• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile eş maddiyat

Sizi okutmuş bu yasa getirmiş ailenize bence yardım etmelisiniz. Zaten sonunda yine size kalacak. Eşiniz baya uyanık borç versen bile altın olarak ver dediğine göre....
Lütfen ailenize karşı bu kadar hesapçı davranmasına izin vermeyin. Aile yahu aile...
Kendi kazandığınız paranız için de söz hakkınız olsun bi zahmet..

Çok haklısınız kendi çocuğum durumu iyi olduğu halde bana yardımcı olmasa çok üzülürdüm. Altının son durumu da belirsiz gramı bin TL olursa hiç odeyemezler zaten.

kendi aileniz ve kendiniz de çalışıp kazanıyorsunuz. bu kadar taviz niye? aile tabi ki bu yaşa kadar çalışmış bakmış size keyif yapmak isteyebilir çok doğal siz sanki gitmeyecek misiniz yanlarına güzel vakit geçirmeye. kendi paranız kendiniz karar verin. gerekirse rest çekin iki gün sonra kaybetseniz anne babanızı vicdan azabı çekmeyecek misiniz imkanım vardı istedikleri bişeyi yapamadım diye.

Aynen öyle çok haklısınız. Bu kadar tavizi niye verdim bilmiyorum. İşte evimde çocuklarımla ilgilendim.. Maddi konularla ilgilenemedim bir de. İpleri fazlasıyla verdiğim için böyle konuşuyor. Tabi ki ben de gidip kalacağım çocuklarımla. Yazı resmen evde geçirdik. Çok bunaldı yavrularım. Şu hayatta en çok yüzünü güldürmek istediğim çocuklarından sonra ailem. Allah yardımcım olsun. Eşim çok iyi bir eş ,baba insan ama maddi konularda kimseye güveni yok

Eşin çok uyanik. Altin olarak borç ver diyormuş. Kendi ailesinin boyle bir talebi olursa sen de altin olarak borç ver

Bende eşiniz gibi düşünüyorum. Keyfi yapılan şeylerde bende kendimden taviz vermezdim sanırım. Ne aileme, ne eş ailesine. Ha gerçekten müşkül durumdalardır amenna ama bu şekilde olması bana doğru gelmiyor. Ha bide, ortak işi hiç sevmem.

Aynen öyle çok haklısınız. Bu kadar tavizi niye verdim bilmiyorum. İşte evimde çocuklarımla ilgilendim.. Maddi konularla ilgilenemedim bir de. İpleri fazlasıyla verdiğim için böyle konuşuyor. Tabi ki ben de gidip kalacağım çocuklarımla. Yazı resmen evde geçirdik. Çok bunaldı yavrularım. Şu hayatta en çok yüzünü güldürmek istediğim çocuklarından sonra ailem. Allah yardımcım olsun. Eşim çok iyi bir eş ,baba insan ama maddi konularda kimseye güveni yok
borç olarak verseniz bu sefer de ödemediler diye beyninizi kemirecek en mantıklısı hisse işi ya da düşündüğünüz gibi onların malını satın almak gibi bir şey. o ipleri biraz kısıverin kendi ailesi söz konusu olduğunda bonkörlüklerinden geçilmez kadının ailesi çöp istese sorun olur. çocuklara da çok iyi gelir ben de apartmanda büyüdüm en güzel anılarım yazları şubat tatilinde falan ananemlerin bahçesine gittiğim zamanlardan hep. hem ailenize hem yavrulara çok iyi gelir çalışan kazanan bi kadınsınız yedirmeyin o kadar kendinizi.

Esiniz kendini beya akili uyanik saniyor galiba birtek borcu altin olarak vermeye yanastigina gore. Altin fiyatlari malum

Aslında eşiniz haklı, aileniz şu an oturdukları evi satıp diğer evi karşılayabilirler aslında onların çocuklardan bu kadar yüklü bir yardım istemeleri yanlış. Kaldı ki eşinizin mantığı da doğru, en sonunda miras olarak o ev zaten size kalacak neden şimdi pay için para ödeyesiniz? Düşünün eşinizin ailesi bu sebeple sizin birikiminizi istese ne hissedersiniz? Tabiki yardım edin ama abartmayın bence, başka bir ev, araba alırsınız. Çocuklarınızın da eğitimi vs var. Dikkat edin.

Esiniz hakli olabilir bence bu devirde kimseye guvenmeyeceksin inan en yakinin bile araya para girince el oluyor ne kendi ailene ne esinin ailesine boyle bir konuda cozum sunma.Hem zaten ailenin evi varmis onu satip gitsinler cok istiyolarsa ,birde boyle bir durumda senden istemeleride acayip yani yanlis anlama ama kendin bile kazansan elin oglu sonucta esin yok dedigi an senin arada kalacagini dusunmeleri lazim sonucta bir evleri var kimseden istemeden onu satip koyden alabilirler.

Merhabalar ben memurum ve çalışıyorum. İki çocuğum var. Ailem köylerinden bir ev almak istiyor. Ama açıkçası birikimleri yok. Tamamen şehir hayatından sıkıldıkları ve inek beslemek için. Benden yardım istediler ben de bir miktar destek olurum dedim. Onlarda hisseli olarak eve ortak olursun dediler neyse. Kardeşim var o çok fazla destek olacak . Eşim ise buna yanaşmıyor. Hatta hiç destek olmamı istemiyor. Borç olarak ver diyor altın olarak . Ama ev borcunu ödemeleri bir kaç sene sürer. Ee bizim borcumuzu da 5 sene de ancak verirler yani. O zaman ona da söylenir.
Neyse ben de şöyle bir öneri sundum. Annemlerin il merkezinde kendi oturdukları ama koye gidince kiraya verecekleri ev var. Oranın yari hissesini alayım diyorum o miktarı da aileme vereyim. Hem onların işi görülsün hem de Borç kalmasın diye. Hem de o ev bir iki seneye kentsel dönüşüme girebilir. Eşim de buna da yanaşmıyor. Ne dersem yok. Ben de çalışıyorum sonuçta ama hiç söz hakkım yok. Bu kadar taviz verdiğim için kendime kızıyorum .
Ayrıca ailesi böyle bir talepte bulunsaydi itiraz etmezdim. Maddi olacakta orta halli durumumuz var esim hep birikim yapar. Maddi olarak çevresine yardımcı ya da Borç veren biri hiç değildir. Bense daha yardımsever biriyim. Ben mi haksızım yoksa esim mi ? Bilmiyorum da anne babam için bir şey yapmak istemiştim. Onlara kredi çekip en fazla üç sene de öderim biter diyordum. Ne yapayim hanımlar akıl verin bana..
Açıkçası ben kendi ailemden yola cikicam. Benim ailem böyle birşey isteseydi ben aileme destek olurdum . gerçi eşim de sorun etmezdi.beni yıllarca okutmuş çok zorluklar içinde mücadele vermiş ama beni yaşadığımız çevredeki kızlar gibi olmayayım diye elinden gelen her şeyi yapmış olan aileme elbette destek veririm. Bana hisse vermeseler bile yardım ederdim. Ayrıca eşler belli seviyelere kadar müdahale edebilirler ama bana hiç bir konuda köstek olmamış her konuda her daim arkamda olan aileme yapacağım yardıma da karışamaz. Ben de onun ailesine yaptığı yardımlara karışmam.

Aslında hayirlarina istemediler ya borc olarak ya da ev hissesi vererek olacak. Keyfi kısmı da şöyle aslında bir ihtiyaç oldu artık onlar için. Ben de çocuklarımla gider kalirim diye düşünmüştüm. Pandemi sürecinde evden dışarı çıkamadık. Hala da çıkmıyoruz. Koy hayatını görsünler istiyorum çocuklarım için

Makul bir teklifte bulunmuşsunuz , hibe de etmiyorsunuz ki bana kalırsa eşlerin maddi durumu iyiyse anne babalarına iyi bakmalilar.

Esiniz haksız.

Ailem ev alacak olsa maddi gücüm yerindeyse kenarda uc bes para varsa elbette yardim ederim ne var bunda anlamadim. Ben kstesem ailemde bana verir. Ama yok zaten mkras yoluyla zaten bana kalacak niye yardim edeyim diye bir dusunce yapisi kusura bakmayin ama uzucu ve ayip yahu.

Borc verirsem 50 bin kredi cekecegim. Ama eve ortak olursam 100 bin cekip faiziyle 140 odeyecegim. Esime de hak veriyorum ama gonlum ise annenleri kirma diyor. Annemlerin yanina geldim bakalim. Ev isini konusacagiz kardesim hepsine cekebilirse sen cek diyecegim.

Maddi durumumuz yerinde arabamiz var ama evimiz yok. ama kira odemiyoruz. kayinbabanin evindeyiz. Laf edebilecek kisiler. Ve bizden maddi anlamda hicbir beklentileri yok onlarin.

Borc verirsem 50 bin kredi cekecegim. Ama eve ortak olursam 100 bin cekip faiziyle 140 odeyecegim. Esime de hak veriyorum ama gonlum ise annenleri kirma diyor. Annemlerin yanina geldim bakalim. Ev isini konusacagiz kardesim hepsine cekebilirse sen cek diyecegim.
Bende eşinizin yerinde olsam istemezdim. Açıkça istemediğimi derdim ama illa çekmek istiyorsa eşim sanırım birsey diyemedim.

Eğer sizi zorlayacak bir miktar değilse ailenize destek olmak mantıklı ve o diğer evden hisse almanızda güzel olur ki birde şu var aileniz yaaa yani nebilim ben annemin ihtiyacı olsa veririm mebilim canımız değil mi onlar birbirimize için bişi ler yapmayacaksak kim için yapacağız

Back
X