- 19 Mayıs 2016
- 1.113
- 2.001
- 133
Sizi tanımıyorum. Aile dinamiklerinizi de bilmiyorum. Ama Ankara'da Türkiye'nin kendi alanındaki en köklü üniversitelerinden birinde okudum. Annem, babam okumuş insanlardı ve fakat çok tutucu davrandılar ben büyürken. İkisi de üniversiteyi, 80 döneminde şehir dışında okumuş ve çok çekmiş. O yüzden resmen bir fanusta büyüdüm ben, eve geç geleceksem bile okuldan babam aldı vs.Merhaba.
Antalya'da yaşıyorum. Üniversitede ailemle oturmak istemiyorum. Nedeni gezmek tozmak falan değil merak etmeyin. Kendi ayaklarımın üstünde durabilmeyi öğrenmek için. Annem şu zamana kadar 1 kere bile bana yemek yaptırmadı mesela, temizlik yaparken ben yardım edeyim diye gidiyorum yanına.
Aile bağlarımız kuvvetli, yani nasıl anlatsam fazla bağlıyız ve bu bağ bazen yorabiliyor.
İlla farklı bir şehir olsun demiyorum ama farklı bir ev bile olur, bir ev arkadaşı ile yaşayıp hayatı öğrenmek.
Aileme bunu söylediğimde olmaz sen bizim yanımızda okuyacaksın diyorlar.
Ne yapmalıyım ikna edebilmek için ?
Sorumluluk almak istiyormuş arkadaş, fatura üstlen demenin nesi gaddarca pardon? Milletin 'normal' yorumlarına atıp tutmayın. Hakaret yok kötü bir ima yok tahrik yok. İşinize bakın.Bi ogrenci icin kendi ayaklari ustunde yasamak, ayri yasamayi becerebilmektir ne kadar gaddarca yorumlar yapiyosunuz yok biz biliriz o ayaklari, fatura ode hayat neymis gor falan..
Para mi veriyolar size bu kotu kalpli elestirileriniz icin?
Size mi sorucam nereye bakip bakmayacagimi, haddinizi bilin. 'Biz biliriz o ayaklari' bunun neyine ima yok? Ne var ayri yasamak istiyorsa, suc mu ayip mi? Faturayi odediyseniz siz isinize bakin, satasmaya yer aramayin (Goz ardi ettim, ne dogum gunumde ne de bebekli kadin olarak vaktimi sizinle tartismaya ayiramam, selametle )Sorumluluk almak istiyormuş arkadaş, fatura üstlen demenin nesi gaddarca pardon? Milletin 'normal' yorumlarına atıp tutmayın. Hakaret yok kötü bir ima yok tahrik yok. İşinize bakın.
Ayrı yaşamak suç da değil, ayıp da değil. Ben ayrı yaşamayı mı eleştirmişim yoksa gerekçelerini mi eleştirmişim?Size mi sorucam nereye bakip bakmayacagimi, haddinizi bilin. 'Biz biliriz o ayaklari' bunun neyine ima yok? Ne var ayri yasamak istiyorsa, suc mu ayip mi? Faturayi odediyseniz siz isinize bakin, satasmaya yer aramayin (Goz ardi ettim, ne dogum gunumde ne de bebekli kadin olarak vaktimi sizinle tartismaya ayiramam, selametle )
Size mi sorucam nereye bakip bakmayacagimi, haddinizi bilin. 'Biz biliriz o ayaklari' bunun neyine ima yok? Ne var ayri yasamak istiyorsa, suc mu ayip mi? Faturayi odediyseniz siz isinize bakin, satasmaya yer aramayin (Goz ardi ettim, ne dogum gunumde ne de bebekli kadin olarak vaktimi sizinle tartismaya ayiramam, selametle )
Onlara gore su an ayak ustunde durmak ayri yasamak iste. Henuz universiteye gecmemis biri nereden bilsin masraf ustlenmeyi.. O yuzden bazi sert yorumlara istinaden yazdim size ya da kimseye giydirme gibi bi amacim yok. Ben de ihtiyacim olmadigi halde hem yurtta kaldim hem calistim, kendi harcligimi harcadim. Yine de tepkilerin 18 yasindaki bi kiz icin sert oldugunu dusunuyorum..Sanırım gelen geçen bana giydirmiş. "Biz biliriz o ayakları" cümlesi ne ima ne de hakaret içermiyor cicim. Kendi ayakların üstünde durmak bahane üniversite ortamı şahane demek istedim ki aynen öyle. Bahaneyi annesine babasına sunsun bu kızımız bize değil.
Bu konuda böyle bişey istediği için eleştirmedim bile. Hakkıdır ister, ailesinin yanında okumak sıkıntı olacaktır, sebepleri vardır beni ilgilendirmez. Ama yemek yapmayı, ev temizlemeyi öğrenmek için istiyorum demesin mümkünse. Gezmek tozmak üniversite hayatını dibine kadar yaşamak istiyorum desin. Ayak üstünde baba parasıyla durulmaz.
İş bu mesaj ailesinden farklı bir ilde okuyup her türlü sosyal ortamda bulunmuş, okul hayatı boyunca ihtiyacı olmadığı halde çalışıp kendi ayakları üstünde durmuş bir kadın tarafından yazılmıştır.
Onlara gore su an ayak ustunde durmak ayri yasamak iste. Henuz universiteye gecmemis biri nereden bilsin masraf ustlenmeyi.. O yuzden bazi sert yorumlara istinaden yazdim size ya da kimseye giydirme gibi bi amacim yok. Ben de ihtiyacim olmadigi halde hem yurtta kaldim hem calistim, kendi harcligimi harcadim. Yine de tepkilerin 18 yasindaki bi kiz icin sert oldugunu dusunuyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?