eşiniz bunu kaldıramıyor olabilir. Tepkisini de bu şekilde gösteriyordur. Geçen gün bi hocaya benzer bir soru soruldu hoca mümkünse taşının ailenizin yakınından dedi.

eşin hem ailenin parasını yiyor bundan utanmıyor, hem de kendi ailesi kadar bile değer vermiyor, ki daha fazla değer vermesi gerekirdi.

Bugun parka goturduk annemle yavrumu.herkesin yaninda babasi var. benim yavrum bunu hak etmedi.ona bakip bakip agliyorum.ne gunahi var ki onun. Bazen diyorum ki allah beni hic sevmiyor.boyle bir evlilik yaptim

bu ne kadar yanlış bir bakış açısı.
peygamberimizin ne kadar büyük acılarla sınandığını hatırlatırım,şimdi allah onu sevmedi mi.
olan biten ortada,ne yapılabilir diye etraflıca düşünün,biraz mola ikinize de iyi gelebilir objektif olma açısından.
ölümden başka herşeye çare var,o veya bu şekilde.
hepiniz için en hayırlı çözüme ulaşırsınız inşallah.

Yaw şu foruma her girdiğimde suratım şu şekli alıyor :53:
Ben bu kadınların mantığını,sevgi anlayışını bir türlü anlayamadım.
Aslında kendileri kocişşşş derdinden ölüyor ama,nedense herkesin bahanesi çocuk oluyor.Çocuğum babasız büyüyecek ühühühühühühü...
Saçmalamayın yahu bu adamın sizi sevdiğine inanıyorsanız size mutluluklar dilerim..:51:
Anneye saygısı olmayan,kovma cesaretini gösteren bir adamdan bahsediyoruz.Hoş o cesareti de sizden almış belli zaten..
Aman kocanız elden gitmesin tutun tutun sıkı tutun..:35:

Babam hep bana kizim iyi insan olsun parasi pulu onemli degil derdi. Ben iyi bir insan oldugunu dusundum. Yoksa hem guzellik hem maddiyat olarak cok daha iyiyim ondan.simdi bosansam cok daha iyisini alirim.ama yavrum nolacak

Arkadaslar ben 3 yillik evliyim.esimle evlendigimde bir copu bile yoktu. Yeni mezun olmustu.Herseyimi benim ailem yapti babam cebine harclik bile koydu. Esim de ben de ayni meslekteniz.Esimin benim memleketim yasiyor bu arada. Esim aileme hic bir zaman minnet duymadi.hep soguk davrandi. Ben dogum yaptigimda annemi evimizden kovdu(kovdugu evi herseyiyle annem dosedi.kirasini annem vermisti) ve oyle bir ailesi var ki gelip aylarca ben de kalmak istiyorlar ,15 gun kaldi diye annesi kiyametler koptu. Bu kadar az kalacagini bilseymis 8 saatlik yolu gelmezmis efendim diyo bana. Esim gunde 5 6 kez ailesiyle konusur. Annesine canim diye hitap eder. Ve annemlere hic gelip gitmez.ben hayatim boyunca boyle mantalitede esi olan birini gormedim. Ben artik ailemle esim arasinda kalmaktan yoruldum. Bilmiyorum napacam. 1 haftadir kusuz bugun memleketine gitti. 1,5 yasindaki yavrum nasi uzuldu arkasindan agladi.bu adamin huyu huc duzelecek gibi degil.ben daha fazla sabredebilirmiyim bilmiyorum

senin üslubunda bi tuhaf, eşini içgüvey almak istemiş gibisiniz sen ve ailen eşinde bu şekilde hissetmiş olabilir ve bu yüzden ailene soğuk durmuş olabilir sürekli biz üstünüz biz yaptık havasındasın kocayı alayım çocuk yapayım hem çocuğu hem kocayı büyütürüm gibi bi halin var, daha iyisini alırım demek zaten insana mal muamelesi yapmaktır bu arada tabiki annesine canım dicek orda seni ilgilendiren bişey yok

Back
X