bak son konuma bak hadi benimki esim caktırmadı böyle oldugunu pismanlık doluyum valla sen o kafayla sakın evleme ailesine karsı cıkamayan insan seni mutsuz ederUzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.
Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)
Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.
Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.
Yardım edin lütfen..
Benim babam da çok otoriterdir kardeşlerimle baya bir çekiniriz babamdan.. ama asla bir saygısızlığını görmedik çok şükür ne bize ne çevreye..
Oğlan kardeşşmde bir kız sevdi babam başta karşı çıktı olmaz küçüksün falan diye kardeşim ilk kez babama karşı çıktı ya o yada o dedi.. bu yaza nişanımız var çok şükür :)
Bence sevgiliniz saygısızlık etmeden konuşsun babasıyla,
gerçi hakaret eden babayada saygı olurmu bilmem.
İlerde baya sorun çıkartır yani böylesi çünkü sevgiliniz babasına ses çıkaramıyor..
Baba fazla otoriter ve patavatsız.Nerde ne konuşucağını bilmiyo.Sizde büyük ihtimal kaynana değil kayınpeder sorun yaratacak.Evde yakınsa bize gelin yada size geliyoruz gibi.Erkek arkadaşınızda böyle bi babayla büyüdüğü için pasif kalmış.Uzun süredir beraber olduğum erkek arkadaşımla artık ciddi düşünmeye karar verdik ve ailelerimiz tanışsın gerekirse bir yüzük takılıp adım atılsın dedik.Aralık ayında bu fikri erkek tarafına ilettik.Anca haziran ayında gelebildiler tanışmaya.Erkek arkadaşım ailesi yokken son derece öz güvenli,sözünün arkasında duran,sağlam duruşlu bir insan.Ama ailesinin özellikle de babasının yanında süt dökmüş kedi.
Neyse ailecek geldiler oturduk sohbet muhabbet güzel derken konu evliliğe geldi.(Bu arada ingilizce üniversite bitirdim 1 aydır işsizim iş arıyorum ve bu sırada vakit kaybı olmasın diye kpss ye çalışıyorum.Erkek arkadaşımla ikimiz de kpss başvurusu yaptık.Çırpınıyoruz.)
Babası "kızınızın iş bulması lazım yoksa bu evlilik adımlarına başlanmaz" dedi.Biz ilk defa böyle bişey duyduk gördük.Sanki onlar kız tarafıydı.Bunun dışında benim oğlum pis,benim oğlum saf,kpss ye girmedi zamanında,bu bi işe yaramaz.Sizin kızınız da saf,piyano çalacağına başka dil öğrenseydi gibi sayısız azarlamalarla karşılaştık.Hem kendi oğlunu aşağıladı hem de beni.Ailem şok oldu ve sırf saygıdan ses çıkarmadık.Kendileri beşiktaşta oturuyorlar ve evlerine çok yakın yerde kirada evleri vardı.Evi boşalttılar ve bizim yaşayacağımız ev orası olacak.Adam tadilat yaptıracakmış.Ben de bu aileyi tanımadan eve olur dedim maalesef.Ve babası kendi babama sürekli 8.000 tl zarara girdim ev yüzünden diyip durdu geldiğinde.Maddiyatçıyım maneviyat yoktur bende dedi.
Erkek arkadaşım da annesi de melek gibiler.Ama asla adama ses çıkaramıyorlar.Erkek arkadaşım sessiz ve boynu bükük durdu yanımda hiç bişey demedi.Zaten ailesinin yanındayken bana bir mesaj bile atamıyor,belki bütün gün konuşamadığımız oluyor.Babası çok baskın ve çocuk asla karşı çıkamıyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum.Desteğinize,fikirlerinize ihtiyacım var,tecrübeli olanlarınız vardır elbet.
Yardım edin lütfen..
Simdi okudum bunuTansiyonu cikti sirf misafir diye sustu,onlar gittikten sonra bu adama verecek kizim yok dedi
Bahsettim yukarıda,şu an sadece benim işim yok,erkek arkadaşımın 3000 tl geliri var yaklaşık.Ben de bayram sonrası mülakata gideceğim bir bankada.
Yok bu adam otoriter degil, bildiğin zorba. Ailesine ve sevgilinize psikolojik ve belki de fizyolojik şiddet uygulayan zorba bir baba. Bu yaşta bir adam babasının yanında neden böyle olur? Çünkü çok şiddet görmüş sindirilmistir. Bu baba modeli bende de var ordan biliyorum. Hem başarısız olman için gereken tüm psikolojik baskı ve şiddeti gösterir hemde başarısız olunca milletin önünde bu zaten bı halta yaramaz yapamaz der. Bide patavatsız ayarsız. Yani otoriter çok insan gördüm ama çevresindekilere çok saygilidir. Sevgilinizle bu konuyu tüm acikligiyla konuşun. Endişelerinizden bahsedin. Aslında bulaşmayin bu aileye diyecem de, baban öyle deyip, bir adamdan vazgeçmek de zor. Kolay gelsin
Nişanlınızla açıkca konuşun. Eğer daha uzak bir evi kabul etmiyorsa ayrılın. Yoksa bir ömrü o adamın gölgesinde geçirirsiniz. Kocaman bir keşkeniz olur. Ailenize çok üzüldüm o denli utanca rağmen nasıl babanızın sözüne karşı durabildiniz? Belli ki görgülü bir ailesiniz ve karşınızda görgüsüz bir baba güdümünde aile var. Yazık etmeyin kendinize.
Ben o kısmı kaçırmışım sanırım afedersiniz. Insan maalesef içine girmeden tanıyamıyor. Evlenince sadece eşimiz değil ailesiyle de hep iletişim oluyor. Ben de böyle bir aileye gelin gelmek istemezdim fakat daha yeni yeni tanıyorum. Benim tek ve en büyük artım kesinlikle hiçbir şeye müdahale etmezler her şeye karşı nötrler. Inşallah siz de iyi bir şekilde sonuçlandırırsınız.Babama karsi gelme,babamin sozune karsi durma gibi bir durumum yok asla..Yanlis anladiniz sanirim.aksine ailemle konusarak akil alarak hareket ederim her zaman.Ama evleneceginiz kisiyi tanidiginiz surede direkt ailesini de taniyamiyorsunuz haliyle.Simdi yeni yeni tanimaya basladim.Keskem olmasini dediginiz gibi hiiic istemem.
Baba belkıde bagırıp çagırıyor oğluda olay buyumesın dıye ses cıkarmıyor annede belkı cok sıddet gordu ,ezıyet gordu onların bır sucu yok bazıları demıs olmaz ıyıde oğlan baba yuzunden evlenmesın mı bizim burda 39 yasına gelmıs uc kardes babalarının pıs huyu yuzunden evlenemıyorlar kımbılır ne acı cekıyorlar .Destek cık erkek arkadasına ve bırakma onu.Erkek arkadasim babasini sevmedigini bir cok kez bana soyledigi halde onun sozunden cikmayan biri.O semti sevdigini soyluyor.Bir de evi kiracilar bosaltti diye donusu yok artik o eve gecicez,ben bunu babama teklif edemem diyor.
Butun bu olaylar sonucunda da evlilik konusunu donduralim dedim erkek arkadasima.Baska carem kalmadi cunku.
Bi yaşıma daha girdim. Kızın iş bulmadan olmaz haa:))) başlık parasıda isteseymiş. Adam 90 yaşın üstündeyse boşver takma. Yoksa yediğinize içtiğinize ... karışır bu amca demedi deme.Evet doğru diyorsunuz baba otoriter..
Keşke uzak semt için ikna edebilsem erkek arkadaşımı ama artık çok geç söz ağızdan çıktı diyor.Nasıl ikna ederim bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?