ikisi de imkansiz babam cok bilincli birisi bahane bulamam ya da kandiramamÖğrenci evine çık bahane bulup ya da naklini iste
dille alakali bir bölüm okuyorum umarim erasmus yapabilirimAllah sana sabır versin. Çok üzülüyorum univeriste hayatını ailesiyle yaşayan genç kizlara. Madem baban bilinçli birisi eğitim konusunda, şimdiden dil öğrenmeye calis, erasmusa çık:) kendini Erasmus için gelistir, hayatında bir seneyi en azından gerçek bir üniversiteli genç gibi yaşarsınhem geleceğine de katkısı olur, dilin gelişir, tüm dünyayla iletişim kurabilen genç bir kadın olursun
haklisiniz ama bazen bunlari da yapmak gerekmiyo mu? ben de özenmeye basladim. biliyorum özgürlük = bu saydiklarim degil.Lütfen yanlış anlama dediğimi,
ama özgürlükten kastın sadece açık giyinmek, gece geç saatlere kadar dışarıda kalmak gibi eylemler olmasın.
Daha bu yıl örgün olarak üniversiteye başlayacaksın, ben inanıyorum ki sen ayaklarının üzerinde durmaya başladıkça, zamanla babanda biraz daha serbest bırakıp sana karışmayacaktır.
Baktın olmuyorsa da, babam bilinçli diyorsun, karşına alır konuşursun ama acele etme hemen.
Kendine harap etme dünyayı.
Daha güzel şeyler düşün. Arkadaşların, yeni ortamın olacak.
Birde şöyle yapabilirsin, seneye akademik ortalamanı yüksek tutup farklı bir şehirdeki üniversite ya da bölüme geçiş yapabilirsin.
benim ailem de boyle seyleri pek begenmezler ama kizmazlar herhalde. ben sadece ev ortami gormek istemiyorum ya. farkli bir yerde olmak istiyorum. cunku burda guzel anilarim yokSaçımı boyatırdm kızardı dudağımı deldirdim kızardı fln ama noldu geçti gitti. Bana çok güzel anılar fotoğraflar kaldı. Saçlarım kırmızı dudağım piercingli gezdm oh mis bi daha olsa bir daha yaparım
Çok haklısın, elbette yapmak gerekiyor, gece bir arkadaşında kalırsın, dışarıda eğlenirsiniz, alkol alırsın, erkek arkadaşın olur, mini etek giyersin vshaklisiniz ama bazen bunlari da yapmak gerekmiyo mu? ben de özenmeye basladim. biliyorum özgürlük = bu saydiklarim degil.
gecis yapmam ben buyuk ihtimalle, baslamisken orda bitiririm. sonradan izin vermezler zaten burda okuyosun ne gerek var diye.
Bu arada erasmusa da gittim ben yüksek lisans yaparken, evliydim de eşimle gittim. Kesinlikle git 20 den fazla avrupa ülkesi gördüm. Hayatının fırsatı olur. Bi yapan bi yapmayan pişman zaten erasmusudille alakali bir bölüm okuyorum umarim erasmus yapabilirim
aksam bile konsere gitmeme izin verilmez saat konusu sıkıntı ya izin vereceklerini sanmiyorumÖzgürlük açık giyinmek geç gelmek değildir ki.
Elbette bunları yapmak isteyip kısıtlanıyorsan ayrı bir mevzu ama sadece o perspektiften bakma.
Ailemle aynı şehirde okudum ilk seneleri evden git gel yaptım hatta liseden arkadaşlarımla aynı üniversiteyi kazandığım için liseden farkı yok gibiydi.
Öğrenci toplulukları, dil kursları, etkinlikler, konserler vs derken ailelerimiz de kimlerle nasıl sosyalleştiğimizi görünce çok sıkıntı etmedi. Hiç bir zaman abartmadım da. Yeri geldi ders 16.00'da bittiyse hemen gittim yeri geldi konser 00.00'da gittim. İrtibatı koparmadım. Ki kişisel olarak çok kavga ederdim ama bu izin konusunda olmazdı. Hatta ailem arkadaşlarımın öğrenci evine çıkmam konusunda teşvik ettiler sonraki 2-3 yılı fakülteye yakın bir öğrenci evinde kalarak bitirdim.
Tabii elbette kontrol ettiler, elbette kaçamaklar oldu ama bu kaçamaklar gözlerine sokarak yapmamaya çalıştım.
Bence moralinizi yüksek tutun, derslerinize odaklanın. Öğrenci değişim programıyla yurtdışına gidin.hazırlık bölümünü online okudum, ilk senem de bir ay sonra başlayacak. aynı apartmanda oturduğumuz benle yakın yaşlarda üniversite okuyan akrabalarım şehir dışında okuyorlar. üniversite hayatım evde çok kötü geçecek gibi hissediyorum. ben akrabalarım ve babamla yaşıyorum, geçen gün babam üzerimdeki sıfır kolluyu görünce çok kızdı. (gömleğin içinde bir de)
makyaja bir şey demiyorlar ama açık giydirmiyorlar. eve de en geç 7de gelebilirim ki o da istisnai bir sebebim varsa ancak kabul edilebilir. onun dışında yaşadığım akrabalarım yaşlılar ve çok söylenen tipler. neden burayı yazdın derseniz üniversitem iyi ve biraz manipüle edildim açıkçası. zaten üniversiteli olacağım karışmazlar herhangi bir şeye diye düşündüm hep. bir de puanıma göre daha düşük bir yere gitmek istemedim. şuan kendime cok kızıyorum hatta az önce sinirden ağladım. hep kendime üniversitede kafam rahat olur kendi ayaklarımın üzerinde istediğim yerde okurum diyodum ama kurtulamıyorum resmen burdan. çok kötü olacak ya ben neden diğer kuzenlerim gibi daha özgür olamıyorum ki.
benim gibi bir çevreden gidip gelen oldu mu hiç üniversiteye, lise gibi olmasını istemiyorum
E o baba seni zaten baska sehre de yollamazdi. Kendine kizip üzülme bence o ihtimali düşünüpikisi de imkansiz babam cok bilincli birisi bahane bulamam ya da kandiramam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?