aile evinde üniversite okumak

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
hazırlık bölümünü online okudum, ilk senem de bir ay sonra başlayacak. aynı apartmanda oturduğumuz benle yakın yaşlarda üniversite okuyan akrabalarım şehir dışında okuyorlar. üniversite hayatım evde çok kötü geçecek gibi hissediyorum. ben akrabalarım ve babamla yaşıyorum, geçen gün babam üzerimdeki sıfır kolluyu görünce çok kızdı. (gömleğin içinde bir de)

makyaja bir şey demiyorlar ama açık giydirmiyorlar. eve de en geç 7de gelebilirim ki o da istisnai bir sebebim varsa ancak kabul edilebilir. onun dışında yaşadığım akrabalarım yaşlılar ve çok söylenen tipler. neden burayı yazdın derseniz üniversitem iyi ve biraz manipüle edildim açıkçası. zaten üniversiteli olacağım karışmazlar herhangi bir şeye diye düşündüm hep. bir de puanıma göre daha düşük bir yere gitmek istemedim. şuan kendime cok kızıyorum hatta az önce sinirden ağladım. hep kendime üniversitede kafam rahat olur kendi ayaklarımın üzerinde istediğim yerde okurum diyodum ama kurtulamıyorum resmen burdan. çok kötü olacak ya ben neden diğer kuzenlerim gibi daha özgür olamıyorum ki.

benim gibi bir çevreden gidip gelen oldu mu hiç üniversiteye, lise gibi olmasını istemiyorum

Allah sana sabır versin. Çok üzülüyorum univeriste hayatını ailesiyle yaşayan genç kizlara. Madem baban bilinçli birisi eğitim konusunda, şimdiden dil öğrenmeye calis, erasmusa çık:) kendini Erasmus için gelistir, hayatında bir seneyi en azından gerçek bir üniversiteli genç gibi yaşarsın hem geleceğine de katkısı olur, dilin gelişir, tüm dünyayla iletişim kurabilen genç bir kadın olursun

Lütfen yanlış anlama dediğimi,
ama özgürlükten kastın sadece açık giyinmek, gece geç saatlere kadar dışarıda kalmak gibi eylemler olmasın.
Daha bu yıl örgün olarak üniversiteye başlayacaksın, ben inanıyorum ki sen ayaklarının üzerinde durmaya başladıkça, zamanla babanda biraz daha serbest bırakıp sana karışmayacaktır.
Baktın olmuyorsa da, babam bilinçli diyorsun, karşına alır konuşursun ama acele etme hemen.
Kendine harap etme dünyayı.
Daha güzel şeyler düşün. Arkadaşların, yeni ortamın olacak.
Birde şöyle yapabilirsin, seneye akademik ortalamanı yüksek tutup farklı bir şehirdeki üniversite ya da bölüme geçiş yapabilirsin.

Ben de aile yanında okudum. Çok baskıcı değil ailem ama gece fln bi yere gitmeme izin vermezlerdi. Ha naptım mervelerde kalıcam dedim. Pijamalarımı aldım evden çıktım kaç kere iyi bir şey değil yaptığım ama bazı aileler insanı buna mecbur ediyor. Bir arkadaşm vardı. Gece klüplerine o bırakır alırdı kızını. Sıkıntı da olmazdı. Bazı şeyler yaşında güzel hevesini almak lazım. Şimdi evlendim 30 yaşına geldm. İyi ki gitmişim eğlenmişim içmişim... Şimdi istemiyorm çoluk çocuğa karıştım şimdi de bu güzel geliyor. Kısaca evet dışarda okuyanlara göre üni yılların kötü geçecek ama bi yolunu bul et çık eğlen gez toz... Bir daha genç olmuyor insan

dille alakali bir bölüm okuyorum umarim erasmus yapabilirim

haklisiniz ama bazen bunlari da yapmak gerekmiyo mu? ben de özenmeye basladim. biliyorum özgürlük = bu saydiklarim degil.
gecis yapmam ben buyuk ihtimalle, baslamisken orda bitiririm. sonradan izin vermezler zaten burda okuyosun ne gerek var diye.

benim ailem de boyle seyleri pek begenmezler ama kizmazlar herhalde. ben sadece ev ortami gormek istemiyorum ya. farkli bir yerde olmak istiyorum. cunku burda guzel anilarim yok

Çok haklısın, elbette yapmak gerekiyor, gece bir arkadaşında kalırsın, dışarıda eğlenirsiniz, alkol alırsın, erkek arkadaşın olur, mini etek giyersin vs
Ama bunların hepsi olmayacak diye kafanda yer etme. Herşeyin bir zamanı var. Sen ayaklarının üzerinde durdukça, babanda serbest bırakacaktır seni.
Bende aile evinde okudum üniversiteyi. Ailem kesinlikle baskıcı değillerdi ama karışıyorlardı da.. Bende senin gibi üzüldüm. İlk yılım daha ev okul arası geçti. Biraz geç kalsam neredesin dediler. Sonra notlarımı gördüler, benim onları üzecek ya da kendime zarar verecek birşey yapmayacağımı benimsediler.
Ve güvenip tamamen serbest bıraktılar. Kabak çiçeği gibi açıldım bende :)
Konserler, tatiller, gezmeler.. Aklına gelebilecek herşey işte, erkek arkadaşımla tatile gitmeme dahi onay verdiler.
Acele etme yani, önceliğin derslerin olsun. Çünkü ipin ucu kaçtı mı toparlamak zor oluyor. Güzel düşün güzel olsun, biraz da akışına bırak.

Son düzenleme:
Tıpkı senin ailen gibi bir aileye sahibim ve ailemin yanında okudum çünkü kafalıyım . Evet aynı lisenin devamı gibiydi üniversite hayatım. Akşam güneş batmadan eve gel, oraya gitme buraya gitme diye diye üniversite bitti. Bitti ama nasıl bitti gel birde bana sor. Evde durmamak için üstten alttan birsürü ders alıp fizik bölümü 2.5 yılda bitirdim. Baktım hala vaktim var son yıl formasyon aldım. Bir baktım hala vaktim var akşam evdeyim o zaman dedim dil kursuna gideyim akşamları. Derken sabah 7 de evden çıkıyordum akşam 10 dan önce gelemezdim. İstediğim oldu evet ama helak oldum ben yaptım sen yapma . Herneyse amacım moralini bozmak değildi elbette ama diyeceğim şu ki maalesef birazcık dişini sıkmak zorundasın. Emin ol çok hızlı geçecek ha evet her şey içinde kalacak ama içinde kalanları meslek sahibi olana kadar erteliyormuş gibi düşüneceksin. Hakkında hayırlısı olsun sabret geçecek inşallah

Ben ailemin yanında okudum. Baskıcı bi ailem olmadı çok şükür. Rahat rahat gittim geldim. Hatta uzaktan gelen çok arkadaşım özenirdi sen şimdi eve gidip sıcak yemek yiyeceksin temizlik yapmayacaksın diye.

Gerçekten de sınav zamanları aşırı rahat olurdum tek derdim ders çalışmak olurdu.

Benimki biraz zorunluluktan oldu. İstediğim bölüm kendi ilimden başka sadece çok doğudaki illerde tutuyordu. Bir İstanbul ankaraya puanım yetse giderdim ben de. Ama şehir dışında okumanın insanın ufkunu genişlettiği değişmez bir gerçek.

Daha başlamadan kötü olacak diye şartlama kendini. İçindeki şartları kendin güzelleştirebilirsin. Kulüplere katılabilirsin etkinlikleri kaçırmasın. Erasmus şansını deneyebilirsin. En olmadı baktın çok sıkılıyorsun oturur sıkı çalışır geçiş yaparsın.

ben kendimi hep baska bir sehri ve universiteyi dusunerek motive ediyodum...ben malim ya niye bu kadar kolay manipule oldum istedigim yerden vazgectim sirf daha yuksegi tutuyor diye burasini yazdim

Özgürlük açık giyinmek geç gelmek değildir ki.
Elbette bunları yapmak isteyip kısıtlanıyorsan ayrı bir mevzu ama sadece o perspektiften bakma.
Ailemle aynı şehirde okudum ilk seneleri evden git gel yaptım hatta liseden arkadaşlarımla aynı üniversiteyi kazandığım için liseden farkı yok gibiydi.
Öğrenci toplulukları, dil kursları, etkinlikler, konserler vs derken ailelerimiz de kimlerle nasıl sosyalleştiğimizi görünce çok sıkıntı etmedi. Hiç bir zaman abartmadım da. Yeri geldi ders 16.00'da bittiyse hemen gittim yeri geldi konser 00.00'da gittim. İrtibatı koparmadım. Ki kişisel olarak çok kavga ederdim ama bu izin konusunda olmazdı. Hatta ailem arkadaşlarımın öğrenci evine çıkmam konusunda teşvik ettiler sonraki 2-3 yılı fakülteye yakın bir öğrenci evinde kalarak bitirdim.
Tabii elbette kontrol ettiler, elbette kaçamaklar oldu ama bu kaçamaklar gözlerine sokarak yapmamaya çalıştım.

dille alakali bir bölüm okuyorum umarim erasmus yapabilirim
Bu arada erasmusa da gittim ben yüksek lisans yaparken, evliydim de eşimle gittim. Kesinlikle git 20 den fazla avrupa ülkesi gördüm. Hayatının fırsatı olur. Bi yapan bi yapmayan pişman zaten erasmusu

aksam bile konsere gitmeme izin verilmez saat konusu sıkıntı ya izin vereceklerini sanmiyorum

Bence moralinizi yüksek tutun, derslerinize odaklanın. Öğrenci değişim programıyla yurtdışına gidin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…