aile evinde üniversite okumak

Bence yavaştan git aileni gevşet konu sahibesi. Misal spor klubüne katıl, antrenmandan 7de çık eve 8de gel bunu haftada 2 kez yap mesela. Saat 8in öcü olmadığını görsünler. Saat 10a kadar takıl birk ay sonra. Senin ailenden saat 12 veya gece gezmesi çıkmaz hiç heveslendirmeyeyim

Bence de Erasmus yap 1 dönem ya da 2 dönem özgürce gezersin

E o baba seni zaten baska sehre de yollamazdi. Kendine kizip üzülme bence o ihtimali düşünüp
hayir ya o kadar da degil:) bu sehirden sonraki tum sehirleri puanina gore yazdik ama burasi tuttu, mezuna kalmayi zaten istemiyodum neresi olursa yazariz diyoduk..sorun burasi olunca babamin mudahele etmesi

dershaneye gittigim zamanlarda bisey demiyolardi, bence de sorun olmaz bi sure sonra ama sebebim olmasi lazim. ordaki kurslara falan yazilip o sebeple gec gelebilirim belki

Bence puanını düşürüp başka ile gitmediğiniz iyi olmuş. Madem üniversite okuyacaksınız dört elle sarılmanız lazım. Birinci hedefiniz ortalamayı yüksek tutmak olmalı. İstediğiniz özgürlüklere elbet kavuşacaksınız.

Yaa ne güzel yemek, temizlik, ev bakımı gibi sorunlar olmayacak (aile bu konularda baskı yapıyorsa bilemem tabii).
Bazen bazı şeylerde başka şeylere odaklanıp o şeyin hiçbir iyi yönünü göremiyoruz.
Yani dışarda okuma masrafı yerine kurslara vs. gidin.
Yabancı dil öğrenin.
Başka yönlerde de kendinizi geliştirin.
Ne güzel iyi de bir universiteymis işte.
Ayy ne bileyim ya; aynı evde okusaydim baskı da görseydim de üniversite okuyabilseydim yani.
Tamam ozguzluk, rahatlık vs vs de ele geçen böyle iyi fırsatların da kıymetini bilmek lazım.

bugun babam bu konuya uzuldugumu fark etti ve guldurmeye calisti, is tutturmadi, biseyler hazirlayip getirdi bi de.. haksizlik etmek istemiyorum bazen dusunceli davraniyor ama genel olarak dusuncelerimi hic umursamiyor gibi hissediyorum, bi de kiyafetlerime falan karisirsa gerekirse gomlekle cikar yolda cikartir degistiririm..boyle yapmayi sevmiyorum ama iste simariklik mi yapiyorum

Şunun için sordum, üçünü de biliyorum, farklı zorlukları var. Öğretmenlik özveri isteyen bir bölüm, dersleri verseniz de işinizi haklıyla yapmak için çalışmalısınız. Canınızı sıktığınızı şeyleri anlayabiliyorum ama inanın meslek sahibi olunca bunlar düzelecek.

haklisiniz. ilk sene ortalamam cok iyi degildi 3.30larda falandi sanirim. bu sene daha cok yukseltmek icin ugrasicam. ben biraz basit düşünüyorum sadece.

haklisiniz. ilk sene ortalamam cok iyi degildi 3.30larda falandi sanirim. bu sene daha cok yukseltmek icin ugrasicam. ben biraz basit düşünüyorum sadece.
Benim aklım çok geç başıma geldi, gördüğüm tüm genç arkadaşlarımı uyarıyorum. Çok daha iyi yerlerde olabilirdim. Sizin istediğiniz hayatı üniversitede yaşadığım için 30 küsür yaşımda tekrar okuyorum. İnanın şu anki Türkiye’de siz gençlerin en önemli gayesi kendini geliştirmek olmalı. Gidişat maalesef bu yönde. Nacizane tavsiyem budur. Ayrıca sizi baskılasa da sizi seven bir babanız olduğu babanızın sizin canınızı sıktığınızı görüp gönlünüzü almaya çalışmasından belli bence.

allahım ya ben kızıma çık şu odadan arkadaşlarınla görüş cafeye git sinemaya tiyatroya git-pandemiden önce-eve tıkılma insanlıktan çıktın konuşmayı unuttun dedikçe çocuk paçamdan ayrılmıyor
hayata sokamıyorum burdaki aileye bak
hayat ne garipsin

Bende aile yaninda okudum ailem cok baskici olmasada baskiciydi.ilk yil lisede gibi davrandilar sonra degistiler baski azaldi.ailemden hicbirsey gizlemezdim herseyi anlatirdim onlarda guvendiler.istedigim saatte eve donsemde ses etmezlerdi.babanizda yakinda anlar artik buyudugunuzu

haklisiniz ama bazen bunlari da yapmak gerekmiyo mu? ben de özenmeye basladim. biliyorum özgürlük = bu saydiklarim degil.
gecis yapmam ben buyuk ihtimalle, baslamisken orda bu
Bu arada özgürlük tam olarak da bu. Gece dışarı da çıkacaksın, istediğini de giymekte hakkın var. Aile yanında üniversitesi hayatı illa kötü olmak zorunda değil ama bir yerden sonra aileden ayrı kalıp kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek çok önemli

Aile evinde okudum. Bence çok kızıyorsa ilk başlarda bir hırka giyip çıkarsın fakültede de çantaya atarsın hırkayı. Benim ailem hiçbir şeyime karışmazdı nerdeyse. Konserlere de gittim gece 12 de de geldim eve. Kızlarda da kaldık bazen de onlar bizde kalırdı. Annene yemek yaptır eve davet et birkaç arkadaşını zamanla onlar da tanır sever rahat bırakır bence. Ve her geziye katılmaya çalış. Şehir dışı masrafın olmayacak ablam beni öyle ikna etti. İstediğin geziye gönderirim dedi. Okurken her fırsatı değerlendirmeye çalıştım o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…