aile evinde duygusal sömürü

Bitter moon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2020
118
60
28
32
öncelikle ailem kotu insanlar degiller beni kendilerinden cok dusunurler uzerime titrerler ama mental sagligim kendi isteklerim, heveslerim, iradem ,ilgi alanlarim konusunda pek saygili, anlayisli ve rahat degiller ayrica bana karsi cok müdahaleci insanlar 10 tane sey istesem laf

Son düzenleme:
Bana çok duygusal bir kişiliğiniz var gibi geldi. Ekonomik özgürlüğünüz varsa istediğinizi yapın, ayrı eve çıkın ve kendi hayatınız olsun. Bir süre 'kendilerini paralarlar' ama sonra alışırlar onlar da. Güçlü durun ve birey olduğunuzu onlara hissettirin. Yetişkin birisiniz ama aile evinde ve onların gözünde hala çocuksunuz bana kalırsa. Sevgiler :KK31:

Ben de önemli ekonomik ve ruhsal problemler var falan sandım... bunlar her aile evinde ve sizin yaşınızda herkes tarafından yaşanıyor. Hayatın olağan akışında her biri çok normal. Haftada bir iki gün ailenize, geri kalanı kendinize ayırabilirsiniz. İnsanların da gönlünü alın. Bebekler kullanma kılavuzuyla doğmuyor, hele eskiden çocuk yetiştirmede doğru bilinen nerdeyse bütün uygulamaların tam tersi uygulamalar şu an moda. Sizin göreviniz evlat olmak gerisi boş

eski konularınıza baktım da gerçekten erkek arkadaşınızı nasıl söylediniz ya :)
ben olsam hayatta söyleyemezdim

aile bayılır duygu sömürüsüne sizde vicdanlı birisiniz belli
takmamaya alışacaksınız.. yapacak bişey yok
bir kendini paralar iki kendini paralar sonra alışır anneniz
başka kardeşiniz var mı? onlara karşı nasıllar?

öncelikle ailem kotu insanlar degiller beni kendilerinden cok dusunurler uzerime titrerler ama mental sagligim kendi isteklerim, heveslerim, iradem ,ilgi alanlarim konusunda pek saygili, anlayisli ve rahat degiller ayrica bana karsi cok müdahaleci insanlar 10 tane sey istesem laf soylicekler elestircekler tatsizlik cikcak diye 1ini anca yaparim ya da yapmam beni biraz sindirmis durumdalar yani 😁
27 yasindayim ailemin yaninda yasiyorum hala. bugune kadar arkadasimla bile 1 kere tatil yapabildim. yazlari ailem yazliga gidrr bende evde yalniz kalcam ozgur olcam diye sevinir onlarin yanina gitmem hic... bu yuzden bana sen bizden kaciyosun bizi begenmiyosun bize uzaksin vs. diye kendimi kotu hissettircek seyler soylerler hep. sonra , annemle fazla konusmam özelimi anlatmam anlasamiyoruz diye.bana sürekli ben ölünce cok pisman olcan is isten gecmis olcak benle vakit gecirmedin diye, der. oysa 27yildir birlikteyiz ve kendileri de surekli evde oturan gezmeyen insanlar bende gezmeyi cok severim cok isterim ama laf soylerler diye yapmam bi sey. annemle baska napabilirimki, bana sakın sevgilimle tatile gitcem yurtdisina gitcem diye gelme kendimi paralarim seni de paralarim diyen birisi🤦‍♀️
resim yapsam, yine basladi diyip sinirlenen birisi :/
annem özellikle psikolojiden asla anlamayan birisi ben onlara cocuklara nasil davranilmali diye videolar izletince sen cocuk diilsinki der😁
lafa gelince bana karismazlar hic ben cok gezerim cok asiyim ... oturdugum ilceden bile disari cikmiyorum pek 😁
ama azcik uzaga gideyim deyince hem tonla laf soylerler ne isin var napcan ne gerek var diye söylenirler

sonra surat assam annem bu kiz beni cok üzüyo hic yaranamiyorum demeye basliyor
annem ikizler burcu cok zor bi insan önceden dediklerini bile inkar eder seni elin kolun bagli birakir
napcam bilmiyorum manipule olmus kanatlarim kirik gbi hissediyorum ve ozellikle allah gecinden versin anneme bi sey olsa psikoterapi seanslari beni bekliyo olcak duygusal olarak çökcek gbi hissediyorum😢
kusura bakmayin cok uzun yazdim daha cok sey var özet gecmek istedim ama surekli kendimi suclu hissettirdikleri icin bende mi sorun var onlarin dedigi gibi mi olmaliyim yanlis mi yapiyorum diye dusunuyorum sonucta kötü anne baba degiller :KK43:
mesela beni pek begenmezler huylarimi ,onlarla fazla paylasimci olmamami falan. ama bu konuda paylari olabilcegine hic ihtimal vermiyolar bile .s
Ayy aynı benim annem. Param vardı hiçbirşey yapamazdım sen benle bi oturup kahvaltı yapmıyorsun diyip ağlamıştı. Sizi çok iyi anlıyorum çözümü yok aileniz değişmez.

Ayy aynı benim annem. Param vardı hiçbirşey yapamazdım sen benle bi oturup kahvaltı yapmıyorsun diyip ağlamıştı. Sizi çok iyi anlıyorum çözümü yok aileniz değişmez.
ayri eve cikarsam da uzuntuden hasta olcaklarmis gibi hissediyorum😢

ben de evlenmeden önce öyle bunalmış hissediyordum bu tarz şeyler her evde olur.. kuşak çatışması oluyor sanırım ben de bu tarz sorunlar yaşıyordum ailemle beni birey olarak kabul edemediler bi türlü akşam eve 10 da gelsem bile değişik triplere giriyorlardı . Sanki cocuğuz. Böyle olunca insan hayata geç kalmış hissediyor. şimdi evlendm başka bir şehirdeyim bu sefer de eski arkadaş çevrem yok burada . hayat sürüklüyor işte ordan oraya biz de yaşıyoruz

Aileniz bu saatten sonra değişmez mümkün değil
Ama siz değişin,yaşınız genç kendi ayaklarınız üzerinde durun
Ailem söyle böyle demek yerine
Hayatınıza bir çözüm bulun

Benim ailemde bana karsi cok baskici asiri korumaci arkadaslarimla bile biyere gitsem saat tutarlardi asisin inatcisin hic bizi dinlemiyosun kendi bildigini okuyosun bizi yok sayiyosun falan neler derlerdi 😬 bende 27 yasindayim bundan 4 sene once evde sinir krizi gecirdim bagirdim cagirdim anlamiyosunuz hep kendi isteginiz gibi olsun istiyosunuz diye hatta atak gecirdim sinirden hastanelik oldum o gun sonra babam 4 ay kustu bana biraz daha ipimi gevsettiler hala kiyafetlerime karisirlar kisa o etek diye ama karismayin bana kac yasina geldim gunahsa bana gunah diyip espriyle karisik soyler yine giyiyorum😂

Suan hem onlarin gonullerini yapiyorum hem kendi isteklerimi yapacaklarimi kafamda oncelik listesi olusturup iki tarafida kirmadan yormadan orta yolu bulmaya calisiyorum bi sure sonra alisiyolar biraz daha, mesela 5te evde ol dedilerse 5bucukta evde olurdum sonra 6ya cikardim sonra 6bucuga tabi yarim saat bile cok laf isitirdim nerde kaldin nerdesin vs 😬
Sevgilimle bulusacaksam tabiki sevgilimle demiyodum yalan soylemek zorunda kalip x kankamla diyordum.

Simdi onlar eskilerde ne gordulerse o kafa yapisinda buyuyolar ve bizim devrimize ayak uydurmakta zorlaniyolar daha anac olup basimiza bisey gelmesin diye ugrasiyorlar aslinda onlarada hak vermek lazim. Ben oyle cozdum onlar beni anlasin diye ugrasmak yerine ben onlari anlayarak orta yolu bulmaya calisiyorum. Suan sevgilim var ailem herkes biliyor aileler tanisti ona ragmen sevgilimle buluscam demiyorum cunku evlenmeden onlara gore yanlis bisey bulusmalar sevgililik tatil olaylari cunku oyle gormus oyle yetismisler. Su saatten sonra 40 50 senelik kafalari degistirmek cok zor o yuzden sen daha ilimli olup nabza gore serbet ver isin icine yalanda giriyo ama bu bizim hayatimiz dogru yada yanlis gonulleri hos tutup yine kendi isteginizi yapin

eski konularınıza baktım da gerçekten erkek arkadaşınızı nasıl söylediniz ya :)
ben olsam hayatta söyleyemezdim

aile bayılır duygu sömürüsüne sizde vicdanlı birisiniz belli
takmamaya alışacaksınız.. yapacak bişey yok
bir kendini paralar iki kendini paralar sonra alışır anneniz
başka kardeşiniz var mı? onlara karşı nasıllar?
erkek kardesim var o erkek oldugu icin istedigini yapiyor ;)

ayri eve cikarsam da uzuntuden hasta olcaklarmis gibi hissediyorum😢
İzin vermezler ki anlamazlar. Ailenin sizin birey olduğunuzu kabuk etmemesinden kaynaklanıyor ve bu değişmez değiştiremedim kavgalar ettiğim bağırdım çağırdım annem ağladı üzüldüm ama beni anlamadı. Arkadaşlarımla sinemaya gidicem derdim komşuda oturuyoruz gel derdi😂

Çocukken, ergenken, ilk gençlikte ailemize tabiyiz, ekonomik olarak, sosyal olarak bağımlıyız, buna mecburuz. Ama 27 yaş bu şekilde yaşama yaşı değil, üzgünüm. Burada aileniz %30 hatalıysa hatanın %70’i sizde. Siz tercih etmişsiniz böyle yaşamayı.
mantiksal bakinca konusmak kolay ama insanin anasindan ben ölünce cok pisman olucan lafinin yükünü mantiginla bloke edemiyosun maalesef

İzin vermezler ki anlamazlar. Ailenin sizin birey olduğunuzu kabuk etmemesinden kaynaklanıyor ve bu değişmez değiştiremedim kavgalar ettiğim bağırdım çağırdım annem ağladı üzüldüm ama beni anlamadı. Arkadaşlarımla sinemaya gidicem derdim komşuda oturuyoruz gel derdi😂
benimki de anlasamiyoruz diye onu sevmedigimi falan saniyo bi gun dedim biz anlasamiyoruz e tamam anlasmak zorunda degiliz aramizda 30 yas fark var bu sevgi gostergesi degil dedim .aglamaya basladi ne demek anlasamiyoruz diye😢

benimki de anlasamiyoruz diye onu sevmedigimi falan saniyo bi gun dedim biz anlasamiyoruz e tamam anlasmak zorunda degiliz aramizda 30 yas fark var bu sevgi gostergesi degil dedim .aglamaya basladi ne demek anlasamiyoruz diye😢
Uzun olduğu için çok okuyamadım ama eskiden kalan birşey. Babam çok ilgilenmezdi annem rahatsızdı o yüzden bizden ilgi beklerdi arardı eve gelelim istersi biyere gitmeyelim aürekli Hesap verelim arayalım. Kızardım bağırırdı aramicam der ağlardı sonra yine yapardı. Değişmedi evlendim tek izin günüm var sabah kocan bıraksın akşam da gelsin yemek yiyelim der. Benim kocamla kim ilgilenecek diyorum anlamıyor :)

Çalışıyor musunuz ? Annenle de gezseniz
calisiyorum annem pek sevmez gezmeyi aslinda sever ama eyleme gecmekte cok istekli degil galiba ona biraz da boş geliyo gezdin ee noldu eline ne gecti kafasinda 🙆‍♀️ ornegin yazligimiza yakin guzel yerler var gittigimde cok soylerim gidelim gezelim diye hic heveslenmezler gitmeyiz
sonra sen gitmek istedin de gitmedik mi derler wtf🙄

Uzun olduğu için çok okuyamadım ama eskiden kalan birşey. Babam çok ilgilenmezdi annem rahatsızdı o yüzden bizden ilgi beklerdi arardı eve gelelim istersi biyere gitmeyelim aürekli Hesap verelim arayalım. Kızardım bağırırdı aramicam der ağlardı sonra yine yapardı. Değişmedi evlendim tek izin günüm var sabah kocan bıraksın akşam da gelsin yemek yiyelim der. Benim kocamla kim ilgilenecek diyorum anlamıyor :)
peki kendinizi suclu hissetmiyo musunuz hani ana baba kutsaldir ya hep onlar icin yasamamizmis gerekiyomus gibi:/

mantiksal bakinca konusmak kolay ama insanin anasindan ben ölünce cok pisman olucan lafinin yükünü mantiginla bloke edemiyosun maalesef
Bir teyzem var çocuklarına sürekli “bikini giyersen hakkımı helal etmem, içki içersen hakkımı helal etmem” diye gezerdi ortalıklarda. Çocuklar daha gençken üzülür, dikkat ederlerdi. Yirmili yaşları ortaladıktan sonra “sen bilirsin anne hak senin hakkın ister helal et ister etme” demeye başladılar. Bir kızdı, iki üzüldü, üç ağladı sonra vazgeçti hak helal etmeme takıntısından. Şimdi her koyun kendi bacağından asılır diyor.

Ailenizin davranışlarını, söylediklerini, inanışlarını değiştiremezsiniz. Ama belli bir yaştan sonra kendi doğrularınıza göre yaşayabilirsiniz.

Back
X