aile evinde yapamıyorum?

babam eğitime önem veren bilinçli biri aslında ama bu konuda kendi anne babasına toz kondurmamak adına üç maymunu oynuyor. bana açıkça demiyor ama zaten yediğin önünde yemediğin arkanda aile evindesin rahatsın gibi bakış açısı var bikaç kere benzer şeyler demişti. belki bunun sebebi şey de olabilir ben küçüklükten beri dur sen yapamazsın dur sen elleme olmaz diye diye büyüdüm ve açıkçası pek bir el becerim ev işi yapma huyum yok. babaannem de aşırı kontrolcü evde tek bir saç telimi görünce 10 saat arkamdan hakaret edecek bir kadın. bu yüzden sanki benim konuşmaya hakkım yokmuş gibi muamele gösteriliyor olabilir. yani babam kendi ailesine kötü tek bir laf bile dedirtmez bana denilenlere bir şey demez ama asla. özel yurt konusunu açsam sadece güler geçer çünkü genel olarak cimri birisi hatta ileride burda çalışmamı istediğini söylemişti yurt veya kira parası vermemek için. durumum da kötü değil klasik bir memur çocuğuyum ama böyle bir şey için asla para vermeyeceğini biliyorum. kütüphaneleri kullanabilirim evet bir bakacağım içeriklerine de.
Okulunu bitirdikten sonra nerede çalışmana karışamaz. Okulunu bitir güzelce umarım hemen işe girersin. Kendine ev tutup o evden çıkarsın. Zaten işin olunca kirasını verirsin ona kalmaz. Kaçıncı sınıfsın şu an çok mu daha bitmesine?

erkek arkadaşımla yaşayıp evleneyim okulu bırakayım düşüncesinde demedim bunu. zaten kendisi tek yaşıyor onunla kalmayı isterdim dedim. bunun olma ihtimali zaten yok ama olsaydı da düşünmeden giderdim ve aile evine geri dönmek de istemezdim açıkçası
biz dersleri bir hafta önce seçtik bu dönem 9 ders alıyorum ben, hiçbiri de alttan değil döneme ait dersler maalesef. kardeşim okula gidiyor ama öğlen 13den sonra olan derslerim de var ve kardeşim olmasa bile ev yangın yeri gibi duymadığım moral mozucu mod düşürücü söz yok gerçekten psikoloji bozan bir yerdeyim

Eğer aile evinde çok sorun yaşıyorsan, üniversitenin olduğu şehirde ev arkadaşı arayan kişileri araştır, bulabilirsen üniversitenin olduğu şehirde öğretmenlikle ilgili iş bul. En kötü lcw gibi yerlerde part time çalış, ev ortak olduğu için iyi kötü para biriktirirsin. Eğer baban buna izin vermezsen, bir dönemini dondurmayı göze almanı öneririm. Ya da en azından derslerin yarısını gelecek sene almaya çalış. Bu dönem az derse odaklan, part time işe gir. Lcw, defacto, gratis gibi yerlere gir. Hem akrabaların da elin para gördüğü için sana saygı duyarlar.

merhaba, şu aralar belki de böyle şeyleri dert etmem saçma ama artık kime ne anlatıcam bilemiyorum o yüzden buraya yazmak istedim. bir şey yazmak isteyen olursa teşekkürler şimdiden.

biliyorsunuz üniversiteler online oldu, bu sebeple aile evindeyim ama aile evinde yaşamak benim için bir işkence. bu dediğimi yargılayanlar olur belki ama gün içinde duymadığınız hakaretin kalmadığı bir ortam düşünün. bunların hepsi de babamın akrabaları tarafından bana yapılıyor hepsiyle aynı apartmandayız, ben babam kardeşlerim babaannem ve dedem aynı evde yaşıyoruz. beni hiç sevmiyorlar zaten her şeyimi eleştirirler. babam deseniz günün tamamını işte geçiriyor ne yaşadığımdan haberi yok. iki küçük kardeşim var, erkek kardeşim 12 yaşında çok hiperaktif ve her gün beni sinirden ağlatıyor saçlarımı yoluyor bugün en son kalemlerimi kitaplarımı parçaladı. ilaç da kullanıyor ama dışarıda çekingen davrandığı için enerjisini asla atamıyor, yapabileceği tüm işkenceleri çektiriyor bana, artık cidden şiddet görüyor gibi hissediyorum bacaklarımı bile mahvetti vurmaktan.
bu ortamda derse nasıl konsantre olabilirim ki, güzel de bir bölüm okuyorum ama bir haftadır her gün ağlıyorum bugün artık kendime zarar vermenin eşiğine geldim dayanamıyorum.
şimdi ben bu şekilde napıcam bilmiyorum. kütüphanede çalışacağım diye neredeyse her gün çıkmaya çalışacağım ama dışarı çıktığımda da fazlasıyla söyleniyorlar ve babam çok surat asıyor bana. gerçekten tek dayanağım erkek arkadaşım o olmasa beni seven kimse yok gibi hissediyorum. ya bir insan ailede bu kadar sevilmezse o bu insanı her alanda o kadar etkiliyor ki buna emin oldum..

kütüphane veya kitap cafe gibi ders ortamlarına gitmeyi düşündüm ama sesli bir şekilde nasıl kamera açıp sunum yapacağım ki oralarda? bol bol sunum yaptığımız bir bölüm okuyorum ve evde kamera açmam mümkün değil pandemide kardeşim yüzünden neler çektim zaten. gerçekten evden sonsuza kadar kaçıp gidip erkek arkadaşımla yaşama fikrini bile ciddi ciddi düşünüyorum. bu kadar sevgisizlik içinde ne yapıcam bilemiyorum kendimden nefret ediyorum. bir işe girip çalışmayı da düşündüm hem gelirim olur hem evde durmam ama derslerle sunumlarla nasıl yöneticem bilemiyorum. tüm yorumları okuyacağım teşekkürler şimdiden.
Ben de üniversite öğrencisiyim zaten evde kalmayı hiç sevmem bu yüzden online eğitim benim için de bir işkence maalesef ama şunu bilki yalnız değilsin bir çok öğrenci bu durumu yaşıyor bu yüzden biraz daha dayan nisanda yüz yüze eğitim devam ediyor :)

arkadaşlar kusura bakmayın cevap yazamamışım neyseki okullar hibrit olduğu için çoğu derse okula gidiyorum sunumları da genelde okulda yapıyorum bir sorun çıkmıyor. cevap yazan herkese teşekkürler

Back
X